ossur Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 (...) Jaki mamy wplyw na ceny wczesniejszej dostawy od Polskiego dystrybutora? Moge Ci nawet podac jaki i zrobic screena z ich systemu. Wyrzucilismy z allegro te karty, sprzedamy w tradycyjnych salonach bo denerwuajce sa posty NIC nie wiedzacych i robiacych CK, siedzacych i flejmujacych na forach, leczac swoje kompleksy. Chcielismy dobrze, zalatwic najwczesniej jak sie da 3850. Zadzwon do polskich dystrybutorow i zobacz jakie sa ceny, zapewne komputronik tez sobie z powietrza bierze? Oni maja wysokie ceny, ale nie az tak wysokie. Zakup tych sapphire wynosi 580zl netto + vat + marza. Od zysku odejmiesz dochodowy i roznice vatu. to jest to zdzieranie? Jak juz chcesz o kims pisac herezje to najpeirw dowiedz sie jakie sa fakty, bo żalowe to jest strasznie. Zapewne ceny na np. x1950PRO Accelero 512MB AGP tez zawyzamy? Swietna karta, najlepsza cena/wydajnosc pod AGP - wskaz mi sklep, ktory ma taniej. oj straszni my. Takis madry przez internet, a takich prostych rzeczy nie zrozumiesz - dostawcow jest kilku, sklepow tysiace. Zapewne wszystkie sklepy - tysiace - sa w Układzie i winduja ceny, mimo ze tych kilku dostawcow do Polski ustawia tak niskie ceny. nie? (...) Heh, ceny macie w porządku, tak więc chyba niedługo zostanę waszym klientem :-P ps. brać 3850 czy 3870? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 Mam nadzieje , ze post solo/ng wiekszosc forumowych krzykaczy uswiadomil i na tym skonczymy rozmowe kto zdziera , kto ma drogo a u kogo nie warto kupowac . Od tego macie osobne tematy i wszelkie nowe posty nie traktujace o nowych radkach beda karane . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek.r Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 zapytalem scan.co.uk o ta karte: 512MB PowerColor HD3870 PCI-E2.0 320 Streams 2400MHz GDDR4 GPU 800MHz CrossFire 2xDVI-I/S-Video odpowiedz: With regards to the graphics card i have no updated ETA to give unfortuately. :( czekam z zamowieniem kompa na pojawienie sie karty, mam nadzieje ze w przyszlym tygodniu sie pojawia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 (edytowane) Nie mam dobrych wiesci dla oczekujących na Sapphira HD38X0 producent niestety nie jest juz w stanie zagwarantowac suerowanych cen na terenie polski, które to wczesniej obiecal, dajc zarobic po ~30% dystrybutorom co automatycznie zaowocuje podwyżką cen kart dla klientów koncowych... Jest to informacja od samego przedstawiciela Sapphire na polske. Edytowane 23 Listopada 2007 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byron Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 No dobrze , ale kiedy te karty beda dostepne ? a konkretnie 3870 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elomelo Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 To rzeczywiscie ich gwarancje sa gowno warte, podobnie jak politkow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 No czyli robia nas w *uja i niech mi ktos powie ze nie Na cholere Wy ( sklepy/sprzedawcy ) wystawiacie towar ktorego primo nie macie , secudno nie wiecie kiedy bedziecie mieli hmm ? Zbieracie pieniazki , pieniazki na koncie leza a klient *ipa czeka jak glupi ( takich najwiecej ) Coraz czesciej sklepy wystawiaja takie oferty/aukcje i dziwia sie ze klienci maja o cos pretensje , dla mnie to smiechu warte sprzedawac czegos , czego sie nie ma Nic tylko kasa , kasa , kasa , kasa , w koncu u nas to normalne. PS Pewnie i bitshop i gral moje zamowienie zrealizuja po nowym roku , kiedy za ta chora cene juz nie bedzie chetnych , a wtedy mozecie cmoknac mnie w pompke Jeszcze troche strace cierpliwosc i napisze skarge do rzecznika praw konsumenta bo powinien zajac sklepami ktore tak pogrywaja sobie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 Coraz czesciej sklepy wystawiaja takie oferty/aukcje i dziwia sie ze klienci maja o cos pretensje , dla mnie to smiechu warte sprzedawac czegos , czego sie nie ma A czy ktos sprzedaje cos czego nie posiada ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 A czy ktos sprzedaje cos czego nie posiada ?czasami tak,ale rzadko :) nie raz cos zamówiłem(w opisie dostepne)po czym okazywalo sie ze towqaru nie ma i trzeba czekac :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solo/ng Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 (edytowane) Wookie - jaka "kasa kasa kasa". Przeciez zamowienia / przelewy ida dopiero jak sprzet dojedzie. Po co opcja wczesniejszego zamawiania? Aby ktos mogl sobie zamowic (zarezerowac!) i miec pewnosc, ze to otrzyma - nei kazdy ma czas co 1h odswiezac strone jakiegos sklepu, aby zalapac sie na produkt. Preordery to przeciez normalna rzecz, szczegolnie na zachodzie (u nas w powijakach), tam czasami pojawiaja sie rzeczy z 3-5 miesiecznym wyprzedzeniem. Ktos zamawia i "ma spokoj", wie ze otrzyma, a przed zamowieniem dostanie stosowna informacje lub inne info, jezeli sytuacja sie zmienila. Szczegolnie na goracy towar - ktos zamawia wchodzac do kolejki" i nie musi sie potem martiwic "jezus zapomnialem ze wczoraj mialy byc moje ulubione buty, juz zabraklo :( " itd. Jeszcze troche strace cierpliwosc i napisze skarge do rzecznika praw konsumenta bo powinien zajac sklepami ktore tak pogrywaja sobie. I co napiszesz? Ze w sklepie XXX jest opcja preorder, z ktorej klienci korzystaja? Ty naprawde zyjesz w 2007 roku? :/ No offence of coz. Ok heh nie robmy juz offtopicu :V. Edytowane 23 Listopada 2007 przez solo/ng Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 Nie mam dobrych wiesci dla oczekujących na Sapphira HD38X0 producent niestety nie jest juz w stanie zagwarantowac suerowanych cen na terenie polski, które to wczesniej obiecal, dajc zarobic po ~30% dystrybutorom co automatycznie zaowocuje podwyżką cen kart dla klientów koncowych... Jest to informacja od samego przedstawiciela Sapphire na polske. http://www.gral.pl/preview/Sapphire/Radeon...DVIPCI-E2.0_24/ taaaa podwyżka i karty odrazu się znalazły ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 (edytowane) Za owe skromne 999 pln to trzeba byc nie lada impotentem umyslowym zeby zakupic taka karte - nic tylko pogratulowac polityki, pewnie jak juz zapakowali karty do boxow to sie okazalo ze cos zle policzyli i trzeba bylo te 250 zl wiecej doliczyc za kolorowe pudelka do gier :lol2: Co ciekawe na ebay sa po 240$ czyli lekko ponad 650 zl i chyba taniej wyjdzie kupic za wielka woda niz np: w Troll :>u Edytowane 23 Listopada 2007 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 Z tymi cenami to chyba pogłupieli... No nic trzeba będzie troszkę poczekać aż to sie uspokoi i wtedy kupić :/ Poza tym idą święta wiec ceny też przez to idą do góry :( A karta jest taka fajna i tylko kupować ale za 999zł to chyba głupi albo bardzo zdesperowany to zrobi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzurpator Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 50% przebitki względem MSRP. Kogoś zdrowo (wulg). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 (edytowane) Poczytajcie sobie definicje popytu i podaży, to będziecie wiedzić dlaczego jest jak jest - chcesz już musisz dać więcej, proste Edytowane 23 Listopada 2007 przez VICTORious Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 No nie do końca proste bo w stanach przebitka jest rzędu 10-15%. Zresztą cała ta sytuacja potwierdza, że rynkowo jesteśmy 3 światem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 ja za dwie 3850 dalem 200f czyli 1100zl nowe drivery + hotfix nie daja w crysisie praktycznie nic, min fps wzrosl o 3 klatki i w sumie tyle roznic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzurpator Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 No nie do końca proste bo w stanach przebitka jest rzędu 10-15%. Zresztą cała ta sytuacja potwierdza, że rynkowo jesteśmy 3 światem. Przy premierze nowego układy przebitka nawet 20% to norma. Ale ludzie - nie po 50%. Przypominam - msrp radka 3870 to 220$, czyli circa 550 zeta. SKlepy niemieckie mają radki za circa 195 euro, co jest ceną w miarę normalną jak na premierę. U nas ~260. Qłeszczyn zatem sam się nasuwa - kto z nas zdziera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 Ciekawostka że reszta świata ma normalne ceny ... mnie się raczej nasuwają określenia: "dyktowanie cen przez monopolistów", "złodziejska marża", "spekulacja" i stare dobre "chamstwo i pazerność". Wygląda na to że będę musiał zamówić za granicą, chyba że znajdę jakiegoś sprzedawce z uczciwą ceną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 (edytowane) Ciekawostka że reszta świata ma normalne ceny ... mnie się raczej nasuwają określenia: "dyktowanie cen przez monopolistów", "złodziejska marża", "spekulacja" i stare dobre "chamstwo i pazerność". Wygląda na to że będę musiał zamówić za granicą, chyba że znajdę jakiegoś sprzedawce z uczciwą ceną. Raczej bedziesz skazany na zakupy za granica. Nikt Ci sie raczje nie wychyli z dobra cena bo to raczej nie am sensu, po co sprzedawac 30% taniej jak mozna tez sprzedac 30% drozej.. Gdybys wygral samochód w "jakims konkursie" jego wartosc rynkowa wynosila by 50k złotych to sprzedawal bys go za 35 ? raczej nie :) Po co cos sprzedawac taniej jak mozna drozej to sprzedac :) Edytowane 23 Listopada 2007 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishu Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 Dobra skończcie już może te żale i jęki bo cały temat będzie o tym jacy to polscy dystrybutorzy i sprzedawcy zdziercy.. już sie tego czytac nie chce. PS. mam problem każdy 3dmark odpalam i zalicza zwisa.... wtf? świeżo po formacie nie wiem ocb;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieH77 Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 dobra trzeba podjac jakas zbiorowa inicjatywe... np zamowienie 10 sztuk w niemczech i potem ta osoba wysyla karte do kazdej osoby w polsce. Oczywiscie wszystko moznaby przepuscic przez allegro, zeby nie bylo watpliwosci - pelne bezpieczenstwo. Z USA taka akcja chyba trwalaby to dluzej, a mi np zalezy tez na czasie. Jacys chetni? + z jakiego sklepu zamawiamy? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zakinho Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 jak dacie cynka na tanie dobre sklepy w holandi to moge kupic bo sie wybieram ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzat Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 Warto dopłacać 70 zł z HD3850 do HD3870? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 Dobra skończcie już może te żale i jęki bo cały temat będzie o tym jacy to polscy dystrybutorzy i sprzedawcy zdziercy.. już sie tego czytac nie chce. PS. mam problem każdy 3dmark odpalam i zalicza zwisa.... wtf? świeżo po formacie nie wiem ocb;/ nie mialem problemu ani na jednej karcie ani w cf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zakinho Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 jaki zasilacz wystarczy do radka hd3850 ? delta 350w nie wystarczy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pewin Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 (edytowane) Warto pod warunkiem że cena 3850 jest rozsądna. Edytowane 23 Listopada 2007 przez Pewin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonheart Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 mozna by sie zastanowic nad takim zbiorowym zkaupem =] swoja droga jak zmaowie karte w niemczech sztuke ile mniewyniesie transport ? orientujesie ktos zamawial moze ktos ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzurpator Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 Cóż - ja bym reflektował na parę 3870, jeżeli ktoś ma tam kontakt i może kupić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zakinho Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 ja mowie moge kupic w holandi ale nie wiem jaka tam cena jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...