Skocz do zawartości
cavarr

Ati Radeon HD3850/3870

Rekomendowane odpowiedzi

Ememiks na Power Colorze mam to samo ,niedziala CCC i Ati tool niewiadomo czemu.

Mi dzialalo dobrze wszystko ladnie a co do ati tool to wersja 0.27beta2 jako tako ;)

Pozniej zainstalowalem windowsa od nowa i dzialalo te ccc a na drogi dzien [gluteus maximus] blada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tja, tylko w Dreznie go nie ma :) Myslalem, ze jak zlozylem zamowienie u goscia bezposrednio i karty byly, to zostanie ona wyslana z reszta. Czekali jeszcze na plyte i po prostu okazalo sie, ze pomimo fizycznej obecnosci karty w dniu zamowienia na magazynie, nie odkladaja towarow - tj. czekaja, az cale zamowienie bedzie naraz dostepne. Ewentualnie wysylaja w czesciach (juz 4 paczka przyszla, jeszcze jedna bedzie ;)), ale akurat musialem miec plyte na 'juz' i powiedzialem, zeby wyslali razem z karta i tu byl blad :)

ps. Club3D 256MB tez nie powinien byc zly, ide do domu testowac ;)

Edytowane przez ridczak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako szczęśliwy posiadacz 3870, pochwale się, co ta karcioszka potrafi ;)

Na grafikę od kopa założyłem F2S@GPU (top by Maniakalny), więc nie mam pojęcia jak pracuje oryginalne chłodzenie i prędko się tego nie dowiem ;)

Rdzeń bez zmiany napięcia i jakiegokolwiek modowania BIOSu wykręcił się z 777 do 850MHz (czyli o marne 73MHz).

Pamięci, ze standardowych 2252MHz podkręciły się do bagatela 2774 (koniec suwaka OverDrive), więc nie jest tak tragicznie.

Jak przeinstaluję system (obecnie Viscie x64), to sprawdzę, gdzie kończą się możliwości tej grafiki ;)

EDYTA:

Mój PowerColor 3870 kosztował 760PLN, więc 750PLN za 3850 to trochę sporo.

Edytowane przez deonet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi tez sie znudziło czekanie na hd3870 i zamowilem hd3850 512 gecuba, mam nadzieje ze na weekend juz bedzie, to bede mogl sobie poprobowac :)

po ile dostałes tego Gecuba?? ja za mojego Powercolora hd3850 512mb z chłodzeniem ZEROtherm GX810 dałem 750zł....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

deonet gdzie kupiles??

P.S. Ma ktos na sprzedaz tego Radka 3870 albo wie gdzie tanio kupie;/??

Ja juz po tych wszystkich przejsciach sprobuje dozyc do stycznie i poprosze kumpla zeby sprowadził mi 88GT z Francji. Troche czekania, ale moze jakos miesiac przezyje. Moze... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

deonet gdzie kupiles??

Znajomy z Krk zalatwil 2 szt w Action :D Może zalatwić jeszcze pare sztuk GB 3870, ale cena juz nie będzie taka fajna :(

Moja to ta do której linkuje Giziu :wink:

Edytowane przez deonet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie kupujcie moze sie zalapiecie;)

http://www.allegro.pl/item283377110_powerc..._sklep_rat.html

Wole dac 80zl wiecej i miec juz w tym tyg;p

Boughtd:>

Będę miał okazję potestować te karcioszki na P35 w CF, proc jak w sigu, w rozdziałce do 1650x1080. Jakie proponujecie gry do tego? (Na razie mam Bioshocka i Supreme Comamndera, no i 3D smarka :P)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

He no no robi sie coraz ciekawiej. Ja czekam az bedzie taka okazja ze z przesylka wyjdzie mnie 600zł (mam nadzieje ze to nastapi juz niedlugo). A karta na aukcji jeszcze po starej cenie 620zl :) Ciekawe czy to wersja BOX czy jakis OEM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boughtd:>

Będę miał okazję potestować te karcioszki na P35 w CF, proc jak w sigu, w rozdziałce do 1650x1080. Jakie proponujecie gry do tego? (Na razie mam Bioshocka i Supreme Comamndera, no i 3D smarka :P)

Jak już wcześniej było napisane Crysis, Call of Duty 4, te gry by mnie interesowały, ciekawe jak to wypadnie na P35, już nie mogę się doczekać. Dobrze byłoby jakbyś zrobił porównanie na wcześniejszych testach z X38.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podam jeszcze raz link do moich "testów" - kilkanaście gier puszczonych z Frapsem...

Niestety, praca i 2 miesięczne dziecko zabierają mi większość czasu, więc prosze o wyrozumiałość :)

Sukcesywnie temat upgradowuję :)

hxxp://www.frazpc.pl/b/203875

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi