::snoopy:: Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Zastanawia mnie sprawa anonimowości w sieci i przy kożystaniu z komunikatora. Przeglądając istniejące tematy wiadomo jest że nie ma sensu maskować P2P ale to mnie nie obchodzi. Wiadomo jest też że różne programy maskują nasze IP ale wiadomo że kożystają z serwerów proxy, nie zawsze tych dobrych i w miare szybkich, więc lepiej samemu znaleźć takowy i wpisać w przeglądarkę. Czy mam rację? Jeszcze jedno: Jest taka przeglądarka TORPARK. Używaliście? Dość długo się ładuje, ale chodzi potem ładnie. Rzekomo daje dobrą anonimowość, nie zostawia śladów naszej obecności. I druga sprawa bardziej mnie interesująca: Anonimowość przez komunikator Używam konnekta. Gdzieś wyczytałem że aby być anonimowym (ukryło nasze IP) trzeba wyłączyć przesyłanie plików i obrazków. Jednak nadal widać IP sprawdzając z 2 numeru. Gdy wpiszę w ustawienia konnekta połączenie proxy i dam adres do jakiegoś serva to nadal widać mój IP. O_o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 Co do przegladarek zobacz 2759062[/snapback] Gdy wpiszę w ustawienia konnekta połączenie proxy i dam adres do jakiegoś serva to nadal widać mój IP.O_o Jak widac IP? Sprawdzajac przez przegladarke? Czy tam w konnekcie jest jakas opcja specjalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snesiak Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 nakierowujesz na osobe i ci pokazuje jej ip, mozesz tez kliknac prawym i pinguj albo whois ( jakas wtyczka chyba na to dodatkowo jest) tak czy siak pokazuje ip nawet jak sie wylaczy ktransfer i obrazki gg.... mnie tez to wkurza, ale nie umiem nic na to poradzic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 nakierowujesz na osobe i ci pokazuje jej ip, mozesz tez kliknac prawym i pinguj albo whois ( jakas wtyczka chyba na to dodatkowo jest) tak czy siak pokazuje ip nawet jak sie wylaczy ktransfer i obrazki gg.... mnie tez to wkurza, ale nie umiem nic na to poradzic.Właśnie o to mi najbardziej chodzi :) Hmm... a może gdy ktoś jest za NATem to nie widzi mojego IP? Bo czasem przecież nie wszyskich nam pokazuje z tego powodu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...