janekwisniewskipadl Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 (edytowane) Tagan TG380-U01 Black, 380W http://zenfist.pl/foto.php/pID/56/fID/14 Tagan TG430-U15 Easycon, 430W http://zenfist.pl/foto.php/pID/211/fID/24 Tagan TG530-U15 Easycon, 530W http://zenfist.pl/foto.php/pID/214/fID/24 Hmmm... ten pierwszy to legenda, najcichszy zasilacz, sam mam taki. I wymiata :) Chcialbym zmienic na cos nowego, w gre wchodzi tylko cos bardzo porzadnego wiec od razu sklonilem sie na Tagana, seria Tagan U33 2-Force II z dwoma wiatraczkami nie ma odpinanych kabli, pozatym wydaje mi sie ze U15 z jednym duzym wiatraczkiem bedzie cichsza ale cos mnie zastanawia. Najmniejszy model z seri U15, czyli Easycon 430W ma w obrotach na 20% 816rpm.., z kolei wszystkie modele wyzej od niego maja 533.., co jest dla mnie kolosalna roznica, pozatym moj U01 ma 533rpm i jest nieslyszalny. Wiec moje pytanie, dlaczego 430 ma glosniejsze wiatraczki? Co sklania mnie do kupna 480w o 100zl wiecej :P, drugie pytanie, czy jesli kupie 530w, to moj komputer bedzie wykorzystywal mniejsza moc zasilacza a tym samym mniej go bedzie obciazal co przelozy sie na wieksza cisze, bo przy mniejszym obciazeniu wiatraczki beda sie wolniej krecic, dobrze mysle? Znacie jeszcze cos cichego? Ale takiego gdzie bedzie jasno na obudowie napisane 600rpm, a nie w praktyce okaze sie ze piszczy i jest glosny :) Pozdrawiam Edytowane 23 Września 2007 przez crash_zero Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 corsair ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bARtOMi Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 Myślę że Twoje oczekiwania spełni BeQuiet SP 400-450W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 Panowie! BQT SP i Corsair się nie nadadzą do tego zestawu, który, może jest zasilany symetrycznie, a może głównie z 5V - zależy czy mobo też jest z 5V. Cieżko będzie wymienic u01 na coś nowoczesnego, ponieważ pod ten typ obciażenia (symetryczny lub 5V) nie produkuje sie już nowszych zasilaczy. Czy u01 jakos niedomaga, że chcesz go zmienic , na zasilacze o mocy >400W, których mozliwosci nie wykorzystasz? Co do mniejszego obciążenia i mniejszych obrotów wentylatora, to nie masz racji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 Zmieniam caly zestaw na c2d :P a z tym wentylem w taganie jak jest..? ze najmniejszy model ma 800 a reszta 500? xD tak czy siak ten U01 ponoc uciagnie c2d wiec narazie styknie, zakladajac ten temat nie mialem pojecia ze tak jest :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...