Bleszczynski Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 Jaka była ostatnia gra na Source'ie? Chyba Zeno Clash. HL2 z Episodami odświeżyłem sobie w zeszłym miesiącu. Cały czas dają radę, gameplay się nie zestarzał. Grafika w podstawce nieco już biedna (głównie efekty i tekstury), ale mi to nie przeszkadzało, no i są mody. A Ep1 i szczególnie EP2 nawet dziś wyglądają bardzo fajnie. Kolorystyka i klimat przestrzeni w EP2 strasznie mi się podoba, w ogóle ten epizod to majstersztyk pod każdym względem. Trochę się dziwię, że tyle zwlekają z EP3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 Valve za bardzo się chyba skupia nad Steamem żeby myśleć o robieniu HL3 niestety ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 (edytowane) Jaka była ostatnia gra na Source'ie?Left 4 Dead 2 Edytowane 21 Stycznia 2010 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 Był jakiś news na tegorocznym E3 o Episode Three ? Dziwne, że tak długo z tym zwlekają. HL2 ma juz 6 lat! (trzyma fason nadal). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 Valve zrezygnowało z E3... i mają trochę racji. E3 od paru lat są polem walki Nintendo, MS i Sony. Raczej za dużo szumu żeby się z czymś przebijać. Z resztą dla PC E3 od dawna nie są już najważniejszą imprezą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 Szkoda ale rzeczywiście widać taki trend... Mogli by EP3 już wydać- przecież czekamy na HL3 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 Jeśli okres oczekiwania na kolejny odcinek serii jest stały, to w tym roku powinniśmy spodziewać się HL3: HL1- 1998, -6 lat- HL2- 2004, -6 lat- HL3- 2010. To faktyczna prawda z EP3? Szkoda by było... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 Mozliwe ze zrezygnowali z EP3 co by tlumaczylo kompletna cisze jesli chodzi o date wydania. Mozliwe ze watek bedzie kontynuowany w HL3. Za dlugo to wszystko trwa by byl sens wydawania EP3. Nie wiem jak sie sprzedal Orange Box czy sam Episode 2. Wydaje sie to byc nielogiczne, ale z drugiej strony to mogloby sie okazac bardziej oplacalne dla Valve. Jakby od razu wydali Half-Life 3 to bylaby spora niespodzianka. Ale w tym roku nie ma co liczyc na cokolwiek. W kazdym razie moje zdanie jest niezmienne. Valve przegina i to bardzo. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 E3... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 (edytowane) Jeśli okres oczekiwania na kolejny odcinek serii jest stały, to w tym roku powinniśmy spodziewać się HL3: HL1- 1998, -6 lat- HL2- 2004, -6 lat- HL3- 2010. Dlaczego niby miałby być stały? Wypuszczanie gier w regularnych odstępach podnosi hype i wyniki sprzedaży? ;) Przypomnij sobie co firma wypuściła przez te 6 lat - ep1, ep2, l4d, l4d2, tf2, portal, dod:s. Jakie gry Valve powstały pomiędzy HL1 i HL2? Dodatki robił Gearbox, mody robili fani. Za opóźnianiem ep3 stoi zapewne wiele czynników. Podejrzewam, że głównym jest fakt że miałaby to być tylko kolejna krótka kampania singleplayer. Takie coś w obecnych czasach już się nie sprzeda. Wydanie gry bez modułu multiplayer to byłaby porażka. W przypadku ep2 sprawę załatwiał orange box, na razie o podobnym rozwiązaniu nie słychać. Firma zmieniła swój profil ostatnimi czasy. Kiedyś był HL1 i mody. Teraz wszystko rozchodzi się o Steam i gry multiplayer, przy których spędza się więcej czasu niż w single. Steam powoli przeradza się w portal społecznościowy dla graczy. Powstaje już wersja Steama na PS3. Gabe przyznał kiedyś w jednym wywiadzie, że chcą konkurować z WoW i Battle.net. Ep3 przy takich celach to daleki plan. Valve zrezygnowało z E3...Uuh? przecież byli na E3... Edytowane 22 Czerwca 2010 przez alCatraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konkurs Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 Może Valve ma coś innego w planach (np. Gunman Chronicles 2 albo BlackMessa) i EP3 wydadzą w kolejnym Boxie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 Firma zmieniła swój profil ostatnimi czasy. Kiedyś był HL1 i mody. Teraz wszystko rozchodzi się o Steam i gry multiplayer, przy których spędza się więcej czasu niż w single. Steam powoli przeradza się w portal społecznościowy dla graczy. Powstaje już wersja Steama na PS3. Gabe przyznał kiedyś w jednym wywiadzie, że chcą konkurować z WoW i Battle.net. Ep3 przy takich celach to daleki plan. Z jednej strony tak, a z drugiej nadal wychodza gry SP-only albo z bardzo silnym akcentem na SP: Dragon Age, Mass Effect, Metro 2033, Stalkery, zbliza sie Deus Ex 3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 Chodzi o nieopłacalność. Ep1 imo w ogole sie nie opłacało kupić (gra na 3h ;o) za 59 zł ? Orange box to moim zdaniem klasyk na który można spokojnie było wydać 129 zł (5 gier w tym 3 nowe jak ktoś wcześniej nie grał w ep1). Ja ep3 oddzielnie nie kupie nie ma co - muszą coś dodać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 Albo kolejny pack: HL1 jako mod Black Mesa + HL2 + wszystkie 3 episody. Ew. Portal 1 i 2, ale to byloby chyba troszke za duzo i cena tez nie zaciekawa. Nie to ze jestem za tym, by Valve wzielo sie za dokonczenie/wydanie tego moda, ale z drugiej strony mogloby to przyspieszyc wydanie Black Mesa i mogli by przy okazji go nieco dopiescic. Szczerze to za tego moda wraz z cala reszta HL2 + 3 episody moglbym wydac te 80-100 zl. Ale to moje prozne nadzieje. Czas pokaze co kombinuje Valve. Na razie to oni bardziej skupiaja sie nad MP i Steamem. p.s Steam na PS3 ? A to ciekawe ;) Szczerze to jestem bardzo zainteresowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Komiks Next Gen, Skazańcy, odc. 35 - Gry-OnLine.pl :D 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2011 (edytowane) Nie zaczynaj... :lol: Ehh to Valve mnie mocno dołuje... No może ostatnio po wydaniu Portala 2 troszkę mniej. Ale ja chcę HL2. Edytowane 24 Kwietnia 2011 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
midway Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Wydaje się mi że Valve wyda kolejnego HL gdy wyjdą konsole kolejnej generacji. Tylko że Sony się nie spieszy z następcą PS3 a M$ z kolejnym Xboxem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2012 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2012 (edytowane) jak sie robi wszystko poza ... to jasne ze trzeba czasu. predzej wydadza prequel L4D. Edytowane 9 Czerwca 2012 przez Sarkazm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2012 Czy oni tam w tym Valve wogole pracuja nd usprawnieniami swojego silnika ?? moze ktos z was cos wyczytal ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2012 Nic cisza na morzu, jak wypuścili Sourca w 2004 i parę łatek do niego to wszystko... od 8 lat to samo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2012 Ehhh nawet nie chce mi sie tego juz komentowac co Valve wyczynia i gdzie takie zagrania moga ich zaprowadzic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2012 Ukatrupili wspaniala gre jaka byla seria HL , az dziwne jest ze nikt tego nie wykupil ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2012 Kto/co ma wykupić skoro nic nie ma na sprzedaż? :rolleyes: Jeśli Valve dobrze to rozegra to wraz z premierą HL3 ustawi się w branży na kolejne 10 lat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2012 Ehhh co widzę ten temat odświeżony wraca nadzieja na EP3. Choć nadzieje że coś tam robią cały czas mam, bo oficjalnie czym się zajmują... -przeniesieniem Steama na linuxy -Dot-ą 2 ...? trochę mało jak na taką firmę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2012 Spokojnie, idą nowe konsole to mogą już zrobić HL3 - jak przełom ma być taki jak 1 > 2 to lepszego momentu jak nowe konsole już nie będzie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgadzam się z Tobą w pełni, ale przyznaje bez bicia stęskniłem się za starym znajomym niemową z wyższym technicznym :lol2:. Za pewnie nim zobaczymy co nowego u niego i Alyx, to zdążę sobie zwiedzić Black Messę :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2012 Ostatnio coś ruszyło w pracach nad Black Mesa Mod. Może zdarzyć się tak, że zdąży wyjść przed HL3. Source generuje niezłą grafikę, ale w porównaniu z innymi silnikami coraz bardziej staroświecką. Bardzo możliwe, że nowy Source wraz demostratorem technologii w postaci HL3 zostanie zaprezentowany wraz z nowymi konsolami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2012 W modzie rusza się już dwa lata, ale więcej niż screeny i trailer nie widzieliśmy. Szybciej niż EP3 czy HL3 dożyjemy sytuacji, że Valve wykupi chłopaków od BMS ;) Jak skok technologiczny będzie jak z HL1 na HL2 to spoko, tylko, żebym nie miał już stadka berbeci wokół siebie i brody. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2012 Ja żyję nadzieją tak jak od czasów Mafii żyłem nadzieją, że Mafia 2 się pojawi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...