Skocz do zawartości
::snoopy::

Anonimowo W Sieci

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawia mnie sprawa anonimowości w sieci i przy kożystaniu z komunikatora. Przeglądając istniejące tematy wiadomo jest że nie ma sensu maskować P2P ale to mnie nie obchodzi. Wiadomo jest też że różne programy maskują nasze IP ale wiadomo że kożystają z serwerów proxy, nie zawsze tych dobrych i w miare szybkich, więc lepiej samemu znaleźć takowy i wpisać w przeglądarkę. Czy mam rację?

Jeszcze jedno: Jest taka przeglądarka TORPARK. Używaliście? Dość długo się ładuje, ale chodzi potem ładnie. Rzekomo daje dobrą anonimowość, nie zostawia śladów naszej obecności.

I druga sprawa bardziej mnie interesująca: Anonimowość przez komunikator

Używam konnekta. Gdzieś wyczytałem że aby być anonimowym (ukryło nasze IP) trzeba wyłączyć przesyłanie plików i obrazków. Jednak nadal widać IP sprawdzając z 2 numeru. Gdy wpiszę w ustawienia konnekta połączenie proxy i dam adres do jakiegoś serva to nadal widać mój IP.

O_o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do przegladarek zobacz 2759062[/snapback]

Gdy wpiszę w ustawienia konnekta połączenie proxy i dam adres do jakiegoś serva to nadal widać mój IP.

O_o

Jak widac IP? Sprawdzajac przez przegladarke? Czy tam w konnekcie jest jakas opcja specjalna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nakierowujesz na osobe i ci pokazuje jej ip, mozesz tez kliknac prawym i pinguj albo whois ( jakas wtyczka chyba na to dodatkowo jest) tak czy siak pokazuje ip nawet jak sie wylaczy ktransfer i obrazki gg.... mnie tez to wkurza, ale nie umiem nic na to poradzic.

Właśnie o to mi najbardziej chodzi :)

Hmm... a może gdy ktoś jest za NATem to nie widzi mojego IP? Bo czasem przecież nie wszyskich nam pokazuje z tego powodu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi