szczepoxx Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 szczepoxx czyżby za słaby procesor? :huh: Ile masz pnk w 06 po OC? bez OC mam 9200 z hakiem po OC mam 9300 z hakiem ... tak wiec przyrost jest nieziemski <_< ... a krece i rdzen i pamiec. Mysle sobie ze to tylko marki. Ale wlaczylem sobie crysisa i znalazlem takie jakies krzaczory gdzie FPS spadl znacznie, zapisalem i wczytalem w tym samym miejscu na podkreconych zegarach. I ani jednego FPS'a nie wzroslo :( ... moze te rivy tunery albo ATITool tylko udaja ze zmieniaja zegary :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razan_r Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 A zmniejsz rozdzielczość w Crysie, jak masz przyrost klatek, na bank nie procke, jeżeli klatki stoją, no cóż :) RBEJ zgadzam się z Tobą w 100%, mówiłem tak dlatego że u nas właśnie takich SK***Ysynów nie brakuje, i jeżeli sprzedawca faktycznie się pomylił, to może mieć problem DOBRA EOT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 @Lanc .... ja mam podobnie ... takty podniesione w marku06 przyrost 200pkt. W crysisie tescik i tez zero wzrostu. Wlasnie sprawdzam mniejsze czestotliwosci zeby byc pewnym ze max-stable nie powoduje zwalniania.Jak to dobrze ujął RBEJ ;] Różnica w grach pewnie będzie widoczna jak byś podniósł rdzeń z 730 do 850 ;) z wszeslkich pomyslow to twierdzenie RBEJ'a mi sie najbardziej podoba :D No ale mialem Radka HD2600XT i po podniesieniu rdzenia z 800 na 850 to byl prawie 1000pkt roznicy ... Bo ta karta była o wiele słabsza od HD3850 - tam w 3DMarku nie ograniczał cię CPU, aktualnie ogranicza ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Wiadomo że sprzedający się pomylił. Sorry ale trzeba być ostatnim s[ciach!]ysynem żeby procesować się i zrobić wszystko byle dostać tą kartę za 4 zł. Jak ktoś ma trochę sumienia i honoru, to wogóle by jej nie kupił za 4zł. Tyle. Prawda tylko , ze jak ktos kupil tam 600 sztuk i wychodzi mu na czysto 360000 zysku raczej nie bedzie sie duperelami przejmowal ;) Ja bym im chyba zaproponowal sprzedaz karty po cenie hurtowej + symboliczna zlotowke marzy jakbym tam zalicytowal :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Jak to dobrze ujął RBEJ ;] Różnica w grach pewnie będzie widoczna jak byś podniósł rdzeń z 730 do 850 ;) Bo ta karta była o wiele słabsza od HD3850 - tam w 3DMarku nie ograniczał cię CPU, aktualnie ogranicza ;] Tylko jaka 3850 pójdzie na 850Mhz bez Vmodów??. Zresztą 850Mhz to tylko 16% więcej niż 730Mhz, więc szaleństwa i tak by nie było. 70 kl/s zamiast 60kl/s. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scythe Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Tylko jaka 3850 pójdzie na 850Mhz bez Vmodów??. Zresztą 850Mhz to tylko 16% więcej niż 730Mhz, więc szaleństwa i tak by nie było. 70 kl/s zamiast 60kl/s. :lol: :lol: :lol: No wiesz dla mnie 10fps wiecej to bardzo duzo ;]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 @RBEJ A co za problem zrobić vmoda ? ;] BTW: W niektórych grach różnica między 60, a 70 fps to jest duża różnica ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmk2404 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 dziala wam catalyst cc? kurde zaistalowalem sobie nowe sterowniki i tu [gluteus maximus].. nie chce sie uruchomic ccc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Mi działa bez problemu. Najpierw usunąłem stare stery,CCC i Aivo. Późnie w SafeMode programem Driver Sweeper 1.0 wyczyściłem wszystkie pozostałe pliki i wpisy do rejestru. Następnie w trybie normalnym zainstalowałem najpierw stery. Restart. Później CCC. Restart. Aivo. Restart. Wszystko chodzi super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 dziala wam catalyst cc? kurde zaistalowalem sobie nowe sterowniki i tu [gluteus maximus].. nie chce sie uruchomic ccc. w 7.12 tez mi sie nie instalowalo CCC ale w najnowszych 8.1 juz jest wszystko OK ok, Pany mam pytanie. Powiedzcie mi co ja mam z tym zrobic bo nigdzie do tego sterow nie ma a irytuje mnie jak sie wlaczaza kazdym razem jak uruchamiam komputer: No a co do V-moda ... wie ktos gdzie mozna znalezc opis do Gecuba 512 ?? :) dla mnie 10FPS to tez bardzo duzo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 w 7.12 tez mi sie nie instalowalo CCC ale w najnowszych 8.1 juz jest wszystko OK ok, Pany mam pytanie. Powiedzcie mi co ja mam z tym zrobic bo nigdzie do tego sterow nie ma a irytuje mnie jak sie wlaczaza kazdym razem jak uruchamiam komputer: No a co do V-moda ... wie ktos gdzie mozna znalezc opis do Gecuba 512 ?? :) dla mnie 10FPS to tez bardzo duzo :) Wejdź do menedżera urządzeń i to wyłącz po prostu. Więcej już się nie będzie pluło :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Wiadomo czy będa caty 8 na XPeka? i jesli tak to kiedy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piet Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Wiadomo czy będa caty 8 na XPeka? i jesli tak to kiedy :D http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst...p=xp/radeonx-xp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarecki Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 (edytowane) a przypadkiem już nie ma na guru3d ???? Catalysty 8.1?? Piet Byłeś Szybszy Edytowane 17 Stycznia 2008 przez czarecki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmk2404 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Mi działa bez problemu. Najpierw usunąłem stare stery,CCC i Aivo. Późnie w SafeMode programem Driver Sweeper 1.0 wyczyściłem wszystkie pozostałe pliki i wpisy do rejestru. Następnie w trybie normalnym zainstalowałem najpierw stery. Restart. Później CCC. Restart. Aivo. Restart. Wszystko chodzi super. ty sciagnales paczke Catalyst Software Suite(38.3MB) czy ATI Multimedia Software(85.3MB)?