DziubekR1 Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 Daruj sobie tego X1950XT. Za 350zl mozna dzisiaj wyrwac X1950PRO, czy 7900GS, a roznica w wydajnosci miedzy tymi kartami, a X1950XT moim zdaniem nie jest warta doplacania prawie drugiej ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Reaver Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 Chyba w sumie masz racje... ale jeśli juz miał bym wybierać pomiędzy X1950Pro a 7900GS brał bym radka bo poprostu napaliłem sie na niego ^^, a karta jest troche lepsza od 7900 ew. na allegro jest jeszcze 7900GS XFX z taktowaniiami 600/1600 ale nie jestem jakoś do tego przekonany... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 A za ile ? Bo wydajność taka jak 7900GS CM od Galaxy. Ale IMHO kup X1950PRO, najlepiej od PowerColor z chłodzeniem Accelero ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 (edytowane) Wlasnie to porownanie X1950PRO z 7900GS i okreslenie, ktora lepsza, to chyba by przeroslo najstarszych mnichow "szao lin" :) Mam teraz w kompie X1950PRO, a za pare dni przyjdzie 7900GS, no i sie zastanawiam co sobie zostawic. Z testu na EGieldzie wynika, ze do UT3 engine to bezapelacyjnie X1950PRO, ale znowu w reszcie gier tez roznie bywalo, ale jednak GF wypadal czesto troche lepiej, do tego sie kreci dobrze. No i nie wiem kurde co tu sobie zostawic :( Edytowane 2 Października 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Reaver Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 (edytowane) Dziubek ty szarlatanie przez ciebie przeczytałem test na egiełdzie... :D ale chyba dzięki temu, że to przeczytałem wezme sobie radka bo jak to ujęto "GF 7900 GS to zupełne przeciwieństwo – świetnie wypada w starszych grach, ale w nowszych jest już bardzo słaby." Tym bardziej, że ATI wydało sterowniki które ponoć dają niezłego kopa tym kartom ^^ Edytowane 2 Października 2007 przez Dark_Reaver Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kad2 Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 interesuje mnie ,czy duża jest różnica między x1900xtx a x1950xtx?Jakis czas temu kupiłem x1900xtx(500zł :wink: ).Podobno wydajnościowo sa zblizone,swoją mam podkreconą na 700/1600.Jak to jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 interesuje mnie ,czy duża jest różnica między x1900xtx a x1950xtx? różnica taka że nie warto sobie nią głowy zawracać. http://www23.tomshardware.com/graphics_200...3&chart=279 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 (edytowane) Dziubek ty szarlatanie przez ciebie przeczytałem test na egiełdzie... :D ale chyba dzięki temu, że to przeczytałem wezme sobie radka bo jak to ujęto "GF 7900 GS to zupełne przeciwieństwo – świetnie wypada w starszych grach, ale w nowszych jest już bardzo słaby." Tym bardziej, że ATI wydało sterowniki które ponoć dają niezłego kopa tym kartom ^^ No widzisz, z tym tez jest jakos dziwnie. Powiedzmy gra Krrieger, gdzie wszystkie operacje sa wykonywane przez PS karty. No a jaka karta wygrala ? 7900GS, ktory ma 20PS, a przegrala X1950PRO gdzie jest 36PS. O co kur... kaman ? Edytowane 2 Października 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Reaver Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Chciałem kupić X1900XTX od Devilka ale sprzedał to komu innemu :D mnie naprawde nie idzie z kupowaniem kart które nie są sprzedawane na pęczki jak 1950pro... może to jakieś przesłanie boskie do nie wierzącego człowieka :D A co do tej gry to rzeczywiście coś jest nieźle napie**** ale od tamtego czasu wydali już inne sterowniki więc powinno być gut, a przynajmniej mam taką nadzieje... chociaz i tak pewnie nigdy nie zagram w tą gre... albo włącze żeby zobaczyć jak się w to gra ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Wiesz, to nie jest tak, ze sobie nie pograsz, bo 7900GS mial 200FPS, a X1950PRO 150FPS, wiec raczej gra bedzie plynna ;) Tylko jakim cudem taka roznica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Reaver Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 A co jeśli Ci powiem, że dla mnie płynność to powyżej 250FPS? :] Wydajność karty to wiele czynników i jeśli jeden z nich zawiedzie to kaplica ;) możliwe, że w radeonie ciężej tej grze dostać się do jednostek PS podczas gdy w 7900 są "na wierzchu" (wiem głupia hipoteza :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 możliwe, że w radeonie ciężej tej grze dostać się do jednostek PS podczas gdy w 7900 są "na wierzchu" (wiem głupia hipoteza :P) No srednia taka :lol: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Reaver Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 W[ciach!]iłem się :[ najpierw ojciec mowił, że dołozy kasy i wogóle a teraz [ciach!]a jego mać odmieniło mu się z nienacka... utłuke normalnie... może za dzień czy dwa mu przejdzie ale chora wie... w razie czego kupie np. to http://allegro.pl/item251685376_nowa_radeo...r_dvi_hdtv.html albo to http://allegro.pl/item249882940_sapphire_x..._i_wiecej_.html w sumie też będzie dało się na tych kartach pograć i to znacznie lepiej niż na mojej poprzedniej czyli GF 6800LE ale to nie to samo co 1950pro :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Jeśli już masz 300 zł, to dołóż do Palit 8600GT, będzie lepsza od tego X1800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Reaver Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Niemam z czego dołozyć kasy... a wersja sonic + to dodatkowe 100zł... W chwili obecnej cały mój fundusz to około 320zł... czyli po kupieniu 1800XL zostani mi 20zł... tylko nie ejstem epwien czy ten wbudowany tuner nie obniży wydajności karty tudzież tego jak będzie się podkręcać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 http://www.skapiec.pl/site/cat/14/comp/183040 dokładasz 20 zł i masz takie cudo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Reaver Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 wątpie żeby najbiedniejsza wersja palita była lepsza... :P a DX10 w tej karcie to zbędny dodatek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 minimalnie lepsza na defie - http://www23.tomshardware.com/graphics_200...5&chart=318 ale przecież ładnie się kręci ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Reaver Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Ale czy wszystkie wersje 8600 palita się tak dobrze kręcą... no i pomyliłeś karty do porównań :P jak już to bym brał X1800XL z wbudowanym tunerem a ta karta jest kilka oczek wyżej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 W sumie, jeśli nie musisz mieć pierdółek typu DX10, to ta X1800XL też będzie OK :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Reaver Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Pierdułki typu DX10 ledwo działają na 8800Ultra :) więc co taki 8600 może zdziałać... nic :) , a X1800XL mam pewność, że będzie sobie w miare dawał rade w DX9, a jak mu dorzuce następne giga ramu to będzie już kozak ^^ (taa... prawie...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 W sumie racja, cena za X1800XL jest OK. BTW masz PC jak ja prawie :lol2: Tez kupuje grafike, padło na 7600GS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Reaver Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 W sumie dosłownie praktycznie to samo ^^ tyle, że mój proc nie chce robić powyżej 2400Mhz... tzn przy tej wartości komp już sie nie włącza... jakie kolwiek O/C to już niestabilnośc :/ wkurza mnie to niemiłosiernie... albo ja nie umiem ustawić tego jak trzeba... na KN9 latał bez problemu na 2500MHz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 a te 2400 to ja zrobiłem softem dołączonym do płytki :lol2: co będzie po upgrade biosu :D A może Ty wrzuć najnowszy, bios , może coś pomoże ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 na def. x1800xl lepszy od gto. gto się ładnie podkręca i można czasem odblokować potoki. jest temat na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Reaver Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 Ten GTO raczej się nie odblokowuje ^^ napisał by o tym koleś no i o/c średnie... chyba wezme tego x1800XL ale poczekam jeszcze na odpowiedź od kolesia który sprzedaje X1800XT 256mb czy nie chce 330zł z transportem za nią ^^ chyba, że jakiś cudem znajde jakiegoś 8600GT Sonic+ za tą kase w co wątpie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Reaver Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 Zamowiłem X1800XL AIW niestety zabrakło mi 4zł na końcie żeby zamówić odrazu i Accelero do niego :/ jak dobrze pójdzie to w sobote będe go miał :) zdam wtedy relacje z tego jak to coś działa i jak się kręci ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meton Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Jesli jest ktos chetny to mam x1950xt HIS'a ICEQ3 do sprzedania za 500zl. Caly komplet. Preferuje odbior osobisty, mozna przetestowac na miejscu- Bytom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sieniek Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Jesli jest ktos chetny to mam x1950xt HIS'a ICEQ3 do sprzedania za 500zl. Caly komplet. Preferuje odbior osobisty, mozna przetestowac na miejscu- Bytom. Meton napisz domnie bo jestem zainteresowany nr gg 4503521. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...