Gość Pussik Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Jedno pytanie. Za 199 dolarów jest najsłabszy RV670 czy najmocniejszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aqiulino Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Jedno pytanie. Za 199 dolarów jest najsłabszy RV670 czy najmocniejszy? Najsłabszy, za najmocniejszy chyba 249$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Wg fudzilli rv670xt ma kosztować 199$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 More on CrossFireX emerges Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 (edytowane) Ja w zyciu nie myslalem o poloczeniu dwoch kart a oni już mi dają opcje na cztery :P poszaleli co poniektorzy <_< ale nic moze wyjdą jakieś dobre plyty z mocnym OC i jednym PCI-E16 za ludzkie pieniazki :D ja czekam na pierwsze testy pojedynczego rv670 a nie jakiegos quad cross-fire :lol2: Edytowane 2 Listopada 2007 przez Nicolass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Przy takim upakowaniu WC raczej nie wchodzi w gre. Oj cieplutko będzie w budzie, cieplutko ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Na papierze wszystko cacy , ale zobaczymy jak będzie w praktyce . R600 tez teoretycznie miało być szybsze niż G80 , a jak jest to każdy wie . Oby ten Rv670 był pozbawiony bugu z AA . Co do QCF , NV miała już to przy kartach poprzedniej generacji , to tego ich wersja 2 GPU na 1 PCB działała na każdej płycie z PCI-E 16x . Ciekawe czy możliwe jest puszczenie QSLI 8800GTX/Ultra , może NV jak zobaczy działanie QCF to się zmobilizuje i doda do sterowników obsługę 4 kart . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Ja w zyciu nie myslalem o poloczeniu dwoch kart a oni już mi dają opcje na cztery :P poszaleli co poniektorzy <_< ale nic moze wyjdą jakieś dobre plyty z mocnym OC i jednym PCI-E16 za ludzkie pieniazki :D ja czekam na pierwsze testy pojedynczego rv670 a nie jakiegos quad cross-fire :lol2:Dla ludzi co mają 24" monitory lub większe takie rozwiązania moga byc interesujące. Przynajmniej dwie karty mogą byc bardzo porządane do gry w 1920x1280. Pozatym prestiż producenta że ma coś takiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 tak przy 4grafach: - cieplo - glosno - pradozernie - pewnie tylko niektore tytulu by to wykorzystaly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Jak gra działa z CF to nie zaleznie czy na 2 czy 4 kartach po prostu działa. Takie układy nie torzy się do zestawów z super marketu żeby było tanio i ekonomiczne - to sa konfiguracje bezkompromisów postawione na wydajnośc. Ktoś kto wyda na trzy lub cztery karty z najwyższego segmentu nie będzie się specjalnie martwił rachunkami za prąd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eclipse Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Z dosc wiarygodnych zrodel wiem ze bug z AA pozostal. niestety. Ati coraz bardziej nie nadaza. AA to nie byl problem driverow tylko rdzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 No, czyli chyba nie będę rezygnował z r600. Kupi się drugą za kilka stówek i będzie szybciej niż wypasione 8800GT. Jak CF będzie działać ;) Ale jak się kiedyś bawiłem 2x1900GT to miałem pozytywne wrażenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Prestiż producenta, przy dwóch kartach na rynku? Kurcze, takie coś to się w motoryzacji sprawdza, a nie tu. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RusH Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 (edytowane) sory ale to bedzie kolejny LOL ATI, 2900XT mial byc taki super i szybki a wyszly karty za 1300zl wolniejsze od nvidii za 800zl, dodatkowo tuz po premierze i testach 8800GT ATI zmniejszylo cene hd3xxx co oznacza ze oni juz teraz wiedza ze nie dogonili 8800GT :/ Edytowane 2 Listopada 2007 przez RusH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 (edytowane) no bo nie dogoni ... pisane bylo wyzej ze bedize wolniejsze tzn bylo to juz wczesniej znane Edytowane 2 Listopada 2007 przez szczepoxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onekubik Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 2900XT mial byc taki super i szybki a wyszly karty za 1300zl wolniejsze od nvidii za 800zlmasz na mysli gts'a ktory kosztowal wtedy 1200zl? [czy cos takiego] phi a nV nie ma Ruby :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Dokladnie i to jest najsmieszniejsze ze wyzszy model jest slabszy od 8800gt. Ja mam nadzieje ze nowy radeon nie bedzie mial u nas kosmicznej ceny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Wiadomo jaka będzie specyfikacja RV670? Ile SP, ile TMU a ile ROP? Identyko jak R600 na połowe węższej szynie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Oooo 4 karciochy :) na jednym mobasie :D tylko te 2 w środku to pewnie będą miały cieplutkooo, nieźle upchane...... czy tam w ogóle dopłynie na tyle powietrza !? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Hmm czy to znaczy ze jak wyjdzie podwojny radeon z dwoma chipami na podkladzie to bedzie mozna zrobic crossfire na 8 rdzeni :D Tyle tylko ,ze widac ze obecny format plyty glownej zaczyna byc ograniczeniem dla takich zabawek Ech kurcze juz nie moge sie doczekac premiery tych zabawek :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Zegary będą chyba niższe niż spekulowano. Było już na stronie Diamonda, ale zdjęli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 (edytowane) Dobrze? Chodzi mi czy ROPy i TMU dobrze wpisałem, bo nie wiem jak to z nimi jest :D a reszta danych ok? Edytowane 3 Listopada 2007 przez Nicolass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 R680? cena niespełna 799$ :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Powariowali czy co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 R680? cena niespełna 799$ Lipa ktos sobie jaja robi i tyl w tym prawdy . Zeby karta tyle koszcila na starcie musiala by byc minimum 40% szybsza od 8800GTX inaczej nikt by teg o wynalazku nie kupil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onekubik Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 (edytowane) o matko old news is old as they say ;) te 800$ odnosi sie do sytuacji sprzed 8800gt oraz to crossfire quatro... wierzac fudzilli, i nadziejom ;d ^.^ Edytowane 4 Listopada 2007 przez onekubik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morgi Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 (edytowane) Dobrze? Niestety nie do końca, o ilości jednostek TAU i TFU dowiemy sie w czasie premiery, ale wg schematu z R600 to jest 8:4 (x4). Chodzi mi czy ROPy i TMU dobrze wpisałem, bo nie wiem jak to z nimi jest :D a reszta danych ok?j.w. Jest jeszcze błąd w opisie SP, wg danych AMD R600/RV670 to 4 matryce procesorów SIMD(skalary) po 80 na każdą. W organizacji ALU to 64 jednostki, zdolne do obliczeń na 5 operandach wektorowych. Edytowane 4 Listopada 2007 przez morgi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 (edytowane) Hector Ruiz must be shot campaign :lol: Couple of things about the upcoming HD3870 I know for a fact that it's not gonna be faster than 2900xt, so just thought I'd put the speculation to rest and set some realistic expectations. It could still be a very competitive card provided they price it low enough, we'll see New Riva Tuner reveals hidden RV670 features - nowy radek będzie dynamicznie zmieniał zegary w trybie 3D AMD HD3800 pricing shock follows down-clock call Edytowane 6 Listopada 2007 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Mały news o wydajnosci hd38x0x2: http://www.fudzilla.com/index.php?option=c...3&Itemid=34 To było oczywiste ze bedzie szybszy ale ciekaw jestem o ile :P. Dajcie wreszcie tą premierę ;o. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Jak dla mnie wiesci o 3850 za 150-180 dolarow sa rewelacyjne. Jesli to bedzie karta za mniej niz 600 zeta to biore od reki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...