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Ściągnąłem wszystko osobno. No i mam Viste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmk2404 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 ok ale gdzie masz osobno wszystko ? moze pod xp tez jest ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 (edytowane) http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst...p=xp/radeonx-xp Whodzisz tu a następnie klikasz na Individual Driver Download. Tam masz wszystko osobno do zassania. Edytowane 17 Stycznia 2008 przez RBEJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scythe Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 (edytowane) w 7.12 tez mi sie nie instalowalo CCC ale w najnowszych 8.1 juz jest wszystko OK ok, Pany mam pytanie. Powiedzcie mi co ja mam z tym zrobic bo nigdzie do tego sterow nie ma a irytuje mnie jak sie wlaczaza kazdym razem jak uruchamiam komputer: No a co do V-moda ... wie ktos gdzie mozna znalezc opis do Gecuba 512 ?? :) dla mnie 10FPS to tez bardzo duzo :) http://img149.imageshack.us/img149/5293/pencil1ay2.jpg' alt='pencil1ay2.jpg'> W lewym górnym rogu zdj masz zasilanie PCI-e i to jest punkt odniesienia :wink: Edytowane 17 Stycznia 2008 przez Scythe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmk2404 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 a spoko juz mi dziala. zrobilem tak jak mowiles :P ta paczka zajmujaca 30 pare mega to to jest to samo co pokazuje mi trybie indywidualnym ;] RBEJ pisales chyba wczesniej ze masz gigabyta 3850 512mb wersje z zalmanem. czego uzywasz do podkrecania ccc czy czekos innego i pytanie czy wykrywa ci obroty wentylatora w RT? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 RT nie wykrywa obrotów a podkręcam CCC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmk2404 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 jest mozliwosc zeby zwiekszyc dostepne przetaktowania pamieci w ccc z 880 do np 1000? bo wiadomo ze potrafia one tyle. na rdzeniu mi az tak nie zalezy jak widzialem ze pisaliscie ze miedzy 780 a 730 jest tylko 5% przyrostu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 (edytowane) Trzeba by było wgrać jakiś odblokowany bios, na którym skala jest większa. Widziałem takie ale do wersji 256MB ale nie wiem czy by pasował do wersji 512MB. Widziałem też odblokowany bios do wersji 512MB ale zajmuje on 61kb a bios do Gigabyte 3850 512MB zajumje 64kb. Nie mam pojęcia jakie mogłbyby być skutki wgrania tego mniejszego biosu. Pozatym nie przesadzałbym z podkręcaniem pamięci na tym Gigabycie, ponieważ karta ta nie posiada radiatorów na pamięciach i chłodzi je jedynie Zalman. Edytowane 17 Stycznia 2008 przez RBEJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 (edytowane) http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=253878&hl= :) Innymi slowy poprostu wyłacz w menadżerze B) http://img149.imageshack.us/img149/5293/pencil1ay2.jpg W lewym górnym rogu zdj masz zasilanie PCI-e i to jest punkt odniesienia :wink: malujesz ten zaznaczony na czarno @RBEJ, z tego co ja sie orientuje to "odblokowany bios" odnosi sie do taktowania powyżej 860MHz na rdzeniu. Edytowane 17 Stycznia 2008 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 (edytowane) Mi chodziło o bios do 3850 w którym skala została zwiększona do 900Mhz dla rdzernia i 1150Mhz dla pamięci. Jakbym miał kartę graficzną na PCI to bym się pobawił biosami bez ryzyka. Edytowane 17 Stycznia 2008 przez RBEJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 a wartosci oporow ? jakie powinny byc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 a wartosci oporow ? jakie powinny byc ? Miałem spisane na kartce ale nie mogę jej znaleźć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ietas>> Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 (edytowane) Działa Wam na sterach 8.1 Crisiss: http://www.tvdarek.republika.pl/assassin.html ??? Edytowane 14 Października 2014 przez mietas>> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiseguy Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 A mi teraz ATI overdrive padl. Nic nie moge zmienic. Mam na stale 760/950 :/ sapphire 256mb. Da sie go jakos odblokowac? cat 8.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 A klikaleś "odblokuj"? U mnie trzeba było po każdej zmianie sterów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...