Lanc Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 No ze E6xx da mnoga wiecej w 3dsmarku od E21xx to juz chyba bylo ze 100 razy powiedziane ale czy o to chodzi co?Czy ja wiem czy aż taką mnogą ;] 8800GTS 320 @ 600/1600/2000 E2140 @ 375x8 - Mark 05 - 16.8k, Mark 06 - 11.1k/2.6k E6750 @ 375x8 - Mark 05 - 18.2k, Mark 06 - 11.2k/2.7k To też dla tych, którzy myślą, że w 2005 proc nie ma znaczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buła81 Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 (edytowane) doradzcie mi bo juz mam metlik w glowie 3870 to juz pewne na 100% teraz kwestia firmy ..... asus gigabyte power color - ma wersje oc z taki udziwnionym radiatorem z heatpipe sapphire - z reguly dosyc dobrze sie krecily, zawsze lepiej niz konkurencja... oki na razie doszedlem do takich wnioskow albo gigabyte i tu sa dwie wersje z czerwonym laminatem (zwykla suszarka ) i niebieskim ( ultra durable 2 i chlodzonko zalmana ) albo asus czerwony laminat i tez suszarka chlodzenie i tak zmienie na S1 gigabyte na niebisekim laminacie odpada, zalozyli ddr3 na nia ..... :lol2: wiec jednak asus, w piatek odbieram :) Edytowane 31 Stycznia 2008 przez buła81 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Ja bym bral najtansza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FredzioPL Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Witajcie Posiadam Ati 3850 Powercolor 250 mb sterowniki ATI 8.1 - i mam maly problem. Pod Xp wszystko w miare chodzilo aczkolwiek malo gralem. Przy Viscie po pograniu kilkanascie minut zaczyna wieszac gry. Najprawdopodobniej wina jest temp, z tego co mi wiadomo ustawiona na 25% standardowo. Tu mam pytanko czy mozecie dac jakies namiary na bios wyciagajacy co nieco wiecej z trej karty i majacy ustawione obroty nawet na 50-80% - nie przeszkadza mi glosnosc. Z gory dzieki za wszelka pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teeron Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 (edytowane) Czy ja wiem czy aż taką mnogą ;] 8800GTS 320 @ 600/1600/2000 E2140 @ 375x8 - Mark 05 - 16.8k, Mark 06 - 11.1k/2.6k E6750 @ 375x8 - Mark 05 - 18.2k, Mark 06 - 11.2k/2.7k To też dla tych, którzy myślą, że w 2005 proc nie ma znaczenia. pirsze slysze ale OK :oops: czyli w ogole nie daja znacznej przewagi drozsze procki u intela w 3d itp? Edytowane 31 Stycznia 2008 przez teeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grogi Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 pirsze slysze ale OK :oops:Najmniej od proca zależało w 2003. czyli w ogole nie daja znacznej przewagi drozsze procki u intela w 3d itp?Procesor oblicza fizykę, AI itd. Jak nie zdąży, to karta nic nie wyrenderuje - taki zysk z szybszego procesora... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 3850 512 gddr4 :) http://en.expreview.com//?p=128 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razan_r Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Troche dawno już o tej karcie było. Fajnie by było gdyby trafiła na polski rynek :razz: np. Palit 3850 http://allegro.pl/item305712467_hd3850_256...wa_od_reki.html pojawił się w PL dopiero teraz :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arroyo Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 (edytowane) !!! UWAGA UWAGA !!! W pełni działający edytor taktowań i napięc dla kart 3850/3870... Proponuję przykleić to na 1 stronie :D Edytor BIOSów dla 3850/3870 Sprawdziłem i działa. Mam 3870 na standardowym chłodzeniu i taktowania w 3D 900/1300. Jako podstawki do modyfikacji użyłem biosu Sapphire_HD3870_fixfan_unlock, który ma poprawioną obsługe obrotów wiatraka. Teraz każdy może ze swojego 38XX wycisnąć tyle mocy ile tylko dusza zapragnie. Polecam! Edytowane 31 Stycznia 2008 przez Arroyo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dinsdale Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 np. Palit 3850 http://allegro.pl/item305712467_hd3850_256...wa_od_reki.html pojawił się w PL dopiero teraz :rolleyes:Ta karta nie ma S-Video? Dobrze widze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razan_r Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 A no fakt nie zauważyłem. Dali odrazu wyjście HDMI. Inni producenci dają przejściówke z DVI na HDMI. W takim razie zwykłego telewizorka już nie podepniemy :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zakinho Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 ma ktos ta karte GIGABYTE RADEON 3850 512MB - ZALMAN ?? jak chlodzenie tej karty ? jak daje rade z CRYSISIEM ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 ma ktos ta karte GIGABYTE RADEON 3850 512MB - ZALMAN ?? jak chlodzenie tej karty ? jak daje rade z CRYSISIEM ? Niestety nikt nie posiada tutaj takiej karty..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmk2404 Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 ma ktos ta karte GIGABYTE RADEON 3850 512MB - ZALMAN ?? jak chlodzenie tej karty ? jak daje rade z CRYSISIEM ?ja posiadam ;] chlodzenie dobre. w load ma 55C wiec nie najgorzej. w 2D 32C. a rade daje jak kazda 3850. wystarczy pamiec wyrownac do 835mhz w overdrive. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabolewski Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 (edytowane) Yo, Ciekawy programik bym użył ale sie dygam bo zmiana biosu nei wchodzi w gre bo sie boje potem nie bede umiał przywrócic wiec moje pytanko tym programem mozna przetaktowac ?? zze karta nie wstanie, Skąd wziaść biosa do gecuna 3850 i ile bym mogl go wykrecic pamieatki do 1 ghz mazx a rdzen ile sie do bo to shadery odrazu leca mi zalezy nawet na 2 klatkach na sekunde wycisnietych z cryzisa ;p niestety z niemieckiego mam 6 niemieckie ;/ ktos by mnie poinstruował czy cos bo ati toolem bym sobie sam wykrecił bo w kreceniu mam doswaidczenie krecilem 9200 se radka i bylo git ale tu bios ogranicza wiec jakei najlepjej ustawic takty jak cos to podam temperatury jak wroci z naprawy moja plyta glowna @ a tak offtopujac ile moze potrwać wymiana płyty ze spalonym "czipsetem"? bo jzu 3 tygodnei czekam @edit jakei napieca poustwiac?? i co znacza te dwa pierwsze suwaki bo te 2d i 3d to wiem w spoczynku i stresie UVD i bootUP to na jakich karta wstaje? i mam e4500 c2d na boxowym na ile go wykrecic zeby karta sie nei nudziła ile na boxowym moge pocisnac bym kupil chlodzonko ale kupuej monitor i dysk pewnie zmienie chlodzenie bo wiadomo ze zmiana kompa chlodzenie zostawie ale ile na boxowym 3 zrobie?? Edytowane 1 Lutego 2008 przez Jabolewski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmk2404 Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 kurde koles ale zes namieszal. nastepnym razem wypunktuj co chcesz napisac i przeczytaj to jeszcze raz bo to nie ma sensu. programem ati 38xx bios editor jak sama nazwa wskazuje mozesz modyfikowac bios, nie mozesz nim zmienic ustawien z wina. ati tool badz riva tuner swietnie sie do tego nadaja. biosy do gecuba znajdziesz na pierwszej stronie. jezeli nie to uruchom program gpu z i obok bios wersion bedziesz mial ikonke ktora zapisze twoj bios. bez podnoszenia napiecia na rdzeniu powinienes osiagnac jakies 750 i na pamieciach 950-1000 lub wiecej. sprobuj. najwyzej karta sie zresetuje. w ati 38xx bios editor opcja bootup to ustawienia z jakim karta startuje podczas wlaczania kompa a uvd to taktowanie podczas odtwarzania filmow wysokich rozdzielczosci jesli sie nie myle. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabolewski Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 @up oki dzięki sry spieszyłem się Tylko jak źle wgram biosa to nie dojdzie obraz do monitora i będzie trzeba na ślepo ?? a można z mp3 wgrać biosa bo dyskietek nie mam i tak na chłopski rozum trudne to ?? jezeli nie to uruchom program gpu z i obok bios wersion bedziesz mial ikonke ktora zapisze twoj bios. To najlepiej Zmodować oryginała może ustawie takty przy starcie na niższe żebym mógł potem jak coś na lajcie odpalić kompa Jakie napięcia poustawiać moge wiatrak na maksa cisnąć z otwartą obudową A UVD ta to do filmow zapomnialem ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grogi Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 @up oki dzięki sry spieszyłem się Tylko jak źle wgram biosa to nie dojdzie obraz do monitora i będzie trzeba na ślepo ?? a można z mp3 wgrać biosa bo dyskietek nie mam i tak na chłopski rozum trudne to ?? To najlepiej Zmodować oryginała może ustawie takty przy starcie na niższe żebym mógł potem jak coś na lajcie odpalić kompa Jakie napięcia poustawiać moge wiatrak na maksa cisnąć z otwartą obudową A UVD ta to do filmow zapomnialem ;p Kocham Cię! Mama... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 Yo, Ciekawy programik bym użył ale sie dygam bo zmiana biosu nei wchodzi w gre bo sie boje potem nie bede umiał przywrócic wiec moje pytanko tym programem mozna przetaktowac ?? zze karta nie wstanie, Skąd wziaść biosa do gecuna 3850 i ile bym mogl go wykrecic pamieatki do 1 ghz mazx a rdzen ile sie do bo to shadery odrazu leca mi zalezy nawet na 2 klatkach na sekunde wycisnietych z cryzisa ;p niestety z niemieckiego mam 6 niemieckie ;/ ktos by mnie poinstruował czy cos bo ati toolem bym sobie sam wykrecił bo w kreceniu mam doswaidczenie krecilem 9200 se radka i bylo git ale tu bios ogranicza wiec jakei najlepjej ustawic takty jak cos to podam temperatury jak wroci z naprawy moja plyta glowna @ a tak offtopujac ile moze potrwać wymiana płyty ze spalonym "czipsetem"? bo jzu 3 tygodnei czekam @edit jakei napieca poustwiac?? i co znacza te dwa pierwsze suwaki bo te 2d i 3d to wiem w spoczynku i stresie UVD i bootUP to na jakich karta wstaje? i mam e4500 c2d na boxowym na ile go wykrecic zeby karta sie nei nudziła ile na boxowym moge pocisnac bym kupil chlodzonko ale kupuej monitor i dysk pewnie zmienie chlodzenie bo wiadomo ze zmiana kompa chlodzenie zostawie ale ile na boxowym 3 zrobie?? Zacznijmy od tego że wcześniej "zbraknie prądu" niż ograniczy cię bios (zmiana napięć w BIOS nie wiele pomoże) a sądząc po wypowiedzi dla własnego dobra lepiej nie grzebaj nic przy grafie. Co do procka to kręć tak aby sie nie upiekł - 3GHz styknie do tej grafy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmk2404 Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 @Jabolewski mozesz spokojnie ustawic na 730 i 900 i nic nie ma prawa sie stac. odpali sie na pewno. na pierwszej stronie masz opis jak wgrac biosa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ietas>> Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 Panowie a jak ustawic by mi dzialala liteka ci bo nie moge jej pisac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 Panowie a jak ustawic by mi dzialala liteka ci bo nie moge jej pisac Ile razy można to wałkować :mur: Zmień skrót w CCC <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grogi Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 Panowie a jak ustawic by mi dzialala liteka ci bo nie moge jej pisac Pisz z ortografem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedly Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 witam, posiadam Asus HD3870 i po zaledwie 1-2 minutach mam 90*C na karcie i mi migają artefakty w grze, dodam że zanim to sie stało ze 2 godziny wstecz grałem normalnie i sie nic niedziało! wymieniałem paste na karcie na arctic silver 5 ale to zmniejszyło temperaturę zaledwie o 1-2 stopnie. Niewiem co jest z tą kartą :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grandzu Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Mi właśnie padł HIS 3870. Najpierw kratownica na ekranie, a potem już wogóle kaszana kompletna. Po resecie nie wyświetla poprawnie nawet ekranu post. I tak do któregoś uruchomienia aż zaskoczy... Na marginesie dodam że kupiłem tą grafe, ponieważ poprzednią 7900gs własnie oddałem tydzien temu na serwis bo... zaczęła walić artefaktami. Trzeba mieć pecha... I teraz albo kupić 3-cią, albo miesiąc bez kompa <lol> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dom_free Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 mam pytanko co jest lepsze/szybsze/wydajniejsze DDR3 (0,8ns) czy DDR4??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 DDR3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scythe Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 (edytowane) witam, posiadam Asus HD3870 i po zaledwie 1-2 minutach mam 90*C na karcie i mi migają artefakty w grze, dodam że zanim to sie stało ze 2 godziny wstecz grałem normalnie i sie nic niedziało! wymieniałem paste na karcie na arctic silver 5 ale to zmniejszyło temperaturę zaledwie o 1-2 stopnie. Niewiem co jest z tą kartą :huh: sciagnij chlodzenie i zaloz jeszcze raz. To jest niemozliwe zeby as5 zbilo tylko 2* ;] Edytowane 2 Lutego 2008 przez Scythe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 mam pytanko co jest lepsze/szybsze/wydajniejsze DDR3 (0,8ns) czy DDR4???lepsze ddr3/szybsze ddr4/wydajniejsze ddr4 stosunek cena /wydajność na korzyść ddr3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedly Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 wymieniłem dziś drugi raz tę pastę i nadal dobija do 90*C ale zniknęły mi artefakty w grach - niewiem jak to działa ale działa :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...