popej Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 Aha "profesjonalna" choćby dlatego ze nie jest w stylu: Karta zajeb****, wszystko gra cacy, bas nie pierdzi, nie ma szumu. KUPUJCIE", tylko koles wie o czym pisze. :D to tak na marginesie jakbys chciał negować pojęcie profesjonalizmu.LOL, na prawdę inaczej rozumiemy słowo "profesjonalny". Dla mnie własny wkład "kolesia" w tę niby recenzję sprowadza się do napisania paru zdań w stylu "Gra ślicznie. Dużo detali, instrumenty mają świetną barwę". Pozostały tekst w większości jest żywcem przepisany z opisu sprzedawcy: http://www.soundimport.pl/?akcja=produkt&id=255 Nawet nie chce mi się zastanawiać, czy to bezmyślny plagiat czy kryporeklama. Powyższa krytyka dotyczy podanego przez Ciebie odnośnika. Co do samej karty to uważam, że jest bardzo dobra i nie zasługuje na takie pomiatanie ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maverik Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 LOL, na prawdę inaczej rozumiemy słowo "profesjonalny". Dla mnie własny wkład "kolesia" w tę niby recenzję sprowadza się do napisania paru zdań w stylu "Gra ślicznie. Dużo detali, instrumenty mają świetną barwę". Pozostały tekst w większości jest żywcem przepisany z opisu sprzedawcy: http://www.soundimport.pl/?akcja=produkt&id=255 Nawet nie chce mi się zastanawiać, czy to bezmyślny plagiat czy kryporeklama. Powyższa krytyka dotyczy podanego przez Ciebie odnośnika. Co do samej karty to uważam, że jest bardzo dobra i nie zasługuje na takie pomiatanie ;-) Pomiatanie, wrecz przeciwnie uwazam ze tresciwa rozmowa pozwoli pokazać plusy i minusy karty. Co do plagiatu to tylko opis techniczny jest przepisany ze strony porducenta. Reszta dotyczy efektu halo jakiego doświadczył testujący kartę. Polecam przeczytać dokładnie. A tak z całym szacunkiem zamiast pisac "LOL" mogłbys pokazac na czym polega ten TWÓJ poziom wymagan... Bo tak o tym gadasz, a do tej pory to tylko same słowa krytyki czytam i nic wiecej, a i LOL. Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popej Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 A tak z całym szacunkiem zamiast pisac "LOL" mogłbys pokazac na czym polega ten TWÓJ poziom wymagan... Bo tak o tym gadasz, a do tej pory to tylko same słowa krytyki czytam i nic wiecej, a i LOL. Sprawdź, podałem Ci 2 linki do przykładowych recenzji :-) Dobra recenzja bazuje na wiedzy reenzenta, obiektywnych ocenach, sprecyzowanych procedurach, profesjonalnym sprzęcie referencyjnym. Niesie informacje o testowanym obiekcie a nie o emocjach testującego. Jeżeli nie dostrzegasz różnicy między tymi przykładami, to pewnie nie będę potrafił Ci lepiej wyjaśnić ;-) Ale w uproszczeniu: Twój tekst mógłby napisać dyletant w 15 minut. Parę zachwytów (szczerych) plus copy & paste z reklamówki. W profesjonalnej recenzji widać, że autor poświęcił sporo czasu na rzetelne sprawdzenie tego, o czym pisze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdymek8 Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 (edytowane) A co sądzicie o tej aukcji [KLIK!] X-Fi XtremeMusic [KLIK!] ? Cena dosyć dobra zważywszy na to, że jest to BOX ;) Szczerze mówiąc to zakupił bym Audiotrak Prodigy HD2 ale odrzuca mnie troszkę cena (doliczając jeszcze 3 OpAmpy po 30-35zł) oraz brak nowszych efektów w stylu EAX 5.0. Na początku myślałem, że przeznaczę na kartę dźwiękową nie więcej niż 80zł ale jak się troszkę poczyta to cały czas dochodzę do wniosku "dołożę jeszcze te 50zł i będzie coś lepszego :D" Obecnie mam słuchawki PLANTRONICS .Audio 350 za 180zł czyli żadna rewelka z najwyższej półki. Chciał bym mieć kartę, która zaoferuje mi efekty dźwięku 3D w słuchawkach i dlatego tak ostatecznie myślę nad X-Fi Xtreme Music. Ktoś kiedyś pisał o jakiś trzaskach i śmiesznych dźwiękach wydobywających się z X-Fi ale te posty były przeważnie z 2005 roku więc nie wiem co teraz mam sądzić na ten temat, wyszły jakieś poprawione wersje czy coś w tym stylu? Nie chcę żeby się okazało, że wydam 300zł na dźwiękówkę a ona będzie się sprawować troszkę lepiej niż integra na P5N-e SLi ;) Zależy mi na tym aby karta grała lepiej niż Audigy 2 ZS i Audigy 4. Aha, i jeszcze jedno ważne pytanie ... Wiadomo, że złoto ma lepszą przewodność ale czy w kartach dźwiękowych i ich wersjach GOLD i normalnej wykazują one jakieś odczuwalne różnice w odsłuchu czy jest to bardziej kwestia wizualna ? Edytowane 27 Września 2007 przez sdymek8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freaker Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 (edytowane) Ten Music co podałeś to wersja OEM. Ma tylko 12 miesięcy gwarancji, a ten twój box to zwykłe szare pudło. :wink: Do grania i słuchania mp3 X-Fi Music będzie bardzo dobry. Ale jeżeli masz dobry sprzęt audio i muzykę w bezstratnych formatach to lepszy będzie Audiotrak Prodigy HD2 + wymienione opki wedle gustu. A jeżeli chodzi o złoto, to zwykła ściema. To nie ma wpływu na dźwięk. Używam słuchawek za 600zł (Beyery DT-150) i wtyk wcale nie jest złocony. ;) Edytowane 27 Września 2007 przez freaker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Warstwa złota na stykach ma zapobiegać powstawaniu tlenku na powierzchni i nic ponadto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdymek8 Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 (edytowane) Powiem tak ... Mogę kupić X-Fi Extreme Music GOLD używaną 5 miesięcy w wersji OEM z płytą ze sterownikami + 2 tygodniowa gwarancja za 240zł. Kartę mogę odebrać osobiście bo gość mieszka niedaleko mnie. BRAĆ ? :D Edytowane 27 Września 2007 przez sdymek8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 (edytowane) Jesli szukasz to karty do gier to imo warto. Ja bym chyba bral. Edytowane 27 Września 2007 przez Paolo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Witam Potrzebuję wybrać kartę dźwiękową z wyjściem S/PDIF (nie mam go ani w integrze, ani w audigy). Oczywiście priorytetem cena, bo (o ile się nie mylę) i tak cały proces "dźwiękotwórstwa" spada na amplituner? Myślałem nad SB Live 24Bit External - cena około 80-90zł, a jest pilot, ładnie wygląda, no i jest na USB ;) - lecz oczywiście mile widziane tańsze rozwiązania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 (edytowane) Jesli zalezy ci tylko na zlaczu spdif to wogole odpusc sobie creative. Radze skorzystac z poradnika autorstwa kolegi Razor1'a [ KLIK ] Edytowane 29 Września 2007 przez Paolo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Patrzę na Allegro na te C-Medie i w żadnej nie widziałem wyjścia S/PDIF. W moim KN9 Realtek też nie ma wyjścia optycznego. Co, więc dalej :D ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 A koniecznie musi byc optyk? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Raczej tak ;) - w takim celu kupowałem aplituner, zamiast wzmacniacza analogowego. Czy na innych kartach także będzie następowała ta konwersja 44,1>44,1 (o ile można to nazwać konwersją)? Np. na ww. Creative Live 24bit Ext? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popej Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 To może być odpowiednia karta: http://www.allegro.pl/item249488241_aureon_5_1_fun.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 (edytowane) Właśnie czegoś takiego było mi trzeba ;) Ale czy nie będzie na niej tej całej mega-konwersji 44,1>44,1 :D ? Dopiero co zauważyłem na stronie Terrateca, że to cudo jest na CMI8738. Chwyciłem Boga za nogi, a wszystko za 10pln :D Edytowane 29 Września 2007 przez Vidi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Też się borykam z wyborem karty dźwiękowej. Na razie korzystam z integry Realtek HD Audio i głośników CreatiVe T20, ale dźwięk mnie nie zadowala. Jaką kartę polecilibyście, aby nie była zbyt wypaśna dla tych głośników, ale z drugiej strony wykorzystała w pełni ich potencjał. PS. Głównie chodzi mi o muzykę i czasem jakieś filmy lub gry. Korzystam z foobara i jakby co sterowniki kx nie są mi obce :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Raczej tak ;) - w takim celu kupowałem aplituner, zamiast wzmacniacza analogowego. Czy na innych kartach także będzie następowała ta konwersja 44,1>44,1 (o ile można to nazwać konwersją)? Np. na ww. Creative Live 24bit Ext? Chodzilo mi o to czy wyjscie cyfrowe musi byc koniecznie optyczne czy moze byc coaxialne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdymek8 Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 (edytowane) Jesli szukasz to karty do gier to imo warto. Ja bym chyba bral.Zakupiłem tą kartę i jak do tej pory jestem bardzo zadowolony tylko dręczy mnie jedno pytanie. Do tej karty nie można podpiąć jednocześnie słuchawek i głośników ! Postanowiłem rozwiązać ten problem tylko mam jedno pytanie ... Jak tą kartę podpiąć pod panel audio w obudowie ? W obudowie mam jeden kabel (od panela audio) i jest zakończony 3-ma różnymi końcówkami: HD AUDIO, AC '97, oraz kilkanaście kableków z wtyczkami. Wtyczki HD AUDIO i AC '97 nie pasują ponieważ w jednym z wejść na pin jest zaślepka, także zostaje tylko podpięcie tej wiązki kabelków i do tego przydał by się jakiś schemat PINów X-Fi XtremeMusic :) Proszę o pomoc Edytowane 30 Września 2007 przez sdymek8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Witam. Jestem w potrzebie, zakupu karty dźwiękowej, tylko musi ona być na USB (do lapka), prawde mówiąc raczej zadowala mnie stereo, ale kto wie czy mi kiedyś nie obije i nie dokupie więcej głośników. Jak byś cie mogli coś polecić tak powiedzmy do 150zł i do 300 więcej nie dam. Grajki: Technics sa ax 530 + Bang&Olufsen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freaker Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 Złóż sobie lub zamów u kogoś kartę DIY na PCM2702. Jeśli chcesz to mogę Ci przesłać na PW adres znajomego konstruktora z audiostereo.pl składającego takie karty. Najwypaśniejsza wersja kosztuje 250zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 Witam Czy ktoś widział może jakąś kartę na Allegro z układem CMI? Bo ktoś mi zwędził tą z poprzedniej licytacji, a teraz tylko nówki po 40zł co jak na kartę zintegrowaną z płytą główną za niewiele więcej wydaje się szaleństwem... ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 Złóż sobie lub zamów u kogoś kartę DIY na PCM2702. Jeśli chcesz to mogę Ci przesłać na PW adres znajomego konstruktora z audiostereo.pl składającego takie karty. Najwypaśniejsza wersja kosztuje 250zł.Tak też zrobiłem, teraz tylko czekać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Kurcze tyle tego wszystkiego, kazdy pisze inaczej , modeli od Creativa tyle co grzybow po deszczu i nadal nie wiem co najlepsze dla mnie. Chodzi mi tak do 100-150 zl jakas karte na PCI. Hmm, w sumie nie bedzie uzywana za duzo na wiezy, najwiecej na sluchawkach Senkach HD202. X-Fi mozna miec na alledrogo za 140zl ale pytanko czy warto ? A moze jakies zwykle Audigy/Audigy2 ? Kurcze nie mam pojecia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_PC Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Okopałem swoją Audigy kupioną z 4 lata temu, zrobiłem softmoda na Audigy 4 pro i (jak na dźwięk z komputera) jestem zadowolony. Oczywiście w porównaniu z moim sprzętem do słuchania/oglądania gra bardzo słabo ale komp przecież nie służy do poważnego słuchania/oglądania, do tego są inne specjalizowane sprzęty odpowiednio rozstawiane w odpowiednio przygotowanych pomieszczeniach. Jaka dobra karta w PC by nie była i jakie dobre głośniki by nie były to sposób rozmieszczenia głośników jak i akustyka pomieszczenia w którym jest komp (w 90% są to małe, zagracone klitki) bardzo degraduje jakość dźwięku. Wyjściem z sytuacji są słuchawki ale nie każdemu one pasują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...