Skocz do zawartości
cavarr

Ati Radeon HD3850/3870

Rekomendowane odpowiedzi

ja tylko oczekuje zeby tyle glupot nie szczekal . specjalnie tego slowa uzywam -gdyz sam go pierwszy uzyl jak czytalem dyskusje.

szczekal ze ceny gwarantowane a nie byly . teraz szczeka zeby gdzie indziej nie kupowac bo za 2 tyg beda w polsce taniej . pewnie takie samo szczekanie jak ostatnio - a okaze sie ze ceny moga byc jeszcze wyzsze . gwarancji na nic nie daje . wiec nie ma co sluchac szczekania podrzednego sprzedacwy gralika , tylko kupowac gdzie taniej

Edytowane przez robot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tylko oczekuje zeby tyle glupot nie szczekal . specjalnie tego slowa uzywam -gdyz sam go pierwszy uzyl jak czytalem dyskusje.

szczekal ze ceny gwarantowane a nie byly . teraz szczeka zeby gdzie indziej nie kupowac bo za 2 tyg beda w polsce taniej . pewnie takie samo szczekanie jak ostatnio - a okaze sie ze ceny moga byc jeszcze wyzsze . gwarancji na nic nie daje . wiec nie ma co sluchac szczekania podrzednego sprzedacwy gralika , tylko kupowac gdzie taniej

Taniej nie bedzie nigdzie dopóki któras hurtownia nie bedzie miała nizszych cen (a ceny niższe będą wtedy gdy na rynek trafi odpowiednia ilość kart). Sklep nie sprzeda taniej niz kupił chyba no nie? Trudno to zrozumieć? A to, że SapphireTech zrobił w bambuko sklep Gral to inna sprawa, to nie wina PITera, więc po co po nim jeździsz? Wyluzuj.

Edytowane przez grzesiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to panowie zzapomnijcie o wartosciach wiekszych niz 860Mhz(rzeczywiste jest 850Mhz) do konca stabilnych,nawet na modowanym biosie.

Co z tego ze czesc mozna poscic na 890 jak 2-3 tytuly sie wywala.

Wychodzi ze bez zwiekszenia napiecia 860 to max.

Jestem tylko ciekawy jakim cudem na pclab mogli ustawic rzeczywiste 860Mhz niema takiej mozliwosci:

860=850

nastepne rzeczywiste to 864 przy 864 a nastepny skok na 878

skoki co 14mh

Dołączona grafika

Edytowane przez ChrisG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dystrybutor daje [gluteus maximus] i tyle. Mnie tez juz cos trafia... wszytsko do kompa juz lezy na poleczce i nie moge zlozyc bo nie mam grafiki... i jak cena do konca tygodnia nie spadnie to bede zmuszony kupic za tyle ile bedzie :(

Możesz sobie kupić grafikę za 60 zlotych pod PCI-E i poczekać do lutego, facet wyluzuj. Pieniądze daj na konto i kupisz jeszcze ram albo markowe spodnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu cena jakby normalniejsza. Chyba jednak Sapphire ma wpływ na dostawców :) . Szkoda że z dostępnością to samo co wszędzie. Czekam na tą kartę bo w planach mam 22" panoramę, na szczęście mi się nie śpieszy :) , do stycznia pewnie poczekam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu cena jakby normalniejsza. Chyba jednak Sapphire ma wpływ na dostawców :) . Szkoda że z dostępnością to samo co wszędzie. Czekam na tą kartę bo w planach mam 22" panoramę, na szczęście mi się nie śpieszy :) , do stycznia pewnie poczekam.

Karta z 256mb pamięci do takiego monitor to kiepski pomysł. W ogóle 256mb oznacza teraz wyrzeczenie się lepszych tekstur w większości gier.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karta z 256mb pamięci do takiego monitor to kiepski pomysł. W ogóle 256mb oznacza teraz wyrzeczenie się lepszych tekstur w większości gier.

Wiem, dlatego będę polował na Gecube 3850 512 MB Overclocked :) . Ale skoro 3850 256 MB jest już prawie po cenach sugerowanych to jest szansa że ten Gecube bedzie kosztował poniżej 650 zł, mam nadzieję przynajmniej :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taniej nie bedzie nigdzie dopóki któras hurtownia nie bedzie miała nizszych cen (a ceny niższe będą wtedy gdy na rynek trafi odpowiednia ilość kart). Sklep nie sprzeda taniej niz kupił chyba no nie? Trudno to zrozumieć? A to, że SapphireTech zrobił w bambuko sklep Gral to inna sprawa, to nie wina PITera, więc po co po nim jeździsz? Wyluzuj.

Niestety nie kazdy potrafi to zrozumiec na tym forum, ale widze, ze na szczescie sa jeszcze osoby, które maja jakies pojecie w temacie.

Byl juz dostepny troszke tanszy Powercolor ale zaraz zniknoł. Nawet jezeli gdzies sie pojawia w nizszej cenie to raczej nikt tego taniej nie bedzie sprzedawal ze wzgledu na to ze wszyscy ten towar do okola sprzedaja sporo drozej i tak im sie sprzedaje.

Wystarczy jedna naprawde solidna dostawa u jednego dostawcy w dobrej cenie aby ceny polecialy w dol.

@Robot

Wbij sobie to raz na zawsze, ze nie jestem zadnym sprzedawca w zadnym gralu...

Po raz kolejny cytujesz moje posty nie znajac sprawy. Masz naprawde jakeis problemy ? Odpowiedz mi na PW

Małe sprostowanie bo nie kazdy widze zrosumial:

szczekasz- przyczepiasz sie/czepiasz sie.

Bo widze niektórym tu juz karma w glowie sie zrobila i naprawde pisza co im slina przyniesie na jezyk.

Edytowane przez PITer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Matizzulo - No to minimum musisz zebrać 5 osób, czyli 5 kart graficznych, poza tym kolega pracuje w firmie logistycznej, więc wie jak przeslać bez zadnych dodatkowych opłat, no i poza tym 5 kart graficznych to 20 euro za przesylke do tego czyli jakies 15 zł dodatkowo od kazdej trzeba przyjąć.

I to tyle ;-)

moje gie gie to 8172665.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam pytan w ogole. A czego Ty oczekujesz ? Ze gral kupi od dystrybutora za 9xx zł i sprzeda Ci za 750 bo tak gwarantuje producent ? Pomysl chwile. Jak czytam takie posty to naprawde jestem za tym zeby internet byl od 18 lat :P

Zgadzam się w 100%

Myślę że zmiana cen dopiero w styczniu już wszystkie dostawy do końca grudnia wykupione.

Cholera żeby przed swiętami jeszcze nie zdrożało!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się w 100%

Myślę że zmiana cen dopiero w styczniu już wszystkie dostawy do końca grudnia wykupione.

Cholera żeby przed swiętami jeszcze nie zdrożało!

Liczby podawane w ABC nie sa do konca prawdziwe, przewaznie jak jest dostawa na 20 sztuk to tak naprawde potrafia dostac 100-200 sztuk :)

Z reszta samym ABC rynek komputerowy nie zyje....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

C odo napiec GPU , jak myslicie

jest szansa na softwareowe podnoszenie napiec za pomoca kolejnych wersji ATI Tray Tools ??

dzieki temu softowi moj radek szczytowo dostaje 1.55 i osiaga 754MHz na GPU .

byloby zajebiscie zeby takie cos opgrogramowali .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PCHaCkiN i Matizzulo - tez jestem zainteresowany Radkiem 3870 ale najlepiej wersja ASUS TOP z 850/2500 - jezeli sie UDA. Ile to bedzie w przyblizeniu kosztowało?

Ja bym był zainteresowyany TYM.

I mamy 5 kart. :) Ile wyniosłyby koszty przesyłki w Rajchu i juz w samej Polszy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi