Skocz do zawartości
cavarr

Ati Radeon HD3850/3870

Rekomendowane odpowiedzi

haha

jesl nie kupiles, to.... juz ich nie ma :)

Powyżej 200 przez przelew bym nie ryzykował, gość ma tylko 60 komentarzy, zresztą poobserwój, czy mu teraz przybędzie pozytywów

no chyba, że odbiór osobisty.

Edytowane przez maxymili

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://allegro.pl/item279923085_hd3870_pal...awa_sklep_.html

Kurde kupic czy czekac na 8800gt... wrrrrrrrrrr <_< nigdy ATI nie mialem:P ale funboyem nie jestem.. te aax4 i afx8 1440x900 mnie interesuje...raczej od 8800gts320 to bedzie lepsze prawda?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najwyżej nie będzie gorsze i te troche ramu więcej więc OK, tylko ta cena... kiedy one w końcu spadną do tych deklarowanych 700 zł, słyszalem że AMD puściło ostatnio o 20$ ceny obu 3800 w dół, ale nie odbiło się to na cenach w PL zbytnio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie litości.

Czytam ten wątek i mam odruch wymiotny tylko tam jest za tyle a tu za tyle. U anglików to tyle a u nas tyle. Przestańcie.

Nawet sensownych informacji nie można z tego tematu wyłapać. Przeglądałem kilka stron bo chciałem się dowiedzieć czy obecne coolery wejdą i nie mogłem odszukać.

Proponuję założenie drugiego tematu bardziej technicznego a temu zmianę nazwy na 3850/3870 gdzie, za ile i dlaczego takdrogo

PS żeby wnieść coś sensownego do tematu to napiszę, że na 3850/3870 wchodzi Accelero S1 :) wg. oficjalnej strony AC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie litości.

Czytam ten wątek i mam odruch wymiotny tylko tam jest za tyle a tu za tyle. U anglików to tyle a u nas tyle. Przestańcie.

Nawet sensownych informacji nie można z tego tematu wyłapać. Przeglądałem kilka stron bo chciałem się dowiedzieć czy obecne coolery wejdą i nie mogłem odszukać.

Proponuję założenie drugiego tematu bardziej technicznego a temu zmianę nazwy na 3850/3870 gdzie, za ile i dlaczego takdrogo

Tu jest podobnie jak w temacie z 8800gt, zaczną te karty otrzymywać użytkownicy zmniejszy się ilość "gdzie drożej, a gdzie taniej", a zacznie merytoryczna dyskusja.

Było już pytanie o coolery AC więc nic odkrywczego nie wniosłeś.

p.s.O swoich kłopotach żołądkowych to pisz na forum medycznym.

Edytowane przez Tulo Stenaloor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powyżej 200 przez przelew bym nie ryzykował, gość ma tylko 60 komentarzy, zresztą poobserwój, czy mu teraz przybędzie pozytywów

no chyba, że odbiór osobisty.

Gosciu jest z FrazPC - sprzedawal te karty przedwczoraj po 750zl - jest OK, mozna mu spokojnie zaufac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyszły nowe stery do Nvidii i napisali w zmianach:

169.13 beta

Increased SLI performance in Crysis (official Crysis patch must also be installed).

Ciekawe kiedy wyjdzie ten patch i czy poprawia tez dzialanie w CF.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyszły nowe stery do Nvidii i napisali w zmianach:

169.13 beta

Increased SLI performance in Crysis (official Crysis patch must also be installed).

Ciekawe kiedy wyjdzie ten patch i czy poprawia tez dzialanie w CF.

No w wywiadzie zapowiadającym patch mówili, że priorytetem jest SLI :lol2:

A CF to może później. "się zobaczy" :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

korci korci ten hd8700 za 850zl z allegro, ten sam sprzedawca ma 8800gt za 1039zl... i co tu wybrać? :D chyba jeszcze z tydzień przetrzymam. Niech ceny przebiją magiczne granice 999 za geforca i 799 za ati ;) dylemat jednak pozostanie, którą brać? jak myślicie? grałbym w rozdzialce 1440x900 detale HIGH no i włączone aa i af.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.legitreviews.com/article/605/8/ - kurde Radzio 3850 w Crossfire ostro daje czadu.

http://www.legitreviews.com/article/605/9/ - w Call of Duty zreszta tez pieknie ida.

Mysle, ze jak popracuja nad tymi grami, gdzie Cross nie daje za wiele, to juz bedzie rewelacja.

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIe podoba mi sie w cod4 wyniki 38xx? cos tu mi smierdzi bo tysiace testow ogladalem i widzialem w kilku ze cod4 na 3870 tylko w malym stopniu ustepowal GT a tu przepasc!

Jeszcze ogladalem z kumplem i stwierdzil sam ze w nowych grach tak jak w cod4 ten 3870 z aa i af radzi sobie prawie tak dobrze jak GT.

Nie moge znalesc tych testow bo az mi sie nie chce wierzyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie techniczne, czym podkręcacie wasze HD38x0? Ja próbowałem Ati Tray Tool na WinXP i niestety ciągle resetuje mi kompa. Na catalystach po automatycznym wyszukiwaniu sterownik tak zawieszał komputer że trzeba było zreinstalować całe drivery :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIe podoba mi sie w cod4 wyniki 38xx? cos tu mi smierdzi bo tysiace testow ogladalem i widzialem w kilku ze cod4 na 3870 tylko w malym stopniu ustepowal GT a tu przepasc!

Nie moge znalesc tych testow bo az mi sie nie chce wierzyc.

Może miałeś na myśli te test, w rozdziałce 1680x1050 + AA/AF jest prawie 52fps więc ok

http://www.tomshardware.com/de/HD3850-HD38...e-239891-8.html

tutaj polski test starszej wersji

CoD2 w panoramie + AA/AF

Dołączona grafika

Biorąc pod uwagę, że gra się komfortowo w okolicach 50-60fps, granie na ati to porażka

Tutaj CoD4

http://en.expreview.com/?p=64&page=7

Potwierdza się , że włączenie AA/AF zabija ati w tej grze. Bez gra się całkiem komfortowo. Co ciekawe to nawet 8800gt 256mb po włączeniu AA/AF przegrywa z 3870.

Chyba poczekam na testy na egieldzie. Ze wszystkich w sieci chyba są najlepsze.

Edytowane przez aldam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalezliscie moze jakies testy nowych radkow w Wiedzminie? Bo mowiac szczerze inne gry na chwile obecna obchodza mnie raczej malo :)

No raczej wiedzmin to pikus. Martwil bym sie tym ze to moze Gerard nie nadazy za Radoslawem.

Ja u siebie na 7900GS gralem w 1280 na maxa i gra chodzila plynnie. A gdzie 7900gs chociaz do 3850.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2836825[/snapback]

Biorąc pod uwagę, że gra się komfortowo w okolicach 50-60fps, granie na ati to porażka
Daj spokój, 35 FPS starcza spokojnie do wypasionej gry, większość scen jest w pełni konfortowa na 25FPS, a niektórzy ludzie grają mając po 16 FPSów i nie płaczą.

Test, który wybrałeś jest wyjątkowo niekorzystny dla radeona, w większości testów zupełnie co innego widać.

Edytowane przez maxymili

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj spokój, 35 FPS starcza spokojnie do wypasionej gry, większość scen jest w pełni konfortowa na 25FPS, a niektórzy ludzie grają mając po 16 FPSów i nie płaczą.

Test, który wybrałeś jest wyjątkowo niekorzystny dla radeona, w większości testów zupełnie co innego widać.

Taka jest generalna reguła czyli powyżej 25fps, ale rzeczywistość nie jest już taka piękna. Zresztą nie raz była o tym mowa przy okazji testów gpu na egieldzie.

Akurat w trybie multi w grze cod2 musisz mieć ok50-60fps, poniżej jest bardzo ciężko np. szybko wycelować.

Więc nie zawsze te 25fps jest ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od obecnego 8800GTS w większości przypaków 38XX są lepsze, 3870 w zdecydowanej większości.

jakie fanbojstwo :lol:

na pewno kazdy bedzie zadowolony jak bedzie gral na radku przy 16-25-35 klatkach, i bedzie WYPASIONA plynnosc ;]

zwlaszcza jak za miesiac dwa wyjdzie podobna gra tylko z nieco zwiekszonymi wymaganiami i fpsy spadna np. o 10 klatek..

tez pewnie napiszesz ze niektorzy graja na 6fps i nie placza :mur:

pytanie czy ktos kupuje nowa karte do grania na 'dzisiaj', czy chce jeszcze myslec w spokoju o najblizszym pol roku czy wiecej...

Edytowane przez leer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi