Fiero_ Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Może wcale nie wyjątek, na egiełdzie można przeczytać test Phentoma. Przy okazji użyli dwóch kart do porównania, Radka 3850 i 8800 ULTRA ! Proponuje otworzyć sobie w jednym oknie test z 3850; http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=3443-8 A w drugim z 8800 Ultra; http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=3443-7 I porównać Okazuje się że w niektórych grach np. Earth2160 idą łeb w łeb a przy niektórych tytułach nawet Radek jest lepszy. (HL2,F.E.A.R) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Może wcale nie wyjątek, na egiełdzie można przeczytać test Phentoma. Przy okazji użyli dwóch kart do porównania, Radka 3850 i 8800 ULTRA ! Proponuje otworzyć sobie w jednym oknie test z 3850; http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=3443-8 A w drugim z 8800 Ultra; http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=3443-7 I porównać Okazuje się że w niektórych grach np. Earth2160 idą łeb w łeb a przy niektórych tytułach nawet Radek jest lepszy. (HL2,F.E.A.R) To jest test procesora w miejscu zależnym od procesora i różnica wynika w takim wypadku ze sterownika mniej obciążającego procesor, co zresztą zostało wyjaśnione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 (edytowane) Taaa, średnio 16fps napawa mega optymizmem :D srednio jest na zielono - na niebiesko jest max fps ;) teraz zerknij jeszczxe raz na te wyniki :P Edytowane 3 Grudnia 2007 przez chase1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razan_r Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Jak to nie podali :lol2: przecie ja widze tam ZERO klatek :D(przypomina mi się CPU test z 3DMarka 06 na moim procku :lol:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Kupiona w icompie, ciekawe czy ogarną... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razan_r Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 To jak dostaniesz to powiesz czy śmiga na tym asusie z PCI-E 1.0a :lol: czas aby obalić mit że PCI-E 2.0 jest niekompatybilne z 1.0a :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Sama płyta mi została z całego poprzedniego zestawu, więc nic z tego raczej nie będzie chyba, że znajde wielkodusznego kolege w moich okolicach który zechce porzyczyć pare rzeczy ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 (edytowane) Taaa, średnio 16fps napawa mega optymizmem :DAle GForce 8800 gt nie ma ani tyle 3870 wyrabiał ponad 20 w Full HD z AA nie muszę pisać jak padał tam GForce :blink: Edit: eee: 3850 średnio 9 fps a 8800 średnio 5fps ;) Wiesz, crysis z AA w wysokich rozdzielczościach, niewiele osób w to gra ;) mało ważne ale ciekawe. Edytowane 3 Grudnia 2007 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 (edytowane) tak szczerze... dlaczego w necie jest tak malo testow w chyba najbardziej popularnej obecnie rozdzialce 1280x1024 (duuuuza czesc czytelnikow ma pewnie lcd 17/19") -> ale z aa i af. sporo testow sie naczytalem i czesto w tej rozdzialce jest albo aa , albo af. czasami trafi sie jakis test w ktorym jest af x16 i aa x4, ale co z x2 i x8 ? mysle ze dla wielu osob jest/bylo by to bardziej interesujace niz jakies smieszne rozdzielczosci ktorych albo nigdy nie uruchomimy ze wzgledy na "slaby" monitor, albo dlatego, ze poprostu bedzie to wygladalo jak cpu-test w 3dmarku 2k6 :) ps. 1. http://www.fudzilla.com/index.php?option=c...00&Itemid=1 2. http://www.fudzilla.com/index.php?option=c...06&Itemid=1 Edytowane 3 Grudnia 2007 przez chase1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 no sorry ja np mam 1650x1050..inna sprawa zewiele gier na takiej rozdziałce sie tnie i gram zwykle na 1440x900 albo nawet nizej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuru Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Może wcale nie wyjątek, na egiełdzie można przeczytać test Phentoma. Przy okazji użyli dwóch kart do porównania, Radka 3850 i 8800 ULTRA ! Proponuje otworzyć sobie w jednym oknie test z 3850; http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=3443-8 A w drugim z 8800 Ultra; http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=3443-7 I porównać Okazuje się że w niektórych grach np. Earth2160 idą łeb w łeb a przy niektórych tytułach nawet Radek jest lepszy. (HL2,F.E.A.R) Tjaaaaaaaa czytanie ze zrozumieniem... Zobacz na rozdzielczość 8800 ULTRA i na wygładzanie... dowiesz się skąd różnice... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ememiks Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Dziwny ten test wersja 3850 extreme to chyba 512 z zegarem gpu 720 ale zeby ultre wziela w kryzysie? w takiej rozdzielczosci. To jakis fenomen ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Dziwny ten test wersja 3850 extreme to chyba 512 z zegarem gpu 720 ale zeby ultre wziela w kryzysie? w takiej rozdzielczosci. To jakis fenomen ;) Tyle tylko że testy na HD3850 w rozdziałce o "oczko" niższej - ale to przecież detal :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tulo Stenaloor Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Ma ktoś informacje co do chłodzenia ARCTIC COOLING i możliwości jego montowania na hd3850. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginder Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Ma ktoś informacje co do chłodzenia ARCTIC COOLING i możliwości jego montowania na hd3850. chlodzenie z poprzednich radeonow bedzie pasowac B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 tak szczerze... dlaczego w necie jest tak malo testow w chyba najbardziej popularnej obecnie rozdzialce 1280x1024 (duuuuza czesc czytelnikow ma pewnie lcd 17/19") -> ale z aa i af. sporo testow sie naczytalem i czesto w tej rozdzialce jest albo aa , albo af. czasami trafi sie jakis test w ktorym jest af x16 i aa x4, ale co z x2 i x8 ? mysle ze dla wielu osob jest/bylo by to bardziej interesujace niz jakies smieszne rozdzielczosci ktorych albo nigdy nie uruchomimy ze wzgledy na "slaby" monitor, albo dlatego, ze poprostu bedzie to wygladalo jak cpu-test w 3dmarku 2k6 :) ps. 1. http://www.fudzilla.com/index.php?option=c...00&Itemid=1 2. http://www.fudzilla.com/index.php?option=c...06&Itemid=1 A ja akurat chce pogra ć w kilka gier w Full HD aby zobaczyć jak to będzie wyglądało. Nei żeby we wszystko, bo nie wszystko mi pójdzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 tomcat - wszaytko zalezy od tego czy sie chce poogladac slide-show , czy pograc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael86 Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Mnie już zaczyna męczyć czekanie na tego hd3870....i mam dylemat bo hd3850 jest po 568zł od ręki... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 tak szczerze... dlaczego w necie jest tak malo testow w chyba najbardziej popularnej obecnie rozdzialce 1280x1024 (duuuuza czesc czytelnikow ma pewnie lcd 17/19") -> ale z aa i af. sporo testow sie naczytalem i czesto w tej rozdzialce jest albo aa , albo af. czasami trafi sie jakis test w ktorym jest af x16 i aa x4, ale co z x2 i x8 ? mysle ze dla wielu osob jest/bylo by to bardziej interesujace niz jakies smieszne rozdzielczosci ktorych albo nigdy nie uruchomimy ze wzgledy na "slaby" monitor, albo dlatego, ze poprostu bedzie to wygladalo jak cpu-test w 3dmarku 2k6 :) ps. 1. http://www.fudzilla.com/index.php?option=c...00&Itemid=1 2. http://www.fudzilla.com/index.php?option=c...06&Itemid=1 Kwestia gustu mnie o wiele bardziej wkurzaja jakies testy w 800x600 czy 1024x768 czy kompletnie niszowe 1600x1200 imho powinno sie testowac tylko 3 rozdzialki: 1280x1024 bo to wszystkie 17-19", 1680x1050 bo to panoramy 20,21,22" i 1920x1200 bo to będzie standart już niedlugo. No i nie przesadzajmy z tym nieodpaleniem radek 3870/gf8800gt jest w stanie pociagnac wiele gier w 1920 (bez aa) wedlug testow poza tymi najbardziej wymagajacymi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 (edytowane) obniżenie cen radeonów 38XX Wiadomość znalazłem na wp.pl ;) W serwisie DigiTimes.com pojawiły się dobre informacje dla osób planujących zakup najnowszych kart graficznych firmy AMD. Zgodnie z nimi procesory GPU Radeon HD 3850 i 3870 mają być wkrótce tańsze o około 20 USD. Kilka tygodni temu swoją premierę miały najnowsze karty graficzne firmy AMD, zbudowane w oparciu o procesory Radeon HD 3850 ( RV670 Pro ) i Radeon HD 3870 ( RV670 XT ) - pisaliśmy o nich w artykule pt. "Radeon HD 3850 vs GeForce 8600 GTS - dwa razy lepsza wydajność w tej samej cenie - "ciach". Serwis DigiTimes.com podał właśnie informacje, które powinny zainteresować osoby planujące zakup sprzętu sygnowanego marką konkurenta NVIDII. Zgodnie z nimi AMD szykuje się do cięć cenowych swoich GPU o około 20 USD. Jeżeli tak się stanie, ceny 3850 ( 179 USD ) i 3870 ( 219 USD ) powinny spaść do poziomu, odpowiednio, około 159 USD i 199 USD. Edytowane 4 Grudnia 2007 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 maxymli - bylo juz dawno. Michaelius - osobiscie wole pograc w 1280x1024 z aa 4/8 niz w wyzszej rozdzialce. dlatego tez testy bez aa uwazam ze mozna sobie o kant... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Dobra to powiedzcie czy na karte 3850 256MB wejdzie chlodzenie Zalman VF700Cu-B. T czy da rade to raczej chyba nie podlega dyskusji, bo na pewno jest duzo wydajniejsze i przy tym cichsze niz stockowe chlodzenie. Na pewno bede musial dokupic dodatkowe radiatory na sekcje zasilania. Bo te 8 dolaczonych do coolera pojdzie na pamiatki. Pytanie tylko czy tam wejdzie - jaki jest rozstaw otworow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tanhauser Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Czy ktoś z was doświadczył dziwnych "skoków" animacji w czasie gry w Gears of War. Mam HD3850 szafirka i bez względu na rozdziałkę i detale w czasie biegu Marcusem lub dynamicznych scen są przeskoki animacji, ale nie spowolnienia. Wygląda to jakby nagle karta się przydławiła, a obraz odswieżał się w kolejności górna połowa, potem dolna. Zastanawiam się, czy to nie wina 256 MB RAM-u? Komp to E2160 @2,7 GHz i 2 GB RAM. :? Nie mog tez odpalic 3D Marka 2006, program sie wyklada... Czyzby to wina Catalystow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gormar Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Czy ktoś z was doświadczył dziwnych "skoków" animacji w czasie gry w Gears of War. Mam HD3850 szafirka i bez względu na rozdziałkę i detale w czasie biegu Marcusem lub dynamicznych scen są przeskoki animacji, ale nie spowolnienia. Wygląda to jakby nagle karta się przydławiła, a obraz odswieżał się w kolejności górna połowa, potem dolna. (...) Włącz V-Sync bo inaczej to całkiem normalne zjawisko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ememiks Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 (edytowane) Na to by wygladalo. A jak radek sie sprawoje? Edytowane 4 Grudnia 2007 przez ememiks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Czy ktoś z was doświadczył dziwnych "skoków" animacji w czasie gry w Gears of War. Mam HD3850 szafirka i bez względu na rozdziałkę i detale w czasie biegu Marcusem lub dynamicznych scen są przeskoki animacji, ale nie spowolnienia. Wygląda to jakby nagle karta się przydławiła, a obraz odswieżał się w kolejności górna połowa, potem dolna. Zastanawiam się, czy to nie wina 256 MB RAM-u? Komp to E2160 @2,7 GHz i 2 GB RAM. :? Nie mog tez odpalic 3D Marka 2006, program sie wyklada... Czyzby to wina Catalystow... kurde nie strasz, wlasnie sobie ja zamowilem za 600 PLN (dzisiaj odbior). Czy bede zalowal? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zakinho Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 dotsal ktos 3850 z icompa juz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 (edytowane) A może 3870 ktoś dostał? :lol: Czy ktoś z was doświadczył dziwnych "skoków" animacji w czasie gry w Gears of War. Mam HD3850 szafirka i bez względu na rozdziałkę i detale w czasie biegu Marcusem lub dynamicznych scen są przeskoki animacji, ale nie spowolnienia. Wygląda to jakby nagle karta się przydławiła, a obraz odswieżał się w kolejności górna połowa, potem dolna. Zastanawiam się, czy to nie wina 256 MB RAM-u? Komp to E2160 @2,7 GHz i 2 GB RAM. :? Nie mog tez odpalic 3D Marka 2006, program sie wyklada... Czyzby to wina Catalystow... Ja tak miałem (R600). Stoisz w miejscu i max klatek, biegniesz - i się tnie. Smark - 2900 faq Edytowane 4 Grudnia 2007 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 tak sie wlanie ze znajomym zastanawiamy (apropo tych taktow pamieci) czy to ze sklep ma na stronie (w ofercie/informacji - jak zwal tak zwal) podane jakies tam taktowania, a otrzymamy karte z innymi - czy jest to powod do zwrotu ? chodzi o to jak na to bedzie patrzyl sklep - odda siano, przyjmie na reklamacje, oleje klienta z gory cieplym moczem i kaze wypi. ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tanhauser Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 (edytowane) A może 3870 ktoś dostał? :lol Ja tak miałem (R600). Stoisz w miejscu i max klatek, biegniesz - i się tnie. Smark - 2900 faq Dokładnie mam to samo. Skoro na R600 i zapewne 512 MB było tak samo, to pewnie wina cholernych Catalistów :mur: Gormar - V-sync sprawdzałem, owszem nie widać tak bardzo rozjeżdżania się ekranu, ale dropy są dalej i to ewidentnie nie brak klatek. ememiks - Co do samego radka, to IMHO za takę cenę ta karta to totalna rewelacja. Mam miesiąc na testy tego zestawu, bo to gwiazdkowy prezent dla rodzinki :D Na razie jak mam czas to doinstalowuję kolejne gierki i testuję. Ale zadowolony jestem bardzo, bo za niewiele ponad 1000 zł udało mi się złożyć lux-torpedę (E2160, DS3L, 2 GB RAM i radek). Śmieszny pieniądz, jak na wydajność jaką oferuje ten komp. Edytowane 4 Grudnia 2007 przez Tanhauser Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...