DDR2 Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 (edytowane) Pierwsze Gigabyte 3850 będą po 700-800 zyla juz 22.11 a 3870 po 930-1000 Sapphire będzie w styczniu na początku cena jeszcze wyższa Edytowane 15 Listopada 2007 przez DDR2.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 hah chyba ktos sie z ch na glowy pozamienial xD Ogarniacie w ogole ta chora sytuacje? Co tak zawyza ceny? :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Griszman Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 To jest kompletna bzdura! Ceny nie będą aż tak wysokie z uwagi na fakt istnienia GeForce'a 8800GT. Nikt nie zainwestuję w kartę wolniejszą od wspomnianego konkurenta tak dużej kwoty. Z punktu ekonomicznego byłoby to wręcz głupotą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velocity120 Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 Pierwsze Gigabyte 3850 będą po 700-800 zyla juz 22.11 a 3870 po 930-1000 Sapphire będzie w styczniu na początku cena jeszcze wyższa A skad kolega ma takie informacje? Czy to jest tylko sianie zametu z twoje strony... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
new332 Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 Pierwsze Gigabyte 3850 będą po 700-800 zyla juz 22.11 a 3870 po 930-1000 Sapphire będzie w styczniu na początku cena jeszcze wyższa A skad masz takie informacje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 Ceny mam z ABC DATA doliczyłem średni narzut firm sprzedających i takie ceny mi wyszły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 Zapytam was, bo sam nie wiem, duza różnica będzie wydajnościowa między 256 a 512 HD 3850? Do rozdzielczości 1280x1024 (19 cali LCD). Ja czekam Palita Sonica przed świętami, GF 8600 Sonic im wyszedł świetnie, jestem zadowolony, ale teraz coś szybszego trza kupić, by Crysis na High chodził ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 (edytowane) [...] (38x0) to nie jest towar pierwszej potrzeby [...] a przy okazji nie stracę kasy na swej głupocie, a zaoszczędzone 100-200zł wydam na porządnego coolera do grafiki. Święte słowa! Gdyby wszyscy tak myśleli, to oszczędzili by kasy, bo ceny by spadły szybciej, przez brak sztucznie napędzonego popytu ;) [...] jak zaczekam chwilę to Gears of War czy inny CoD4 lub Crisis mi nie ucieknie... hmm - patrząc na Twojego siga widzę, że masz mocno wykręconego radka, lepszego niż mój procka i świetnie śmigające ram'y... więc w Twoim przypadku to już w ogóle nie rozumiem dlaczego miałbyś się spieszyć :) Ja na moim konfigu gram we wszystkie gry, które wymieniłeś i tylko Crysisa musze obcinać i to nie do medium, tylko med/high i gra się nieźle. CoD4 i GoW (zwłaszcza GoW) chodzą płynnie na maks detalach. Gram w 1024x768. :D Tak więc tylko spokój może uratować ciężko zarobione pieniążki. Nie ma się co spieszyć. PS: A skad kolega ma takie informacje? Czy to jest tylko sianie zametu z twoje strony... DDR2.pl na tym forum już wcześniej sypał tekstami z kosmosu. Nie przejmowałbym się tym zbytnio. Edytowane 15 Listopada 2007 przez dia8el Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 To jest kompletna bzdura! Ceny nie będą aż tak wysokie z uwagi na fakt istnienia GeForce'a 8800GT. Nikt nie zainwestuję w kartę wolniejszą od wspomnianego konkurenta tak dużej kwoty. Z punktu ekonomicznego byłoby to wręcz głupotą.powiem tak. Masz karte nvidi 20% szybsza troszke drozsza i NIEDOSTEPNA :) Masz ati troszke tansza troszke wolniejsza i 5x bardziej dostepna ( 250k vs 50k ukladow na start) Nadal nie widzisz ze ati i tak znajdzie nabywcow? NIE WSZYSCY POTRAFIA CZEKAC:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 (edytowane) Święte słowa! Gdyby wszyscy tak myśleli, to oszczędzili by kasy, bo ceny by spadły szybciej, przez brak sztucznie napędzonego popytu ;) hmm - patrząc na Twojego siga widzę, że masz mocno wykręconego radka, lepszego niż mój procka i świetnie śmigające ram'y... więc w Twoim przypadku to już w ogóle nie rozumiem dlaczego miałbyś się spieszyć :) Ja na moim konfigu gram we wszystkie gry, które wymieniłeś i tylko Crysisa musze obcinać i to nie do medium, tylko med/high i gra się nieźle. CoD4 i GoW (zwłaszcza GoW) chodzą płynnie na maks detalach. Gram w 1024x768. :D Tak więc tylko spokój może uratować ciężko zarobione pieniążki. Nie ma się co spieszyć. PS: DDR2.pl na tym forum już wcześniej sypał tekstami z kosmosu. Nie przejmowałbym się tym zbytnio. Znaczy to że największy polski dystrybutor czyli ABC Data ma ceny z kosmosu . Możesz mi nie wierzyc sam się przekonasz :lol2: ceny emarket oni biorą z abc data http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C9200818 http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C9200822 http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C9200812 http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C9200814 i to ja mówię o cenach z kosmosu Edytowane 15 Listopada 2007 przez DDR2.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Griszman Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 powiem tak. Masz karte nvidi 20% szybsza troszke drozsza i NIEDOSTEPNA :) Masz ati troszke tansza troszke wolniejsza i 5x bardziej dostepna ( 250k vs 50k ukladow na start) Nadal nie widzisz ze ati i tak znajdzie nabywcow? NIE WSZYSCY POTRAFIA CZEKAC:) Zgadzam się. Na pewno znajdą się tacy, którzy kupią tę kartę. Imo nie wróżył bym jej jednak świetlanej przyszłości przy cenie 930-1000zł za hd3870 tak jak wspomniał wcześniej kolega... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 Patrząc na Twojego siga widzę, że masz mocno wykręconego radka, lepszego niż mój procka i świetnie śmigające ram'y... więc w Twoim przypadku to już w ogóle nie rozumiem dlaczego miałbyś się spieszyć :) Ja na moim konfigu gram we wszystkie gry, które wymieniłeś i tylko Crysisa musze obcinać i to nie do medium, tylko med/high i gra się nieźle. CoD4 i GoW (zwłaszcza GoW) chodzą płynnie na maks detalach. Gram w 1024x768. :DCóż właśnie przesiadłem się na LCD i przy 1280z1024 w demie Cod4 x1900GT łapie czasem zadyszkę, ale ogólnie to jest płynnie i grywalnie, jak jest w Gears of War i Crysisie jeszcze nie wiem, ale sprawdzę :) Gdzieś przeczytałem że Nvidia ma około 3 grudnia wydać jakiegoś nowego 8800GTS G92 ze 128 SP i 512MB. Pewnie się tą kartą zainteresuję... czyli jeszcze sobie poczekam, ale będę miał co robić :) Nie ma przymusu. Ale korci mnie ten Radeon ze względu na niską cenę po tym jak opadnie przedświąteczna zadyma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 (edytowane) Znaczy to że największy polski dystrybutor czyli ABC Data ma ceny z kosmosu . Możesz mi nie wierzyc sam się przekonasz :lol2: ceny emarket oni biorą z abc data 2815216[/snapback] [...] Gdzieś przeczytałem że Nvidia ma około 3 grudnia wydać jakiegoś nowego 8800GTS G92 ze 128 SP i 512MB. Pewnie się tą kartą zainteresuję... czyli jeszcze sobie poczekam, ale będę miał co robić :) Nie ma przymusu. Ale korci mnie ten Radeon ze względu na niską cenę po tym jak opadnie przedświąteczna zadyma. - czytasz w moich myślach, czy co? Popieram ;) Edytowane 15 Listopada 2007 przez dia8el Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 (edytowane) Bez urazy DDR2.pl - pożyjemy, zobaczymy. Życzeniem chyba wszystkich jest, żeby Twoje wróżby okazały się być z kosmosu ;) Jestem realistą niestety ceny do stycznia takie będą http://www.znak.pl/index.php?cid=143&scid=3158 http://www.znak.pl/index.php?cid=143&scid=3157 :-| ciekawy może by 8800GTS 1gb Edytowane 15 Listopada 2007 przez DDR2.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieH77 Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 DDR2.pl masz niezle problemy ze soba... PITer Ci wyraznie napisal, ze ceny sa zagwarantowane od Sapphire... a jesli ABC Data rzeczywiscie SAMA walnela takie ceny... to przeciez sa tez inne hurtownie, nie? Oni tych kart jeszcze nie maja. Ceny maja stare, sugerowane jeszcze przed obnizka, ktora ATI oglosilo pare dni temu. Jesli rajcuje Cie psucie humoru innym, to.... po prostu OCHLON! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 DDR2.pl masz niezle problemy ze soba... PITer Ci wyraznie napisal, ze ceny sa zagwarantowane od Sapphire... a jesli ABC Data rzeczywiscie SAMA walnela takie ceny... to przeciez sa tez inne hurtownie, nie? Oni tych kart jeszcze nie maja. Ceny maja stare, sugerowane jeszcze przed obnizka, ktora ATI oglosilo pare dni temu. Jesli rajcuje Cie psucie humoru innym, to.... po prostu OCHLON! Obyś miał rację zobaczymy za tydzień Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 TwojePC FrazPC guru3D THG HOTHardWare Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael86 Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 DDR2.pl nie opowiadaj ludziom bajek i tego co jeden dystrybutor sobie ustalił... SAPPHIRE i PALIT zagwarantowały na AMD-ATI Benchmarkfest że ceny będą od 700zł za HD3870, poza tym PITer również potwierdził tą informację.... więc nie będzie tak źle :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 DDR2.pl nie opowiadaj ludziom bajek i tego co jeden dystrybutor sobie ustalił... SAPPHIRE i PALIT zagwarantowały na AMD-ATI Benchmarkfest że ceny będą od 700zł za HD3870, poza tym PITer również potwierdził tą informację.... więc nie będzie tak źle :DSorrka nikogo nie chcę straszyc nauczony przykładem nvdia 8800GT takich cen oczekuję na polskim rynku a jeżeli będą ceny takie jak mówicie to sam sobie 2 radki 3870 obsadzę :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 Znaczy to że największy polski dystrybutor czyli ABC Data ma ceny z kosmosu . Możesz mi nie wierzyc sam się przekonasz :lol2: ceny emarket oni biorą z abc data http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C9200818 http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C9200822 http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C9200812 http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C9200814 i to ja mówię o cenach z kosmosu Bo ABC Data to najwieksi spekulanci... Mamy ceny zagwarantowane od Sapphira, Karty jak narazie pojawili sie tylko u jednego dostawcy i wszyscy dodali je na podstawie tych wysokich cen.. Sapphire powiedzial gdzie, kiedy i za ile bedziemy mogli karty kupic.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 Fajne fotyyyy ;O :D Info prasowe, Warszawa, Polska, 15 listopada 2007 Temperatura niższa o 20st.C i wydajność zwiększona o 8% w serii kart ASUS EAH3800. ASUS, światowy lider w segmencie rozwiązań graficznych (^_^) przedstawił pierwszą na świecie, podkręconą wersję karty, zbudowanej w oparciu o najnowszy chip graficzny AMD ATI Radeon™ HD 3800 – model ASUS EAH3800 TOP. Użytkownicy mogą cieszyć się zwiększoną wydajnością w grach 3D, odpowiednio o 8% i 4% w przypadku kart EAH3850 TOP/G/HTDI/256M oraz EAH3870 TOP/G/HTDI/512M. Równocześnie ze standardową wersją EAH3870/G/HTDI/512M oraz EAH3850/G/HTDI/256M, wszystkie modele z serii ASUS EAH3800 będą wkrótce zaktualizowane do kolejnej rewizji, która zostanie wyposażona w nowe moduły chłodzące Glaciator*. Dzięki unikalnemu projektowi chłodzenie Glaciator utrzymuje temperaturę rdzenia graficznego o 20ºC niższą w porównaniu do rozwiązań referencyjnych. Oprócz tego, seria kart ASUS EAH3800 sprzedawana będzie z jeszcze gorącą grą korzystająca z dobrodziejstw DX10 - Company of Heroes: Opposing Fronts. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 Bo ABC Data to najwieksi spekulanci... Mamy ceny zagwarantowane od Sapphira, Karty jak narazie pojawili sie tylko u jednego dostawcy i wszyscy dodali je na podstawie tych wysokich cen.. Sapphire powiedzial gdzie, kiedy i za ile bedziemy mogli karty kupic.. Można wiedziec kiedy to będzie? B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Bloczek dla Radka :) http://shackit.pl/display.php?iid=246 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Można wiedziec kiedy to będzie? B-) Chciałbym Ci powiedziec ale nie moge niestety... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 (edytowane) Sugerowane ceny jak najbardziej realne. W niektórych zachodnich sklepach cena za HIS 3850 256MB 155€ a za HIS 3870 512MB 199€ czyli bardzo zachęcające! NVidia też nie próżnuje XFX 8800GT 256MB 179€ Zaczyna się wreszcie ostra konkurencja i widac że będzie coraz lepiej dla klientów. Wydajnośc 3870 w CF wydaje się byc nawet sensowna. Tylko kto teraz będzie chciał kupic mojego 2900xt :D Edytowane 16 Listopada 2007 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 ojcze ;) może Cię matka "ssiądzie" wieczorem i zsiadły nabiał wyciska ale słownik do ręki zanim zaczniesz pisać drwiny ;) nie zamierzam Cię do niczego przekonywać - pamiętasz cenę GTXa przed premierą GT? GTSa? pamiętasz ceny radków? do ilu Ci spada te 18fps w miejscach gdzie GT ma 20? przeglądaj więcej testów, jest cały topic o 8800GT i szybko rosnie ~ dla mnie karta przełomowa jak na zielonych - pozdrawiam ;) No z tym zsiadlym to zes mnie zlapal, ale pozno bylo i sie omsnknal palec ;) Co do zwolnien czy to ma znaczenie?? Spada na pewno nie ponizej 14fpsow podczas gry, wiec juz sam sobie odpowiedz... Co do genialnosci tej karty czy tam przelomu to gdzie ty go widzisz?? Jedynie cena jest zachecajaca, a karta jak karta. Cos pomiedzy GTS640 a GTX, wiec nie wiem gdzie ty ten przelom widzisz. Szkoda tylko ,ze cena tylko 300zl nizsza na razie od GTXa no ale poczekamy zobaczymy. Zreszta nie bron juz tego swojego 8800GT, bo po co. Kazdy wie co potrafi ;) I nie boj sie, testow przeczytalem wystarczajaco duzo... Synu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKLeZ Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Zaczyna się wreszcie ostra konkurencja i widac że będzie coraz lepiej dla klientów. Wydajnośc 3870 w CF wydaje się byc nawet sensowna. Tylko kto teraz będzie chciał kupic mojego 2900xt :D Jestes pewny tej sensownej wydajnosci na p35?;) Bo z tego co przegladalem, to zaden z serwisow nie przetestowal CF 38x0 na p35... a moze to przeoczylem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 A macie gdzies testy 3870 na CF na x38? Oczywiscie w porownaniu do GT, GTX-qa lub ultra. Bo nigdzie nie znalazlem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Zdjecia podwojnego radka w crossfire ;) http://www.legitreviews.com/article/593/1/ ale chyba nie da sie zrobic wersji 4x2 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 (edytowane) Teścik HardwareCanucks. CF tylko na smarku i Prey Edytowane 16 Listopada 2007 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...