Skocz do zawartości
cavarr

Ati Radeon HD3850/3870

Rekomendowane odpowiedzi

demek

Wszystko niby cacy , Gratuluje sprzeta

ale screeny zmasciles , jakies takie zle przeskalowane , nieczytelne .

Moze bys opisal ile masz max w 3DMarku 2006 i Crysisie GPU_Benchmarks High

EDIT

Sorki z tymi screenami wszystko OK

moj blad

Edytowane przez Mario2k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładne fotki, kusząca propozycja zeby wymienc GTX, pod warunkiem że mi kasa zostanie, co jest pewnie mocno wątpliwe. Ciekawe jakby sie ten CF sprawdził na P35.

CrossFire Comparison: Intel X38 vs. P35

http://www.bit-tech.net/

Rozbieżność wyników dość spora - czasem CF na P35 (16+4) jest sporo wolniejszy, czasem dorównuje X38 i P35 CF PCI-E 2x8 czasem nawet wyprzedza oba rozwiązania więc możliwe że nowsze sterowniki/biosy coś będą w stanie poprawić. Mogli by jeszcze dodać wyniki na pojedyńczej karcie, było by widać czy CF działa i czy działa dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wchodzisz do folderu crysisa nastepnie bin32 i bedziesz tam mial dwa pliki benchmark_gpu.bat i benchmark_cpu.bat

Tylko zmodyfikuj ten pliczek żeby było DX9, czyli

@crysis.exe -DX9 -DEVMODE +map island +exec benchmark_gpu

Aaa.... sry, wdzę że na XP....

Edytowane przez MariuszDW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poszlo

rozdziala 1680x1050 bez AA

medium

CPU

Dołączona grafika

GPU

Dołączona grafika

high

CPU

Dołączona grafika

GPU

Dołączona grafika

jaka jest roznica miedzy testem cpu a gpu? bo nie bardzo chce mi sie wiezyc, ze ten cpu to tylko za pomoca quada jedzie ;)

jeszcze jakies propozycje testow? chetnie zrobie

Edytowane przez demek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

demek

Przypuszczam ze 1680x1050 to natywna rozdzialka twojego LCD .

Ale,,,...,,

jak bys mogl zrobic test w Crysis benchmark 1280x960 Detetale HIGH

ewentualnie drugi test w detalach HIGH ale z cieniam i na Medium .

Ponoc cienie zabieraja duzo fps .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No gdzie są te ceny bo w styczniu/lutym uwierzę że takie będą

pozdrawiam wszystkich od cen z kosmosu

Jak opublikowalismy na stronie nowa serie radków z chora cena ustalona na podstawie ABC Data, zaraz odezwałsie Sapphire ze mamy za wysoka cene, chcieli abysmy obnizelyli ceny i zagwarantowali nam produkty w takiej cenie.

Niestety kart jest tak malo ze ciezko co kolwiek kupic, gdy zapytalem Sapphira o konkretne wieszye dostawy otrzymalem odpowiedz "mam nadzieje ze w polowie grudnia"

Sapphire stara sie kontrolowac ceny, równiez w dystrybucji, problem moze byc gdy dany dostawca nie bedzie oficjalnym dystrybutorem..

Asus HD3850 256MB tez juz sie pojawil ale cena dystrybucyjna ponad 600zł netto...

Ogolnie jest spory problem z grafikami, 8800GTS wygineły juz prawie a 8800GT nadal brak a jak sie gdzies pojawia to kosztuja prawie 1000zł netto....

Edytowane przez PITer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Crysis GPU.Benchmark DX9 ALL HIGH:

1024x768

MIN.FPS - 10.5 AVG.FPS - 35.3 MAX.FPS - 44

1280x1024

MIN.FPS - 9.7 AVG.FPS - 26.1 MAX.FPS - 30

Po O/C 740/950

1024x768

MIN.FPS - 11.1 AVG.FPS - 36.5 MAX.FPS - 48

1280x1024

MIN.FPS - 11.56 AVG.FPS - 28.6 MAX.FPS - 34

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak opublikowalismy na stronie nowa serie radków z chora cena ustalona na podstawie ABC Data, zaraz odezwałsie Sapphire ze mamy za wysoka cene, chcieli abysmy obnizelyli ceny i zagwarantowali nam produkty w takiej cenie.

Niestety kart jest tak malo ze ciezko co kolwiek kupic, gdy zapytalem Sapphira o konkretne wieszye dostawy otrzymalem odpowiedz "mam nadzieje ze w polowie grudnia"

Sapphire stara sie kontrolowac ceny, równiez w dystrybucji, problem moze byc gdy dany dostawca nie bedzie oficjalnym dystrybutorem..

Asus HD3850 256MB tez juz sie pojawil ale cena dystrybucyjna ponad 600zł netto...

Ogolnie jest spory problem z grafikami, 8800GTS wygineły juz prawie a 8800GT nadal brak a jak sie gdzies pojawia to kosztuja prawie 1000zł netto....

Zgadzam się ceny się ustabilizują w styczniu .

Druga spraw Sapphire może proponowac ceny dystrybutorom ale ci jak zwietrzą zysk to pociągną i nic na to sapphire nie poradzi nie sam jest na rynku a z tego co wiem reszta producentów daje do dystrybutorów i zapomina a za ile dystrybutor sprzeda to jego sprawa .

Z 8800GT dramat wszystko co jest na rynku wykupione już do 20 grudnia i ceny porażają np 900 netto to teraz norma i tak schodzi na pniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Demek

Dzieki za screeny ,

jak sie tak patrzy to w 1280x960 mozesz miodzio pograc w Crysisa na High

widac tylko ze kod Crysisa odpowiedzialny za Fizyke nie domaga ,

stad te minimum 11fps w CPU Benchu , proca przeciez masz super wypasionego

mam nadzieje ze to tylko kwestia czasu az usprawnia fizyke i wykozystaja QuadCore .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Demek

Dzieki za screeny ,

jak sie tak patrzy to w 1280x960 mozesz miodzio pograc w Crysisa na High

widac tylko ze kod Crysisa odpowiedzialny za Fizyke nie domaga ,

stad te minimum 11fps w CPU Benchu , proca przeciez masz super wypasionego

mam nadzieje ze to tylko kwestia czasu az usprawnia fizyke i wykozystaja QuadCore .

mam drivery z z fixem dla crysisa, ale wyszly nowe

wkoncu amd dodalo tez 3xxx do menu z kartami :)

zaraz test na nowych sterach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CYTAT(Tanhauser @ 20 lis 2007, 19:14) *

To nie pijawka, to juhas, znana postać, radzę pocztać sobie komentarze tego pana. Takich sprzedawców należy omijać szerokim łukiem.

Ludzie, nie dajmy się zwariować, jeśli przetrzymamy kilka tygodni, to zapłacimy za kartę 200 - 400 zł mniej.

Mam aktualnie plan kupić 8800 GT (dla siebie) i 3850 (dla szwagra), ale jak pomyślę, że w sumie musiałbym przepłacić 600-800 zł, to mnie pusty śmiech ogarnia. Za stary jestem, że dać się nabrać drobnym cwaniaczkom. Skoro na całym świecie karty sprzedaje się po cenach refernecyjnych, to nie widzę powodu, by płacić za nie 30% więcej. Wystarczy trochę poczekać, a kolesie za allegro z cenami z kosmosu udławią się tymi kartami.

Wybacz, Ty dorosly? Dla mnie poziom umyslowy masz na poziomie 5cio latniego dziecka. Jaki mamy wplyw na ceny wczesniejszej dostawy od Polskiego dystrybutora? Moge Ci nawet podac jaki i zrobic screena z ich systemu. Wyrzucilismy z allegro te karty, sprzedamy w tradycyjnych salonach bo denerwuajce sa posty NIC nie wiedzacych i robiacych CK, siedzacych i flejmujacych na forach, leczac swoje kompleksy. Chcielismy dobrze, zalatwic najwczesniej jak sie da 3850. Zadzwon do polskich dystrybutorow i zobacz jakie sa ceny, zapewne komputronik tez sobie z powietrza bierze? Oni maja wysokie ceny, ale nie az tak wysokie. Zakup tych sapphire wynosi 580zl netto + vat + marza. Od zysku odejmiesz dochodowy i roznice vatu. to jest to zdzieranie? Jak juz chcesz o kims pisac herezje to najpeirw dowiedz sie jakie sa fakty, bo żalowe to jest strasznie. Zapewne ceny na np. x1950PRO Accelero 512MB AGP tez zawyzamy? Swietna karta, najlepsza cena/wydajnosc pod AGP - wskaz mi sklep, ktory ma taniej. oj straszni my. Takis madry przez internet, a takich prostych rzeczy nie zrozumiesz - dostawcow jest kilku, sklepow tysiace. Zapewne wszystkie sklepy - tysiace - sa w Układzie i winduja ceny, mimo ze tych kilku dostawcow do Polski ustawia tak niskie ceny. nie?

Zawyzamy ceny? A za kogo Ty nas masz? Jestesmy 30 osobowa firma (w tym roku zdobylismy Smoka Biznesu) i jezeli myslisz ze na taka zabawe ktos ma czas i checi to jestes podwojnie żalowy, bo zapewne tez do Twojej glowy dojsc nie moze, ze tutaj pracuja osoby, ktore maja pelna swiadomsoc, ze IDIOTYZMEM jest takie zawyzanie cen, bo dziala calkowicie anty na marke.

Karty graficzne w firmie to akurat moje hobby (modowalem sprzetowo wszystko od 9500), stad moje starania aby z roznych zrodel miec dobre modele. Zarobek firma ma na obsludze np. firm w tym kilku korporacji), a nie na jakiejs karcie graficznej. Na szczescie wrazenia na mnie zalowe posty jak ten nie robia, takie cos sie przerabialo na scenie komputerowej czy scenie starcrarta/quake.

Jedzie do nas dostawa z innego zrodla - NIE Z POLSKI - i mam prosbe - nie kupuj u nas tej karty, gdyz my to "hujas, zdziercy itd" - naprawde, niezalezy nam kompletnie na takich klientach, mamy tysiace swoich zadowolonych i nie chce aby ktokolwiek z ekipy szarpal sobie nerwy i zdrowie obslugujac taka osobe (wybacz, zycie ma sie jedno, zdrowie rowniez). Bezsensowne krytykantwo, flejmowanie, pisanie nieprawdy - nie, dziękuje.

8800GT mimo sladowych ilosci mamy ceny stabilne, wczoraj rozeslalismy kolejna partie zamowionych kart (wg. kolejnosci), w przyszlym tygodniu idzie kolejna (bedziemy mieli asusa i xfx). [lol i tak sie oberwalo od 1 klienta - bylo zapytanie jakie ma chlodzenie czy referencyjne czy zmienione; aby to zrobic nalezy otworzyc pudelko i zajrzec do srodka; po czym klient "zjechal" nas ze dostal otwierana karte uzywana. no masakra :< Takze nikt z firm nie zakupil sobie karty (1/3 osob mialo chec) po to aby rozeslac do wszystkich zamawiajacych (bo ilosci sa gorzej niz sladowe).

tacy to my zli. normalnie żal.pl jak sie czyta takie posty osob o ZEROWEJ orientacji na rynku, szczegolnie w Polsce. Jeden wielki układ Ci sprzedawcy, zasrane ciach!asy. jakbym czytal epuls.pl

Jezeli kogos normalnego interesuja radki - wczoraj rozmawialem telefonicznie z product manadzerem opiekujacym sie nasza dostawa i na razie nic sie nie zmienilo - maja byc. Mam nadzieje, ze nie zdazy sie nieprzewidzana sytuacja :E Ceny rowniez beda bez zmian (560zl za 3850, 640zl za 3850 512MB, 720zl z 3870 DDR4 i ew. 750zl za sapphire fullbox, ktory juz mamy). Wszystkie osoby, ktore juz zlozyly zamowienia, beda na bierzaco informowane.

A jezeli kogos interesuej to na konkurencyjnym; ) portalu egielda Focus ma od poniedzialku w testach nasze 2900GT CF i 3850 (asusa w tym przypadku), niebawem wyniki.

solo/icomp.pl

edit: widze, ze tez ze juz ktos napisal skad takie spekulanckie wysokie ceny startowe w Posce na 3850 (kanal dystrybucji Abcdata).

WIec jak Panie "dorosly' - straszne polskie sklepcy, zdziercy prawda? Latwo kogos wyzywac, takie to proste, zalogowac sie i flejmowac. zreszta, whatever.

W zasadzie sorry bo widze ze od kilkunastu postow leca same infa dot. wynikow 3850, a tu sie wcialem czyms innym :E

Edytowane przez solo/ng

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybacz, Ty dorosly? Dla mnie poziom umyslowy masz na poziomie 5cio latniego dziecka.

potrzebne te nerwy? myslisz, ze jak ktos kto nie ma pojecia w jaki sposob dziala rynek IT, dla ktorgo wyznacznikiem cen sklepowych jest sugerowana cena producenta w $, dostanie nagle olsnienia i zrozumie Twoje przeslanie? szkoda nerwow i czasu. wiekszosc ludzi sia "napalila" na sprzet i oczekuje, ze dostawcy w zebach pod dom im przyniosa w godz. po zamowienieniu. brak wiedzy i realistycznego myslenia przeslania im realia. no, ale swiata nie zmienisz. ignorowac i ewentualnie probowac uswiadamiac, bo na sile i tak wiedzy do glowy nie wcisniesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi