Dark_Reaver Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 (edytowane) No i mam dylemat... X1950XT to niby rzeźnik pod DX9 ale teraz dość często gry są pisane na nVidie... no i nowe GF wygrywają w nowszych grach np. S.T.A.L.K.E.R... Wersje kart jakie bym brał X1950XT HIS 625/1800 8600GTS EVGA SuperClocked 720/2100 Obie mają 256mb pamięci. Cene mają podobą, tylko która na dłużej mi starczy? DX10 na siłe niechce mieć ale skoro nowsze gry teoretycznie lepiej działają na kartach z nim to już niewiem sam... Edytowane 23 Września 2007 przez Dark_Reaver Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 Palit 8600GT Sonic+ i o/c do poziomu GTS, kasa w kieszeni zostaje. ile masz na kartę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Reaver Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 około 600zł-650zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 za 400zł w/w Palit. ładnie się kręci, Vmoda łatwo zrobić. http://www.tuneupc.bnx.pl/readarticle.php?article_id=4 za 870zł sąsiad wylicytował na allegro 8800GTS 320mb więc pomyśl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Reaver Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 Nie jestem pewien czy chciał bym robić mody na grafice jakie by nie były... tym bardziej, że musiał bym jeszcze wydać kolejne 100zł na chłodzenie karty... a tak do 1950xt kupie accelero i będe szczęśliwy :) większość XT kręci się do poziomu XTX i wyższego. A najtańszy obecnie 8800 na allegro jest za 950zł kup teraz, a w licytacjach 850zł :) niestety tyle raczej mieć nie będe kasy... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 Na chwilę obecną imo albo kupować 86GT Palit Sonic+ (625/1800MHz) za ~400zł, albo dopiero 8800GTS 320MB za ~950zł. W przedziale pomiędzy ~400-900zł ciężko znaleźć coś fajnego. Ew. zostaje polowanie na X1950XT lub 7900GTO (79 gdzieś ostatnio ktoś chciał za 650zł sprzedawać - cena do negocjacji). TYlko, że to starsze konstrukcje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 (edytowane) X1950XT to jest konkurencja dla 8600GT SLI, wiec raczej nie ma o czym gadac http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=3237 . Ale tak czy inaczej, ja bym teraz nie dawal ponad 600zl na ta karte (tak samo jak 400zl za 8600GT). Mysle, ze warto zaczekac chwile na nowe modele 8700 i 2900. Wyjda, a te co teraz sa, mysle ze beda musialy mocno spasc. Edytowane 23 Września 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Reaver Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 (edytowane) Czyli do około listopada musiał bym czekać jeśli chciał bym najpierw mieć na rynku 8700 i 2900 wszelkich maści (GT/Pro itd.)? No i ogólnie zalezy mi na tym żeby najnowszy NFS Pro Street działał mi na maxymalnych ustawieniach płynnie przynajmniej w rozdziałce 1024 z AA i AF :), a 1950XT powinien mi to umożliwić :) no i w razie czego kiedys kupie drugiego i zrobie CF ^^ ps. plynność to dla mnie 30 klatek i więcej. Edytowane 23 Września 2007 przez Dark_Reaver Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capoMastah Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 jak to jest z CF, w 1950xt, chyba jest zupelnie oddzielna wersja 1950xt z obsluga Crossfire?, bodajrze nie wszystkie maja obsluge CF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Reaver Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 (edytowane) Co lepsze? HIS X1950XT 256MB DDR3 (625/1800) czy GeCube X1950XT 512MB DDR3 (625/1400?) Więcej pamięci kosztem taktowania? :/ opłaca się to wogóle? Edytowane 24 Września 2007 przez Dark_Reaver Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 1. Gdzie znalazłeś te karty ? 2. W jakich rozdzielczościach pocinasz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Reaver Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 moj monitor wyciąga max 1940 rozdzielczość :P ale mnie wystarcza 1280x960 zazwyczaj HIS na allegro, a GeCube w sklepie kumpla rożnica cen to dodatkowe 100zł za GeCube Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 nie dałbym 100 zł za 256 pamięci, zwłaszcza, że nie grasz w ogromnych rozdziałkach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 Nie warto raczej dołożyć przy grze na takiej rozdzielczości. Jedynie jeśli chciałbyś grać na większej to jak najbardziej wtedy by się przydała karta z 512mb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Reaver Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 No i przegapiłem aukcje :/ chciałem czekać do końca i wyrwać to X1950XT za troche mniej ale jak mi się zmulił net tak kaplica... Obecna opcja to http://www.allegro.pl/show_item.php?item=250026944 z odbiorem osobistym za 600zł od ręki (pewnie uda się stargowac jeszcze kilka zł :D Wada: miesiąc czy dwa gwarancji :/... warto czy niezbyt ? ogólnie to najlepsza karta z serii 7 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Obecna opcja to http://www.allegro.pl/show_item.php?item=250026944 z odbiorem osobistym za 600zł od ręki (pewnie uda się stargowac jeszcze kilka zł :D Wada: miesiąc czy dwa gwarancji :/... warto czy niezbyt ? ogólnie to najlepsza karta z serii 7 :) nie wiem tylko dlaczego pudlo jest od 7900gs 256mb a aukcja dotyczny 7900gtxa? zadnego real foto, opis nic nie mowiacy, uzytkownik malo pewny w zasadzie.. a za 600 zl to 7900gto ciezko dostac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 No i przegapiłem aukcje :/ chciałem czekać do końca i wyrwać to X1950XT za troche mniej ale jak mi się zmulił net tak kaplica... Obecna opcja to http://www.allegro.pl/show_item.php?item=250026944 z odbiorem osobistym za 600zł od ręki (pewnie uda się stargowac jeszcze kilka zł :D Wada: miesiąc czy dwa gwarancji :/... warto czy niezbyt ? ogólnie to najlepsza karta z serii 7 :) W/g mnie warto. Sam polowalem na jakiegos 7900gtx, niestety nic sensownego nie bylo i musialem zadowolic sie kastratem z serii 8. Gwarancja - bedzie istotna chyba tylko przy sprzedazy (nizsza cena), karty tego kalibru są solidnie wykonywane, z najlepszych części, i szansa na to, ze cos sie zepsuje, jest znikoma. Za 600 zl bym sie nie zastanawial :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Reaver Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Fotki to nie problem jak się upre to moge pojechac do kolesia bo ta gwarancja jest realizowana u niego w sklepie tak tak więc moge nawet zobaczyć jak działa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Fotki to nie problem jak się upre to moge pojechac do kolesia bo ta gwarancja jest realizowana u niego w sklepie tak tak więc moge nawet zobaczyć jak działa :) teraz dopiero zwrocilem uwage ze to lublin;) to faktycznie gtx sie oplaca za taka kwote. brac :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 (edytowane) Jesli juz masz 600zl, to ja bym polowal na X1950XT, ona ma przeciez 48PS, a ten GTX jesli mnie pamiec nie myli 24. Ale tak czy siak, obie karty to rewelacyjny sprzet, wiec w sumie jak mozesz odebrac osobiscie, to mozna brac. No i to chlodzenie jest swietne. EDIT: Tu masz na wykresach 7900GTX oraz X1950XTX, ta XTX ma poprostu takty nieco wyzsze niz XT, wiec mozna uznac, ze to to samo http://www.frazpc.pl/artykuly/484/MSI/7900...950GT/I/7900GTX Edytowane 29 Września 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Reaver Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Właśnie przeglądałem podobny art ale na Labie DziubekR1 :), no i jedno mi zaświtało... wybieram coraz to mocniejsze grafiki które żrą dużo papu... czy ja nie zabije tym zasilacza?:D (Delta DPS-400MB-1 A) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Nie zabijesz :) Delty sa nie do zdarcia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Reaver Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Są nie do zdarcia? :> czyli 8800Ultra też pociągnie? ^^ W każdym razie jeszcze dziś pewnie pojade zobaczyć jak karta działa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 No wiesz, nie do zdarcia, ale 8800 to juz raczej nie da rady :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Reaver Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 (edytowane) Jestem zły :( ukradli mi 7900 jak byłem na wyjeździe :[ zaczyna mnie wkurzac to wybieranie karty :D Chyba wezme poprostu X1950Pro z Accelero albo za 600zł jest X1950XT też z accelero tyle, że ma 256mb pamięci i taktowanie tylko 1400 na pamięciach :/ jedyne co go różni od Pro to większa ilość jednostek PS... więc nie jestem pewien czy warto wykładać dodatkową stówke... Tym bardziej, że chciałem kupić ram goodram'a 1gb 800-ki są niedaleko mnie za 105zł kumpel ma też taką kostke to bym sie z nim zamienił na moje twinmosy i bylibyśmy szczęśliwi :D Edytowane 1 Października 2007 przez Dark_Reaver Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 Chyba wezme poprostu X1950Pro z Accelero albo za 600zł jest X1950XT też z accelero tyle, że ma 256mb pamięci i taktowanie tylko 1400 na pamięciach :/ jedyne co go różni od Pro to większa ilość jednostek PS... więc nie jestem pewien czy warto wykładać dodatkową stówke... Tym bardziej, że chciałem kupić ram goodram'a 1gb 800-ki są niedaleko mnie za 105zł kumpel ma też taką kostke to bym sie z nim zamienił na moje twinmosy i bylibyśmy szczęśliwi :D x1950pro daleko do X1950XT :wink: XT dokręcisz do XTX i masz potworka :P także zamiana mało korzystna. Goodram 800MHz bez radiatorków? praktycznie każda kostaka 667MHz CL5 zrobi 800MHz. http://allegro.pl/item249600021__7900_gto_..._gwarancja.html do 600zł śmiało licytować bo warta. http://allegro.pl/item250983483_powercolor...3_vivo_box.html albo jak piszesz tą ale ja bym wolał GTO :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Reaver Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 tego XT raczej nie dokręce do XTX :P rdzeń jeszcze pójdzie bo to tylko 25Mhz ale pamięciom brakuje 600Mhz do XTX więc to już jest bardzo dużo :P A goodramy bez radiatorków najzwyklejsze ale zawsze to będzie 2gb pamięci a nie 1gb :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 faktycznie, źle popatrzyłem, moja wina. Na osłodę znalazłem w 'podobnej' cenie pełnego XT http://www.agito.pl/Karty_graficzne_PCI_E_...577.html?bid=39 chłodzenie może nie super ale można je z biegiem czasu wymienić. To już musisz zdecydować czy licytujesz w/w GTO czy XT czy taniej w/w 8600GT i kręcisz czy x1950 GT/Pro czy czekasz aż wyjdą nowe :P :P Same dylematy przed tobą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 "Towar chwilowo niedostępny w magazynie. Data dostawy nie jest znana." I dostawy nie będzie... Zostaje tylko allegro/ebay/itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Reaver Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 (edytowane) ebay powiadasz... jak to wygląda kiedy kupuje coś z między narodowego? bo z polskiego jakoś boje się korzystać :/ głównie mi chodzi o to jak przebiegają tranzakcje jeśli biore np. karte z Niemiec czy UK Na ebay też niema nic za bardzo zresztą tak czy owak nie miał bym wtedy gwarancji... a to odpada... Edytowane 1 Października 2007 przez Dark_Reaver Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...