Gonzus Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 jes jes jes! Opłacało się czekać..Ślicznie ! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 3850 512mb po OC ma jakieś 0-20% straty do 8800GT średnio ok 10% straty. Mniej prądu zużywa i jest cichrza. Ale kosztuje 617 zł !!! A najtańszy 8800 512mb kosztuje 930 zł No jest różnica na korzyść radeona nVidia jest teraz 50% droższa a 10% wydajniejsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 8800GT to się niby nie kręci ? Spokojnie... To dobra karta ale nie lek na całe zło świata... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zakinho Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 czy ktos mi powie czy moja delta 350W (Obciążenie dla linii +12V: 248W,+12V - 18A) starczy do zestawu z sygnaturki + radeon 3850 512mb ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 TA to "ta", http://pc-abc.pl/cache-p-VGAGICATI0172.html o matko ale ceny idą ;] pięknie. a gadaliscie z kims z tych sklepow czy maja karty na stanie ? mi nie odpisali z zadnego z nich !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzurpator Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Próbował ktoś zamontować WCta na 3870? Jaki macie patent na jakiegoś shima na rdzeń, coby biedaczka nie ukruszyc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 (edytowane) 8800GT to się niby nie kręci ? Spokojnie... To dobra karta ale nie lek na całe zło świata...Nie pisałem że się nie kręci, ale zwracałem uwagę na skalę cenową. Nawet jak bym był fanem nVidii to bym się trzy razy zastanowił, czy wywalić tałzena na kartę, która i tak się zestarzeje w podobnym czasie jak ta za 600 zł. Do tego poczytaj komentarze w temacie 8800 gt. ludzie piszą "nie spodziewałem się, że będzie aż tak głośna" etc, no 8800 ma spore wady jak na swoją cenę i nie wszystko usprawiedliwia 10% wydajności + OC. I pewnie jak bym był fanem nVidii kupił bym i tak radeona bo 330 zł więcej to jednak spore ciśnienie przy karcie wartej 600. No sam powiedz, jeszcze jak by wydajność różniła się bardzo to ok, ale większość nie zauważy różnicy :D Dlatego uważam, że do pojawienia się nowego rdzenia nV będzie w odwrocie. czy ktos mi powie czy moja delta 350W (Obciążenie dla linii +12V: 248W,+12V - 18A) starczy do zestawu z sygnaturki + radeon 3850 512mb ?Nie starczy, za mało Amper na linii 12V. Kup modecoma MC może być nawet 350W a najlepiej 400W ale MC :) a gadaliscie z kims z tych sklepow czy maja karty na stanie ? mi nie odpisali z zadnego z nich !!! W hurtowni Action mają ponoć ogromne ilości tego GeCuba więc na dniach wpłynie do sklepów, opinie pc-abc mają ponad 9,5 na 10 ale opinia jest anonimowa... Zobaczymy w tym tygodniu, chyba jednak przed świętami nie da się tego kupić. Tak sądzę. Edytowane 19 Grudnia 2007 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kikas Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 W pc-abc już nie ma. Znajomy prowadzi sklep. Dostępne były niecałą dobę w hurtownii. Zamówiłem jedną z ostatnich sztuk. Zobaczymy, czy przyjedzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 jest gdzies zmodowany bios do 3850 256mb ramu usuwajacy blokade mhz na rdzeniu ? 765 w ccc overdrive - 770 i zwiecha w jakiejkolwiek grze -a atitool spokojnie fika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishu Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Na tej stronce są BIOSY http://www.iax-tech.com/video/3800biosmod/03.htm Podobno koles zrobił na tym biosie 815mhz bez modów ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 W Action właśnie się skończyły... Ale cały dzień było pełno więc troszkę ich na rynek musiało pójśc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AveVanHell Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 (edytowane) 3850 512mb po OC ma jakieś 0-20% straty do 8800GT średnio ok 10% straty. Mniej prądu zużywa i jest cichrza. Ale kosztuje 617 zł !!! A najtańszy 8800 512mb kosztuje 930 zł No jest różnica na korzyść radeona nVidia jest teraz 50% droższa a 10% wydajniejsza. Chcesz powiedziec ze jest 30 fps w gpu benchmark crysis na tym podkreconym radku przy ustawieniach 1280x1024 all high? Nie jestem funboyem nvidii ,przesiadlem sie po kilku latach z radków na 8800gt (ostatni radek to x1950pro) ... Myśle ,że ok 20-25 fps może ewentualnie ... nie dośc ze niegrywalne to jakby nie liczyc to nie 10% tylko 30-45% ale co ja tam sie znam... Edytowane 19 Grudnia 2007 przez AveVanHell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 (edytowane) http://www.allegro.pl/item286393163_gigacu..._sklep_rat.html i http://www.allegro.pl/item286653982_gecube...e_2_0_wawa.html Nie wiem jak wy, ale ja sie na razie wstrzymam :) Zobaczymy co styczen pokaze (mam nadzieje ze wiecej dostaw i nizsze ceny). Edytowane 19 Grudnia 2007 przez Symbian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Ja podobnie jeszcze zaczekam.Kasy aktualnie i tak nie mam,wiec zakup dopiero po wypłacie.Jestem ciekaw ile jeszcze potanieją ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Slyszeliscie cos o dacie wypuszczenia nowych Catalistów? Ati 1 x w miesiacu wypuszcza nowe stery wiec do konca roku powinny chyba wyjsc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speedstar Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 (edytowane) Pieknie Asus 3850 512MB za 605 zł i ponoć jeszcze 12 szt. na stanie http://www.ramkomputer.pl/asus-radeon-hd38...ie-p-66471.html Ale i tak myśle ze warto jeszcze poczekać. Zagadałem na GG juz nie ma niestety ale myśle ze po nowym roku posypie sie sporo nowych ofert. Edytowane 19 Grudnia 2007 przez Speedstar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 nie wiem z kad masz aka info - o 17 napisali mi maila ze nie maja zadnego 3850 512mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speedstar Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 nie wiem z kad masz aka info - o 17 napisali mi maila ze nie maja zadnego 3850 512mbChase1 - Czy masz problem ze zrozumieniem tekstu pisanego ???, przeciez napisalem ze zagadalem na GG i ze juz nie maja tego Asusa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 (edytowane) 3850 512mb po OC ma jakieś 0-20% straty do 8800GT średnio ok 10% straty. Mniej prądu zużywa i jest cichrza. Ale kosztuje 617 zł !!! A najtańszy 8800 512mb kosztuje 930 zł No jest różnica na korzyść radeona nVidia jest teraz 50% droższa a 10% wydajniejsza. juz dawno tak sie nie posmialem-ty masz chyba jakies swoje wlasne testy 8800gt i 3850/512 :lol2: - i ten tekst "srednio ok 10% straty :lol2: lubie jak ktos jest fanem czegos,ma prawo,ale jest roznica pomiedzy fanostwem a fanatyzmem ;) ps."cichrza" rzadzi :lol2: jak sie podkreci GT to ile bedzie wtedy roznicy?? - z 10% srednio na 13% ??:lol2: naprawde bardzo zabawny poscik :) ps.karta jest jak najbardziej fajna i zasluguje na uwage ale robienie z niej "monstra" na sile to przesada Edytowane 19 Grudnia 2007 przez dragonlore Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 PYTANIE DO POSIADACZY 3850 Czy ktos ja zwodowal juz ? Czy trzeba na sekcje zasilania dac jakis wiekszy radiator czy moze starczy kilka malych kostek jak na ram albo sam nawiew ? Poki co przez t akarte sypnal mi sie system wrrr jest cicha ale bardzo sie grzeje na standardzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cowecheq Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Na allegro podają taktowanie w trybie DDR (efektywne, 828*2=1656), a w Vico rzeczywiste, wszystko jest ok. I taka moja mała rada, jeśli nie musisz nie kupuj w Vico :) . :angry: a dlaczego niby nie w Vico? Jeśli o czymś mówisz to dokończ zdanie. Może członkowie dyskusji są ciekawi co masz przeciwko temu lub innemu sklepowi. Może to być bardzo pomocne przy ewentualnych zakupach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matizzulo Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 (edytowane) Siemka;) Ostatnio zamówiłem Radka HD3870 PowerColor na allegro za 799zl;) Czekałem 2 dni za paczką i dzisiaj przyszedł;) Otwieram patzre a tu MSI RX3870 ;) Odrazu zaczelem miec watpliwosci czy to RX3870 to HD3870 ale patrze z tyl i pisze"Oparta na procesorze graficznym ATI HD3800 ;) I teraz pytanko widzialem te MSi na aukcjach tego samego sklepu co kupilem za 880zl i niewiem czy oddac i czekac na PowerColor czy MSi bedzie lepsze?? Na pudelku jest napisane : Edition i jakiś Extra Bonus chyba Colin gierka;p Co mowicie MSi lepsze?? I czy ten model RX3870 to HD3870?? Edytowane 19 Grudnia 2007 przez Matizzulo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Wez program Gpu-z i zobaczysz. A MSI lepsze niz Powercolor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matizzulo Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 To jest OC Edition i ma 800MHz na rdzeniu;) Mysle ze nie wymieniam jestem 80zl do przodu;p A kompa skladam jutro wiec powiem co i jak;p Czyli zostawic MSI ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 nie no skoro lepsza niz "zwykla" to po co zostawiac... :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matizzulo Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 No ja nie jestem oewny czy jest lepsza ;/ To jest ta co miałem mieć PowerColor a to ta co dostałem ;) MSI Zastanawia mnie tylko czemu na pudełku jest Radeon RX3870 a nie HD3870 ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 omg bo tak sobie msi nazwalo ja ? "Przedmiotem aukcji sa najnowsze karty ATI RADEON HD3870 firmy MSI." wiec w czym problem ? masz nieco lepsza wersje i sie zastanawiasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zastanawia mnie tylko czemu na pudełku jest Radeon RX3870 a nie HD3870 ;/ msi poprostu zmienilo sobie przedrostek - w "starszych" grafach tez tak robili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matizzulo Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Aha ;) Yeah czyli poprostu mam OC Edition z grami dwoma;p I jestem do przodu;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 (edytowane) Wszystkie marki sa ok byle nie Gainward (zrodelko mojej opinii http://www.znak.pl/index.php?text=352 ) :) Edytowane 19 Grudnia 2007 przez Symbian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...