Jabar83 Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 Ja jestem za. Bardzo jestem zainteresowany 2x3850. Tylko nie wiem jak to u mnie z obsługą CF na mojej płycie. Cały czas myślałem o 8800GT ,ale z jej dostępnością jest bardzo ciężko no i jest troszkę droższa. A tu wyniki są bardzo obiecujące. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 (edytowane) na p35 dakj sobie siana- pci-e 16+ 4x daje wynik często podobny jak 1 karta... oczywiście czasem jest prawie jak 2x16x ale właśnie ...czasem... Edytowane 2 Grudnia 2007 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 No i tego się obawiałem ze względu na 4x. Dzięki że mnie uprzedziłeś. Jednak chyba wezmę 8800GT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginder Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 No i tego się obawiałem ze względu na 4x. Dzięki że mnie uprzedziłeś. Jednak chyba wezmę 8800GT. nie wiem czy warto brac 8800GT, jest tylko srednio 15% wydajniejsza niz HD 3870, a od przyszlego tygodnia bedzie drozsza o 300zl do tego u ATI mamy DX 10.1, UVD, 55nm, cichsze chlodzenie i mniejszy pobor pradu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr1est Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 hmm... biorąc pod uwagę stosunek ceny (3850 - 650zł, 8800gt - 1050zł, 8800gts 320 - 850zł) do wydajności to zdecydowanie 3850 jest, jak dla mnie, najlepszym wyborem. szkoda że ma tylko 256mb ram. z 512mb w tej cenie to by była dopiero rewelacja. czekałem aż spadną ceny gf8800gt no i żeby w ogóle można było ją kupić a tu niespodziewanie 3850 bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. w poniedziałek mam do odbioru 3850 za 650zł i zamknięty temat karty graficznej. nareszcie se pogram :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 (edytowane) nie wiem tylko gdzie ty masz 300zł różnicy? na razie 8800gt kosztują 950-1050zł a radków albo nie ma albo kosztują po 800-900zł za 3870... Docelowo radki mają kosztować ok 700zl a 8800gt 800-850. Tak więc karta lepsza el odpowiednio droższa. Jak kogoś nie stać na 8800gt ew chce kupić radki do cf to radek, w innym wypadku 8800gt jest dobrym wyborem.... Każdy wybiera to co woli Oczywiście radki 3850 by w sugerowanej cenie tzn ok 550 za 256mb i ok 600-650 za 512 to wtedy stały by się pewnie najchętniej kupowanymi kartami w tym segmencie.... No chyba zę 8800gt 256mb namieszają ceną- wydajnością są na poziomie radka 3870 Edytowane 2 Grudnia 2007 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 Ja biore 3850 jak tylko znajde w jakims sklepie za maks 600zł. W icompie jest za 568, ale oczywiście niedostepna, jak cena się utrzyma i będą mieli jeszcze te karty to biore oczywiście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 poczekaj troszke z tym gt. znajomy majacy FR juz zamowil w usa 3870, ja na dniach pewnie tez sobie cos sprawie... mysle, ze za ok tydzien potestujemy cf tym msi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 Ładnie Ci ta karta poszla 800/1000 to naprawde duzo ale czy jest stabilna tez i w grach ??? a jak z temp w obciazeniu bylo ??? Jesli inne by tak i poszly to wersja z 512MB to dobra alternatywa dla 3870, no i tansza. W grach nie testowalem, w crysisie mam bardzo duzy pokaz slajdów w samym menu, moze na ktos rozwiazanie ? Testowalem 3dmarka w lopie na 775/1000 i smiga bez problemu. Pracuje tylko i wylacznie w 1280x1024 wiec doplacanie do HD3870 raczej nie ma duzego sensu. Moze słabsze OC w HD3850 jest spowodowane nizszym napieciem na rdzeniu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 Hmm zwykle to Radki były bardziej prądożerne i bardziej się grzały. Wiem że są recenzje tych kart ,ale chciałbym wiedzieć jak te karty radzą sobie z AA ? HD2900 miały zdaje się z tym problem i były dość spore spadki FPS w grach. A przecież nie 3Dmarkami człowiek żyje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sefiros Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 Co do pokazu slajdów, AMD wydało hotfixa do Crysisa, nie ma go w C7.11 - musisz go zainstalować samodzielnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginder Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 na razie 8800gt kosztują 950-1050zł a radków albo nie ma albo kosztują po 800-900zł za 3870... w tym tygodniu HD 3870 beda kosztowaly juz 720zl :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 Co do pokazu slajdów, AMD wydało hotfixa do Crysisa, nie ma go w C7.11 - musisz go zainstalować samodzielnie.Ale najpierw trzeba zrobić uninstall 7.11. Inaczej ten cały manager może nie wgrać sterów ze starszym numerkiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 nie wiem czy warto brac 8800GT, jest tylko srednio 15% wydajniejsza niz HD 3870, a od przyszlego tygodnia bedzie drozsza o 300zl do tego u ATI mamy DX 10.1, UVD, 55nm, cichsze chlodzenie i mniejszy pobor pradu co bedziesz drozsze o 300 zl ? :lol2: :blink: 3870 w sprzedazy nie ma jeszcze w sumie , cos mi sie juz obilo ze przyjdzi ena nie troche poczekac jesli chodzi o normalna sprzedaz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razan_r Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 (edytowane) Nie wiem czy było. Test nowego 8800GT 256MB ramu. W teście jest HD3850 jak i 3870 myśle że warto pooglądać. Nowe dziecko NV jest szybsze od HD3850 o średnio 25%...i około 5% od HD3870. Chyba już wiem dlaczego AMD dało 20 dolarowy upust na swoje produkty :lol2: Expertview.com I jeszcze jedno info 1Ghz przy 1.5V i chłodzeniu wodą na HD3870 Extremesystems.ogr/forums/ Edytowane 2 Grudnia 2007 przez Razan_r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 No ludzie w niektórych grach nawet bez AA dostaje spore baty. A Z AA w takim HL2 to już prawie o 50% wolniejsza. Tą kartę ratuje tylko cena. Ja na razie jeszcze czekam na rozwój sytuacji ,ale raczej to będzie 88GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Star Rider Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 Nie wiem czy tylko cena... GF z serii 8xxx nie obsługują overscan, czyli jak chcemy pooglądać coś na nich na TV albo projektorze przez wyjście TV, mamy piękną ramkę wokół obrazu... do wyboru czarną albo siwą... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 (edytowane) No i ATI zawsze miało lepszą jakość obrazu. O TV Out nie wspominając. Poza tym bolączką ATI są sterowniki a nie konstrukcja więc nie zdziwię się jeśli niedługo 3870 dorówna 88GT. Edytowane 2 Grudnia 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 I co z tego,jeśli nowe i tak niewiele dają. pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 No to zapraszam 18 gier przetestowanych. Radeon 3870 512MB DDR4 walka o przetrwanie. http://tuneupc.net/readarticle.php?article_id=19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 Nie wiem co wam się nie podoba w sterownikach. ATI przekombinowało i zapomniało wydać kasę na właściwą do tych wyszukanych silniczków benzynkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 (edytowane) No to zapraszam 18 gier przetestowanych. Radeon 3870 512MB DDR4 walka o przetrwanie. http://tuneupc.net/readarticle.php?article_id=19 W pierwszym teście Ghost Recon Advanced Warfighter2 widać taktowania 8800GT 990/1000 (na innych fotkach też tak jest) Chyba się komuś paluszek pomylił ;) pzd Edytowane 2 Grudnia 2007 przez jurek911 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 No to zapraszam 18 gier przetestowanych. Radeon 3870 512MB DDR4 walka o przetrwanie. http://tuneupc.net/readarticle.php?article_id=19 Tescik bardzo konkretny, ale poprawcie w niektorych wykresach takty 8800GT bo jest 990/1000 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 (edytowane) nie wiem na ile ten test miarodajny ale radek traci coraz więcej w moich oczach- chyba jest jednak za mało tańszy,żeby by być konkurentem dla 8800gt... smutne tylko jest to,że do crysisa to bez sli nie podchodź- na 8800gt to można grać na high w śmisznej rozdziałce :P Edytowane 2 Grudnia 2007 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 Nawiązując do postu i testu ChrisG spodziewałem się większych różnic na korzyść 3870, ale gdy widzę różnice 5%, a czasami nieznaczną przewagę 2900 to jednak stwierdzam z całą pewnością zostaje przy swoim 2900XT i robię przymiarki do wiosennej premiery GF 9xxx. Dla oszczędności na prądzie nie będę zmieniał, a Crossfire mnie nie interesuje nie mam miejsca na to (zasłania sloty PCI) oczekuje jednej szybkiej karty pokroju nowego 8800GTS na G92, a nie zabawy w 4 karty. Mam nadzieje, że ATi się odbuduje i pokaże coś porządnego na lato/jesień 2008. PS. Od razu napisze, że stery za wiele tu nie zmienią to nie jest jakaś super nowa karta tylko lekko poprawione R600 i nie ma co liczyć na jakieś magiczne wzrosty wydajności co zresztą widać przy okazji premiery nowych sterów do 2900 jeśli już coś się zmienia to likwiduje przekłamania w wyświetlanym obrazie, ale wydajność wcale nie rośnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 (edytowane) Bież pod uwage że to 2900 z 1GB jest pare % jest szybszy od 512MB zależnie od tytułu.Ale rewelacji niema i jak ktoś posiada 2900XT to niema najmniejszego sensu zmieniac karty,chyba ze chcecie ulzyc usza. nie wiem na ile ten test miarodajny ale radek traci coraz więcej w moich oczach- chyba jest jednak za mało tańszy,żeby by być konkurentem dla 8800gt... smutne tylko jest to,że do crysisa to bez sli nie podchodź- na 8800gt to można grać na high w śmisznej rozdziałce :P Ujme to tak zadnych oplat i sprzetu nie dostaje od producentow ,wiec na moje testy niema najmniejszego wplywu zadna strona. Edytowane 2 Grudnia 2007 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 (edytowane) No niestety mnie ochota na HD3870 tez powoli przechodzi, chyba doloze do 8800GT bo szybsze i pewniejsze ;] PS. Jest szansa na testy HD3870 CF w twoim wykonaniu? Edytowane 2 Grudnia 2007 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazejj Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 Karta już sprzedana i raczej nie będzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 No niestety mnie ochota na HD3870 tez powoli przechodzi, chyba doloze do 8800GT bo szybsze i pewniejsze ;] PS. Jest szansa na testy HD3870 CF w twoim wykonaniu? Rozpatruje i to bardzo taka możliwość SLI już sie bawiłem,i CF sprwadzenie troszke pociaga na tych kartach. Narazie Blazej to dobrze ujoj,karta juz sprzedana,ale nie szkodzi zakupic jeszcze raz dwie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magic_LbN Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 (edytowane) nie chce mi się szukać postów żeby cytować, ale ktoś pisał ze do crysisa to SLi dopiero daje rade - a w Far Cry'u na początku to inaczej było? to samo było, dopiero po jakimś czasie był sprzęt na którym gra działała ładnie a co do tematu stosunku cena/wydajność 8800gt vs 3850 vs 3870 to wg mnie sprawa jest prosta: masz 'mało' kasy - kupujesz 3850 (tak jak ja chce zrobić :), masz więcej kasy, ale nie masz tyle zeby dołożyć do 8800gt to kupujesz 3870, a jak cię stać to kupujesz 8800gt i się cieszysz :P (to jest sytuacja na teraz, bo to moze się zmienić oczywiście...) EDIT: i jeszcze jedna sprawa - ja najchętniej poczekam na moment w którym będzie pojedynek między Ati które będzie miało na pokładzie 2 czy nawet więcej rdzeni w GPU (a moze nawet CPU zintegrowany z GPU już?), a NV która z tego co widzę po specyfikacji wstępnej serii 9 idzie nadal w "dopakowywanie" pojedynczego rdzenia :] Edytowane 2 Grudnia 2007 przez Magic_LbN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...