Skocz do zawartości
cavarr

Ati Radeon HD3850/3870

Rekomendowane odpowiedzi

Do elomelo ;)

Znalazłem taki sklep http://www.hardwareschotte.de/

Tam sprzedaja rożne firmy i w różnych cenach;) Najtańsza taka http://www.hardwareschotte.de/hardware/pre...870+CGAX-3872DD

Na górze po lewej stronie sa miasta jakis dostawcow chyba albo cos i jest Berlin ;)

Edytowane przez Matizzulo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do elomelo ;)

Tam sprzedaja rożne firmy i w różnych cenach;) Najtańsza taka http://www.hardwareschotte.de/hardware/pre...870+CGAX-3872DD

Na górze po lewej stronie sa miasta jakis dostawcow chyba albo cos i jest Berlin ;)

z tego sklepu to ja poprosze 8800gt jesli ktos faktycznie jedzie;D jesli elomelo lecisz przez koszalin to mozemy sie zgadac na odbior;)

hmm.. zastanawia mnie czy to jest w ogole sklep czy cos w rodzaju naszego ceneo.. nie znam slowa po niemiecku (no moze poza der schmetterling;D) i nie moge stwierdzic co i jak:/ jedyne co zauwazylem, ze u nich z dostepnoscia 8800gt nie tak slabo jak u nas.. duzo sklepow ma duzo tego na stanie i w cenach np asus za 210E.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego sklepu to ja poprosze 8800gt jesli ktos faktycznie jedzie;D jesli elomelo lecisz przez koszalin to mozemy sie zgadac na odbior;)

hmm.. zastanawia mnie czy to jest w ogole sklep czy cos w rodzaju naszego ceneo.. nie znam slowa po niemiecku (no moze poza der schmetterling;D) i nie moge stwierdzic co i jak:/ jedyne co zauwazylem, ze u nich z dostepnoscia 8800gt nie tak slabo jak u nas.. duzo sklepow ma duzo tego na stanie i w cenach np asus za 210E.

Sie mi zdaje żę to jest coś jak caneo - po zaznaczeniu tylko Berlina zostaje jede radek HD3870 w cenie 199E ( wtedy najtańszy 88GT 219E )

Fajnie by było znaleźć taką strone ala caneo ale w Czechach - ma ktoś moze :D (do Cieszyna expresem jade 20 minut :-P )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sie mi zdaje żę to jest coś jak caneo - po zaznaczeniu tylko Berlina zostaje jede radek HD3870 w cenie 199E ( wtedy najtańszy 88GT 219E )

Fajnie by było znaleźć taką strone ala caneo ale w Czechach - ma ktoś moze :D (do Cieszyna expresem jade 20 minut :-P )

W czechach krucho z dostepnoscia... niby w cennikach sa, ale niedostepne. Akutar tam chcialem kupic :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u nich z dostepnoscia 8800gt tak samo jak u nas jak bys powchodzil na strony sklepow to bys widzial ze ten towar jest nie dostepny i maja tylko terminy dostaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do elomelo ;)

Radek za 170€ :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam rozglądam sie za nowa graficzna w chili obecnej posiadam galaxy 8600GE i zastanawiam sie nad tym radziem 3870 albo 8800GT i tak w skrócie co do radka opłaca sie ja brać ale nie za ta cene co jest teraz tak bynajmniej wywnioskowałem z wypowiedzi waszych i drugie pytanie przyrost wydajnosci w porównaniu z moja obecna karta z góry wielkie dzieki za pomoc :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie wiecie może jak sprawdzić wydajność jednej karty 8800GTX w crysis 1920x1200, jakimś benchmarkiem i porównać to do 3870, a później 3870 w wersji CF, może ktoś widział takie testy? Ale rozdziałka 1920x1200.

Właśnie problem w tym, że nie ma rzetelnej recenzji 3870 w CF. Jak już zdarzy się jakaś przeciętna to tylko 3850 :? pzdr

EDIT

Co do Crysis'a to większość testów przeprowadzana jest wbudowanym benchmarkiem domyślnie zlokalizowanym w katalogu C:\Program Files\Electronic Arts\Crytek\Crysis SP Demo\Bin32. Tam masz test CPU i GPU :wink:

EDIT2

Faktycznie coś jest http://www.expreview.com/review/2007-11-24...78d7055_12.html :)

@Worms14 jak zależy Ci na rozdziałce 1920 nie ma sprzętu który zadowalająco pociągnie Crysis'a w tej rozdzielczości. Pogadaj z Sulaco i Blue, oni mają Quady i 2xGTX :wink:

Edytowane przez chemiczny_ali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosze o testy CF 3870 a 8800GTX w min 1680x1050 w full detalach.

dalem wyniki w 1680x1050 przy full detalach na 3850 w cf, 3870 nie posiadam, jeszcze

jakis test CF w crisisie fullHD na min high det tej karty?

zobacz na expreview

Panowie wiecie może jak sprawdzić wydajność jednej karty 8800GTX w crysis 1920x1200, jakimś benchmarkiem i porównać to do 3870, a później 3870 w wersji CF, może ktoś widział takie testy? Ale rozdziałka 1920x1200.

mozemy sprawdzic bo obaj mamy quady, ustawimy kompy tak samo, tyle, ze poki co na 3850

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karty niedostępne więc lipa. Dodatkowo pierwszy sklep w Pradze a tam to mam kaaaawałek. Drugi link Ołomuniec też daleko. Jak na razie karty niedostępne (jutro znowu poszukam) no i najlepiej jakby sklep był w Czeskim Cieszynie (wątpie) lub Ostrawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem ile to warte:

Tutaj SLI (CF nie działa)

Tutaj CF na HotFix'ie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale beda 27 listopada, ja mysle ze lepiej poczekac na polskie dostawy, w koncu to nie rodzynek od NV ze bedzie tego malo i drogo :)

Nie mozecie poczekac 1-2 tygodniu i kupic z normlana polska gwarancja ? :)

sorry, ale zamowilem w gralu i powiedzieli mi ze 28 będzie dostawa....jesli jej nie będzie to kupie sobie w niemczech!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktoś znajdzie karty w Czechch lub na Słowacji to może ta stronka pomoże w zakupach KLYK - z tego co na niej pisze zajmują sie nie tylko aukcjami ale i pomogą w zakupach sklepowych (tak sie mi zdaje)

PS: Niemam nic wspólnego z tą stroną i nie jest to reklama czy coś :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak samo szczekales o tym ze macie zagwarantowane ceny od sapphire.

Teraz szczekasz ze za 2 tyg beda normalne -a jak nie za 2 tyg to za 2 lata w graliku sprzedacie . A gralikowa cena fakt chora -dlatego nikt normalny u was nie kupi i twoje szczekanie na nic sie tu nie zda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz szczekasz ze za 2 tyg beda normalne -a jak nie za 2 tyg to za 2 lata w graliku sprzedacie . A gralikowa cena fakt chora -dlatego nikt normalny u was nie kupi i twoje szczekanie na nic sie tu nie zda

Widzę, że dyskusja zeszła na psy. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam pytan w ogole. A czego Ty oczekujesz ? Ze gral kupi od dystrybutora za 9xx zł i sprzeda Ci za 750 bo tak gwarantuje producent ? Pomysl chwile. Jak czytam takie posty to naprawde jestem za tym zeby internet byl od 18 lat :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi