Kos-mita Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 Pomocy.Kupiłem pare dni temu laptopa(firma,model jak wyżej) z preinstalowanyą Vistą Home Basic.Mam do tego płytkę -Recovery DVD z systemem i sterownikami, drugą ze sterownikami do bluetooth+ bluetooth toshiba software suite. Na poczatku jak odpaliłem laptopa był dźwięk.Zaczałem instalowac XP pro(ktory tez sobie dokupiłem),była tam jeszcze ukryta partycja- jakies chyba 10 giga, na ktorej mogly byc stery do dźwieku.W każdym razie sformatowałem cały dysk, zainstalowalem XP pro i d.pa- zero dźwięku, ściągnałem ze strony producenta wszystkie sterowniki do tego modelu do XP Pro, i dalej nic- podczas instalacji sterów komunikat ze nie widzi karty dzwiekowej.Poszperalem w necie na ten temat, i zobaczylem ze ten temat jest stary jak swiat, zainstalowalem patch KB 888111 + ster do Xp Pro i dalej nic, wiecej- zainstalowalem z powrotem Vistę + stery do dźwięku do tego modelu i d.pa zero dźwięku,zero wykrycia karty dźwiękowej( pomijając fakt,źe na samym początku w Viście jak jeszcze był dźwięk, z dołaczonej w zestawie fabrycznie płytki z suitą bluetooth- nie chodził cały interfejs do bluetooth, ale to nie moje zmartwienie, ja bede pracować na Xp Pro a na Xp Pro chodzi ta suita). Podsumowując: instalacja KB 888111 + ster do dźwięku nic nie daje Możliwe że na tej ukrytej partycji coś ważnego było. Czy ktoś się spotkał z czymś takim? Jestem muzykiem i kupiłem kompa do zastosowan przede wszystkim właśnie takich, wię sami rozumiecie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 Zainstaluj jeszcze: kb835221. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kos-mita Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 Zainstaluj jeszcze: kb835221.zainstalowalem...nic i jedną i drugą łatkę razem i oddzielnie i nic.po prostu w systemie nie ma widocznej karty dźwiękowej... Czy ktoś jeszcze ma jakis pomysł?Może coś z tymi danymi na tej małej partycji ukrytej???Mam Win XP Pro sp2,ale pod vistą też teraz nie ma dźwięku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kos-mita Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Znalazłem rozwiązanie. W sumie to jest to najbardziej oczywiste rozwiązanie i właśnie dla tego nie brałem go pod uwagę: Aktualizacja bios. Proste co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Zapewne karta byla wylaczona w biosie, wgrales nowy, ustawienia sie zrestowaly i karta sie wlaczyla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...