Gość Hannhibal Lecter Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 (edytowane) Czy wynik zespolu BreakTheLimits nie jest osiagalny dla czlowieka, ktory sie troszeczke zna na OC i dysponuje LN2? PS na jakiej mobo chlopcy wyciagneli taki wynik? Edytowane 25 Września 2007 przez Hannhibal Lecter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 ...ktory sie troszeczke zna na OC...No jeśli się zna "troszeczkę" to nie sądzę :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 Ke? Jak masz skilla, sprzet dobry i LN2 w termosie to mozesz cos dzialac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 Czy wynik zespolu BreakTheLimits nie jest osiagalny dla czlowieka, ktory sie troszeczke zna na OC i dysponuje LN2? PS na jakiej mobo chlopcy wyciagneli taki wynik? Troszke to moze nie, ale trzeba wiedziec duzo i miedz duzo pieniedzy i odpowiedni sprzet. Pewien poziom oc juz niestety duzo kosztuje (sprzet) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 (edytowane) Trzeba miec skilla w laniu ln2, bo to latwe ani przyjemne nie jest [; . No i jakas wieksza wiedza o oc by sie przydala, bo krecenie na powietrzu czy wc to co innego niz subzero. Box od wolfaszarego + jego magiczny sposób nałożenia pasty się rozumie ? :lol: Niet. AC = Azot Cooling. Kto Cie angielskiego uczył? Swoja droga masz/miales wolne nv43 :-P BTW Po tych zabawach mamy skill w spi +10. Obiad pierwszego dnia - ryz z sosem by ryba. » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Obiad drugiego dnia - ryz z sosem by ryba. » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Pozdrowienia takze dla: - Panow od lodówki i lustra - Miksera za pomysl ze spalona chata :D - Bantiego za opowiesci o przezyciach w "Piotrze i Pawle" na dziale z warzywami. - pmp za platynowego boxa (jedyne 999pln ;) ) - k|ngp|n'a za kontener F1 , niestety rybowy sprawowal sie lepiej :blink: . Swoja droga ryba powinien zastanowic sie nad ciekawa nazwa dla niego... p|ngw|n F3 B) ? - n3ro za robienie mi reklamy na swiecie ;) - OPB za wymyslne i kompletnie nic nie dajace tweaki ;) Nastepne pozdrowienia wkrotce :D Edytowane 25 Września 2007 przez MaSell Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 (edytowane) Coś mnie się zdaje że to jeden posiłek był :P Albo ryba 2 dni ślęczał nad optymalkami że mu wystygło ;) BTW: Widze że niezłą rzesze ludzi mieliście za sobą podczas tego benchu :D Edytowane 25 Września 2007 przez Kean Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N4RMER Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 (edytowane) Smacznie wygląda ;) a ryba siedzi jakby skoliozę miał... :-P Edytowane 25 Września 2007 przez Narmer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czesl4f Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 Smacznie wygląda ;) a ryba siedzi jakby skoliozę miał... a nie ma :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 (edytowane) Coś mnie się zdaje że to jeden posiłek był :P Albo ryba 2 dni ślęczał nad optymalkami że mu wystygło ;) BTW: Widze że niezłą rzesze ludzi mieliście za sobą podczas tego benchu :D To jest ten sam, ale identycznie wygladaly ;) A 2/3 z tych ludzi nie widziala nawet o tym, ze szykuje sie grubszy bench. Ooo czesiu aka no life sie zjawil na forumie ;) Edytowane 25 Września 2007 przez MaSell Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czesl4f Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 (edytowane) Ooo czesiu aka no life sie zjawil na forumie ;) to mi dales...;] » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « powiedz lepiej kto taki zajefajny tytul wymyslil;d » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « rozumiem ze lodowka dalej grzeje zamiast chlodzic;d Edytowane 25 Września 2007 przez czesl4f Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 rozumiem ze lodowka dalej grzeje zamiast chlodzic;dDżizzz, gruba impra musiała być jak przestaliście odróżniać lodówkę od piekarnika :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 Trzeba miec skilla w laniu ln2, bo to latwe ani przyjemne nie jest [; . No i jakas wieksza wiedza o oc by sie przydala, bo krecenie na powietrzu czy wc to co innego niz subzero. Niet. AC = Azot Cooling. Kto Cie angielskiego uczył? Swoja droga masz/miales wolne nv43 :-P BTW Po tych zabawach mamy skill w spi +10. Obiad pierwszego dnia - ryz z sosem by ryba. » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Obiad drugiego dnia - ryz z sosem by ryba. » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Pozdrowienia takze dla: - Panow od lodówki i lustra - Miksera za pomysl ze spalona chata :D - Bantiego za opowiesci o przezyciach w "Piotrze i Pawle" na dziale z warzywami. - pmp za platynowego boxa (jedyne 999pln ;) ) - k|ngp|n'a za kontener F1 , niestety rybowy sprawowal sie lepiej :blink: . Swoja droga ryba powinien zastanowic sie nad ciekawa nazwa dla niego... p|ngw|n F3 B) ? - n3ro za robienie mi reklamy na swiecie ;) - OPB za wymyslne i kompletnie nic nie dajace tweaki ;) Nastepne pozdrowienia wkrotce :D w morde jezowca, nie odzaluje faktu, ze ominely mnie takie specjaly jak ryz z sosem :mur: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 (edytowane) :blink: Tak czytam, czytam... Ile was tam było na tym benchu ? :unsure: @MaSell NV43 na 3 dni ukradłem od kumpla :P Nie jesteś jedyny z 700Mhz @ NV43 ;]] Nic ide się szkolić w angielskim :cry: :wink: BTW: 8k na hwbocie pękło;] Edytowane 25 Września 2007 przez Lanc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 (edytowane) w morde jezowca, nie odzaluje faktu, ze ominely mnie takie specjaly jak ryz z sosem :mur: :lol: Mam zacytować jak wygladało Twoje menu :D ? wampir (22:29) i szef kuchni poleca wampir (22:29) piatek pizza wampir (22:29) sobota pizza wampir (22:29) niedziela pizza wampir (22:29) <mniam> wampir (22:30) i zupa chmielowa :D :blink: Tak czytam, czytam... Ile was tam było na tym benchu ? :unsure: Ja + rybek + czeslaf ogladajacy filmy w pokoju obok. @MaSell NV43 na 3 dni ukradłem od kumpla :P Nie jesteś jedyny z 700Mhz @ NV43 ;]] Hmm z 700 moze i nie :) Edytowane 25 Września 2007 przez MaSell Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 http://hwbot.org/signature.img?iid=45153&thumb=false http://hwbot.org/signature.img?iid=45151&thumb=false http://hwbot.org/signature.img?iid=45150&thumb=false <skromnis> Karta i proc (do 3D) maja jeszcze spory zapas, ale zapas ln2 juz sie skonczyl, dlatego tylko te dwa marki i 1M. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 (edytowane) Jak widzisz Lancu, znowu maczalem paluchy w najszybszym nv43 ;) . Karta powinna lekko robic 800 na gpu, powyzszy wynik bez vmoda bezproblemowo robi ;) . Ja bym bardzo chcial, zeby nie powstala jakas grupa typu pstrag smazony na maselku team, bo moze byc rozpierducha ;) . Edytowane 26 Września 2007 przez MaSell Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 Ja bym bardzo chcial, zeby nie powstala jakas grupa typu pstrag smazony na masellku team, bo moze byc rozpierducha ;) .Czemu tak? Większy SZACUN będziesz mieć w śród ludzi ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMJotka Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 grupa typu pstrag smazony na maselku team, bo moze byc rozpierducha ;) . nadziewane Czesiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 (edytowane) nadziewane Czesiem W krwawym sosie z dostawą golfem pod dom ; ] Ty tu Martu nie podstakuj, bo zrobimy tak z Twoim lapkiem :mellow: : Laptop Natura 01 Tak, to szron W tym momencie zarty sie skonczyly Atmosfera sie zageszcza... Hyhy Trole 03 Zmrozone nb, gpu, vram, pcmcia, dvd i okolice ;) Standardowo ten lapek wyciaga ok 3.5-4k w 2001se. My mielismy 7.5k ;) . Standardowo R9000 IGP ma takty 220/200, na ac robi 290/270, owego dnia bylo marne 330/310. Bez vmoda, co nie powinno chyba dziwic ;) . Procek taktowane 1400@1433 :D . Oczywiscie dopiero dzis doszedlem jak mozna zrobic @1600+ :lol2: . Wyniku w 03 ni ma, bo za pierwszym razem w polowie ostatniego testu bylo vpu recovery i wyskoczyl mi wynik ponad 2x wyzszy niz powinien ;) , za drugim podejsciem automagicznie zmienily sie takty grafy i wyszedl smieszny wynik. Wiecej nie bylo czasu. Dogrywka przewidywana za czas nieokreslony ;) orb http://service.futuremark.com/compare?2k1=9262531 Pierwszy lap chlodzony ln2 na swiecie ;) ? Sadze ze tak ;) Wiecej roznorodnych roznosci wkrotce [; Edytowane 27 Września 2007 przez MaSell Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Słabo, oj slabo ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Jak widzisz Lancu, znowu maczalem paluchy w najszybszym nv43 ;) . Karta powinna lekko robic 800 na gpu, powyzszy wynik bez vmoda bezproblemowo robi ;) . Ja bym bardzo chcial, zeby nie powstala jakas grupa typu pstrag smazony na maselku team, bo moze byc rozpierducha ;) . GJ B) Szkoda, że już nie mam dostępu do tego nv43, bo by się na DI wrzuciło ;] Na WC bardzo fajnie śmigała :) Dajta jakieś skriny z tym 800 na rdzeniu :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 Kolejny odcinek opowieści, raczej jeszcze nie ostatni ;) Mój skromny mobasek pod celki, czyli: P5WD2 Rambo Edition :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 Jakis nowy cep sie szykuje pod te mobo ?:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 (edytowane) Jakis nowy cep sie szykuje pod te mobo ?:D Znalazlem dwa rodzynki na skale światowa (hehe o drugim nic nie wspominalismy tutaj :D i niech tak jeszcze pozostanie :D ) a Tobie mało? Znajdz sam cos podobnego to pogadamy ryba-sanie ;) Lista modyfikacji mobaska: - Vcore Mod - Vdroop Mod - Vdimm Mod - +12V Current Booster Mod - PCI Express Current Booster Mod - Measurments Points (Vcore, Vdimm, Vmch) OVP Vmch, Vfsb, Vpll, Tcore są zbędne, wysoki mnożnik robi swoje, nie ma takze problemów z pracą przy temp ok -190'C. Rezultaty? Vcore 1.955v idle, 1.954v stres przy zegarach 7.5GHz+, dodatkowe ~10MHz na gpu grafy przy nizszym Vgpu i 50-60MHz na pamieciach bez zmiany napięcia. Dziala pieknie i bezproblemowo. Edytowane 1 Października 2007 przez MaSell Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 Jeszcze sie nie nauczyles ze mi zawsze malo ?:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 Jeszcze sie nie nauczyles ze mi zawsze malo ?:D W spodniach tez ci mało :mrgreen: ? Nie rób OT w moim temacie bo pójde po SGJ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 Znalazlem dwa rodzynki na skale światowa (hehe o drugim nic nie wspominalismy tutaj :D i niech tak jeszcze pozostanie :D ) a Tobie mało? Znajdz sam cos podobnego to pogadamy ryba-sanie ;) Lista modyfikacji mobaska: - Vcore Mod - Vdroop Mod - Vdimm Mod - +12V Current Booster Mod - PCI Express Current Booster Mod - Measurments Points (Vcore, Vdimm, Vmch) OVP Vmch, Vfsb, Vpll, Tcore są zbędne, wysoki mnożnik robi swoje, nie ma takze problemów z pracą przy temp ok -190'C. Rezultaty? Vcore 1.955v idle, 1.954v stres przy zegarach 7.5GHz+, dodatkowe ~10MHz na gpu grafy przy nizszym Vgpu i 50-60MHz na pamieciach bez zmiany napięcia. Dziala pieknie i bezproblemowo. Masz tam dolutowane 3.3v, 12v i masę? Bo nie chce mi sie kabla 3.3v teraz kołować... Może samo 12v i masa styknie? :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 Masz tam dolutowane 3.3v, 12v i masę? Bo nie chce mi sie kabla 3.3v teraz kołować... Może samo 12v i masa styknie? :wink: Masa, +3.3, +12v. Nie wiem jak bedzie dzialac bez 3.3, ja od razu wszystko hurtowo robilem ;) . Jesli grafa pradozerna, to raczej sama 12stka cos tam jej pomoze ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 (edytowane) Masa, +3.3, +12v. Nie wiem jak bedzie dzialac bez 3.3, ja od razu wszystko hurtowo robilem ;) . Jesli grafa pradozerna, to raczej sama 12stka cos tam jej pomoze ;) Prądożerna to ona raczej nie jest :-P Chociaż nie wiem :lol2: 86GT :wink: Trudno, zrobi się i 3.3v najwyżej ;] Jak mówisz że Ci daje 10MHz, to może i mi coś pomoże... [; No i zapomniałem... Gratsy :P i BTW, fajny opis tego wszystkiego :D Edytowane 1 Października 2007 przez KonradGT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Co się stało z dolnym PCI? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...