Fishu Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Od kiedy tam nie pracujesz?:) W Azji najwcześniej wypuszczają jakieś tesciki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Od kiedy tam nie pracujesz?:) hmm. ze dwa lata bedzie B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byron Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 (edytowane) A czy te karty z zalozenia NIE mialy(w sensie gorsze) byc lepsze od 2900 xt ? Chyba nie nalezy oczekiwac ze karta bedzie bila 2900xt pod kazdym wzgledem , zwlaszcza ze jest o polowe tansza. Nowe nie znaczy najszybsze , a gdy sie okaze ze karta jest wolniejsza juz widze te 3 strony postow , ze to gwozdz do trumny , ze ati wali w ... , itp :P Edytowane 14 Listopada 2007 przez Byron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa64 Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Właśnie jak powiesz, to nie będziesz mnie miał na sumieniu :E. Ale chyba załapałem : P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 A czy te karty z zalozenia NIE mialy(w sensie gorsze) byc lepsze od 2900 xt ? Chyba nie nalezy oczekiwac ze karta bedzie bila 2900xt pod kazdym wzgledem , zwlaszcza ze jest o polowe tansza. Nowe nie znaczy najszybsze , a gdy sie okaze ze karta jest wolniejsza juz widze te 3 strony postow , ze to gwozdz do trumny , ze ati wali w ... , itp :P8800gt i 8800gtx;] cos w tym stylu sytuacja. Nie widze w tym nic dziwnego <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 @HeatheN: HK 350AP pociagnie bez problemu hd3870 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa64 Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Jak myśłicie, jak się ma 800 zł, to zamawiać, czy nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bachus81 Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Gwódź do trumny czy deska ratunku ? Wielkie oczekiwanie na wielkie... no właśnie.... Karta gorąca, rzekłbym nie mniej niż HD2900XT, z bardzo powaznym systemem "chłodzenia" który jednak jest cichy... OC 850/1166 a jutro czas ją polutować :-) Ze słow jednak do czynów wykorzystując i poświęcając wolny czas powstało co nastepuje..... Tu była masa obrazków. Moje ulubione gry: Tu też. Ta sama platforma i stary dobry HD2900XT: Tu również. Ta sama platforma i nowy dobry 8800GT: No zgadnij? :? Do testu wykorzystałem MB na X38, a CPU taki w miarę popularny w sensie taktów na AC... enjoy ;-) Bardzo przepraszam jeśli zabrzmi to niegrzecznie, ale po co nam testy w smarkach. One nic nie pokazują. Pokaż jak działa Crysis, GOW, COD4 gdzie te testy ??? Poczytaj regulamin, bo za chwilę nie będziesz miał takie okazji, chyba że przy rejestracji kolejnego konta. Obrazków nie cytujemy, zwłaszcza w tak dużej ilości. Jak ten post wygląda? A wystarczyło z cytatu wyrzucić te wszystkie fotki i byłoby o wiele przejrzyściej. :evil: Crosis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 (edytowane) Bardzo przepraszam jeśli zabrzmi to niegrzecznie, ale po co nam testy w smarkach. One nic nie pokazują. Pokaż jak działa Crysis, GOW, COD4 gdzie te testy ??? Bardzo przepraszam, ale "nie cytujemy obrazków" Ps. smarki wbrew pozorom bardzo dużo mówią... Popatrz na cząstkowe wyniki w marku 2006, albo na GT1 w marku 2003 i porównaj z reszta GT w nim... Mi to mówi wystarczająco dużo. Edytowane 14 Listopada 2007 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bachus81 Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Bardzo przepraszam, ale "nie cytujemy obrazków" Ps. smarki wbrew pozorom bardzo dużo mówią... Popatrz na cząstkowe wyniki w marku 2006, albo na GT1 w marku 2003 i porównaj z reszta GT w nim... Mi to mówi wystarczająco dużo. ja codziennie testuję różne grafy i wiem że w markach, czy czątkowych czy nie najwydajniejszy jest HD2900XT a w grach dostaje baty od 8800GTS i 8800GT twoja wypowiedź iście lamerska Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 (edytowane) twoja wypowiedź iście lamerska Ok przyznaje sie - jestem lama... Ale i tak wyniki HD3850/70 sa wporzadku jak na zapowiadana cene :). Edytowane 14 Listopada 2007 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cienislaw Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 no i chyba o to chodzi. jesli w miesiac po premierze cena ustabilizuje sie do zapowiadanych 700zl i wyniki wydajnosciowe w grach beda przyzwoite, bedzie dobra karta dla ludzi z mniejszym portfelem. bo na razie nie zapowiada sie na flooda rynku i spadek cen 8800gt do sensownego poziomu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Jak ta karta bedzie po 700zl, to nawet i ja bym sie skusil, a nigdy nie dalem na grafe wiecej jak 350zl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 (edytowane) Ciekawy jestem jaki jest dokładny pobór prądu dla 3870.I czy mój enermax da radę pociągnąć w crossfire 2 karty.Lub ten wynalazek co ma wyjść w przyszłym roku,dwurdzeniowy Radek. Edytowane 14 Listopada 2007 przez kurczak80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaspl21 Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 (edytowane) Ciekawy jestem jaki jest dokładny pobór prądu dla 3870.I czy mój enermax da radę pociągnąć w crossfire 2 karty.Lub ten wynalazek co ma wyjść w przyszłym roku,dwurdzeniowy Radek.podobno ok 105W a 3850 ok 90W czyli CF koło 200W czyli jak masz zasilacz z 360W linia 12V to da radę w wielkim bólu , jak jeszcze proc po OC POZDRO Edytowane 14 Listopada 2007 przez lukaspl21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Przeczytałem 11 stron tego topicu i jeśli mam zaćmienie, to nie bijcie, ale chyba nigdzie nie pada odpowiedź i nie ma jeszcze testu AA na nowym radku! PMP w pierwszej kolejności poza kolejnością to trzeba było sprawdzić ;) Co tam smarki dadzą, skoro karta wyłoży się na AA i tyle będzie z radości. Tanio i szybko, to mi się źle kojarzy. Mam nadzieję, że ATI nie powtózyło błędu, bo teraz to byłaby już dla nich bardzo poważna wpadka! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieH77 Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 AA poprawione, AA + AF = kicha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 (edytowane) AA poprawione, AA + AF = kicha Bez przesady jaka kicha? Nieznacznie gozrej niz GT. Ale za to jak CF wymiata. Ciekawe jak CF spisze sie w grze Crysis. Edytowane 14 Listopada 2007 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cienislaw Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 wogole jak CF sie spisze w kazdej grze, czy przyrost bedzie na tyle zauwazalny zeby bylo warto zakupic druga karte (szkoda ze mam p965 i 16/4). jeszcze jeden dzien i bedzie flood testow;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Bez przesady jaka kicha? Nieznacznie gozrej niz GT. Ale za to jak CF wymiata. Ciekawe jak CF spisze sie w grze Crysis. co z tego ze CF wymiata jak pod CF zeby go w miare w pelni (czyli PCI-e 8x/8x) wykorzystac to rzeba nabyc plyte na X38 ktory w porownaniu do P35 wcale nie jest wydajniejsza. P35 niestety robi CF tylko w opcji (16x/4x - druga karta) co przeklada sie w duzym stopniu na wydajnosc. Informacja wzieta z frazpc.pl przy porownaniu plyty gigabyte'a na X38 z P35. Wydajnosc pozal sie Boze wiec nie oplaca sie zmieniac P35 na X38 tylko dlatego zeby przez chwile skorzystac z CF jak na poczatku roku wyjdzie nastepca P35 - P45 i bedzie wydajniejszy (terotycznie niz X38) Dlatego koszty rosna. Ta karte oplaca sie kupic jak juz sie ma plyte X38 i chce sie zrobic CF lub na razie tylko 1-dna ze wzgledu na papierowa dostepnosc 8800GT (i jej cene) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarecki Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Hmm No aż się zainteresowałem tą kartą:). A apropo posta wyzej to jak dokładnie będzie obniżona wydajność w CF przy 16/4???? Bo też może bym sie skusił:D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieH77 Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 (edytowane) przy 16/4 wydajnosc jest niewiele wyzsza niz pojedynczej karty... gdzies sa testy, mozna poszukac Zabawa w CF oplaca sie tylko na X38 albo na 790FX - ale na tej 2 platformie to jeszcze testow nie widzialem Odnosnie AA + AF to pare stron wczesniej byla taka fajna tabelka, ktora przygotowal jakis serwis, gdzie roznica wzgledem nvidii siegala 40% nawet. Wiec AA + AF = kupa Edytowane 14 Listopada 2007 przez MieH77 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 co z tego ze CF wymiata jak pod CF zeby go w miare w pelni (czyli PCI-e 8x/8x) wykorzystac to rzeba nabyc plyte na X38 Właśnie mam taka płyte (Asus Maximus) wiec jak bedzie dalo sie grac w Crysis na full detalach w 1680x1050 to odrazu kupuje i bede mial do szprzedania swojego GTX-a za dobra cene. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKLeZ Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Pojawil sie pierwszy konkretny review. http://www.legionhardware.com/document.php?id=703&p=0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korkodyl Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Pojawil sie pierwszy konkretny review. http://www.legionhardware.com/document.php?id=703&p=0 UUUUUU - slabiutko :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
new332 Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 (edytowane) Pojawil sie pierwszy konkretny review. http://www.legionhardware.com/document.php?id=703&p=0 :shock: Taka przewaga nvidii... Edytowane 14 Listopada 2007 przez new332 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKLeZ Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 3850 512MB 700/1800 z lepszym chlodzeniem... http://www.expreview.com/news/hard/2007-11...12610d6928.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzurpator Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Pojawil sie pierwszy konkretny review. http://www.legionhardware.com/document.php?id=703&p=0 Ciekawe. Supreme Commander pokazuje różnice ok 1%, kiedy oni podają w konkluzjach 15% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKLeZ Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 No zaskoczenia raczej nie ma, 3870 nie jest killerem, ale i tak ten review jest "troche" dziwny... Dla 3870 uzyli sterow 7.9, dla 2900XT 7.10... 2900XT przegrywa w kazdej grze z 8800GTS 640MB... :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishu Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Omg po co wydawać kartę prawie identyko jak radeon 2900xt ;) Wydajność nie jest zła ale ta karta powinna kosztować 600zł a nie 780 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...