MariuszDW Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 Weekend Deal: Torchlight 75% Off ($5.00/£3.75 (12% higher)/4,--€ (7% higher)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 (edytowane) Informacja była, zaznaczałem, że grę wysyłam w postaci linku aktywacyjnego. Nie było mowy o kluczu, tylko o linku, a to jest równoznaczne z giftem. A o możliwości usunięcia gry wcześniej nie wiedziałem. To po prostu kwestia pecha. Steam czasami sądzi, że gift wysłany do osoby, która nie jest dodana do znajomych na koncie wysyłającego, został sprzedany. A to jest niezgodne z regulaminem. Na szczęście mam jeszcze konto z grą Battlefield, nieużywane, z możliwością zmiany wszelkich parametrów jak hasło, mail itp. Na tym koncie gra została aktywowana przez klucz, nie przez gifta.i niżej dane(login, pass) do jakiegoś obcego konta. Czy z tym kasowaniem gifta poprzez podejrzenia załogi steam'u, że został on sprzedany za pieniądze to wymyślona bajka sprzedającego kamuflująca usuwanie giftów kupionych kradzioną kartą kredytową? Wczytałem się trochę na ich stronie i znalazłem: "This message indicates that a gift sent to your account has been revoked. The most common reasons this will occur are: * There has been a purchase error with the game you were gifted * The purchaser has filed a dispute over the purchase * The gift purchase was made using a fraudulent payment method If you believe there has been an error, please contact the person who sent this gift." Z tego co zrozumiałem najczęstsze usuwanie giftu nie jest spowodowane tym co wciska ma sprzedawca, tylko tym co pogrubiłem. Edytowane 26 Marca 2010 przez carek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 (edytowane) Problem polega na tym, że nie dodaliśmy się do znajomych na Steamie przed aktywacją gry na Twoim koncie. Niedawno dowiedziałem się, że sprzedaż gier w postaci linku do gifta jest zabroniona przez regulamin serwisu Steam. Nie musisz być kogoś znajomym, aby wysłać mu gift (sprawdziłem to wiele razy, sam wysyłałem gifty ludziom, których w znajomych na Steam nie miałem a znałem ich osobiście i ich nazwy kont). Na początku (nielegalna..) sprzedaż giftów była czymś normalnym. Potem zaczęli tacy kolesie wycofywać płatność i wówczas ty tracisz grę a oni konto (mogli sobie założyć nowe konto, nic nie znaczące dla nich). jako, że była to moja pierwsza gra kupiona w steam'a, myślałem, że po prostu otrzymam kod i wprowadzę go do "Aktywacja produktu w Steam" i będę mógł się cieszyć grą Jest tak w przypadku gier z pudełka. Same klucze ... no cóż, powiedzmy że są prawie legalne.. Mówisz, że kupiłeś grę w Steam ale nie myl proszę aktywacji klucza z rzeczywistym kupowaniem w Steam Store (www.steampowered.com) Na twoim miejscu brałbym kasę i kupował boxa. Już przed premierą gry były aukcje "Steam gift" ale ludzie, którzy mają konta na Steam wiedzą, że to czymś śmierdzi. Tłumaczenie tego gościa co wkleiłeś wyżej jest raczej żałosne ale oczywiście może być prawdziwe. Edytowane 26 Marca 2010 przez stranded Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 (edytowane) Napisałem do kilku osób biorących udział w tej aukcji, jak na razie otrzymałem jedną odpowiedź, stwierdzająca, że gift został nabyty nielegalną metodą, ale jakimś cudem tej osobie po kontakcie ze steam'em udało się odzyskać grę. EDIT: Jak się jednak okazało udało mu się tylko odzyskać gry, które miał już wcześniej kupione w steamie. Edytowane 27 Marca 2010 przez carek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 (edytowane) i jeszcze powiedz, ze maila masz cezar@life ;) @down: a masz? :P Edytowane 27 Marca 2010 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2010 (edytowane) może konkretniej ? Edytowane 27 Marca 2010 przez carek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Call of Duty®: Modern Warfare® 2 Free Weekend pre-load steam://install/10190 There is no obligation to participate Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2010 O, ile to ciach!o zajmuje miesca na dysku po instalce ? Bede pewnie sciągał ze 2-3 dni... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2010 11gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2010 (edytowane) 11gb? Tutaj chyba tylko MP udostępniają, więc może trochę mniej? Zresztą, pre-load na razie nie działa. edit: zmiana UI na standardowe pomogła. Edytowane 7 Kwietnia 2010 przez ShadyTurtle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 SP i MP to to samo (wszystko ma 11GB, nie da się pobrać samego MP bez SP) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 U mnie zajmuje 3965MB, więc to oznacza, ze później jeszcze będzie coś ściągać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Może ten free weekend to jakaś okrojona wersja bez SP - ale oryginalnie gra SP i MP to jedno i to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konkurs Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Mi sie wydawalo oczywistym, ze skoro daja darmowy weekend na multiplayer nowego Coda, to do sciagniecia bedzie tylko czesc mutliplayerowa, czyli ~4GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Jest tylko sam multi. Po ściągnięciu u mnie zajmuje ~3.87GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooguruto Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2010 U mnie tez ok 4GB. Teraz wlaczam i zaczyna sie robic update. Co dziwne gra w rozmiarze zmienila docelowa wartosc an 11GB i update idzie mi wolniutko po 1%. WTF ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuey Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 (edytowane) no u mnie pojawia sie error : ( nie wiem co dokladnie sie dzialo bo po sciagniecie odpalilem gre i odszedlem od kompa, po powrocie zastalem wlasnie ten blad. Edytowane 9 Kwietnia 2010 przez fuey Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Już myślałem, że sobie pogram, a tu się ściąga gruby update i wyskoczyło mi 12h do odpalenia gry :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 no u mnie pojawia sie error : ( nie wiem co dokladnie sie dzialo bo po sciagniecie odpalilem gre i odszedlem od kompa, po powrocie zastalem wlasnie ten blad. Hmmm, mi się właśnie ściągnęło i mam dokładnie to samo... jakieś rady? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Hmmm, mi się właśnie ściągnęło i mam dokładnie to samo... jakieś rady? Spróbuj zmienić język steam na angielski... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuey Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Hmmm, mi się właśnie ściągnęło i mam dokładnie to samo... jakieś rady? z tego co znalazlem w necie. wlasciwosci/pliki lokalne/sprawdz integralnosc cache gry... po czym zaczela sie aktualizacja ktora raczej b.dlugo potrwa z tego co widze po pierwszych 10 minutach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooguruto Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Gra zassana w 100%, ale mam freeza zaraz po zaladowaniu ekranu loadingu menu, badz menu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Jednak zajmuje 11GB, a przecież mogli pozwolić ściągnąć większą ilość danych niż 4GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Dokładnie mogli dać ściągnąć od razu całość przed weekendem, a nie teraz jeszcze mam do ściągnięcia 7gb =/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 z tego co znalazlem w necie. wlasciwosci/pliki lokalne/sprawdz integralnosc cache gry... po czym zaczela sie aktualizacja ktora raczej b.dlugo potrwa z tego co widze po pierwszych 10 minutach. Zaczęło mi się ściągać po zmianie języka... ale nie wiem, czy do poniedziałku zdąży, bo zwolniło do 40KB/s... i pewnie tyle będzie z free-weekendu. BTW. Steamowa cena MW2 poraża, nawet po promocji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 (edytowane) nie plakac dziewczyny tylko wracac do bad company 2 ;) imho mw2 nie jest dla niego konkurencja... jak dodadza go do cd-action to mooooze sie skusze :lol: tanie efekciarstwo dla dzieciakow wylewa sie z ekranu hektolitrami @down: obie gry sa dla dzieci, ale mw2 dla tych mniejszych xD Edytowane 9 Kwietnia 2010 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 kkNd! i po co zaczynasz flame o wyższości bc2 nad mw2 ? Wiadomo nie od dzisiaj, że bc2 jest dla dojrzałych mężczyzn a mw2 dla dzieci, także proszę o eot. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micro Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zaczęło mi się ściągać po zmianie języka... ale nie wiem, czy do poniedziałku zdąży, bo zwolniło do 40KB/s... i pewnie tyle będzie z free-weekendu. BTW. Steamowa cena MW2 poraża, nawet po promocji... Ja zmienilem serwer i sciaga 1.5MB/sec... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2010 COD MW2 mi się ściągnął i odpalił bez problemu, jednak nie da się grać mam ścinki i freezy jakbym grał na pingu 1000 albo miał 5fps :/ Obojętnie jakie ustawienia graficzne, na pewno nie jest, to wina pingu bo na postawionym przez siebie serverze miałem to samo. Tyle ściągania i jedna wielka lipa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2010 U mnie przez pierwszą minutę były jakieś freezy itp. a potem wszystko się unormowało i pograłem troszeczkę ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...