ghostek Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 Jako, że mam troche więcej funduszy do wydania postanowiłem sobie zafundować upgrade kompa. Wymyśliłem sobie taki zestaw: Procesor: Core 2 Duo E6550 + Freezer 7 PRO Płyta: Asus P5N32-SLI Premium lub MSI-P35 Neo2-FR Grafika: Sapphire X1950 Pro 256 lub XT Ram: Geil 2GB 800 Ultra 4 lub Patriot 2GB 800 Do tego dojdą części z starego kompa. 3 Dyski, 2 napędy, audigy i karta tv. Komputer ma być wykorzystywany do programowania Java, .NET, internet oraz hd. Czasem chciałbym pograć w starsze i nowsze tytuły. Nie muszą to być od razu mega wysokie rozdziałki + wodotryski. Tak aby się przyjemnie grało. Zastanawiam się też nad GF z DX 10. W tej samej cenie byłby zapewnie GF 8600 GT ale z tego co czytałem to w takich kartach kiepsko z DX10. Może by mi sie udało dozbierać do 8800 z 320MB, ale nie wiem czy jest sens. Ostatnia kwestia przy wyborze grafiki, to jakość wyświetlania obrazu. Zawsze w tym górowało ATI i nie wiem jak jest teraz. Czy dalej Radeon góruje nad GF ? Karta będzie podłaczana do TV HD więc zależy mi na dobrej jakości wyświetlanego obrazu. Płyta głowna. Nie wiem czy Asus czy MSI. MSI miałem w dwóch poprzednich zestawach i prędzej czy później miałem z nią problemy. Więc jestem trochę cięty na MSI, chyba że coś w kwesti jakości wykonania się zmieniło. Zawsze w sumie stawało na MSI z nadzieją, że może tym razem będzie inaczej. Więc proszę o radę. Pamięci. Coś z tych 2 czy może coś trzeciego będzie lepszym wyborem. Ostatnia kwestia to zasilacz. Dysponuje obecnie Corsair CMPSU-450VXEU 450W. Czy ten zasilacz da radę pociągnąć ewentualny konfig z najbardiej prądożerną grafiką ? Dzięki za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 na procka możesz dać także troche lepszego Pentagrama HP-100 AlCu Lite, płyta ... MSI - tutaj trzeba się męczyć z ustawianiem pamięci, ja bym brał Foxconn P35A // Abit IP35-E grafika - XT praktycznie niedostępny, a PRO owszem, ale w niektórych grach dostaje po tyłku od Palit 8600GT Sonic+ pamięć - geile dość przereklamowane są ... i lubią paść bez ostrzeżenia ... ja bym wziął Patrioty, ew. OCZ , goodram pro, a-data extreme edition ... zasilacz - Corsair 450W jest OK, starczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 gr pro 900 szukaj jedynie, na pewno gdzies znajdziesz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...