wilczurek Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 POtrzebuje zasilacza min 550W z tom podwojoną wtyczką pIV ( 8pin EPS czy jakoś tak) i z zasilaniem do 1 karty 8800/ HD 2900 xt w cenie około 300 zł . Wydajność przekładam ponad cisze . Co doradzacie ?? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 (edytowane) Skoro jedna taka grafa, to po co Ci aż tyle mocy? Ale na początek Amacrox Frei Erde 500W za 277 albo 550 za 309. Ale do tego co piszesz to 500 spokojnie wystarczy. Jeszcze Chieftec GPS... dużo tansze, ale brak EPS no i głośniejsze będa... Edytowane 25 Września 2007 przez Jarek_135 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 Chieftec CFT 560 A12C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Fallen Angel:. Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 (edytowane) Nie ma sensu dokładać do tego Chiefa...Lepiej weź Amacrox'a 550W jak sugerował Jarek... Edytowane 25 Września 2007 przez .:Fallen Angel:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 jeszcze http://zenfist.pl/pID/1054.htm http://zenfist.pl/pID/1654.htm http://zenfist.pl/pID/243.htm odpinane kable Cię interesują ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 A co byscie polecili do mojego zestawu tylko ze do tego mam gf7950GX2 czyli SLI. Moja 430W sie wylancza, ma 26A na 12V a karta wymaga 27A. Wiem mialem poltora roku temu kupic Tagana 480 i mialbym spokoj :( Myslalem o nowyh taganach 500W U35 ale 500zl to troche drogo. Musza byc odpinane kable. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Za tę cenę Tagan nie oferuje nic nadzwyczajnego. Może Be-quieta http://zenfist.pl/pID/1054.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 (edytowane) za 300zł Chieftec CFT-750-14C 750W http://www.olimp.sklep.pl/sklep/produkt/17100/ sie raczej nie zawiedziesz,a cena korzystna. edit: wiadomo, ze tej mocy nie wykorzystasz, ale najsłabsza wersja tej zasiłki czyli 650W jest droższa, więc po co dopłacać do slabszej wersji. Edytowane 27 Września 2007 przez svende Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 za 300zł Chieftec CFT-750-14C 750W Myślałem, że Ci się literowka wdarła... Wchodzę w linka i na prawdę mega zonk. Cena zabija. W stosunku do 650 dodali te dwa sata i już troszkę lepiej... Ale mnie nią teraz zainteresowałeś, idę szperać za jakimiś dobrymi 140... Te Chiefteci mają plomby? Jak w nich radiatory wyglądają ( wielkość )? Nie dośc że zasilacz to jeszcze istna spawarka :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 (edytowane) Coz zasilacz calkiem fajniewyglada. Tu jest nawet taniej Techplanet.pl za 293zl Czy na pewno uciagnie moj zestaw z GF7950GX2 ? Choc po ostatnim razie, super zasilacz Chieftec wypalil mi grafike i wszystkie CDki wiec mam na niego z gorki.Choc pewnie teraz maja o wiele lepsze zabezpieczenia niz te slawetne kiedys serie 420W czy 380W. Ale za 300zl taki potwor to jest bardzo dobra cena. To jak ? Edytowane 27 Września 2007 przez PolandMET Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Czy na pewno uciagnie moj zestaw z GF7950GX2 ?jaja se robisz :-P on dwa takie zestawy pociągnie z palcem w czterech literach ma na 12V razem 60A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 tylko sprawdzam Wasza czujnosc. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 ... Zobacz sobie chocby w zenfist jego cenę i zrozumiesz moje zaskoczenie... I na pewno nie chodzi o to, żeby kupic jaknajwięcej watów/pln ale nawet jesli to byloby to pierwsze miejsce! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 (edytowane) Te chiefteki są baardzo porządnie zrobione być może przez deltę, ale ja stawiam bardziej, że to robota CWT. Z tego co słyszałem bliźniaczy produkt to zasilacz Thermaltake Thoughpower czy jakoś tak. Edytowane 27 Września 2007 przez BENITO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 chyba się skusze na http://www.olimp.sklep.pl/sklep/produkt/9350/ . bo jak dołoże grafike to będe wymieniał tylko procesor za rok no i grafe jak wejdzie dx 10.1 i sądze ze do tego czasu zmieni się standard zasilania potwora graficznego . jak myślicie 8600 w najwyższej wersji po dobrym o/c dorówna najgorszej 8800?? bo ceną sie różnia znaczĄCO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Te chiefteki są baardzo porządnie zrobione być może przez deltę, ale ja stawiam bardziej, że to robota CWT. Z tego co słyszałem bliźniaczy produkt to zasilacz Thermaltake Thoughpower czy jakoś tak. No skoro go tak pochwaliles to juz nie mam zadnych watpliwosci :) gdyby nie cena to bym wzial moze Tagana ale za 300zl 750W ? Za darmo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 bo jak dołoże grafike to będe wymieniał tylko procesor za rok no i grafe jak wejdzie dx 10.1 i sądze ze do tego czasu zmieni się standard zasilania potwora graficznego . jak myślicie 8600 w najwyższej wersji po dobrym o/c dorówna najgorszej 8800?? bo ceną sie różnia znaczĄCO Nie wiem za bardzo o co Ci chodziło z tymi wymianami... Co do GPU, to nie ma szans!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 @BENITO: Zasilacz zgodnie z jego kodem E223935 jest robiony przez CHIEFTEC INDUSTRIAL CO LTD, czyżby Szef otworzył swoją linię do produkcji zasilaczy? @wilczurek:GPS 550W to raczej chybiony pomysł, bo ma na liniach 12V o 1A wiecej od wersji 400W zobacz sam na www.chieftec.de Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 a jeszcze takie lamerskie pytanie. Czy zasilacz o wiekszej mocy zuzywa wiecej pradu ? Niezaleznie co zasila. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 @ svende Nie wydaje mi się. Jest taka opcja, że za odpowiednią dopłatą możesz sobie zarejestrować własny UL code. Widocznie Chieftec nie chciał w łatwy sposób ujawniać konkurencji kto robi te zasilacze. Jestem na 90 % przekonany, że to CWT w pozostałych 10 % zmieszczę deltę i sirteca z przewagą na deltę. Jak znajdziesz zdjęcia bebechów tej serii chiefa to byłbym wdzięczny bo sam się krótko przyglądałem bo nie było czasu. W każdym bądź razie wykonanie pierwsza klasa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 Tak, to robota CWT, podpisali sie w środku. Link do testu Chieftec Turbo-series CFT-750-14C (po holendersku) http://www.hardware.no/tester/stromforsyni...750-14c/42198/1 Foty: @PolandMET: nie zużywa więcej prądu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 (edytowane) Chieftec CFT-560A-12C 560W Chieftec CFT-750-14C 750W Benito to ktory wziąc? Ten 560W jest w podobnej cenie i podobne parametry (poza watami) a ma podswietlany wentyl :) co dodaje mu uroku. Nie wiem czy jest sens kupowanie 750W jak bym musial chyba jakiegos GF quada miec zeby to wykorzystac. Nie wiem, oba sa fajne. Swende Ten 750W ma jakies dziwne te radiatory troche ? Czy mi sie wydaje ? W moim taganie sa takie dwa po byku ze hej. Osz ty, i ma po zlej stronie wylacznik, kurde w mojej konfiguracji kabel zasilania zasloni wylacznik, a niech to Edytowane 28 Września 2007 przez PolandMET Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 Radiator jak radiator, ma przede wszystkim chłodzić a nie wygladać. Często uzywasz wyłącznika, ze to problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 (edytowane) jak myślicie 8600 w najwyższej wersji po dobrym o/c dorówna najgorszej 8800?? bo ceną sie różnia znaczĄCO 8600GT w SLI z Vmodem GPU i MEM jest w stanie zbliżyć się do 8800GTS 320MB ale i tak nie będzie to lepszy zakup ;) CFT-750-14C to naprawdę interesujący zasilacz za tą cenę... szkoda że kable nie odpinane :P Edytowane 28 Września 2007 przez JaX_CCC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 14S nie ma odpinanych a 14C ma, cable select. Tak samo wersja 12S i 12C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 Wykonanie powala na ziemię i wgniata głęboko szczękę pod betonowe fundamenty. Wiecie, po co ta zielona folia na trafkach? To ekran który ma za zadanie redukować pole elektryczne wytwarzane przez cewki. Dzięki temu wzajemne zakłócenia układów są mniejsze. Spada także natężenie szkodliwego promieniowania EMI emitowanego przez zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 Turbo Series: Są wersje C i CS i różnią się efektywnością. Czy może to świadczyć to o dwóch, różnych miejscach produkcji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 gogle nic nie odnalazło z zapytań o wersje CS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foka333 Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 Nie chce zakładac nowego tematu wiec sie podepne: Ktory zasilacz jest lepszy? Huntkey HK250AP czy Corsair CMPSU-450VXEU 450W?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 Ale żeś się wciął jak kwiatek do kożucha :mur: Nie ma takiego Huntkeya więc nie odpowiemy. Precyzyjniej zadawaj pytania. Co do tematu: nie ma czegoś takiego jak efektywność, jest sprawność. Podejrzewam, że wersje CS pójdą na rynki inne niż europejski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...