sideband Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 (edytowane) Cechy sterownika: - Data 17/09/2007 - Rozmiar 18.7mb - Nowy Control Panel - WHQL z 27/09/2007 - Obsługa serii 6 do 8 - Usunięta zbędna usługa oraz kolejne zbędne pliki - Nowe tweaki polepszające jakość obrazu bez straty wydajności Link Wersja ze starym CP - Link Wersja dla kart mobilnych - Link Sterowniki powinny dać lekki wzrost wydajności w stosunku do refencyjnych sterowników , szybsze działanie CP oraz mniejsze zużycie pamięci. W przypadku problemów ze sterownikiem należy wyłączyć usługę pomocy. Prosze o wypowiedzi na temat wydajności oraz jakości obrazu w stosunku do refencyjnych sterowników. Edytowane 5 Października 2007 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
*Kamil* Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 Zainstalowałem sterowniki i uruchomił się tylko nowy CP, zmieniłem wpisy w rejestrze i już stary CP pojawił się. Nie testowałem referencyjnych 163.71 (od razu zainstalowałem twoje) więc nie jestem w stanie stwierdzić jakie są różnice w wydajności i jakości obrazu, jednak w stosunku do poprzednich czyli 163.69 (również twojej modyfikacji) , 163.71 Sideband spisują się o wiele lepiej jeżeli chodzi o wydajność... jest zauważalna zarówno w 3dmarkach jak i w samych grach w których uzyskuje kilka klatek więcej bez utraty jakości obrazu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor1000 Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 Zainstalowalem te sterowniki i faktycznie dają one troche lepszą wydajnosc, szczególnie w tych najnowszych grach ale mam problem z nowym control panelem. Kiedy chce go uruchomic wyskakuje bląd o niezgodnosci z wersją sterowników i po paru takich bledach pokawiawia sie CP ale brakuje w nim 3/4 opcji. Podobnie mam na referencyjnych sterach 163.71... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 Musisz odinstalować sterowniki i oczyścić system jakimś cleanerem do sterowników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobo90 Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Mozna sie spodziewac wersji whql? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Można :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobo90 Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 No to fajniusko :). Czekamy z niecierpliwoscia :razz:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Update sterów do wersji z WHQL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobo90 Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Mam maly problem. Otoz juz mowie o co chodzi. Z nowym CP nie moge dobrze skonfigurowac mojego starego telewizorka podlaczonego do wyjscia TV-Out (-> Euro). Z ciekawosci sprawdzilem jak dziala 'TV Wizard' w sterach 163.69 (z starym CP) - wizard nie zapisywal ustawienia jakie wyjscie jest uzywane (= TV-Out/Composite/itd.). W starym CP mozna to zmienic 'recznie', nie poprzez wizarda (nV Display settings -> TV -> Device Settings -> Select TV format -> Advanced. Wtedy ustawienie wyjscia do TV jest zapisywane i uzywane prawidlowo. Wiec pytam, czy jest mozliwosc w jakis sposob poprawienia tej usterki, albo zrobienia driverow 163.71 z starym CP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 Na nowym CP też się da wymusić by działało composite , niestety nie pamiętam jak , musisz pokombinować. Niedługo wrzuce wersje ze starym CP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 (edytowane) Te stery to prawdziwe must have dla tych ktorzy maja karty z serii 8xxx. Majac je i rive tuner 2.05 po odblokowaniu 2 opcji w tym programie w zakladce poweruser, mozna ustawic taktowanie shaderow niezaleznie od taktowania rdzenia. dzieki czemu jedno nie blokuje drugiego i wydajnosc idzie mocno w gore. (Taktowanie shaderow ma na nia wielki wplyw, a same shadery mozna mocno podkrecic.)Poza tym u mnie max oc rdzenia wzrosl o jakies 50mhz, ale nie wiem czy to pozytywny efekt sterow, czy po prostu ostatnim razem moja karta miala "te dni". ;-) Anyway. Ze sterami 162.18 i stara riva mialem takty. 702 mhz na rdzeniu co dawalo jakies 1500mhz na shaderach i 850mhz dla ramu. Na nowych sterach i z niezaleznym taktowaniem shaderow karta poszla 750mhz - rdzen, 1800mhz shadery i 800mhz ram. Wzrost wydajnosci w stalkerze byl widoczny nawet golym okiem. Polecam. Edytowane 5 Października 2007 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 Niestety nie są one takie kolorowe - dzięki nim znikają mi ikony z pulpitu :(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 (edytowane) No to tylko u ciebie takie cuda się dzieją. Dodałem wersja sterownika z obsługą mobilnych kart. Edytowane 5 Października 2007 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duduś Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 Ja natomiast znalazłem pewien bład tych sterowników, nie wiem jak jest w referencyjnych od nVidii, ale w tych nie działa wymuszano odświeżanie 100Hz przy rozdzielczości 800x600. Nie wiem czy jest problem z odświeżaniem powyżej 85Hz czy z rozdzielczośćią 800x600, ale ten sam problem pojawił się na dwóch komputerach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 (edytowane) Nie mówię akurat o tych modach , ale o oryginałach od nv. Pod xpekiem robi się to w momencie naciskania alt i kilka plików zaznaczamy w celu kopiowania i mamy coś takiego jak na screenie. Na screnie jest vista , bo tam to się robi praktycznie po 3 sekundach :(. Po sprawie - wszystko spowodowane było foobarem2000 :( szkoda a taki fajny player , to nie wina sterów. Edytowane 7 Października 2007 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...