Skocz do zawartości
cavarr

Ati Radeon HD3850/3870

Rekomendowane odpowiedzi

Ja chciałbym zwrócić uwagę na bardzo ważny fakt. Ceny komponentów bardzo spadły, kiedyś trzeba było zapłacić za high-end 4 tysiące, dzisiaj kupując Phenoma 9500 za powiedzmy 800 zł, do tego płytę na 790FX ok. 700 zł i jednego Radeona HD 3850 za powiedzmy 600-650 zł mamy prawdziwy high-end i dłuższy czas.

Patrząc na wykresy w CrossfireX jestem zadowolony, bo AMD zmieniło strategię, nie będzie już produkcji high-endowych kart, taniej wyjdzie instalacja kart w CFX.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dalszym ciągu nie ma karty która spokojnie uciągnie bez zacinek Crysis-a na full w 1920x1200, CF za słaby, bo na to jestem skazany, pojedyncza mocna grafika na tą chwile też. Trzeba czekać.

Miałem nadzieję na ATI

1600x1200 wszystko high ( bez aa ) i mam 20-35 , wiec tak zle nie jest u mnie , 8800gt powinna sie nieco lepiej spisac a 3870 na poziomie 2900xt , sprawdze jak to dziala w 1920x1200

ceny high endow sa lepsze ale zwroc uwage ze glownie gry zrobily sie baaardzo wymagajace i sprzet troche zaczyna zostawac w tyle albo trzeba kupic naprawde super karte , sporo ramu itd zebym mozna bylo komfortowo pograc ( oczywiscie tyczy sie to wiekszych rozdzialek , ale sporo osob juz gra na 22-24" )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic tylko czekac.

imo 512MB na karcie to i tak za malo dla Crysis w vhigh, a jesli chodzi o wydajnosc, to jezeli gtx w SLI jest za slaby no to logincze dla mnie, ze nowa karta musi byc przynajmniej 2x szybsza od gtx, aby w SLi/CF jakos to dzialalo - czyli najwczesniej polowa przyszlego roku ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja chciałbym zwrócić uwagę na bardzo ważny fakt. Ceny komponentów bardzo spadły, kiedyś trzeba było zapłacić za high-end 4 tysiące, dzisiaj kupując Phenoma 9500 za powiedzmy 800 zł, do tego płytę na 790FX ok. 700 zł i jednego Radeona HD 3850 za powiedzmy 600-650 zł mamy prawdziwy high-end i dłuższy czas.

Patrząc na wykresy w CrossfireX jestem zadowolony, bo AMD zmieniło strategię, nie będzie już produkcji high-endowych kart, taniej wyjdzie instalacja kart w CFX.

Od kiedy to 3850 to high-end? Ja tu bym wrzucił 2x8800gtx albo chociaż 2x8800gt to juz byłby hi-end i zabawa na maxa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie grałem nigdy w rozdzielczości 1920*1200 i mam pytanie, czy na 3850 512mb pogram w cokolwiek i na jakichh detalach? Czy będzie totalna zacinka?

Wiele gier będzie chodzić, ale tylko tych nieco starszych lub mniej wymagających. Generalnie 512 MB pamięci raczej nie braknie tej karcie - co najwyżej GRAW2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie grałem nigdy w rozdzielczości 1920*1200 i mam pytanie, czy na 3850 512mb pogram w cokolwiek i na jakichh detalach? Czy będzie totalna zacinka?

Post no. 1 i jedziesz z reckami B)

Focus kiedy testy na egiełdzie :?:

Edytowane przez Paweł666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Focus kiedy testy na egiełdzie :?:

Powiem szczerze, że się zakopałem w nowych grach - przez ostatni miesiąc wyszło przynajmniej 15 gier, które muszę mieć w testach kart graficznych. Już mam opracowane z 6 - 8 gier (nawet się w tym nie orientuję). Dodatkowo musiałem uzupełniać wyniki z 8800 GTS'ów 8800 GTX'a oraz z HD 2900 XT, ale to już generalnie skończyłem i myślę, że ten tydzień będzie obfitował w testy grafik na egieldzie, w tym HD 3850.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponieważ jestem w pracy i mam mało czasu i na szybkiego to pisze :P, bardzo prosze tych zainteresowanych kupnem tych kart z niemiec o kontakt gg : 8172665.

Ponieważ jutro jest dostawa kart tych to mysle ze te najlepiej jest kupić. Myśle, że dzisiaj trzeba wszystko już uzgodnić do wieczora, bo jutro już pewnie się rozejdą, takze prosze jeszcze raz o kontakt chętnych na tą karte w linku na gie gie.

EDIT : Co do ceny, to po południu się dowiem od kumpla, wiem, że przy zakupie do 5kg, przesylka wynosi 20-25 Euro. Najrozsądniej będzie wyslac to do jednej osoby, także mysle zeby zrobić tak,że ja odbiore te przesylki i rozesle po prostu do kazdego. Tak chyba będzie najlepiej.

Edytowane przez PCHaCkiN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paranoja niestety . A najbardziej z tego co widze to zaszal komputronik... :lol:

Dzisiaj bylem o wlos od zakupu 8800GT ale chyba pierwszy raz w zyciu nie dalem sie poniesc emocjom i zrezygnowalem . Czekam na normalne ceny i robie sobie CF 3870 tak jak od poczatku chcialem . Te dwa miesiace mnie nie zbawia a grac mam na razie w co na konsoli ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znak tak samo

Radeon HD3850 PCI-E Gigabyte GV-RX385256H-B DDR3 256 MB TV-out / 2xDVI BOX (256-bit) 701zł

Radeon HD3850 PCI-E Sapphire DDR3 256 MB TV-out / 2xDVI bulk (256-bit) 709zł

Radeon HD3850 PCI-E Sapphire DDR3 512 MB TV-out / 2xDVI bulk (256-bit) 821zł

Radeon HD3850 PCI-E Sapphire DDR3 512 MB TV-out / 2xDVI BOX (256-bit) 874zł 8O

Radeon HD3870 PCI-E Gigabyte GV-RX387512H-B DDR4 512 MB TV-out / 2xDVI BOX (256-bit) 918zł

Radeon HD3870 PCI-E Palit XpertVision AE/X38700+T352 512 MB TV-out / 2xDVI BOX (256-bit) 934zł

Radeon HD3870 PCI-E Sapphire DDR4 512 MB TV-out / 2xDVI bulk (256-bit) Bulk 966zł - Box 976zł

aaaaaaa teraz najlepsza :D

Radeon HD3870 PCI-E Sapphire DDR4 512 MB TV-out / 2xDVI BOX (256-bit) 1020zł 8O

Jednym słowem... LOL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ceny rewelcyjne nie sa ogolnie w porownaniu do 8800gt szczerze mowiac ta chora sytuacja ciekawe ile bedzie jeszcze trwala na pewno wszystko sie uspokoi w styczniu , kiedy kazdy sie wyczysci z pieniedzy i ceny spadna do normalnego poziomu , mimo ze juz kupilem swojego geforca wsumie za 970 zl no ale zawsze to nie 1200 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi