Zebius Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 (edytowane) Niby te nowe stery mają wprowadzić AA na grach opartych o UE3. Sprawdziłem R6Vegas i co? I nic! Jak AA nie działało, tak nie działa :mur: Może ktoś sprawdzi czy działa w UT3 albo w GoW. Edytowane 6 Marca 2008 przez Zebius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 (edytowane) Wisi mi AA w UT. Bo nowe stery sa zajebiste pod jednym wzgledem: W koncu DZIALAJA czarne pasy po bokach i skalowanie obrazu jak u nvidii na nowych catalystach. Reszta zmian i poprawek mi wisi ale to jest to na co czekalem od kupienia karty :) Edytowane 6 Marca 2008 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zebius Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Sprawdziłem Bioshock i AA wreszcie działa! Czyli jednak nie kłamali i coś tam poprawili :wink: Mam nadzieję, że w kolejnych wersjach sterów dorzucą kolejne gry. Nie jestem jakimś maniakiem high details, ale po prostu nie lubię grać bez AA (nawet 2xAA mi wystarczy), przez poszarpane krawędzie grafika dużo traci na estetyce, a niestety tytułów nie obsługujących AA na ATI uzbierało się już sporo. Wreszcie zaczyna coś się dziać w kierunku poprawy tej sytuacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 (edytowane) Czy po oc da sie jakos przywrocic, nie wiem jak to fachowo nazwac, obnizanie zegarow w 2D? Przy standardowych ustawieniach w 2D zegar chodzil na 300MHz wiec karta @45% rpm wiatraka miala troche ponad 30 stopni. Teraz zabralem sie za oc i zegar jak jest ustawiony na 740MHz tak chodzi na tej czestotliwosci non stop i na wiatraku @45% rpm ma 55 stopni, 45 stopni @75% rpm. Wiec, czy da sie to jakos ustawic? A bym zapomnial: karta to hd3850 od szafira. Edytowane 7 Marca 2008 przez Kacimiierz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Czy po oc da sie jakos przywrocic, nie wiem jak to fachowo nazwac, obnizanie zegarow w 2D? Przy standardowych ustawieniach w 2D zegar chodzil na 300MHz wiec karta @45% rpm wiatraka miala troche ponad 30 stopni. Teraz zabralem sie za oc i zegar jak jest ustawiony na 740MHz tak chodzi na tej czestotliwosci non stop i na wiatraku @45% rpm ma 55 stopni, 45 stopni @75% rpm. Wiec, czy da sie to jakos ustawic? A bym zapomnial: karta to hd3850 od szafira. jak podkrecasz riva to zrob sobie profile i jak potrzebujesz, to wlaczaj OC. jesli CCC to powinno normalnie samo sie obnizac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 (edytowane) Wlasnie problem w tym, ze same sie nie obnizaja w CCC. Do tego jak ustawiam w CCC inne wartosci core/mem na suwakach to na dole i tak pokazuja sie stare ustawienia. Jedynie jak zmienie w rivie to te w ccc sie zmieniaja. Tak to wyglada w windowsie http://www.vpx.pl/up/20080307/128771210620...a9d15183385.jpg Mimo, ze to 2D to takty i tak sie nie zmniejszaja. Edytowane 7 Marca 2008 przez Kacimiierz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buła81 Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 (edytowane) co sadzicie o sterownikach warcats ?? i czy w ogole jest sens bawic sie w takie sterowniki ?? na razie jedyna alternatywa dla mnie byly omegi ale warcats tez sa calkiem ciekawe ... ktos instalowal ?? jakies wrazenia cos wiecej fps w grach Edytowane 7 Marca 2008 przez buła81 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derick Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Jak miałem ati, to jechałem na warcatsach i były super. Kiedyś ktoś zrobił na purepc testy różnych rasowanych sterów dla ati i wygrywały właśnie warcatsy. Wątek jest gdzieś w archiwum, w dziale biosy i sterowniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alvin Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 no i po pencil modzie, napiecie skacze mi za duzo bo z 1,25 na prawie 1,5 przy olowkach 3B i 4B, moze trzeba bylo wiecej warstw nalozyc czy cos...w kazdym badz razie na stabilnym 770 MHz w 3dmarku robilem o cale 150 pkt wiecej a temperatura pod 70 st dochodzila, chwilowo podziekowalem :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baka Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 z innej beczki, ktos juz ma HD 3850 na AGP ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy99 Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Mam Asusa HD3850 512 MB wersja z chłodzeniem Gladiator. Karta kręci się średnio. Rdzeń działa dobrze max przy 760 MHz (na 1.214 V), a pamięci max na 1850 MHz. Przy 1900 MHz pracowały dobrze przez ponad 2 miesiące (przeszłem na nich Crysisa, ProStreeta i Homeworlda 2). Grałem w BioShocka i bez AA wszystko było dobrze, żadnych problemów. Niedawno pojawiły się sterowniki 8.3 umożliwiające włączenie AA w grach na silniku Unreala 3. Jednak jeśli włączę AA 4x przy pamięciach na 1900 MHz Bioshock wiesza się po 10-15 minutach, przez chwile kolorowe paski i monitor gaśnie. Focus pisał, że coś takiego to znak, że pamięci nie wyrabiają. Obniżyłem pamięci do 1850 i działa dobrze. Bez AA 4x na sterach 8.3 i 1900 MHz wszystko działa bez błędów. :blink: Teraz moje pytanie czy to możliwe, że to wina pamięci ? Na 1900 MHz karta przechodzi testy przez ponad godzinę w 3Dmarkach 03, 05, 06, ATITool, działa bez błędów w Crysis bez AA 4x i w ProStreet z AA 4x, a w Bioshocku AA 4x zwis bez żadnych wcześniejszych błędów w grafice. Jeśli tak to czy pamięci nie dadzą już więcej rady niż 1850 MHz bez większego napięcia czy może przegrzewają się ? Nie parzą, ale gorące są nie powiem. Pamięci to 1 ns Qimondy. Na ile można je średnio kręcić ? 1850 MHz na pamięciach 1 ns to chyba trochę za mało. Wcześniej miałem GF 7900GT z 1.4 ns, co prawda chłodzone, ale szły na ponad 1700 MHz. A teraz pamięci które powinny standardowo pracować z 2000 MHz, nie mają ochoty nawet działać z 1900 MHz. Zdjęcie: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmk2404 Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 ja mam gigabyte z pamieciami 1.4ns. standardowo pracuja na 700mhz. po zamontowaniu radiatorkow firmy pentagram puscilem je na 900mhz tj dokladnie 891 i pracuja bez najmniejszych problemow. nie spr wiecej ale sadze ze pojda z 950.;] wiecej nie bo to wkoncu 1.4ns :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Pamięci to 1 ns Qimondy. Na ile można je średnio kręcić ? 1850 MHz na pamięciach 1 ns to chyba trochę za mało. Wcześniej miałem GF 7900GT z 1.4 ns, co prawda chłodzone, ale szły na ponad 1700 MHz. A teraz pamięci które powinny standardowo pracować z 2000 MHz, nie mają ochoty nawet działać z 1900 MHz. Pytanie z jakimi timingami i napieciami one maja ta 1 ns. Rownie dobrze producent mogl ustawic ciasniejsze timingi albo nizsze napiecie wystarczajace do pracy na defaultowych wartosciach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dom_free Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 powiedzcie mi cos na temat SAPPHIRE RADEON 3870 512/256 DDR4 FBOX, tzn. czemu jest taki tani w stosunku do innych firm i czy to wlasnie sie nie przeklada na wydajnosc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Też zauwazylem ze 3870 jest bliskie cenowo do najtańszych 3850 512 :P i cena ludzi w dół :D Ile teraz? 530 zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dom_free Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 (edytowane) wersja LITE cos ok. tego kosztuje, a sapphire full box +/- 565zl ...wlasnie, ceny tak jak 3850... Edytowane 9 Marca 2008 przez dom_free Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 AMD musi spuścić cenę 3870 do poziomu równego lub minimalnie niższego od 9600GT. Czekajmy dalszych spadków cen, wiosna będzie ciekawa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alvin Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 szkoda ze xfire daje marny przyrost wydajnosci bo mozna by pomyslec o drugiej grafice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Hmm pod jakim wzgledem marny ? http://enthusiast.hardocp.com/article.html...W50aHVzaWFzdA== tam gdzie CF działa tam przyrost jest - w podanym tescie porownanie 1,2 i 4 rdzeni z 3870. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alvin Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 pod takim ze (tak mi sie wydaje) nie wart jest 500 zl :wink: http://www.fudzilla.com/index.php?option=c...1&Itemid=40 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dom_free Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 (edytowane) a powiedzcie mi czym konkretnie roznia sie te Sapphire oprocz ceny i wypaosazenia: http://www.imperium.net.pl/advanced_search...amp;x=0&y=0 np. wersja LITE BOX (549 zl) od FULL BOX (565/696 zl) Edytowane 11 Marca 2008 przez dom_free Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Czy ktokolwiek z Was próbował podpiąć przejściówkę hdmi i puścić poprzez HDMI obraz i dźwięk? 38x0 posiadają zintegrowanego Realteka afair, tylko jak wygląda sprawa z zainstalowaniem i uzytkowaniem tego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Czy ktokolwiek z Was próbował podpiąć przejściówkę hdmi i puścić poprzez HDMI obraz i dźwięk? 38x0 posiadają zintegrowanego Realteka afair, tylko jak wygląda sprawa z zainstalowaniem i uzytkowaniem tego?z checia bym przetestowal, ale nie mam nic na HDMI, ale sterowniki do audio w 3870 instaluja mi sie normalnie i w menu wyboru urzadzenia normalnie moge wybierac pomiedzy sysem na grafice a standardowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Instalujesz asusowe stery i audio instaluje się automatycznie? mozesz zarzucic screenem z managera urządzeń? dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Czy ktokolwiek z Was próbował podpiąć przejściówkę hdmi i puścić poprzez HDMI obraz i dźwięk? 38x0 posiadają zintegrowanego Realteka afair, tylko jak wygląda sprawa z zainstalowaniem i uzytkowaniem tego?Jeśli jest taki sam jak na 2900XT to działa rewelacyjnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GURU500 Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 (edytowane) Witam Mam problem z radkiem 3850 512mb :) juz sie gimnastykuje z tym caly dzien - przejzalem temat i sciagnalem stery do hd audio ale nie ida to sprobowalem caly proces instaljic firmowej plytki sapphire i tez nie :) czy ja cos zle robie czy cos musze jeszcze w systemie doinstalowac.. aha i jak poprawnie odczyac oborty wentylatora i temp jaki program polecacie ( GPU-Z pokazuje mi wentylator na 7! ?o_0) a o to ten bład Edytowane 12 Marca 2008 przez GURU500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZielonyTBG Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 GURU500 a masz zainstalowaną łatkę KB888111 bo jest potrzebna. A to screen z menadżera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GURU500 Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 (edytowane) GURU500 a masz zainstalowaną łatkę KB888111 bo jest potrzebna. A to screen z menadżera. Oki thx dziala :) Edytowane 14 Marca 2008 przez GURU500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 Nie wiem czy było, ale robi się ciekawie http://www.gram.pl/news_6w7hGe0_Zapowiedzi...HD_3850_X2.html Ati Radeon HD 3850 X2 ciekawe jaką to będzie miało wydajność i czy będą takie same bugi jak z Ati Radeon HD 3870 X2 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zboras85 Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 Małe pytanko : \ Zdejmował już ktoś chłodzenie ze swojego RADKA 3870 od ASUSA ?? Powiedzcie mi koledzy, czy na ASUSIE są plomby na chłodzeniu? Czy zmieniał ktoś z was BIOS na swoim ASUSIE 3870? Jak tak to na jaki i jaki był przyrost mocy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...