MotorolaPoland Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 Jestem nowy na forum. Nie mam nic wspólnego z overlockingiem. Ostatnio natknąłem się na tą stronę. Po przeczytaniu kilku tematów, postanowiłem podkręcić mojego 3000+. Gdy zwiększam "clock frequency" do obojętnie jakiej wartości, na starcie systemu pokazuje się taki oto napis: OVER CPU clock Right Now! Cpu Clok frequency 200 mhz. If system hang on over overlocking. Co muszę zrobić, by jak najlepiej podkręcić ten procesor. Podaję moją konfigurację: Płyta Główna: GA K8NE Procesor: AMD Athlon 64 3000+ (2.06 pokazuje w systemie, 1945.6 w programie CPU SPEED) Pamieć RAM: GEIL DUAL CHANNEL DDR MODULE 2x512 (PC3200 400 mhz) Karta Graf: GeForce 6600 GT (MSI) i reszta jakiś [ciach!]łek, które, wg. mnie nie są potrzebne do podkręcenia procka. Proszę o dokładną solucję, gdyż nie doszukałem się takiej na forum. Najlepiej, gdyby była napisana jak dla laika. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 Temat o a64 3000+ - http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=202609 Milego czytania. ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtKTK Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 Poszukaj też tematu o Gb K8NE ... Ja na tej płycie wytargałem Semprona 2500+ z bazowych 1.4 GHz na 2.49GHz - jest to dość trudne , ale wykonalne :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...