Uzurpator Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 jakie fanbojstwo :lol: <snip> I generalnie bez gtx ultra tri-sli, do grania nie podchodzić... 38x0 są w okolicach lub lepiej od starego gtsa. Który to jest mocną kartą, więc wtf? Sprzętu nie kupuje się na przyszłość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Sprzętu nie kupuje się na przyszłość. To ciekawe po co Ci Q6600 i 4Gb skoro kupiles komputer na dzis ;] A gra w 16 fps to wieeelka frajda - chyba dla masohisty :lol2: Co by nie mowic, 3870 za 750 zl w porownaniu do 88GT za 1K to bedzie jednak bardziej oplacalny zakup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ememiks Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Tyle ze nastepny rok zapowiada sie tak ze nic nie wiadomo i nie znaczy ze kupie dzis 3870, GT czy nawet ultra nie zostane z reka w nocniku. Bo jessli nowe serie 9xxx i nowe radeony beda w b.duzym stopniu szybsze od aktualnych no to pozamiatane. Wiecz czy kupujac teraz karte drozsza starczy ona na dluzej? Mysle ze nie...... crysis pokazal ;) Wole byc stratny 700/800zł niz 1200/1300 a nawet 1800zł Oczywiscie to jest tylko moje zdanie wiec prosze nie bic...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crux Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 I jak zwykle pojawia się pytanie czy kupić teraz czy czekać. Odp: Pewnie że teraz! Inaczej to można czekać latami bo ZAWSZE będzie coś za rogiem czekać. W lutym jak pojawią się nowe Geforce9 ich cena będzie zabijać. Ja czekam aż pojawi się jakaś wersja 3850 512 z dobrym chłodzeniem (ciche) i kupuje. Bez sensu takie czekanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ememiks Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgadza sie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzurpator Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 To ciekawe po co Ci Q6600 i 4Gb skoro kupiles komputer na dzis ;] A gra w 16 fps to wieeelka frajda - chyba dla masohisty :lol2: Komputer to nie tylko granie. To także inne, mniej lub bardziej twórcze czynności, niektóre wymagające Q6600 i 4gb. Trudno pojąć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 na pewno kazdy bedzie zadowolony jak bedzie gral na radku przy 16-25-35 klatkach, i bedzie WYPASIONA plynnosc ;] nie wyda 2000 PLN zeby miec do 35-55 :lol: zwlaszcza jak za miesiac dwa wyjdzie podobna gra tylko z nieco zwiekszonymi wymaganiami i fpsy spadna np. o 10 klatek.. tez pewnie napiszesz ze niektorzy graja na 6fps i nie placza :mur: to za miesiac pobiegna do sklepu i wydadza kolejne 2 kafle an grafike :lol: Np. jest takie cos jak zmniejsze detali, i wylaczenie niektorych opcji w grze i bedzie spokojnie znowu te 16-25-35. pytanie czy ktos kupuje nowa karte do grania na 'dzisiaj', czy chce jeszcze myslec w spokoju o najblizszym pol roku czy wiecej...kazdy sadzi ze kupuje na przyszlosc, ale juz w dniu zakupu jest w plecy (czyli kupuje na dzis). Kazdy kupuje tyle na ile go stac, ewentualnie jesli go stac a mysli to kupuje cos z przedzialu cena/wydajnosc zeby byc w miare na czasie i nie tracic przy zakupie nowosci po 2 kafle ktore za pol roku nie sa warte juz 50% swojej pierwotnej ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiekT Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Mam problem z instalacją najnowszych sterowników. Mianowicie, po włączeniu instalatora, pojawia się puste okienko notify z opcją ok, następnie text data.size ()! = 3, a później komunikat że nie można uruchomić instalatora. Czy ktoś ma jakiś pomysł? Usuwałem sterowniki, czyściłem rejestr i nic :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leer Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 I generalnie bez gtx ultra tri-sli, do grania nie podchodzić... 38x0 są w okolicach lub lepiej od starego gtsa. Który to jest mocną kartą, więc wtf? Sprzętu nie kupuje się na przyszłość. tylko zmienia co pół roku :lol: nie wyda 2000 PLN zeby miec do 35-55 :lol: to za miesiac pobiegna do sklepu i wydadza kolejne 2 kafle an grafike :lol: Np. jest takie cos jak zmniejsze detali, i wylaczenie niektorych opcji w grze i bedzie spokojnie znowu te 16-25-35. kazdy sadzi ze kupuje na przyszlosc, ale juz w dniu zakupu jest w plecy (czyli kupuje na dzis). Kazdy kupuje tyle na ile go stac, ewentualnie jesli go stac a mysli to kupuje cos z przedzialu cena/wydajnosc zeby byc w miare na czasie i nie tracic przy zakupie nowosci po 2 kafle ktore za pol roku nie sa warte juz 50% swojej pierwotnej ceny. a kto mowi o kupowaniu gtx, ultra za 2k, wystarczy GT za 1 ;) no i tak bedziesz zmniejszal w nieskonczonosc te detale :) a z fanbojstwem chodzi o to,ze jak ktos pisze ze przy 25-35 gra sie w sposob WYPASIONY..to nie ma o czym rozmawiac.. ale do niektorych jak zwykle nic nie dociera... nie ma to jak beton ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 tylko zmienia co pół roku :lol: a kto mowi o kupowaniu gtx, ultra za 2k, wystarczy GT za 1 ;) no i tak bedziesz zmniejszal w nieskonczonosc te detale :) Nie do konca nie bede, ale wydajac teraz na grafe ok 600 PLN (np radek) do lutego na przeczekanie i pogranie w nowe gry wystarczy, a pozniej sie obaczy co pokaze nowa seria 9 lub druga do CF'a, i co strace na tym duzo? Nie sadze druga HD3850 bedzie mozna kupic wtedy za jakies ok. 500 PLN a jak sie zdecyduje na zmiane na serie 9XXX to na HD3850 strace max 100PLN. A kupujac 8800GT teraz za 1000 PLN to w lutym (jesli po swietach dostawy sie rozkreca i wyjedzie teraz jeszcze 8800GTS) to GT'eka bedzie mozna kupic za ok. 650-750 PLN max. Ile bede wtedy stratny jakbym chcial go wymienic ok 300 PLN. Dlatego tez staram sie wyjasnic ze niektorzy poprostu kupuja grafiki ktore sa najlepsze w przedziale cena/wydajnosc. Dlatego tez smieszy mnie troche podejscie "o kurde nawet 8800GT w Crysisie ma tylko ok 35 FPS"? co z tym fantem zrobic. Litosci Crysis - duzo szumu maly efekt. Gra, gdzie singla przechodzisz w 6-7 godzin. Zedre z siebie skore zeby wydac mnostwo kasy tylko po to zeby zagrac 6 godzin w gre (no dobra 12 godzin jak ktos bedzie chcial przejsc 2 raz). Mogliby popracowac troche nad optymalizacja tej gry bo np. silinik z Unreal'a3 w jakosci wizulanej duzo nie odbiega od silinika Crysisa a FPS na porownywalnych grafikach jest 3 x wiecej. Jak sie chce to mozna, nie?. Tylko po co tak robic jak sie znajda fanatycy ktorzy i tak kupia drogie grafiki i beda sobie tlumaczyc "bo zalezy mi na plynnosci" a z fanbojstwem chodzi o to,ze jak ktos pisze ze przy 25-35 gra sie w sposob WYPASIONY..to nie ma o czym rozmawiac.. ale do niektorych jak zwykle nic nie dociera... nie ma to jak beton ;) z tym sie akurat zgadzam. Ja gram glownie w sieci w cala serie COD'a i mimo ze grafike do 1-szych serii mialem az nad to i tak wszystkie duperele wylaczalem bo tylko mi przeszkadzaly w czasie meczy a zalezalo mi na tym zeby w COD;UO miec 333FPS i tyle. Dla tego dla mnie w grze liczy sie bardziej grywalnosc od pierdół tam zawartych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leer Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Nie do konca nie bede, ale wydajac teraz na grafe ok 600 PLN (np radek) do lutego na przeczekanie i pogranie w nowe gry wystarczy, a pozniej sie obaczy co pokaze nowa seria 9 lub druga do CF'a, i co strace na tym duzo? Nie sadze druga HD3850 bedzie mozna kupic wtedy za jakies ok. 500 PLN a jak sie zdecyduje na zmiane na serie 9XXX to na HD3850 strace max 100PLN. A kupujac 8800GT teraz za 1000 PLN to w lutym (jesli po swietach dostawy sie rozkreca i wyjedzie teraz jeszcze 8800GTS) to GT'eka bedzie mozna kupic za ok. 650-750 PLN max. Ile bede wtedy stratny jakbym chcial go wymienic ok 300 PLN. nie wiem w jaki sposob przewidujesz ze w lutym HD3850 beda po 500, a GF8800GT po 650-750 :) no ale przy takich zalozeniach i tym ze komus sie chce kupowac karte teraz zeby za 2-3 miesiace zmieniac to kto wie.. ale np. nie planujac zmiany grafy przez pol roku-rok, to wolalem dorzucic do GF8800GT i cieszyc sie wydajnoscia poki sie da.. ale jak juz wspomnialem to nie chodzi o to by roztrzasac co sie bardziej oplaca kupic, bo w zaleznosci od potrzeb i kasy roznie dla roznych osob to wyglada.. zreszta zauwazylem ze sam na zmiane mam grafe GF lub ATI w zaleznosci co bardziej sie oplaca dla mnie w danej chwili.. natomiast razi mnie wlasnie zaslepienie niektorych i wmawianie (zacytuje bylego premiera :) ) ze biale jest biale a czarne jest czarne... ;) bo ktos moze potraktowac to serio, kupi grafe i nagle sie okaze ze w wielu grach te 25-35 do WYPASIONEGO grania ma sie nijak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 nie wiem w jaki sposob przewidujesz ze w lutym HD3850 beda po 500, a GF8800GT po 650-750 :) na podstawie obserwacji i cen sugerowanych producenta. Na razie sa z [gluteus maximus] bo jest problem z dostepnoscia ale po swietach jak problem zniknie i ceny zejda w dol do sugerowanych czyli radek 559 PLN a geforce 850 PLN to w lutym za uzywana jak wyjdzie seria 9XXX to nie zaplacisz mniej wiecej tyle co podalem? Przypuszczam ze tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 z nic nie wnoszącej rozmowy gdzie są radki i za ile, zmieniamy na tema co jest komfortowe? i że ktos komu nie przeszkadza że ma 25 fps jest fanboyem i że jest głupi bo kupuje radka który w testach jest gorszy od 8800gt i przez to jest strasznie w plecy, a kto powiedział że za 3 tygodnie nie pojawi sie gierka w której radek bedzie na równi z gt i co wtedy bedzie do bani? jak ktos chce teraz grafike do 800 bo to jest jego maks jakie może dać za kartę, to mu nikt nie wmówi że dopłac teraz te 2 stówki dla kilku fps i czekaj niewiadomo ile na kartę. na teraz moim zdaniem najlepszą kartą do 800 jest 3870 i tyle, a co będzie za miesiąc tego niewie nikt. a najlepsze jest to że ci którzy maja te grafiki się prawie wcale nie odzywają, a topic puchnie głównie od wypowiedzi ludzi którzy zobaczyli pare wykresów w necie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ememiks Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Ok mam radoslawa 3870 3d mark 06 chodzi ale nie 05? Wie ktos dlaczego nie chce sie uruchomic 3dmark05? Ogulnie pozytywne nastawienie mam ;) ale grzeje sie mam obudowe otwarta i 88stopni? jeszcze nad tym popracuje bo wentyl sie nie zalacza szybciej tylko non stop ta sama predkascia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishu Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zainstaluj Hotfixy do 3dmarkow ;) mi pomogło ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ememiks Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 OK dzieki kto wl. wentyla na 100%? Glosniej niz odkurzacz az zimno po jajkach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginder Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 A ile tak srednio % hd3870 jest gorsze od 8800gt? 15% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Komputronik Szaleje! Komputronik jak zwykle zaszalał..Smiać się czy płakać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tulo Stenaloor Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Radeon 3850 GeCube 512MB 2xDVI OverClocked takie cudo zakupiłem, teraz pozostaje czekać na przysłanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ememiks Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 3dmark06 wersja demo 10586pkt 3870 Powercolor zegary default mysle ze ok jesli na e6700 3.3ghz jest 10888pkt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Przyzwoicie ja na tym co mam w podpisie mam o połowę mniej. Czyli jednak warto przesiąść się na RADKA w np. moim przypadku. Tylko szkoda, że cenowo jest jeszcze trochę po za moim zasięgiem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ememiks Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 (edytowane) rivatuner ustawienia wentyla 40% mocy temperatura po o/c max 75stopni stopien naterzenia dzwieku ok powyzej 40% juz cos zaczyna dochodzic z otwartej obudowy. Mam problem z ati tools wersja 0.26 po uruchomieniu nie pojawia sie okno programu a zuzycie proca 50% i po jakims czasie dopiero ukazuje sie ale nic nie idzie zrobic.... Sorrki ale dosc dawno nie mialem karty ati wiec moze problem z tym ati tool jest jakis banalny. Edytowane 6 Grudnia 2007 przez ememiks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 (edytowane) To ciekawe po co Ci Q6600 i 4Gb skoro kupiles komputer na dzis ;] A gra w 16 fps to wieeelka frajda - chyba dla masohisty :lol2: Co by nie mowic, 3870 za 750 zl w porownaniu do 88GT za 1K to bedzie jednak bardziej oplacalny zakup gra w 16 FPS może się też przydarzyć 8800//////gt nawet tam, gdzie 3870 ma 24 FPS no znośne przynajmniej :) konkretnie crysis 1920*1200 4*AA Edit: A tak właściwie to tyle to mają po podkręceniu. Edytowane 6 Grudnia 2007 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Doszedł do mnie 3850 od sapphire, aktualnie na starej viscie z czasów nvidi 3dmark03 14k ^^. Nie wiem czy ogarne dzis z formatem, ale jak sie uporam to dam znac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Za pół roku się dokupi drugie do CF :P a poważnie to dziś nie ma pojedyńczej karty która by dawała rade, jak chce sie mieć pewność ze przez pol roku jest / będzie plynnie to trzeba polaczyc dwa 3870 albo 8800GT, innej rady nie ma :P ale po co buliic tyle kasy :D lepiej kupic karte na teraz i sie martwic potem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Ja sie zastanawiałem nad zmianą zamówionego HD 3870 na 8800GT, jednak doszedłem do wniosku że szkoda tyle kasy dokładać, szczególnie że gram w 1440x900. Tak więc czekam na Radka (mam nadzieje ze niedługo :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 (edytowane) Ja sie zastanawiałem nad zmianą zamówionego HD 3870 na 8800GT, jednak doszedłem do wniosku że szkoda tyle kasy dokładać, szczególnie że gram w 1440x900. Tak więc czekam na Radka (mam nadzieje ze niedługo :) )no ja juz mialem brac tego 3870 za 850....jednak sa tytuly w ktorych nowy radek wypada gorzej niz moja stara 8800gts....czekac miesiac, i kupic cos co ma wiecej Vramu i czasem jest wolniejsze :blink: narazie jestem cierpliwy mam nadzieje ze sie doczekam 8800gt:D A ty zrobiles bardzo dobrze, przesiadka z 8600gt na 3870 jest w sam raz:) Edytowane 6 Grudnia 2007 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 pytanie czy ktos kupuje nowa karte do grania na 'dzisiaj', czy chce jeszcze myslec w spokoju o najblizszym pol roku czy wiecej...ja chce miec spokoj na... jakies 3 miechy. :) no - moze 2 po to sprzedalem 88gts'a niestety nie wiem co kupic. 3870 w wielu testach kiepsko wypada (nowa grafa ktora jest slabsza od poprzedniej 29pro/xt - to raczej sredni pomysl) do tego ceny troszke przesadzone. 88gt nie chce , nowy gts za drogi. cf/sli - nie chce mi sie w to bawic http://www.fudzilla.com/index.php?option=c...90&Itemid=1 http://www.fudzilla.com/index.php?option=c...87&Itemid=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 No to jak 3870 i 88gt odpada , a nowy gts za drogi to poluj na używanego gtx-a :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Wiadomo cos na temat jakis wiekszych dostaw Radka HD3850 przed swietami ? Czy moze jakies obnizki cen ? W sumie niedlugo wchodzi 88GT z 256MB ramu (czy dopiero w przyszlym roku bo nie pamietam dokladnie?) To moze cos sie zmienic na rynku ? Nadla uwazam ze powyzej 600zł za 256MB wersje radka to zbyt wiele... (co innego ta wersja OEM z icompa....) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...