sz3lo Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Witajcie Mam internet kablówkowy z Vectry, działał sobie dobrze dopóki nie zaistniała potrzeba przeintalowania systemu. Teraz za nic nie mogę połączyć się internetem. Mam niby połączenie, ip przypisawane automatycznie... ... jednak internet nie działa. Co ciekawe, jak kabel sieciowy podłączę do lapka, net działa bez problemu. ip przydziela mu inne: Tak na chłopski rozum próbowałem ustawić takie samo na stacjonarnym ale nie działa. Będę wdzięczny za każdą sugestię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 Z jakiegoś powodu nie masz dostępu do serwera dhcp - adres zaczynający się od 169 który to przyznany jest przez twój system zamiast przez serwer w sieci. Może nawaliła sieciówka (kabelek) a może to kwestia jakiegoś specyficznego ustawienia uwierzytelniania? A może kontroli po mac adresach ale skoro wcześniej działało to raczej nie to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 Sa dwie opcje - a) provider zlapal MAC laptopa i bez resetu(wyciagniecie zasilania i wlozenie) nie pusci innego maca a wiec i innej karty B) nie wiem, czy dobrze gadam, ale mozliwe ze ten firewall od NVidii DHCP blokuje. Sprawdz jego ustawienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...