KGB Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 Szukalem fotek prockow dobrej jakosci, ale nie znalazlem - chodzi mi o to zeby porownac laczenia wszystkich mostkow. na t-bredach mostki sa polaczone wewnatrz,wiec nawet zdjecia dobrej jakosci nie pomoga ale pomysl masz dobry,tylko trzeba zalatwic polaczenie wszystkich mostkow na ktoryms 2100+ lub 2400+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 Mnozniki 14, 15, 16 dzialaja u mnie jako 16. :) Ta plyta jest wiec dziwna. Nie wiem jeszcze, czy poprawnie lacze mostki tym lakierem, bo nie ma zadnego skutku po polaczeniu nim. Jeszcze to sprawdze. Jeszcze jedno: Po pozostawieniu ostatniego mostka przecietego, a 2,3,4 zamalowaniu lakierem (bo wczesniej je wysadzilem :) ) moge ustawiac mnoznik miedzy 15, a 16. Teraz to juz kompletnie nie wiem co robic :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 Mnozniki 14, 15, 16 dzialaja u mnie jako 16. :) Ta plyta jest wiec dziwna. Nie wiem jeszcze, czy poprawnie lacze mostki tym lakierem, bo nie ma zadnego skutku po polaczeniu nim. Jeszcze to sprawdze. Jeszcze jedno: Po pozostawieniu ostatniego mostka przecietego, a 2,3,4 zamalowaniu lakierem (bo wczesniej je wysadzilem :) ) moge ustawiac mnoznik miedzy 15, a 16. Teraz to juz kompletnie nie wiem co robic :? pierwszy mostek od jadra jes rozwarty dla mnoznikow polowkowych np.11,5x 15,5x kombinuj dalej moze znajdziesz 17x i na fsb120 to bedzie niezly wynik powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 No... bede kombinowal zapewne. Choc staram sie osiagnac magistrale 133, a nie 120... bo nie wiem czy moja Barracuda zniesie 40 MHz na dluzsza mete. Czy ktos kto sie bawil tymi mostkami laczyl je potem lakierem, czy moze czyms innym? Bo te polaczenia cos niepewne mi sie wydaja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolini Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 Szukalem fotek prockow dobrej jakosci, ale nie znalazlem - chodzi mi o to zeby porownac laczenia wszystkich mostkow. na t-bredach mostki sa polaczone wewnatrz,wiec nawet zdjecia dobrej jakosci nie pomoga ale pomysl masz dobry,tylko trzeba zalatwic polaczenie wszystkich mostkow na ktoryms 2100+ lub 2400+ Oj wydaje mi sie ze fotki dobrej jakosci by pomogly, bo przeciez przepalenia mostkow sa widoczne, a jak mostek jest polaczony to przepalen nie ma. Ma ktos moze takiego 2200+, 2400+ coby porownac te mostki??? Acha no ustawilem x14 i <span style="color:red;">[ciach!]</span>, wogole nie wstaje :( Moj procek zaczyna brzydko wygladac po tych modach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolini Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 No i moj JIUCB wyzional ducha :evil: Po przepalaniu mostkow, a konkretniej pierwszego liczac od gumki proc przestal dzialac, ale nie zupelnie, bo raz na 10 odpalen ruszal. Jak juz ruszyl to na mnozniku x8, i sie wysypywal przy ladowaniu windy. Teraz mam juz JIUHB :twisted: i po weekendzie bede kontynuowal mostkologie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Dzis mnie oswiecilo :) Kilka dni temu przecialem odpowiednie mostki na procku w celu uzyskania mnoznika 17.5, ktory mial rzekomo dzialac jako 18x. Wlaczylem biosa i nic... dalej widzi jako 16x. Wlasnie przed chwila przestawilem w biosie mnoznik na 9.5x no i procek wystartowal z mnoznikiem 18!!! Jestem zadowolony z tego co udalo mi sie wyciagnac z tego procka na tej plycie. (choc gdyby FSB>120 MHz funkcjonowalo to bym sie cieszyl jeszcze bardziej). Teraz ustawilem procka na 18x112 MHz i na razie takie ustawienie mnie zadawala, chco jeszcze moze z mnoznikiem 19x sprobuje 8) Moj kolega jeszcze osiagnal na tej plycie mnoznik 20x, ale wtedy chyba bezpieczne FSB 112 MHz nie bedzie osiagalne. Do poprawnej pracy potrzebuje teraz napiecia 1.70V, wiec seria procka chyba nie jest zbyt dobra (JIUHB 0302). Jeszcze jutro cos pokombinuje :twisted: :twisted: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 A jednak można... ...tak spreparować athlona1700XP aby mieć dostęp do wyższych mnożników na płycie suportującej mnożnik tylko do x15 (np mój Epox 8KHA+ max x15 [faktycznie x13 co daje x12.5]). I nie mówię tu o ustawianiu mnożnika "na sztywno" na procesorze. Mnożnik regulowany z poziomu biosu! Opis jutro w nowym topicu. Dlaczego jutro? Bo dzisiaj oskarżycie mnie o żart prima-aprilisowy, a to nie żart (ale nie mam zamiaru nikogo do tego przekonywać). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Czekam z niecierpliwoscia... Moze wtedy na mojej plycie zadziala magistrala 133 MHz... Bo jak ustawie "na sztywno" to niestety tylko 120 MHz moge dac FSB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 czekam ,bo przydalo by sie u mnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zapraszam: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=320468 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...