L€€_$HY Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 Witojciez! Chce sobiekupic DVD i ni wiem, czy sa jaies roznice miedzy napedami jesli chodzi o blokade regionalna :) Moze mozecie mi cos polecic? Czy sa w sprzedazy jakies przyzwoite napedy bez blokady? :) Dzieki z gory i z dolu! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogas Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 Każdą blokadę można obejść/złamać więc przy wyborze napędu raczej kierowałbym się jego mozliwościami i ceną a nie tym jaką (i czy w ogóle) ma blokadę. W niektórych DVD wystarczy przełożenie zworki, w innych trzeba zmienić firmware (sam zmieniałem w swojej Toshibie SD-M1612 i działa bez zarzutu). Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 yyyyy, a co to za problem wgrac firmware bez blokady ? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 yyyyy, a co to za problem wgrac firmware bez blokady ? ;) Szczerze mowiac nie wiem - w temacie blokad jestem lama totalna :) A co byscie polecali ze wzgledu na funkcjonalnosc, wydajnosc, korekcje bledow? Czy DVD Liteona sa do rzeczy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogas Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 W temacie blokad: należy poszukać w necie zmodyfikowanego firmware'u i po prostu go uruchomić (plik.exe) najczęściej w trybie ms-dos. W temacie DVD Lite-On: nie mam zielonego pojęcia. Na forum widziałem natomiast opinie innych użytkowników i nie narzekali. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...