chemiczny_ali Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 (edytowane) (...)W koncu przeszli na 55nm licze na to ze w Ati nie "zepsuli" niczego w radkach.Zepsuli? :blink: O co tam było do skopania? R600 to był jakiś perfidny niewypał i jak teraz nic nie poprawili (wydajność i jakość AA) poza zmniejszeniem wymiaru (a tego właśnie się obawiam) to dalej będzie to kupa :lol: pzdr Edytowane 11 Listopada 2007 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbec Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 (edytowane) wydajność i jakość AAWydajnosc z aa to podstawa, jesli tego nie poprawili no to [gluteus maximus]. Jesli poprawili choc troche to z cena dosyc mocno nizsza od 8800gt moze byc calkiem ok. Edytowane 11 Listopada 2007 przez qbec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaBlO Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 A to prawda , że hd 3850 ma kosztować 150$ ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razan_r Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Takie ceny pewnie będą w ameryce za 1000stk. W polsce analogicznie 150Euro+marże+podatki+BUM po premierze i cena będzie około 180-200Euro więc fajnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaBlO Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Jeśli ATI@AMD chce powalczyć z Nvidią powinno wypuścić na rynek słuszną ilość radków hd 3xxx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 (edytowane) Radeon HD 3870 /w QX9650 Preliminary Test We got hold of some Radeon HD 3870 and 3850 cards already. In comparison, 3870 scored 11669 while 8800GT scored 12495. More later! Radeon HD 3870 (777/1126MHz) @ 860/1351MHz mixed card mode : HD3870 + 385 - ASUS P5E3 Deluxe Ran some quick OC tests on both the 3870 and 3850 cards in Crossfire mode Edytowane 12 Listopada 2007 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Znowu ten serwis ... Ale wyniki całkiem przyzwoite. Żeby tylko AA działało i będzie dobry produkt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 omfg a ja zamowilem 8800gt :/ sa jakies testy w grach poza tymi powyzej? Bo zapowiada sie potwor... tylko cena cos mi nie pasuje skoro jest tak super ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 a to ten 3870 to ma tylko 256 ramu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eclipse Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 (edytowane) w 3dmarkach zawsze Ati niezle sobie radzilo. Ale na innym serwisie sa testy w crysis i juz jest znacznie slabiej. I o dziwo nie ma nigdzie testow z AA. ale to i tak cena obu produktow i dostepnosc zdecyduje ktora firma wiecej sprzeda Edytowane 12 Listopada 2007 przez Eclipse Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
new332 Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 http://iax-tech.com/video/3870/38701.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 omfg a ja zamowilem 8800gt :/ sa jakies testy w grach poza tymi powyzej? Bo zapowiada sie potwor... tylko cena cos mi nie pasuje skoro jest tak super ;):D te ponad 15kilo w 3dm06 to CF na 3870 i 3850 ;) pojedyncze karty to imho nic szczegolnego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 ciekawe jaka będzie cena rzeczywista tego maleństwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Jesli cena bedzie przyzwoita to.... bardzo ciekawa propozycja, zwlaszcza ze mam p35 ktora lubie i CF na niej pojdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 w 3dmarkach zawsze Ati niezle sobie radzilo. Ale na innym serwisie sa testy w crysis i juz jest znacznie slabiej. I o dziwo nie ma nigdzie testow z AA. ale to i tak cena obu produktow i dostepnosc zdecyduje ktora firma wiecej sprzeda http://iax-tech.com/video/3870/38701.htmW tym teście są wyniki AA co prawda z Smarka ale GT i 3870 mają w nim taki sam spadek. A w Crisys żadna nie poraża wydajnością: 3870 z 14fps vs GT z 16fps. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Co ciekawe ATI 3870 w 3DSmarku06 jest 10% wolniejsza od GT ale za to w najnowszym benchmarku Crysis ;) roznica tylko 2fps przy czym wiadomo ze 8800GT z obecnymi sterami jedzie w dol z czescia efektow :/ widac to na wielu screenach z Crysis Demo . Reasumujac Radek 3870 w Crysis idzie leb w leb z GF 8800GT a nawet lepiej . Zreszta postprocessing w ATI od czasow 1800xt byl zawsze lepszy szybszy niz u konkurencji . Teraz tylko cena i bedzie cacy karta dla medium range . Tyle dobrego ze za moja uzywke 2900xt dalem 150£ inaczej by mnie Radek 3870 zdolowal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 (edytowane) Co ciekawe ATI 3870 w 3DSmarku06 jest 10% wolniejsza od GT ale za to w najnowszym benchmarku Crysis ;) roznica tylko 2fps ... Czyli wolniejsza o 12%, nawet więcej jak w 3dmarku. Żeby tak jeszcze z AA i w innych grach było, to nie ma problemu. 3dmarkom nie ufam. Edytowane 12 Listopada 2007 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 WDK Ja juz w poprawione AA na kartach z rodziny R6xx nie wierze :/ cos jest nie tak w architekturze GPU , jakis babol ktory nie pozwala osiagnac przyzwoitej wydajnosci z AA Radek 3870 moze zablysnac tylko cena , z roznego rodzaju przeciekow wiadomo ze w wiekszosci gier bedzie pare/parenascie procent wolniejszy od GF8800GT jesli cena bedzie z 15% nizsza od 8800GT to ta karta moze zawojowac rynek. Jesli nie to czas zbierac kwiaty na wieniec pogrzebowy ATI/AMD ;) Ja osobiscie czekam na grafy nowej generacji ,na ktorych Crysis bedzie smigal w VeryHigh z AA minimum 40-45 fps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hihot Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 a jak niby radeki mala blyszczec z AA jezeli nie maja impelmentacji w potku tak jak na gf8 ?:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Ja osobiscie czekam na grafy nowej generacji ,na ktorych Crysis bedzie smigal w VeryHigh z AA minimum 40-45 fps to tak mysle, ze z 2-3 lata sobie poczekasz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Co ciekawe ATI 3870 w 3DSmarku06 jest 10% wolniejsza od GT ale za to w najnowszym benchmarku Crysis ;) roznica tylko 2fps przy czym wiadomo ze 8800GT z obecnymi sterami jedzie w dol z czescia efektow :/ widac to na wielu screenach z Crysis Demo . Reasumujac Radek 3870 w Crysis idzie leb w leb z GF 8800GT a nawet lepiej . Zreszta postprocessing w ATI od czasow 1800xt byl zawsze lepszy szybszy niz u konkurencji . Teraz tylko cena i bedzie cacy karta dla medium range . Tyle dobrego ze za moja uzywke 2900xt dalem 150£ inaczej by mnie Radek 3870 zdolowal z jakimi efektami stery jada w dol w GT??-jak juz cos piszesz to pisz precyzyjniej <_< w pierwszych beta sterach poprostu zamiast odswiezac wode co 3 klatki odswiezalo co 10,i taka to roznica-bylo to wytlumaczone na jakies stronce. a poki co, jak dla mnie to juz od dluszego czasu Ati poprostu niepotrafi dogonic Nvidi-i chyba nie ma sie co ludzic ze kolejna generacja wyniesie Ati na tron,teraz moga juz tylko doganiac,bo o przegonieniu nvidi nie ma juz chyba mowy..szkoda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 to tak mysle, ze z 2-3 lata sobie poczekasz ;) bw przesady - w przyszlym roku ma byc przeciez na rynku to 2'procesorowe cos od ati oraz nv...mysle ze juz na tych grafach bedzie cos ponad 50fps.... (chyba ze mowimyo jakichs kosmicznych rozdzialkach :P ) ps. premiera niby w czwartek... ciekawe kiedy sie pojawi cos na pl rynku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razan_r Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Wiem panowie nie bijcie wiem że było ale lubiany przezemnie portal www.overclockers.ru ładnie zestawił w tabelki te wyniki z IAX Tech. Tabelka 1 no AA, no AF Tabelka 2 AAx4, no AF jak widać przy wygładzaniu Redek skraca sobie dystans do rywala, a przy tym zauważamy że przyrost od CF jest większy Tabelka 3 AAx8 no AF znowu Radek skraca dystans do GeForce'a, CF daje większy przyrost. Tabelka 4 AAx8, AFx16 z przykrością stwierdzamy że Radek nie radzi sobie z filtrowaniem :unsure: Jak już było mówione w Crysis Demo Radek odstaje na około 14% ale jak powiedzieli ziomki z IAX Tech Radek daje lepszą jakość obrazu :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Kolejny test radosława (jak był to sry): http://iax-tech.com/video/3870/38703.htm źle to nie wyglada ;p. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razan_r Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 (edytowane) No ta było... już jesteś 3-ci :D wracając do tematu bardzo mnie ciekawi ile do wydajności układu RV670 wnoszą pamięci GDDR4. Zastanawia mnie wydajność takiego HD 3850 z GDDR3 i mniejszymi taktowaniami <_< Edytowane 12 Listopada 2007 przez Razan_r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKLeZ Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Jesli cena bedzie przyzwoita to.... bardzo ciekawa propozycja, zwlaszcza ze mam p35 ktora lubie i CF na niej pojdzie. 2x3850 512MB FTW! :D Szkoda, ze wydajnosc CF na P35 jest raczej przecietna:/ (x16/x4)... http://www.bit-tech.net/hardware/2007/10/1...38_versus_p35/3 Moze nowe drviery cos tam jeszcze poprawia, zwazajac na popularnosc plyt z P35... oby... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieH77 Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 ktos sie orientuje czy bedzie HD 3850 w sklepach w polsce za tydzien? Albo trzeba bedzie miesiac czekac :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Po tym co czytam o porażających ilościach kart 8800GT mam dziwne przeczucie że może być podobnie z 3800... obym się miło zaskoczył :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byron Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Kurde , licze ze w przyszlym tygodniu bedzie mozna juz kupic tego radoslawa , w sensie 3870 :) Bo brakuje mi juz tylko karty a nie chce kupic 2900 :< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 ktos sie orientuje czy bedzie HD 3850 w sklepach w polsce za tydzien? Albo trzeba bedzie miesiac czekac :> Z tego co sie orientuje to maja być do polowy grudnia, sam czekam i jadę na 6200 Le :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...