margyw Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 Witam! Głowię się nad wyborem płyty do poniższego zestawu: CPU Intel Core 2 Duo E6550 BOX 557zł (apollo.pl) RAM OCZ Platinum rev.2 2X1GB 800MHz CL4 279zł (apollo.pl) GPU Gigabyte 8800GTS 320MB 1028zł (agito.pl) HDD Western Digital WD1600AAJS 160GB 179zł (apollo.pl) PSU Chieftec GPS-450AA-101A 169zł (apollo.pl) Zastanawiałem się nad MSI NEO2-FR ale te ustawianie timingów jakoś mi nic dobrego nie wróży, a nie chcę nic rozwalić. Foxconn P35a - tego znowu nie mogę nigdzie w necie dostać za max 400zł - a jestem do niego bardzo miło nastawiony. Chyba najmniej problemowy ze wszystkich jakie przeglądałem. Zaś Abit IP35-E z tego co czytałem, potrafi dostarczyć wiele problemów, a zmieniać BIOSu nie umiem (nigdy nie zmieniałem) i nie wiem jak to zrobić.. Jednak jak narazie na tą płyte jestem najbardziej zdecydowany.. A może coś innego niż P35? Chociaż chciałbym żeby było to troche przyszłościowe.. Może macie własne propozycje, lub potraficie rozwikłać moje dylematy.. Z góry dzięki, miłego dnia! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 (edytowane) Na Foxconna bym nie liczył - nigdzie już w polskich hurtowniach nie ma - ja w zeszły tygodniu obdzwoniłem chyba wszystkie znane sklepy i hutrownie, w jednym udało mi się wyrwać ostatnią sztukę. Więcej nigdzie nie mieli. Pozostaje MSI, Abit i EVGA na nF650i. Wszystkie 3 mają swoje wady i fochy - w tym przypadku musisz wybrać po prostu mniejsze zło. Edytowane 25 Września 2007 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyna58 Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 Ja bym jeszcze zasilacz inny wziął. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margyw Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 (edytowane) A czy na prawde trudno jest ustawić timingi na MSI? Jest to płyta która kusi.. jednak przestraszyło mnie zdanie z egiełdy, gdzie zawarte było, że bardzo łatwo uśmiercić BIOS podczas zacieśniania timingów na tejże MSI. A co z Abitem i OCZ? Gdzieś widziałem że się żrą.. @Cyna58 - jakieś konkrety? Jeżeli chodzi tylko o głośność, to mi nie przeszkadza. Edytowane 24 Września 2007 przez margyw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 Abit żarł się z OCZ na starym biosie. Jeśli nie przeszkadza Ci , że szef głośny, to możesz brać, bo zacny zasilacz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 Asus P5K-E/ WIFI-AP Intel P35 to moja propozycjA DROŻSZA ALE TEZ FAJNA Beka zaraz powie że mam sentyment do Asusów:D Bo mam:D Dzieki Beka za doradzenie mi w wyborze:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 Jeśli masz sentyment, możesz brać, bo to okrojony DLX w niezłej cenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margyw Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 A ogólnie to polecacie tego Abita, czy jednak jest problemowy? I jak z tymi timingami w MSI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 Nie jest trudne ustawienie timingów :). Spalić nic nie spalisz :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
margyw Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 Hmm, a co z tym Abitem? Brać go?.. Kusi ceną.. Ale nie chciałbym żeby były jakieś problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemn2 Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 Timingi nie trudno ustawić.Ja to robiłem pierwszy raz w życiu (4lata na Soc.A) ustawiłem pierwsze 4 czy 5 ale zapomniałem podnieść napięcia na ram i się maszyna nie uruchomiła.Płyta ustawiła chyba 1,9v wystarczyło podnieść na 2,1 i wśio hula.Resztą timingów na razie się nie bawiłem-innych problemów nie stwierdzam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakk11 Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 też mam dylemat nt.mobo na p35.... oprócz wałkowanych tu abitów,foxconnów i msi czytałem dobre rzeczy o GA P35 DS3R. Im więcej czytam, tym bardziej jestem niezdecydowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 Gigabyte na P35 ? Strap od 417, oprócz tego OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...