Michrz Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 Witam, Ostatnio odkurzałem jakiegoś PC i postanowiłem zaopatrzyć go w kartę sieciową wifi. Po krótkiej wizycie na giełdzie stałęm się (niezbyt)szczęśliwym posiadaczem karty Asmax PCI 411 G. Kłopot polega na tym, że po podłączeniu do sieci karta działa przez jakieś 5 minut, po czym się rozłącza... oraz rozłącza wszystkie inne kompy podpięte do tego samego routera przez sieć bezprzewodową. Potestowałem trochę, wywaliłem kartę z systemu (świeżutki XP z SP2 i wszelkimi update'ami) i zainstalowałem na nowo, tym razem bez aplikacji wspomagającej Asmaxa... ale to nic nie dało. Walczę z tym już od 2 dni i nie bardzo mam pomysły co jeszcze można zrobić. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 zobacz na jakim chipie jest ta karta i poszukaj sterowników od producenta. Jak nie pomoże to sprawdź na innym ap. Jak to zrobisz i dalej bedzie lipa to karta chyba padnięta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 zobacz na jakim chipie jest ta karta i poszukaj sterowników od producenta. Jak nie pomoże to sprawdź na innym ap. Jak to zrobisz i dalej bedzie lipa to karta chyba padnięta. To wszystko oczywiście testowałem też na starach od producenta. Chyba faktycznie przejdę się z gwarancją do sklepu, ale jeśli ktoś ma jakieś inne pomysły, to będę wdzięczny. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...