czarecki Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Jestem załamany;( 700/1900 zwisy w grach no przecież toż to jest zerowe OC:(;( Albo może ja coś źle robię. Kręcę w Riva Tuner 206, stery 7.11. Na prawdę mam aż taką padakę;(;( Niech mnie ktoś pocieszy.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scythe Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 (edytowane) Wreszcie mam swojego pierwszego Radka. Gigabyte 3850 512MB Zalman. Pierwsze co natychmiast rzuciło mi się w oczy to niesamowita jakośĆ obrazu w 2D i 3D.Wszystko jest takie ostra,ładne i wogóle.Mój stary Geforce 7900GS nawet nie miał w połowie takiej jakości obrazu jak Radek. Nie mogę tylko napisaĆ małej litery "Ć". Wyłączyłem klawisze dostępu w CCC ale dalej lipa. Czy istnieje jakiś program do regulacji obrotów wentylatora??. Bardzo jestem ciekaw na jakiej mocy kręci się teraz Zalman. 2873045[/snapback] Jestem załamany;( 700/1900 zwisy w grach no przecież toż to jest zerowe OC:(;( Albo może ja coś źle robię. Kręcę w Riva Tuner 206, stery 7.11. Na prawdę mam aż taką padakę;(;( Niech mnie ktoś pocieszy.. [/size] OC via CCC B) Edytowane 8 Stycznia 2008 przez Scythe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Czemu wszystkie możliwe programy pokazują mi że mam pamięĆ na 700Mhz ustawioną??. Przecież powinno byĆ 826. Rdzeń pokazywany jest poprawnie 668Mhz. Dziwne ale wiele źródeł pokazuje właśnie 700MHz na pamięciach w tym modelu. Link, link Na stronie Gigabyte ani słowa o taktach tej karty ... trochę to podejrzane <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 700Mhz??. Kurde przecież ta karta ma niby pamięci Hynix 1.0 ns........Na stronie Grala skąd ją kupiłęm jest napisane jak byk 828Mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 700Mhz??. Kurde przecież ta karta ma niby pamięci Hynix 1.0 ns........Na stronie Grala skąd ją kupiłęm jest napisane jak byk 828Mhz.Sprawdziłeś czy ma faktycznie takie memki :?: Na stronie może pisać i 10000MHz Mimo dołożenia wszelkich starań nie gwarantujemy, że publikowane dane techniczne nie zawierają braków lub błędów. Ponieważ ew. błędne opisy nie mogą jednak być podstawą do roszczeń, w przypadku wątpliwości prosimy o kontakt z handlowcem przed podjęciem decyzji o zakupie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Podkręciłem pamięć w CCC do 880Mhz (koniec skali) i zero artów w 3D Markach i grach. Zwłaszcza 2 i 3 test w 3D Mark 2003 jest bardzo wyczulony na przekręconą pamięć. A jak niby mam sprawdzić czy faktycznie pamięci mają 1ns?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scythe Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 A na samych kosciach nic nei pisze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SinRock Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Scythe co masz na myśli mówiąc 'OC via CCC'?? Pytam bo mam ten sam problem co czarecki przy podkręcaniu w CCC nawet o kilka % mam zwiechy systemu w grach... :lol2: Tyle, że u mnie w budzie siedzi PowerColor, a nie Assus. Czy jeżeli nie da sie z jakiś powodów podkręci w CCC to moze w rivie sprobowac? Co do wentylatorka to w PowerColorach niestety nie da sie rególowac obortów wiatraka, ciągle chodzi na 100% robiąc przy tym troche szumu :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 (edytowane) Jakieś liczby i literki. Z tego co wiem to 700Mhz odpowiada pamięcią 1.4ns.Ale raczej nie poszłyby bez artów na 880Mhz, jakby to faktycznie były pamiątki 1.4ns. Z drugiej strony gdyby to faktycznie były pamięci 1.0ns, to czemu nie ustawili ich w defaulcie na 828Mhz??. Kolejna sprawa że pamięci znajdują się tuż pod Zalmanem, który na nie wieje i nie posiadają przez to radiatorków. Rdzeń podkręciłem w CCC do 730Mhz i zero zwiech. Dalej go nie idzie ustawić bo skończyła się skala. Edytowane 8 Stycznia 2008 przez RBEJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarecki Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 (edytowane) Scythe co masz na myśli mówiąc 'OC via CCC'?? Pytam bo mam ten sam problem co czarecki przy podkręcaniu w CCC nawet o kilka % mam zwiechy systemu w grach... :lol2: Tyle, że u mnie w budzie siedzi PowerColor, a nie Assus. Czy jeżeli nie da sie z jakiś powodów podkręci w CCC to moze w rivie sprobowac? Co do wentylatorka to w PowerColorach niestety nie da sie rególowac obortów wiatraka, ciągle chodzi na 100% robiąc przy tym troche szumu :mur: Ojj wiesz co dobrze że się odezwałeś, widzę że masz taką samą mobo co ja, może tutaj tkwi problem a apropo ccc to też próbowałem hehe. Sinrock jaki masz bios na tej płycie??? bo nie wierze że jak podkręcę GPU o 20Mhz% to już szczyt tej karty, szczgólnie że Ty masz PowerColora. Myślę że zasiłka też nie wchodzi w grę, zostaje Mobo:/ Tylko czemu. Mam nawet podpiętą dodatkową wtyczkę w płycie i niestety dalej to samo. Mam bios p33 jakby co Sorki za błedy ale po paru piwach jestem;) Edytowane 8 Stycznia 2008 przez czarecki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Ojj wiesz co dobrze że się odezwałeś, widzę że masz taką samą mobo co ja, może tutaj tkwi problem [...] Kurka, panowie nie straszcie bo też mam to mobo a ASUS pewnie dotrze pojutrze i nie chciałbym mieć takich niespodzianek ... z drugiej strony mój obecny 8600GT też nie wali artami tylko chodzi do pewnej częstotliwości a potem zwiecha (to samo w przypadku rdzenia, shaderów i memków). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarecki Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Kurka, panowie nie straszcie bo też mam to mobo a ASUS pewnie dotrze pojutrze i nie chciałbym mieć takich niespodzianek ... z drugiej strony mój obecny 8600GT też nie wali artami tylko chodzi do pewnej częstotliwości a potem zwiecha (to samo w przypadku rdzenia, shaderów i memków).No nie mów.. nawet gdybym chciał to nie jestem (nie będe) w stanie zmienić mobo... Ale powiem Ci szczerze, że jestem prawie pewien, że to to. Mam nadzieje że kolega powie że ma bios p33 to od razu zmieniam na 28, ale jak to nic nie da to trzeba będzie szperać w opcjach od nowa, może chłopaki od tematu foxconna coś doradzą ale to jutro :) Jakby co to daj znać na Pw jak to u Ciebie wygląda Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scythe Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Scythe co masz na myśli mówiąc 'OC via CCC'?? Pytam bo mam ten sam problem co czarecki przy podkręcaniu w CCC nawet o kilka % mam zwiechy systemu w grach... :lol2: Tyle, że u mnie w budzie siedzi PowerColor, a nie Assus. Czy jeżeli nie da sie z jakiś powodów podkręci w CCC to moze w rivie sprobowac? Co do wentylatorka to w PowerColorach niestety nie da sie rególowac obortów wiatraka, ciągle chodzi na 100% robiąc przy tym troche szumu :mur: Podkrecaj przez CCC w Overdrive. Ewentualnie spróbuj przez Rive ale wtedy mozesz sie pozegnac ze speedsteppingiem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel5000 Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 (edytowane) Podkrecaj przez CCC w Overdrive. Ewentualnie spróbuj przez Rive ale wtedy mozesz sie pozegnac ze speedsteppingiem ;) Ale jak zlikwidować tą barierę max 730 dla rdzenia :wink: Edytowane 8 Stycznia 2008 przez pawel5000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarecki Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Podkrecaj przez CCC w Overdrive. Ewentualnie spróbuj przez Rive ale wtedy mozesz sie pozegnac ze speedsteppingiem ;)Szczerze to wątpie, żeby to coś dało;) Ale życzę koledze jak najlepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Czy istnieje wersja ATI Tray Tools która działa z 3850??. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal_ Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 dorzucasz 150 zetka i masz: http://www.allegro.pl/item294849164_palit_...v_dvipci_e.html kto kupi radki 3870 teraz :E tutaj to samo... http://www.allegro.pl/item294847303_palit_...v_dvi_pci_.html Jednak cena duzo wyższa :( Kupiłem jednak 3870 poniżej 7 stówek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 tutaj to samo... http://www.allegro.pl/item294847303_palit_...v_dvi_pci_.html Jednak cena duzo wyższa :( Kupiłem jednak 3870 poniżej 7 stówek. dorzuc jeszcze ze 200 i masz gts... przy takim podejsciu, to troche panowie przesadzacie... rozumiem, roznica 50,- do 100,- to mozna pomyslec zeby dorzucic, ale ciagle szukanie, dorzucanie, to takie nic z czegos... ja mialem zamiar wziac 3850 glaciera, ale go nigdzie nie ma, wiec wybor padnie pewnie na 3870 od asuska i zobacze co to potrafi jak tylko zmienie plyte i procka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Tylko co trzeba zrobić, żęby tą super jakość zobaczyć - cały czas siedzę na 6200 TC na 2 x LCD 19" i względem ati nie widziałem różnicy - na komputerze testowym z diamondtronem 17" nie widzę różnicy między ATi, a nV a co chwilę zmieniam karty. Gdzie są te różnice? To pewnie przez to ze ciagle zmieniasz karty. Gdybys siedzial pol roku na jednej, a pozniej sie przesiadl na inna, zobaczylbys roznice. To tak jak z ludzmi, jak kogos nie widzisz dlugo, widzisz jak sie zmienil, a jak ogladasz go codzien, to nie rzuca Ci sie to w oczy. Czy AtiTrayTools daje sobie rade z OC tej serii kart? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Ta seria nie jest jeszcze obsługiwana przez Ati Tray Tools. Przez Ati Tool'a zresztą też ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SinRock Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 (edytowane) Podkręcanie poprzez CCC w Overdrive nic nie daje właśnie, to na nim mam zwiechy. Jak narazie w Rivie podkręciłem z def 800 do 810... :lol2: zaraz zmienie na 820, jezeli na tych ustawieniach GPU będzie chodzic bez zwiech to problem lezy po stronie CCC i lece wyzej. Najbardziej jednak denerwuje mnie fakt, ze ten wentylator ciągle chodzi na 100% niepotrzebnie <_< Powiedzcie mi jeszcze, moge do tego radka podpiąc regulator obrotów?:D Chyba nic sie nie stanie... :huh: Odnośnie biosu, to mam najprawdopodobniej P26 (data 09.14.07). Moim zdaniem wina lezy po stronie sterownikow, u mnie to badziwie nie chcialo sie normalnie zainstalowac , wyskakiwal komunikat, ze nie jestem admistratorem i niestety nie moge zainstalowac tego programu... :mur: takze instalowalem wszystko 'okrężną drogą' <_< Edytowane 8 Stycznia 2008 przez SinRock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 dorzuc jeszcze ze 200 i masz gts... przy takim podejsciu, to troche panowie przesadzacie... rozumiem, roznica 50,- do 100,- to mozna pomyslec zeby dorzucic, ale ciagle szukanie, dorzucanie, to takie nic z czegos... ja mialem zamiar wziac 3850 glaciera, ale go nigdzie nie ma, wiec wybor padnie pewnie na 3870 od asuska i zobacze co to potrafi jak tylko zmienie plyte i procka :) To i tak nie jest zle jak ostatnio kupowalem grafike to zaczynalem od planowania uzywanej 6600gt a skonczylo sie zakupem 7600 gt ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Można zdjąć jakoś blokadę w CCC, żeby podkręcić więcej niż 730Mhz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 To i tak nie jest zle jak ostatnio kupowalem grafike to zaczynalem od planowania uzywanej 6600gt a skonczylo sie zakupem 7600 gt ;) no ja nic nie mowie, bo zaczalem planowanie od 86GT 256mb od Gigabyte`a a skonczylem dzisiaj na Asus HD3870 512mb :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarecki Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Odnośnie biosu, to mam najprawdopodobniej P26 (data 09.14.07). Moim zdaniem wina lezy po stronie sterownikow, u mnie to badziwie nie chcialo sie normalnie zainstalowac , wyskakiwal komunikat, ze nie jestem admistratorem i niestety nie moge zainstalowac tego programu... :mur: takze instalowalem wszystko 'okrężną drogą' <_< No ja też miałem problemy z zainstalowaniem nawet po formacie, tylko że u mnie podkręcanie w Rivie też nic nie dało:/ A no po prostu nie wierze w to że nie podkręce GPU z 680 do nawet 730. Chyba, że mam na prawdę taką padakę. Wspomóżcie bo wpadne w depreche;))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek3 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Widze ze kila osob znajacych sie na rzeczy zabralo glos w tym topiku. Pozwole sobie zadac tutaj pytanie odnosnie asusa 3870. O sposoby rowiaznia problemu pytalem juz wczeniej , ale moj topic zostal zamkniety. Od kilku dni jestem szczesliwym posiadaczem karty ati 3870 od asusa. Niestety mam pewiem problem. Nie wiem czym jest to spowodowane ale teksty w przegladarce wyswietlane sa w innym kolorze niz powinny byc. Dla przykladu podam: wyniki wyszukwiania w googlach zamiast byc napisane wytluszczona niebieska czciona, sa wytluszczona czerwona. Tekst zmienia sie na wlasciwy jak najade na niego myszka. Innym przykladem to teks na alleg.. Wszytkie hiperlacza sa czerwone zamiast niebieskich. A dla odmiamy napis "kup teraz" jest niebieski. Dodam ze wczesnij pracowalem na ati x850 i z nia nie mialm zadnych takich problemow. Specyfikacja mojego komputera to: e6320, p5b deluxe, 4gb elpida, antec 550w. Syenm windows xp sp2, najnowsze sterowniki do plyty glownej oraz karty grafiki, sytem dopiero co zainstalowany, zeskanowany, bez wirusow. Przegladarki jakich uzywam to firefox oraz internet explorer. Prosze o porade ktora pozwoli mi w 100% cieszyc sie moja nowa karta grafiki.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 (edytowane) zainstaluj starsze stery 7.11 zamiast najnowszych 7.12 ... mam ta sama sytuacje ... tez linki mam innego koloru ... ale mnie to nie przeszkadza :) A ze swojej strony mam pytanie do obeznanych w temacie 3870 :) Zamierzam wlasnie takiego kupic bo cena 700zl+ to jest bardzo ladnie :) ... Tak wiec karta mogla by byc z tych "idealnych" :P ktore sa ciche (zalezy mi tylko na cichym trybie 2D, w 3D moze wyć), i kretliwe :). wybor jest taki: POWER COLOR http://www.allegro.pl/item292591502_powerc...hz_hd_3870.html HIS http://www.allegro.pl/item295236303_his_ra..._nowa_3gry.html nie ukrywam ze glownie zalezy mi na cenie ... tzn jak najmniejszej :D juz az takie ciche nie musi byc ... byle tylko cos sie dalo wycisnac jeszcze niej ostatecznie ;) ew. jakas wersja 3850 co jset kretliwa dobrze ... wiem ze moglem przeczytac ostatnie 200postow (:|) ale mysle ze balaganu nie narobie tutaj teraz. Pozdrawiam Edytowane 9 Stycznia 2008 przez szczepoxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 zerknij na to: http://allegro.pl/item295142219_gecube_rad...b_wawa_gw_.html karta uzera z frazpc wykrecil bez modow na 780/2000~ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 dzieki :D :D :D :D mam dlug u ciebie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Condor Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 (edytowane) Te kolorki inne od sterów 7.12 na stronkach to z początku myślałem że to jakiś bajer nowy :D. Mnie tam się podoba na allegro np negatywy są niebieskie :). Ta skala oc w CCC faktycznie mogłaby być większa u mnie do oporu 885 na rdzeniu co daje rzeczywiście 877,5 :). Nastepny skok dopiero przy 891 i brakuje a w rivie speedstep nie działa :/ . Edytowane 9 Stycznia 2008 przez bobrix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...