Skocz do zawartości
wilczurek

Nowy Zasilacz ... Nie Wiem Co Wybrać

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro jedna taka grafa, to po co Ci aż tyle mocy? Ale na początek Amacrox Frei Erde 500W za 277 albo 550 za 309. Ale do tego co piszesz to 500 spokojnie wystarczy. Jeszcze Chieftec GPS... dużo tansze, ale brak EPS no i głośniejsze będa...

Edytowane przez Jarek_135

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co byscie polecili do mojego zestawu tylko ze do tego mam gf7950GX2 czyli SLI. Moja 430W sie wylancza, ma 26A na 12V a karta wymaga 27A. Wiem mialem poltora roku temu kupic Tagana 480 i mialbym spokoj :(

Myslalem o nowyh taganach 500W U35 ale 500zl to troche drogo. Musza byc odpinane kable.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za 300zł Chieftec CFT-750-14C 750W http://www.olimp.sklep.pl/sklep/produkt/17100/ sie raczej nie zawiedziesz,a cena korzystna.

edit: wiadomo, ze tej mocy nie wykorzystasz, ale najsłabsza wersja tej zasiłki czyli 650W jest droższa, więc po co dopłacać do slabszej wersji.

Edytowane przez svende

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za 300zł Chieftec CFT-750-14C 750W

Myślałem, że Ci się literowka wdarła... Wchodzę w linka i na prawdę mega zonk. Cena zabija. W stosunku do 650 dodali te dwa sata i już troszkę lepiej... Ale mnie nią teraz zainteresowałeś, idę szperać za jakimiś dobrymi 140...

Te Chiefteci mają plomby? Jak w nich radiatory wyglądają ( wielkość )? Nie dośc że zasilacz to jeszcze istna spawarka :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coz zasilacz calkiem fajniewyglada.

Tu jest nawet taniej Techplanet.pl za 293zl

Czy na pewno uciagnie moj zestaw z GF7950GX2 ?

Choc po ostatnim razie, super zasilacz Chieftec wypalil mi grafike i wszystkie CDki wiec mam na niego z gorki.Choc pewnie teraz maja o wiele lepsze zabezpieczenia niz te slawetne kiedys serie 420W czy 380W.

Ale za 300zl taki potwor to jest bardzo dobra cena. To jak ?

Edytowane przez PolandMET

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te chiefteki są baardzo porządnie zrobione być może przez deltę, ale ja stawiam bardziej, że to robota CWT. Z tego co słyszałem bliźniaczy produkt to zasilacz Thermaltake Thoughpower czy jakoś tak.

Edytowane przez BENITO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba się skusze na http://www.olimp.sklep.pl/sklep/produkt/9350/ . bo jak dołoże grafike to będe wymieniał tylko procesor za rok no i grafe jak wejdzie dx 10.1 i sądze ze do tego czasu zmieni się standard zasilania potwora graficznego . jak myślicie 8600 w najwyższej wersji po dobrym o/c dorówna najgorszej 8800?? bo ceną sie różnia znaczĄCO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te chiefteki są baardzo porządnie zrobione być może przez deltę, ale ja stawiam bardziej, że to robota CWT. Z tego co słyszałem bliźniaczy produkt to zasilacz Thermaltake Thoughpower czy jakoś tak.

No skoro go tak pochwaliles to juz nie mam zadnych watpliwosci :) gdyby nie cena to bym wzial moze Tagana ale za 300zl 750W ? Za darmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo jak dołoże grafike to będe wymieniał tylko procesor za rok no i grafe jak wejdzie dx 10.1 i sądze ze do tego czasu zmieni się standard zasilania potwora graficznego . jak myślicie 8600 w najwyższej wersji po dobrym o/c dorówna najgorszej 8800?? bo ceną sie różnia znaczĄCO

Nie wiem za bardzo o co Ci chodziło z tymi wymianami...

Co do GPU, to nie ma szans!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@BENITO: Zasilacz zgodnie z jego kodem E223935 jest robiony przez CHIEFTEC INDUSTRIAL CO LTD, czyżby Szef otworzył swoją linię do produkcji zasilaczy?

@wilczurek:GPS 550W to raczej chybiony pomysł, bo ma na liniach 12V o 1A wiecej od wersji 400W zobacz sam na www.chieftec.de

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ svende

Nie wydaje mi się. Jest taka opcja, że za odpowiednią dopłatą możesz sobie zarejestrować własny UL code. Widocznie Chieftec nie chciał w łatwy sposób ujawniać konkurencji kto robi te zasilacze. Jestem na 90 % przekonany, że to CWT w pozostałych 10 % zmieszczę deltę i sirteca z przewagą na deltę.

Jak znajdziesz zdjęcia bebechów tej serii chiefa to byłbym wdzięczny bo sam się krótko przyglądałem bo nie było czasu. W każdym bądź razie wykonanie pierwsza klasa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chieftec CFT-560A-12C 560W

Chieftec CFT-750-14C 750W

Benito to ktory wziąc? Ten 560W jest w podobnej cenie i podobne parametry (poza watami) a ma podswietlany wentyl :) co dodaje mu uroku. Nie wiem czy jest sens kupowanie 750W jak bym musial chyba jakiegos GF quada miec zeby to wykorzystac. Nie wiem, oba sa fajne.

Swende

Ten 750W ma jakies dziwne te radiatory troche ? Czy mi sie wydaje ? W moim taganie sa takie dwa po byku ze hej. Osz ty, i ma po zlej stronie wylacznik, kurde w mojej konfiguracji kabel zasilania zasloni wylacznik, a niech to

Edytowane przez PolandMET

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak myślicie 8600 w najwyższej wersji po dobrym o/c dorówna najgorszej 8800?? bo ceną sie różnia znaczĄCO

8600GT w SLI z Vmodem GPU i MEM jest w stanie zbliżyć się do 8800GTS 320MB ale i tak nie będzie to lepszy zakup ;)

CFT-750-14C to naprawdę interesujący zasilacz za tą cenę... szkoda że kable nie odpinane :P

Edytowane przez JaX_CCC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wykonanie powala na ziemię i wgniata głęboko szczękę pod betonowe fundamenty.

Wiecie, po co ta zielona folia na trafkach?

To ekran który ma za zadanie redukować pole elektryczne wytwarzane przez cewki. Dzięki temu wzajemne zakłócenia układów są mniejsze. Spada także natężenie szkodliwego promieniowania EMI emitowanego przez zasilacz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale żeś się wciął jak kwiatek do kożucha :mur:

Nie ma takiego Huntkeya więc nie odpowiemy. Precyzyjniej zadawaj pytania.

Co do tematu:

nie ma czegoś takiego jak efektywność, jest sprawność. Podejrzewam, że wersje CS pójdą na rynki inne niż europejski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi