Skocz do zawartości
robinxp

Jaka Płyta Główna ?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam duży dylemat a mianowicie nie wiem jaka wybrać płytę główna płyta musi mieć złącze AGP 8X i obsługiwanej pamięć DDR2-667 (PC2-5300) Co do procesora to jeszcze nie wiem

Athlon 64 3500+ Orleans (AM2)

Athlon 64 3500+ VENICE (Socket 939)

Athlon 64 3000+ VENICE (Sockel 754)

Intel Celeron D336 2.80 GHz BOX (LGA775) 64-bit (Socket 775)

Jaki mam wybrać procesor i jaka płytę do niego za około 200zł wiem ze to mało :/

z góry dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupisz płytę pod AM2 z AGP np ten Asrock ale naprawdę lepiej jest Ci sprzedać 9550 i kupić płytę ze zintegrowaną kartą graficzną.

Nie warto brnąć w AGP. Zintegrowana karta graficzna wcale nie jest gorsza od Radeona 9550.

Edytowane przez AlienMks

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tego Celerona to sobie odpusc. Jak Celeron, to tylko te nowe robione na rdzeniu Core, to byly 4xx modele. Najtanszy chyba po 120zl jest, smiga na 3Ghz bez gadania i zjada wszystkie Athlony. Jak bys chcial jeszcze do niego plyte glowna, to mam bardzo fajna do spylenia za troche wiecej niz masz, ale mysle ze warto ;) Jak cos, to sie odezwij na PW.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płyta całkiem przyzwoita, ale na OC na niej raczej nie licz. Zintegrowany układ graficzny to radeon X1200 więc też całkiem niezły. Nawet coś pograsz sobie. Najlepiej zrób tak, wystaw kartę na sprzedaż, a jak ją już sprzedasz to dopiero składaj kompa. Będziesz miał więcej kasy więc kupisz sobie coś lepszego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całkiem dobry jest ten Foxconn kosztuje 215 zł i ma fajną zintegrowaną kartę graficzną. Do tego wrzucisz jakiegoś X2 i 1gb ramu i posiedzisz na tym póki nie kupisz grafy. Mówie Ci to najlepsze rozwiązanie niż siedzenie na AGP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka ja mam podobna sprawe niedawno kupilem karte graf agp ddr3 dla dego chcialbym plyte glowna pod ta karte i pod procek am2. Grafa to Sapphire Radeon X1950GT 256MB DDRIII /256bit/ TV 2xDVI (AGP). Nie wiem czy duzo bym stracil na jej sprzedazy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

robinxp napisał(a):

nie znam tej firmy i pierwsze słyszę o niej a może coś z Asrock, Asus, Msi

foxconn roxuje rulezem. Mam go i sobie chwalę ;)

zkm8 napisał(a):

Siemka ja mam podobna sprawe niedawno kupilem karte graf agp ddr3 dla dego chcialbym plyte glowna pod ta karte i pod procek am2. Grafa to Sapphire Radeon X1950GT 256MB DDRIII /256bit/ TV 2xDVI (AGP). Nie wiem czy duzo bym stracil na jej sprzedazy.

I po co kupowałeś ? Na AGP+AM2 same mutanty ... Szafirka sprzedając stracisz, ale cóż zrobić ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi