tmk2404 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 To moja ramka ale pamięć na 829Mhz jest ustawiona tylko podczas bootowania. Po wejściu do windy i w 3D jest 700Mhz.....czyli pod pelnym obciazeniem jest dalej 700mhz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 3D to z reguły pełne obciążenie :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmk2404 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 3D to z reguły pełne obciążenie :mur:okey ale gdzie sie to spawdza ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Ciekawe czemu program "PowerPlay Generator & Editor" nie jest dostępny dla szerokiego grona użytkowników. Każdy mógłby sobie wtedy ustawić takie wartości zegarów w biosie jakie by tylko chciał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafo87 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Skoro żadna z tych 3850 nie ma Video-In to czy ten HIS 3850 512MB IceQ 3 Turbo będzie dobrym wyborem? Czy polować na coś innego?np. GeCuba. Ostatnie słowo należy do was. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittlePaulie Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 jest jakas roznica miedzy radkiem 3850 512mb gigabyte a sapphire? chodzi mi tylko o wydajnosc, bo dodatki mnie nie interesuja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 (edytowane) Skoro żadna z tych 3850 nie ma Video-In to czy ten HIS 3850 512MB IceQ 3 Turbo będzie dobrym wyborem? Czy polować na coś innego?np. GeCuba. Ostatnie słowo należy do was. Pozdrawiam. HIS za drogi w stosunku do wydajności. Jak chcesz mieć naprawdę cicho w kompie to weź sapphire z pasywnym chłodzeniem model: 11121-00-50 Widziałem tylko w lider24.media.pl za 647zł ale obecnie są wyprzedane, jak znajdziesz w takiej cenie to jest to dobry zakup. 3850 512mb pasywny Edytowane 12 Stycznia 2008 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 (edytowane) Jaki jest w stosunku do czego?Faktycznie te "około dycha" robi taką różnicę skoro karta jest całkiem fajna? https://ssl.allegro.pl/item295470764_his_ra...imited_hit.html Jak poszukasz dobrze to znajdziesz taniej ,bo gdzieś widziałem chyba.Ale nie pamiętam gdzie.... A pasywne chłodzenie to fajna rzecz....zanim czerwiec czy nawet maj przyjdzie :lol: Edytowane 12 Stycznia 2008 przez miron72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 (edytowane) Jaki jest w stosunku do czego?Faktycznie te "około dycha" robi taką różnicę skoro karta jest całkiem fajna?Ostatnio słyszałem, że kosztował 710 ;) jeśli faktycznie 659zł z HL2LC to może warto brać HISa. Co do Pasywnego, zakładasz na nie wentyl 80mm AC 13dB za 12 zł brutto i masz chicha kartę z dobrym OC, 3 heatpipy przenoszą ciepło do wentyla, więc nie ma problemu z druga stroną. Jak Ci mało, to zakładasz dwa takie wentyle, nic nie musisz zdejmować z karty, zawsze możesz zdjąć wentylatory i zamienić na nowe standardowe w równie niskiej cenie jak by zaczęły hałasować. Edytowane 12 Stycznia 2008 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmk2404 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Ciekawe czemu program "PowerPlay Generator & Editor" nie jest dostępny dla szerokiego grona użytkowników. Każdy mógłby sobie wtedy ustawić takie wartości zegarów w biosie jakie by tylko chciał.masz ten program na kompie?:D napisz na pw ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Co do Pasywnego, zakładasz na nie wentyl 80mm AC 13dB za 13 zł brutto i masz chicha kartę z dobrym OC, 3 heatpipy przenoszą ciepło do wentyle więc nie ma problemu z druga stroną.Jawohl!Inaczej Herr maxymili będziemy świadkami kolejnych wątków typu "po lekkim OC na moim pasywnym XXXXXX mam takie paseczki i kropki...od czego to może...." :D . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbq Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 w zamysle mialem e2160 + hd3870/8800gt ze wskazaniem na radka bo gf dalej slabo cena spada ... dzis juz sprzedalem starego kompa i nie wiem czy dobrym rozwiazaniem by nie bylo tez hd3850 z lepszym procem ... ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 masz ten program na kompie?:D napisz na pw ;] LOL. Gdybym miał ten program to bym go udostępnił a nie pytał się o powody jego niedostępności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wodnik Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 3870 jest obenie wogólnie nieopłacalnym zakupem przy cenie 8800GT około 770zł 3850 powoli zaczyna wyglądać coraz bidniej przy nadchodzących 8800GS i 9600GT. Wystarczy aby88gs był w cenie 660zł (nieco tańszy od GT musi być) i 3850 także już tak różowo nie wygląda :( Cieszyć sie trzeba wsumie z tego, ze 3850 dobrze sie kręcą i wersja 512MB to po OC wsumie 3750 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 (edytowane) Jawohl!Inaczej Herr maxymili będziemy świadkami kolejnych wątków typu "po lekkim OC na moim pasywnym XXXXXX mam takie paseczki i kropki...od czego to może...." :D .Wg IN4 jest chłodniejszy od referencyjnego chłodzenia i to bez dodatkowego wentyla za 12 zł. Ja i tak bym założył bo cichszy od wszystkiego co możesz założyć, nawet pompka od wody robi trochę hałasu ;) w zamysle mialem e2160 + hd3870/8800gt ze wskazaniem na radka bo gf dalej slabo cena spada ... dzis juz sprzedalem starego kompa i nie wiem czy dobrym rozwiazaniem by nie bylo tez hd3850 z lepszym procem ... ??? Kiepski moment na zakup, Intel podniósł ceny AMD opuściło, AMD nie wypuścił jeszcze B3, za miesiąc dwa Intel obniży ceny a AMD wypuści B3 i też pewnie jeszcze raz obniży ceny B2 i x2. Skok w prockach jest taki, że teraz gry będą zwiększać zapotrzebowanie. Jak zamierzasz kręcić to ten procek starczy... ale na krótko Karta graficzna 3850 dobra tylko z 512mb. Edytowane 12 Stycznia 2008 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpx1 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 (edytowane) Widze ze kila osob znajacych sie na rzeczy zabralo glos w tym topiku. Pozwole sobie zadac tutaj pytanie odnosnie asusa 3870. O sposoby rowiaznia problemu pytalem juz wczeniej , ale moj topic zostal zamkniety. Prosze o porade ktora pozwoli mi w 100% cieszyc sie moja nowa karta grafiki.... Włącz cleartype i bedzie po problemie Działający ATItool Mam karte GeCube HD3850 512 MB OC wersja płyte gł. GA-P35-DS3R v1.0 i również potwierdzam freezy nawet po najmniejszym podkręceniu karty. EDIT: Podnoszenie napięcia na PCI_E nic nie dało Freezy występują również w trybie 2d czyt. pulpit windows ustawienie szyny na 100Mhz również nic nie dało. Zaraz przestawie na 93 Czasem freez wystąpi po 12h im wyżej taktowana karta tym częstrzy freez EDIT2: zmieniłem bios z f11 na f4... uważajcie na biosy gigabyte im nowszy tym większe ścierwo. Na najnowszyn stabilnie nawet na nominale nie chciał chodzić Edytowane 12 Stycznia 2008 przez xpx1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Sugerujesz ze P35 nie toleruje OC w Radkach 3850 ?? Wow, a ma ktos Abita IP35-E i jakiegos radka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michu_mk Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Wybaczcie chłopaki i dziewczyny (o ile są) ale jak patrze, że już 90 stron zapisanych jest, to szukać mi się odechciewa... Czy można mieć zainstalowane równocześnie ATItool i CCC ? Albo ATItraytool i CCC? Nie będą się kłócić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Sugerujesz ze P35 nie toleruje OC w Radkach 3850 ?? Wow, a ma ktos Abita IP35-E i jakiegos radka ?Chyba raczej P35 by Gigabyte. Na MSI P35 i Blitzie Extreme P35 wszystko śmiga bezproblemowo. Wybaczcie chłopaki i dziewczyny (o ile są) ale jak patrze, że już 90 stron zapisanych jest, to szukać mi się odechciewa... Czy można mieć zainstalowane równocześnie ATItool i CCC ? Albo ATItraytool i CCC? Nie będą się kłócić ?Nie będą ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wodnik Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 ehhh siejecie panike niepotrzebnie P35 od giguśka wsio jak w podpisie. Nie ma żadnych problemów!! (a system widział już 4 karty w tym dwa różne 7600gt, x600pro i teraz 3850, wszystko bez driver cleanera) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Michu_mk Przez ponad rok uzywalem sterow CCC + ATI Tray Tools bez zadnych problemow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zebius Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Grał ktoś może na 3850/3870 w MoH Airborne i wie jak włączyć AA? Zmiana nazwy na oblivion.exe skutkuje niestety kolorową sieczką na ekranie. xpx1 ----> co miałeś na myśli pisząc freezy? Mamy podobne sprzęty, ja miałem resety które ustały po zmianie biosu na grafie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider3k Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Kurde mecze sie i mecze i wymeczyc nie moge rozwiazania na problem, gdy podkrece grafike np 740/1015 to po 1,5 h grania komp sie zawiesza a nastepnie musze go zresetowac. Problem pojawial sie na roznych biosach od Foxconna. Pomozcie bracia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel5000 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Jakie według was są najlepsze sterowniki do HD3850 512MB Catalyst 7.11 czy Catalyst 7.12 czy może jeszcze jakieś starsze Które oferują najlepsza wydajność w grach :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Mavke pracuje nad nową wersją Rabita, która obędzie obsługiwała biosy z 38xx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmk2404 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Mavke pracuje nad nową wersją Rabita, która obędzie obsługiwała biosy z 38xx.to super wiadomosc. wiadomo kiedy sie jej mozna spodziewac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Tego to nie wiadomo jeszcze. Narazie zbiera wszystkie możliwe biosy od 3850 i 3870. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Wydaje mi sie że jakiś czas temu ktoś tu podawał linka do Omegi ktora obsluguje 38xx. Sprawdzał je ktoś jak chodza? Lepsze od catalystow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpx1 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 (edytowane) Grał ktoś może na 3850/3870 w MoH Airborne i wie jak włączyć AA? Zmiana nazwy na oblivion.exe skutkuje niestety kolorową sieczką na ekranie. xpx1 ----> co miałeś na myśli pisząc freezy? Mamy podobne sprzęty, ja miałem resety które ustały po zmianie biosu na grafie. poprostu dźwięk w kółko chodzi coś jak szybki loping i na ekranie widzisz już tylko jeden widok :D myszka i klawiatura nie działa a jaki bios użyłeś? Wg mnie to nie temp bo karta nie ma więcej jak 55 st. i jest cała zimna (ac s1 + 12cm acasa) ani nie vpu recover bo dzwięk działał dalej tylko by był frez obrazu. zauważyłem, że na viście karta działa stabilniej. Edytowane 13 Stycznia 2008 przez xpx1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nehre Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 czyli jak to w koncu jest z tymi pamieciami u gigabyta 512? 700? 829? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...