aldam Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Szukałem w sieci ale nie znalazłem żadnego info o rozstawie otworów mocujących cooler w serii 3800. Czy accelero S1 wejdzie? Podobno na 8800gt bez problemów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 (edytowane) male oc Edytowane 25 Listopada 2007 przez demek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 (edytowane) demek Wszystko niby cacy , Gratuluje sprzeta ale screeny zmasciles , jakies takie zle przeskalowane , nieczytelne . Moze bys opisal ile masz max w 3DMarku 2006 i Crysisie GPU_Benchmarks High EDIT Sorki z tymi screenami wszystko OK moj blad Edytowane 22 Listopada 2007 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 kliknij w zdjecie.....zdjecia sa orginalnej wielkosci, zmniejszone automatycznie przez skrypt na forum benchmark w jest w demo czy w full? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velocity120 Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 benchmark jest w demie i full Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 to jest to co leci przed gra? jak sie toto wlacza, pytam bo odpalilem demo raz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 demek - na jakiej plycie masz to cf ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 asus P5E oczywiscie na X38 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Ładne fotki, kusząca propozycja zeby wymienc GTX, pod warunkiem że mi kasa zostanie, co jest pewnie mocno wątpliwe. Ciekawe jakby sie ten CF sprawdził na P35. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velocity120 Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 to jest to co leci przed gra? jak sie toto wlacza, pytam bo odpalilem demo raz... wchodzisz do folderu crysisa nastepnie bin32 i bedziesz tam mial dwa pliki benchmark_gpu.bat i benchmark_cpu.bat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keniger Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Ja jestem jak najbardziej za crosfire ale co z tego jak przyrost fps'ów jest tylko w 3DMARKU. Przy takiej cenie jaka powinna być za 3850 to brał bym bez zastanowienia ale... właśnie w 3DMARKI się nie gra :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 demek, a jak ze skalowalnoscia procka? Jakie taktowanie mu potrzeba zeby procek nie byl zbyt waskim gardlem ? A Twoje 2GB ramu starczaja? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Ładne fotki, kusząca propozycja zeby wymienc GTX, pod warunkiem że mi kasa zostanie, co jest pewnie mocno wątpliwe. Ciekawe jakby sie ten CF sprawdził na P35.CrossFire Comparison: Intel X38 vs. P35 http://www.bit-tech.net/ Rozbieżność wyników dość spora - czasem CF na P35 (16+4) jest sporo wolniejszy, czasem dorównuje X38 i P35 CF PCI-E 2x8 czasem nawet wyprzedza oba rozwiązania więc możliwe że nowsze sterowniki/biosy coś będą w stanie poprawić. Mogli by jeszcze dodać wyniki na pojedyńczej karcie, było by widać czy CF działa i czy działa dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 (edytowane) wchodzisz do folderu crysisa nastepnie bin32 i bedziesz tam mial dwa pliki benchmark_gpu.bat i benchmark_cpu.batTylko zmodyfikuj ten pliczek żeby było DX9, czyli @crysis.exe -DX9 -DEVMODE +map island +exec benchmark_gpu Aaa.... sry, wdzę że na XP.... Edytowane 22 Listopada 2007 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 (edytowane) poszlo rozdziala 1680x1050 bez AA medium CPU GPU high CPU GPU jaka jest roznica miedzy testem cpu a gpu? bo nie bardzo chce mi sie wiezyc, ze ten cpu to tylko za pomoca quada jedzie ;) jeszcze jakies propozycje testow? chetnie zrobie Edytowane 22 Listopada 2007 przez demek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 A z wyłączonym CF ile toto wyciąga w Crysisie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 A z wyłączonym CF ile toto wyciąga w Crysisie? nie mam pojecia, bez CF moge sprawdzic jutro, dzis z CF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 demek Przypuszczam ze 1680x1050 to natywna rozdzialka twojego LCD . Ale,,,...,, jak bys mogl zrobic test w Crysis benchmark 1280x960 Detetale HIGH ewentualnie drugi test w detalach HIGH ale z cieniam i na Medium . Ponoc cienie zabieraja duzo fps . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 zaraz zrobie w tej rozdzialce sadze, ze bedzie duzo lepiej dla kart z 256mb ramu na pokladzie schody zaczynaja sie od 1280x1024, czuc w duzych rozdzielczosciach niedobor czegos....no wlasnie pamieci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 (edytowane) No gdzie są te ceny bo w styczniu/lutym uwierzę że takie będą pozdrawiam wszystkich od cen z kosmosu Jak opublikowalismy na stronie nowa serie radków z chora cena ustalona na podstawie ABC Data, zaraz odezwałsie Sapphire ze mamy za wysoka cene, chcieli abysmy obnizelyli ceny i zagwarantowali nam produkty w takiej cenie. Niestety kart jest tak malo ze ciezko co kolwiek kupic, gdy zapytalem Sapphira o konkretne wieszye dostawy otrzymalem odpowiedz "mam nadzieje ze w polowie grudnia" Sapphire stara sie kontrolowac ceny, równiez w dystrybucji, problem moze byc gdy dany dostawca nie bedzie oficjalnym dystrybutorem.. Asus HD3850 256MB tez juz sie pojawil ale cena dystrybucyjna ponad 600zł netto... Ogolnie jest spory problem z grafikami, 8800GTS wygineły juz prawie a 8800GT nadal brak a jak sie gdzies pojawia to kosztuja prawie 1000zł netto.... Edytowane 22 Listopada 2007 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishu Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Crysis GPU.Benchmark DX9 ALL HIGH: 1024x768 MIN.FPS - 10.5 AVG.FPS - 35.3 MAX.FPS - 44 1280x1024 MIN.FPS - 9.7 AVG.FPS - 26.1 MAX.FPS - 30 Po O/C 740/950 1024x768 MIN.FPS - 11.1 AVG.FPS - 36.5 MAX.FPS - 48 1280x1024 MIN.FPS - 11.56 AVG.FPS - 28.6 MAX.FPS - 34 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Jak opublikowalismy na stronie nowa serie radków z chora cena ustalona na podstawie ABC Data, zaraz odezwałsie Sapphire ze mamy za wysoka cene, chcieli abysmy obnizelyli ceny i zagwarantowali nam produkty w takiej cenie. Niestety kart jest tak malo ze ciezko co kolwiek kupic, gdy zapytalem Sapphira o konkretne wieszye dostawy otrzymalem odpowiedz "mam nadzieje ze w polowie grudnia" Sapphire stara sie kontrolowac ceny, równiez w dystrybucji, problem moze byc gdy dany dostawca nie bedzie oficjalnym dystrybutorem.. Asus HD3850 256MB tez juz sie pojawil ale cena dystrybucyjna ponad 600zł netto... Ogolnie jest spory problem z grafikami, 8800GTS wygineły juz prawie a 8800GT nadal brak a jak sie gdzies pojawia to kosztuja prawie 1000zł netto.... Zgadzam się ceny się ustabilizują w styczniu . Druga spraw Sapphire może proponowac ceny dystrybutorom ale ci jak zwietrzą zysk to pociągną i nic na to sapphire nie poradzi nie sam jest na rynku a z tego co wiem reszta producentów daje do dystrybutorów i zapomina a za ile dystrybutor sprzeda to jego sprawa . Z 8800GT dramat wszystko co jest na rynku wykupione już do 20 grudnia i ceny porażają np 900 netto to teraz norma i tak schodzi na pniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 1280x960 high CPU GPU min fps nizszy niz w 1680x1060....ale top klatki poczatkowe wiec o niczym to nie swiadczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Demek Dzieki za screeny , jak sie tak patrzy to w 1280x960 mozesz miodzio pograc w Crysisa na High widac tylko ze kod Crysisa odpowiedzialny za Fizyke nie domaga , stad te minimum 11fps w CPU Benchu , proca przeciez masz super wypasionego mam nadzieje ze to tylko kwestia czasu az usprawnia fizyke i wykozystaja QuadCore . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Demek Dzieki za screeny , jak sie tak patrzy to w 1280x960 mozesz miodzio pograc w Crysisa na High widac tylko ze kod Crysisa odpowiedzialny za Fizyke nie domaga , stad te minimum 11fps w CPU Benchu , proca przeciez masz super wypasionego mam nadzieje ze to tylko kwestia czasu az usprawnia fizyke i wykozystaja QuadCore . mam drivery z z fixem dla crysisa, ale wyszly nowe wkoncu amd dodalo tez 3xxx do menu z kartami :) zaraz test na nowych sterach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishu Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 "Demek" nie laguje ci menu Crysisa na tych sterach ? Powiedz jakich używasz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 nowe stery to porazka.....w 1280x960 high wypadlo gozej niz poprzednio 1680x1050.... kiedy oni sie naucza robic normalne drivery? poprzednie testy sa na http://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894 ten powyzej na sterach z wczoraj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 Ale czy zainstalowałeś hotfixa do Crysisa przy nowych sterach? Bo nie jest zawarty w 7.11 , Ati podobno nie zdąrzyło tego zrobic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solo/ng Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 (edytowane) CYTAT(Tanhauser @ 20 lis 2007, 19:14) * To nie pijawka, to juhas, znana postać, radzę pocztać sobie komentarze tego pana. Takich sprzedawców należy omijać szerokim łukiem. Ludzie, nie dajmy się zwariować, jeśli przetrzymamy kilka tygodni, to zapłacimy za kartę 200 - 400 zł mniej. Mam aktualnie plan kupić 8800 GT (dla siebie) i 3850 (dla szwagra), ale jak pomyślę, że w sumie musiałbym przepłacić 600-800 zł, to mnie pusty śmiech ogarnia. Za stary jestem, że dać się nabrać drobnym cwaniaczkom. Skoro na całym świecie karty sprzedaje się po cenach refernecyjnych, to nie widzę powodu, by płacić za nie 30% więcej. Wystarczy trochę poczekać, a kolesie za allegro z cenami z kosmosu udławią się tymi kartami. Wybacz, Ty dorosly? Dla mnie poziom umyslowy masz na poziomie 5cio latniego dziecka. Jaki mamy wplyw na ceny wczesniejszej dostawy od Polskiego dystrybutora? Moge Ci nawet podac jaki i zrobic screena z ich systemu. Wyrzucilismy z allegro te karty, sprzedamy w tradycyjnych salonach bo denerwuajce sa posty NIC nie wiedzacych i robiacych CK, siedzacych i flejmujacych na forach, leczac swoje kompleksy. Chcielismy dobrze, zalatwic najwczesniej jak sie da 3850. Zadzwon do polskich dystrybutorow i zobacz jakie sa ceny, zapewne komputronik tez sobie z powietrza bierze? Oni maja wysokie ceny, ale nie az tak wysokie. Zakup tych sapphire wynosi 580zl netto + vat + marza. Od zysku odejmiesz dochodowy i roznice vatu. to jest to zdzieranie? Jak juz chcesz o kims pisac herezje to najpeirw dowiedz sie jakie sa fakty, bo żalowe to jest strasznie. Zapewne ceny na np. x1950PRO Accelero 512MB AGP tez zawyzamy? Swietna karta, najlepsza cena/wydajnosc pod AGP - wskaz mi sklep, ktory ma taniej. oj straszni my. Takis madry przez internet, a takich prostych rzeczy nie zrozumiesz - dostawcow jest kilku, sklepow tysiace. Zapewne wszystkie sklepy - tysiace - sa w Układzie i winduja ceny, mimo ze tych kilku dostawcow do Polski ustawia tak niskie ceny. nie? Zawyzamy ceny? A za kogo Ty nas masz? Jestesmy 30 osobowa firma (w tym roku zdobylismy Smoka Biznesu) i jezeli myslisz ze na taka zabawe ktos ma czas i checi to jestes podwojnie żalowy, bo zapewne tez do Twojej glowy dojsc nie moze, ze tutaj pracuja osoby, ktore maja pelna swiadomsoc, ze IDIOTYZMEM jest takie zawyzanie cen, bo dziala calkowicie anty na marke. Karty graficzne w firmie to akurat moje hobby (modowalem sprzetowo wszystko od 9500), stad moje starania aby z roznych zrodel miec dobre modele. Zarobek firma ma na obsludze np. firm w tym kilku korporacji), a nie na jakiejs karcie graficznej. Na szczescie wrazenia na mnie zalowe posty jak ten nie robia, takie cos sie przerabialo na scenie komputerowej czy scenie starcrarta/quake. Jedzie do nas dostawa z innego zrodla - NIE Z POLSKI - i mam prosbe - nie kupuj u nas tej karty, gdyz my to "hujas, zdziercy itd" - naprawde, niezalezy nam kompletnie na takich klientach, mamy tysiace swoich zadowolonych i nie chce aby ktokolwiek z ekipy szarpal sobie nerwy i zdrowie obslugujac taka osobe (wybacz, zycie ma sie jedno, zdrowie rowniez). Bezsensowne krytykantwo, flejmowanie, pisanie nieprawdy - nie, dziękuje. 8800GT mimo sladowych ilosci mamy ceny stabilne, wczoraj rozeslalismy kolejna partie zamowionych kart (wg. kolejnosci), w przyszlym tygodniu idzie kolejna (bedziemy mieli asusa i xfx). [lol i tak sie oberwalo od 1 klienta - bylo zapytanie jakie ma chlodzenie czy referencyjne czy zmienione; aby to zrobic nalezy otworzyc pudelko i zajrzec do srodka; po czym klient "zjechal" nas ze dostal otwierana karte uzywana. no masakra :< Takze nikt z firm nie zakupil sobie karty (1/3 osob mialo chec) po to aby rozeslac do wszystkich zamawiajacych (bo ilosci sa gorzej niz sladowe). tacy to my zli. normalnie żal.pl jak sie czyta takie posty osob o ZEROWEJ orientacji na rynku, szczegolnie w Polsce. Jeden wielki układ Ci sprzedawcy, zasrane ciach!asy. jakbym czytal epuls.pl Jezeli kogos normalnego interesuja radki - wczoraj rozmawialem telefonicznie z product manadzerem opiekujacym sie nasza dostawa i na razie nic sie nie zmienilo - maja byc. Mam nadzieje, ze nie zdazy sie nieprzewidzana sytuacja :E Ceny rowniez beda bez zmian (560zl za 3850, 640zl za 3850 512MB, 720zl z 3870 DDR4 i ew. 750zl za sapphire fullbox, ktory juz mamy). Wszystkie osoby, ktore juz zlozyly zamowienia, beda na bierzaco informowane. A jezeli kogos interesuej to na konkurencyjnym; ) portalu egielda Focus ma od poniedzialku w testach nasze 2900GT CF i 3850 (asusa w tym przypadku), niebawem wyniki. solo/icomp.pl edit: widze, ze tez ze juz ktos napisal skad takie spekulanckie wysokie ceny startowe w Posce na 3850 (kanal dystrybucji Abcdata). WIec jak Panie "dorosly' - straszne polskie sklepcy, zdziercy prawda? Latwo kogos wyzywac, takie to proste, zalogowac sie i flejmowac. zreszta, whatever. W zasadzie sorry bo widze ze od kilkunastu postow leca same infa dot. wynikow 3850, a tu sie wcialem czyms innym :E Edytowane 23 Listopada 2007 przez solo/ng Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 Wybacz, Ty dorosly? Dla mnie poziom umyslowy masz na poziomie 5cio latniego dziecka.potrzebne te nerwy? myslisz, ze jak ktos kto nie ma pojecia w jaki sposob dziala rynek IT, dla ktorgo wyznacznikiem cen sklepowych jest sugerowana cena producenta w $, dostanie nagle olsnienia i zrozumie Twoje przeslanie? szkoda nerwow i czasu. wiekszosc ludzi sia "napalila" na sprzet i oczekuje, ze dostawcy w zebach pod dom im przyniosa w godz. po zamowienieniu. brak wiedzy i realistycznego myslenia przeslania im realia. no, ale swiata nie zmienisz. ignorowac i ewentualnie probowac uswiadamiac, bo na sile i tak wiedzy do glowy nie wcisniesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...