-=YoGi=- Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 Normalnie mam chyba problem. Ogolnie karta wszystko fajnie i wogole, gry tez ladnie chodza, ale przeszkadza mi jedno (nie liczac chlodzenia :D ). a mianowicie jak leci jakas szybsza animacja w pelnym ekranie (1680x1050) to tak w polowie ekranu mam kreske... to co nad kreska jest zawsze klatke dalej niz to co pod nia, przez co nie zawsze da sie obejrzec. Za wolna karta do takich szybkich animacji w takiej rozdzialce? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 Vsync sobie włącz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 Vsync sobie włącz.eeeee :D pomoglo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vippiotrek Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 Witam, Ponownie przybywam w sprawie swojego Palita 3850 o którym już jakiś czas temu tu pisałem ( 1 raz nawet euforycznie ^^ ). Otóż teraz działam na Viscie i również zdarzają się zwisy ( jest ich znacznie mniej ) ale na innej zasadzie - pokazują się przez ułamek sekundy artefaktowe paseczki następnie na 2 sekundy jest czarny ekran i znów mogę cieszyć się graniem. Można z tego wywnioskować, że karta gubi sterownik lub odwrotnie po czym go odnajduje. W windowsie wyszperałem coś takiego: Czy oddawać grafikę na gwarancję czy też nic to nie da? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 VPU Recover ci resetuje kartę, to znaczy że jest albo przekręcona, albo się przegrzewa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 Bardzo możliwe. Polecam poprawić wentylacje obudowy, poukładać kabelki etc.. i testowac jeszcze raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vippiotrek Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 (edytowane) Te sprawy już mam dawno za sobą - kabelki są pospinane odpowiednio jest dobra wentylacja obudowy. VPU Recovery też jest wyłączone. Teraz to jestem już załamany bo właśnie grałem sobie w ulubionego RTS'a z kuzynem 2 vs 2 i w decydującej sytuacji zresetował mi się komp. Załamka kompletna :sad: . To chyba oddawać na gwarancję? PS: W XP miałem wyłączonego VPU R. a gdzie wyłącza się to w Viscie? Z góry dziękuję za odpowiedzi na 2 pytania. Edytowane 29 Lipca 2008 przez vippiotrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 Jesli nie to jest powodem to nie wyłączaj VPU. Przynajmniej nie zawiesza się wtedy komputer tylko sterownik sam resetuje grafe! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crystal84 Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 Te sprawy już mam dawno za sobą - kabelki są pospinane odpowiednio jest dobra wentylacja obudowy. VPU Recovery też jest wyłączone. Teraz to jestem już załamany bo właśnie grałem sobie w ulubionego RTS'a z kuzynem 2 vs 2 i w decydującej sytuacji zresetował mi się komp. Załamka kompletna :sad: . To chyba oddawać na gwarancję? PS: W XP miałem wyłączonego VPU R. a gdzie wyłącza się to w Viscie? Z góry dziękuję za odpowiedzi na 2 pytania. Pality 3850 z reguły bardzo się przegrzewają więc ja obstawiam że tak właśnie się dzieje i po prostu karta nie wytrzymuje.zobacz jaką masz temp podczas grania, bo coś czuję że 100 st to u Ciebie może być całkiem możliwe ze względu na arty i późniejsze resetowanie(zauważ że mamy teraz też bardzo gorąco więc temperatura może się ciągle nasilać).ja na Twoim miejscu oddałbym na gwarancję chociaż możesz popróbować ze sterami ale ja bym w to tak do końca nie wierzył... Możesz też dodatkowo dać jakiś nawiew na kartę, jest duże prawdopodobieństwo że zbiję troszkę temp i już nie będzie się tak grzać... W viście bodajże nie można wyłączyć vpu recover,u mnie ati tray tools w viście informował że VPU R jest domyślnie wyłączony. Jesli nie to jest powodem to nie wyłączaj VPU. Przynajmniej nie zawiesza się wtedy komputer tylko sterownik sam resetuje grafe!Vpu recover z reguły powinno być wyłączone bo powoduje problemy i nie działa poprawnie(np. resetuje sterownik i nic poza tym,trzeba i tak resetować kompa) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vippiotrek Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 Temperatura w spoczynku wynosi 45 stopni w stresie dochodziła do max 70 zatem nie wydaje mi aby to było przyczyną problemów :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zinger Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 brac to => http://www.kirk.pl/pricelist/item.aspx?PID=C9200148 chodzi mi o stosunek mozliwosci do ceny! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 dawaj na gware, odczekaj te 14 dni roboczych na jakism trupie na pci ;p dostaniesz nówke albo kase więc luzik bez paniki ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zinger Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 kupilem! http://www.allegro.pl/item402546481_powerc..._zerotherm.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melon53 Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Witam Składam kompa z radkiem gainward 3850, wszystko pięknie działa ale okropnie wyje wentyl. Jak ustawię w RivaTuner prędkość na 20% (mniej sie nie da) to obroty lekko spadają ale nadal jest głośno Wyedytowałem bios karty w RBE_112.exe i są tam dostępne opcje dla pracy wiatraka, następnie wpisałem tam schemat pracy wentyla z biosu mojego radka 3870 (wiatrak kręci powoli przy niskiej temp) ale to nie pomogło. bios po modyfikacji zapisuję przy pomocy Winflash 2.0.1.2 może ma ktoś doświadczenie w ustawianiu obrotów w biosie ? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Ja z jeszcze innym problemem - może ktoś z was się z czymś takim spotkał ... Założyłem w piątek radka gainwarda 3870 - (swoją drogą wyje okrutnie głośno). Problem jest następujący - w trakcie grania (w różne gry) po losowym czasie następuje nagły zanik sygnału wideo - tak jakbym odłączył kabel sygnałowy od komputera. W tle słyszę jak gra sobie leci - dźwięk itp zostaje - daje się na ślepo wyłączyć kompa itd. Co śmieszne - reset nie pomaga - dalej nie ma sygnału. Dopiero odcięcie od prądu na chwilę przywraca potem obraz .... Czy to może być software czy raczej hardware ? Bo pewnie będą robić problemy przy reklamacji o ile tylko będzie szansa zwalenia tego na software. Testowałem catalysty 8.6 i 8.7 - bez zmian - miałem wcześniej grafę jak w podpisie.... i żadnych problemów. Do melon53 - najpierw spróbuj potestować różne ustawienia wiatraków za pomocą rivatunera - ale mój gainward wyje okrutnie nawet przy ustawieniu 0%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 czy te wasze gainwardy maja wentyle zasilane 2 czy 3-4 kabelkami.. jak dwoma to programowo nic nie wyregulujecie jedynie sprzetowym regulatorem obrotow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 On reaguje ładnie na programową regulację - tylko jest głośny mimo zmniejszenia do możliwego minimum ... Ale to jest do obejścia - zamówiłem już inne chłodzenie - tylko problem z tym wyłączaniem się... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reaktiv Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 (edytowane) Tak szukalem testow roznych i cos mi to kiepsko wyszlo... Wiec zapytam was. Mam takie pytanie, czy moj wynik w 3dmark06: 10616 (SM2.0: 4485; SM3.0: 4886; CPU: 2774) nie jest przypadkiem za niski jak na moj komp(sig, PC2)? O jakies 2-3k ? o_o Ogolnie ostatni doswiadczam braku plynnosci w grach(Call of Duty 1/Call of Duty 4). Kiedys juz tak na starym kompie mialem. Zaczyna mnie to denerwowac :/ I teraz nie wiem czy cos mam nie tak ze sprzetem czy co :< Moze mi ktos przytoczyc jakies wyniki na podobym sprzecie do mojego? I moze ktos wie ocb z tym ze nie mam plynnosci w grach. Tzn Jak jest np. rog jakiejs sciany, stane obok i ruszam sie z lewej na prawa wykonujac polkola, wtedy gra dosyc mocno sie tnie i nie ma plynnego przechodzenia tekstury. No i chyba FPS mi cos spadl, bo w COD4 w dymie jak dopiero co kuilem kompa to mi w ogolnie sie nie zmienial(250fps) a teraz jak wejde w dym to mam 150FPS -.- Jakies sugestie? czy nie pozostaje mi nic innego jak oddac grafe(a moze cos innego? procka?) na gwarancje? Aha stery to Caty 8.6 Edytowane 7 Sierpnia 2008 przez Reaktiv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teeron Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Masz za malo, u mnie bylo 10900 max jak ostatnio sprawdzalem a to jeszcze na 7.3 Mi to wyglada na cos z systemem, dysk Ci nie mieli za mocno podczas gry ect? A moze poprzednich sterow nie wyczysciles. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 (edytowane) ASUS HD 3850 512 MB - to jakas obcieta wersja karty, ze taka cena? 240zl o.O Czy po prostu Asusy sa do... ? To jest cena HD3650 i to 256-megowego... A tutaj PowerColor za 250zl... Palit255zl ... Tak sie teraz ksztaltuja ceny tych kart? Edytowane 12 Sierpnia 2008 przez Wiedzmin_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 ASUS HD 3850 512 MB - to jakas obcieta wersja karty, ze taka cena? 240zl o.O Czy po prostu Asusy sa do... ? To jest cena HD3650 i to 256-megowego... A tutaj PowerColor za 250zl... Palit255zl ... Tak sie teraz ksztaltuja ceny tych kart? tak nisko teraz stoja, a ASUS jest dobry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 No i koniec bajki... ten Asus poszedl 100zl w gore, PowerColor = 295zl :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vippiotrek Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Oddałem swojego Palita na gwarancję trochę ponad 2 tygodnie temu ( 31 Lipca ) ale muszę jeszcze czekać do 18-tego. Czy to normalny czas reklamacji? A tak z innej paczki: albo mi się zdaje albo karty idą cenowo w górę od jakiś dwóch tygodni? :? Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Oddałem swojego Palita na gwarancję trochę ponad 2 tygodnie temu ( 31 Lipca ) ale muszę jeszcze czekać do 18-tego. Czy to normalny czas reklamacji? A tak z innej paczki: albo mi się zdaje albo karty idą cenowo w górę od jakiś dwóch tygodni? :? Pozdrawiam! co do wzrostu cen, to tez to zauwazam... agito wyskoczylo z cenami ze masakra... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zonc Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Oddałem swojego Palita na gwarancję trochę ponad 2 tygodnie temu ( 31 Lipca ) ale muszę jeszcze czekać do 18-tego. Czy to normalny czas reklamacji?Ja czekałem 2 miesiące także jeśli się wyrobią w terminie to ciesz się :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vippiotrek Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 No to mnie pocieszyłeś.... ;) Tyle czasu bez PC to ja nie wytrzymam więc jak czarny scenariusz miałby się spełnić to pożyczka i biorę jakiegoś 3870 a potem sprzedam tego 3850 :D Jakiego byście polecali? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirkirst Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Jest sens katować karte do niestabilności furmarkiem 1.4? do jakiego momentu azprzestanie rosnąć temeratura czy jak? Mi na 70 się zwiesił ale to może dlatego że brakło jej prądu bo mam 830 na gpu :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reaktiv Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 (edytowane) Moze mi ktos powie, co powoduje takie cos: Chodzi mi o czarne cegly. Nie powinne tak wygladac... Kompa(karte) dalem na gware jakis czas temu, bo mialem problemy z plynnoscia, jednak serwisant stwierdzil ze wszystko jest ok "testy nie wykazaly nieprawidlowosci" ... Sterowniki Catalyst 8.6, 8.7 - na tych i na tych wystepuje to samo(dodam, ze jak kupilem kompa na swiezo, nie mialem ani czarnych cegiel, ani nieplynnej gry). Temperatura normalna. Nie grzeje sie karta :< W COD4 jak rzuce sobie flasha, to w momencie jak sie konczy to widze paski na przemian przelatujace, jak strzelam w COD1 w skrzynke itp... No efekt niczym jak sie patrzy kamera na monitor CRT... Nie wiem co to powoduje :/ Ten efekt paskow, pojawia sie jak Catalyst AI jest wlaczone, jak je wylacze jest ok. Tyle ze wtedy spada wydajnosc :v Edytowane 20 Sierpnia 2008 przez Reaktiv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zonc Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Jak zwykle - AtiTool i jedziesz 15-120 minut stress testem. Jeśli białych kropek wyjdzie mało to będzie problem softu. Jak wywali dużo, to serwisant nie będzie miał dużo do gadania BTW Pewnie puścił raz 3dmarka i to jest jego 'test' :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rop99 Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Mam male pytanko odnosnie crossfire - jak bede mial 2 radki 3850 i jeden bedzie mial 512mb pamieci a drugi 256mb to czy bedzie jakas roznica miedzy dwiema kartami co maja po 256mb, zawsze uzywam rozdziałki 1024x768 i nie wiem czy bedzie jakas roznica w wydajnosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...