PaBlO Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 w gralu 3850 już za 580zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 To co warto czekac na ktoras z nich czy brac teraz 8800GTS bo ceny leca w dol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 (edytowane) ja bym nie popadal zbytnio w euforie. rodzimi hurtownicy/sprzedawcy/etc. napewno dodadza sporo od siebie...Akurat jeżeli chodzi o ceny PiTer dużo o tym wie ;p Jezeli nic sie nie zmieni to takie ceny powinnismy zobaczyc pod koniec listopada: Radeon HD3850 Sapphire 256MB GDDR3, 2xDVI, PCI-E 2.0 ok 580zł Radeon HD3850 Sapphire 512MB GDDR3, 2xDVI, PCI-E 2.0 ok 660zł Radeon HD3870 Sapphire 512MB GDDR4, 2xDVI, PCI-E 2.0 ok 760zł Jak takie ceny bedzą to biore bez zastanowienia 3870 i nie czekam na gt. Jeszcze tylko testy by sie przydały na Frazie czy pclabie czy innym polskim portalu w wielu grach :). To co warto czekac na ktoras z nich czy brac teraz 8800GTS bo ceny leca w dolJakby to było 8800gt to bym sie zastanawial ale przy gts to imo lepiej poczekaj na 3870 bo karta imo lepsza od starego gtsa. Edytowane 13 Listopada 2007 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Ja np. na początku przyszłego roku kupuję nowego kompa. Jak patrzę na obecny rynek kart, jeśli chodzi o wydajność, opłaca się kupić tylko 2x X3870 (pojedyńczy za kiepski). Wolę jednak poczekać na 2 rdzeniowe karty, to powinno być rewolucją, która pociągnie Crysisa. Inaczej dla mnie to wyrzucone pieniądze. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Jak AMD nie da ciała i nowe grafy będą szeroko dostępne to mimo mniejszej teoretycznie wydajności będzie zapewne milej widziane niż 88GT vel duch... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 (edytowane) Dość ciekawy news na fudzilli: HD3850 za £123.39, HD3870 za £158.91 z vatem No jak widać imo ceny są spoko (na pl lekko ponad 800zł za 3870). Dziwi mnie tylko czemu nadali tym kartą nazwy pr0, xt itd. : Przecież tego już miało nie być :P. Edytowane 13 Listopada 2007 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Niemiało być i niema :P ale niektóre sklepy dają Pro XT żeby nieobeznani się połapali która szybsza :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishu Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Kurcze przydałby sie test tych grafik:) Ile to można czekać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Kurcze przydałby sie test tych grafik:) Ile to można czekać :D W czwartek będziesz miał tego nadmiar, albo jutro po północy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
new332 Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 W czwartek będziesz miał tego nadmiar, albo jutro po północy.We czwartek, czy poniedziałek. Na pclabie pisza, ze premiera jest 19 listopada. :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 We czwartek, czy poniedziałek. Na pclabie pisza, ze premiera jest 19 listopada. :blink: To premiera Phenomów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 (edytowane) Gwódź do trumny czy deska ratunku ? Wielkie oczekiwanie na wielkie... no właśnie.... Karta gorąca, rzekłbym nie mniej niż HD2900XT, z bardzo powaznym systemem "chłodzenia" który jednak jest cichy... OC 850/1166 a jutro czas ją polutować :-) Ze słow jednak do czynów wykorzystując i poświęcając wolny czas powstało co nastepuje..... Moje ulubione gry: Ta sama platforma i stary dobry HD2900XT: Ta sama platforma i nowy dobry 8800GT: Do testu wykorzystałem MB na X38, a CPU taki w miarę popularny w sensie taktów na AC... enjoy ;-) Edytowane 13 Listopada 2007 przez pmp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Panowie jeszcze raz powtarzam nvidia musi dbac o interesy nie tylko swoje ale i producentów dla tego duża cześc 8800GTS/GTX zejdzie to wtedy i dotępnoś będzie lepsza i ceny. A co do dostępności radeona może by podobna jak nvdii . :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 pmp jak zawsze pierwszy :D osz Ty Grats <piwo> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 (edytowane) LOL, PMP. Weź tam looknij czy gdzieś w kartonach na strychu czy w lodówce albo spiżarni nie siedzi G100. czy R680. Ps: Co to za bobek siedzi na fotach? Edytowane 13 Listopada 2007 przez Pussik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Ps: Co to za bobek siedzi na fotach? powyzszy przyklad potwierdza, ze kobiety sie nie znaja :lol: to jest kiełbasa z kielbasa squad :D:D jest opszyn na CF?? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Wiem, że to kiełbasa. Ale ja bym jej nie zjadła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 pmp można poprosić o testy z AA i FSAA ;) No to Radek mnie zaskoczył nie dość że tańszy od nvidia to jego wydajność nie jest aż tak bardzo odbiegająca od 8800GT :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 (edytowane) Wiem, że to kiełbasa. Ale ja bym jej nie zjadła. to jest podpis fotek i nikt Ci taj kielbasy nie kaze brac do buzi ;) Edytowane 14 Listopada 2007 przez Niemiec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishu Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 (edytowane) Marki jak marki nie oddają rzeczywistej wydajności karty:D lepiej niech zrobi testy w grach :D PS. Niemiec kiedy w Rad-anie będą nowe radeony? :D Edytowane 14 Listopada 2007 przez Fishu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 pmp można poprosić o testy z AA i FSAA ;) No to Radek mnie zaskoczył nie dość że tańszy od nvidia to jego wydajność nie jest aż tak bardzo odbiegająca od 8800GT :). Prosić zawsze można :) Ale 3 karty z AA i FSAA... poczekaj parę dni minie, i zapewne "profesjonalne" portale pokażą stado słupków. Ja się na tym nie znam. jest opszyn na CF?? :>Jest opszyn, jak najbardziej. Jakieś lekkie ekstremum wkrótce, narazie lenistwo i obowiązki życiowe są priorytetem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKLeZ Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 This is total current draw with HD3870 running forest scene/3D06: ..upload pending.. This is total current draw with HD2900XT running the same scene: ..upload pending.. i jak z tymi Watami, bo juz palec boli od wciskania F5 :-P ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 No już... :) HD3780 zdecydowanie bije HD2900XT. To dobra wiadomość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKLeZ Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Jest dobrze, bo juz sie wystraszylem ;) Przywrociles mi nadzieje na 2x38x0 CF na 400Watowym MODECOM-ie :lol: Nie smiac sie, da rade :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Ktos tu napisal, ze ten nowy radek 3870 taki lepszy od 2900XT?? Ja sie pytam gdzie ,bo na screenach od "kielbasy" ;) widac ze na razie dostaje baty w marku 05 i 06. Najlepiej odpalic jakas gre lub kilka i do tego dac AA i bedzie wiadomo czy kupowac czy nie. Ja cierpliwie czekam i zobaczymy juz na dniach co sie bedzie bardziej oplacalo brac ;) Choc w sumie tak sie wszyscy napalili, a to przeciez odgrzewane kotlety z obu stajni w mniejszym procesie technologicznym. Jeden wiecej popiep.rzony a drugi posolony. Jedyny haczyk to cena a wydajnosc od roku ta sama :( Buuuu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Jak te kotlety będą dobrze śmigac to można CF budowac :D Po przeczytaniu ostatnich postów pełnych euforii też mi się zaczęło udzielac ;) Trzeba będzie kupca na 2900xt szukac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa64 Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 pmp, powiedz jak sprawa stoi z AA, sprawa życia i śmierci :E. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 (edytowane) to jest podpis fotek i nikt Ci taj kielbasy nie karze brac do buzi ;)Wiesz z laskami to jest tak co do rączki to do buzi;] ps. czy moja zasilka pociagnie tego 3870? Edytowane 14 Listopada 2007 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 PS. Niemiec kiedy w Rad-anie będą nowe radeony? :D a zebym to ja wiedzial ;] pewnie byloby latwiej jakbym tam dalej pracowal :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 pmp, powiedz jak sprawa stoi z AA, sprawa życia i śmierci :E.Nie chcę mieć Ciebie na sumieniu, więc na moje szczęście nic Ci nie powiem :gitarzysta: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...