Pietrro Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 Witam, zamierzam kupic sobie nowy fonik bo moja 6680 juz troszke wysluzona jest. Zapewne kazdy juz wie czym jest iphone. Zalezy mi na prostocie obslugi a interfejs jest tez niczego sobie. Prosze o opinie co myslicie o tym telefonie osoby ktore mialy z nim stycznosc(dzieci neo ktore nie widzialy go na oczy prosze o nie wlaczanie sie do dyskusji) 1. Jak dlugo trzyma bateria? Czy faktycznie tak jak deklaruje producent? (przypomne:Internet: 6 godz; odtwarzanie wideo: 7 godz; odtwarzanie audio: 24 godz ; Czuwanie: 250 h ) Zalezy mi na telefonie multimedialnym a jesli te deklaracja sa prawdziwe to chyba zgniata konkurencje. 2. Jak wygodny w rzeczywistoci jest jego interfejs? (przypomne: http://www.youtube.com:80/watch?v=YgW7or1TuFk) Czy pisanie na tej ekranowej qwerty jest takie latwe? czy faktycznie klawisze sa dosc duze? 3. Jak jest w koncu z mmsami i umtsem? Widze na necie sporo softow na ebayu ktore go wlaczaja ale nie moge znalezc niezaleznych aplikacji ktore to zrobia. Dziala juz czy jeszcze nie? (Przypomne: serwis iPhoneFreak zamieścił ciekawą informację na temat układu firmy Infineon użytego w iPhonie. Otóż analiza przeprowadzona przez Francuzów wykazała, że układ ten wspiera Flasha, Javę czy też MMSy ale najciekawsze jest to, że układ ten ZAWIERA GPSa, radio FM oraz obsługę 3G! Wszystko to można odblokować programowo i niewykluczone, że pojawi się wraz z kolejnymi wersjami firmware. Być może właśnie wersja europejska otrzyma 3G dzięki właśnie nowej wersji firmware. 4. Jak oceniacie jego atrakcyjnosc i funkcjonalnosc w stosunku do innych tego typu urzadzen w cenie do ~1400 zl(za tyle mozna juz dostac iphone i odblokowac sobie bez problemu) 5. Jak z kompatybilnoscia i programami firm 3cich? (przy okazji dziala webgg?) 6. Jakie macie inne uwagi dotyczace fona. macie wszystko co trzeba czy czegos brakuje? Z gory dzieki za odpowiedz i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 Jeżeli czekasz na osoby, które go używały to pewnie wątek zgninie śmiercią naturlną. Wejdź sobie na mobile-review.com i poczytaj co o nim myślą - w większości mają rację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor1000 Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 (edytowane) Moim zdaniem kupowanie iphone można rozpatrywac w kategoriach drogiej, nieopłacalnej zachcianki i niema zadnych praktycznych zalet. Przynajmniej narazie kiedy jest on zupełnie niedopracowany i pozabowiony wsparcia jeżeli chodzi o dodatkowe oprogramowania. Dodatkowo dochodzi kwestia przystosowania go do używania w polsce. Moim zdaniem iphone to po prostu wytwór marketingu rozdmuchany do granic mozliwosci dzieki czemu na początku sprzedal sie tak jak sie sprzedal. Niestety jest to nadal ipod z namiastka pozostalych funkcji (brak nagrywania wideo, mmsów, umtsu itp). Myślę ze nawet odblokowanie takich funkcji jak gps czy umts w późniejszych wersjach nie pomoze temu urządzeniu bo konkurencja już teraz oferuje znacznie bardziej zaawansowanie urządzenia jak Nokia n95, SE P1i czy wszelkiego rodzaju PDA które są znacznie bardziej dopracowane, posiadaja lepsze parametry oraz ogramone zaplecze oprogramowania przy podobniej lub niższej cenie. Edytowane 25 Września 2007 przez gregor1000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 w komputer śwecie był artykuł o iphone, specjalnie kupiłem, i wychodzi na to ze to gadżet, zabawka, brakuje wielu funkcji, totalnie nie opłacalny, 3 razy tańsze telefony wiecej oferują Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 (edytowane) Co do śledztwa że układ zawiera wiele możliwości które są nieaktywne to przypomina mi się sytuacja z siemensem sl45i (brak gprs) który miał układ jak s45 (działa gprs) i pomimo że soft jednego i drugiego był bardzo łatwy w modyfikacjach to nikomu nie udało się uruchomić gprs w sl45i... A już możliwość uruchomienia gpsa to w ogóle pominę milczeniem bo gps to nie tylko układ, a przede wszystkim dobra antena bez której choć byś miał najlepszy układ to sygnału nie złapiesz ;]. Potwierdzeniem niech będą moduły gps nokii zbudowane na układzie sirf star III które gubią sygnał, mają problem z jego złapaniem, po wsadzeniu do schowka w samochodzie jest problem z utrzymaniem sygnału z satelit, a chińskie moduły na tym samym układzie działają dużo lepiej, nie gubią sygnału, można wsadzić do schowka i działają bez problemu :). Edytowane 6 Października 2007 przez IGI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 (edytowane) A według mnie iPhone to bardzo fajne urządzenie. Bawiłem się nim troszkę i byłem zauroczony. Nie będę tu rozpisywał się o cenie bo jak wiadomo jest to kwestia czy ktoś może sobie nie to pozwolić czy nie i nie jest to bezpośrednia wada iPhona jako tako. Nie ma on może jakiś wyszukanych funkcji, ale nie każdy jest, przepraszam za określenie, "informatycznym świrem" i potrzebuje miliona opcji. Dostaje jednak za to bardzo fajny gadżet, który jest wprost idealny dla młodego człowieka. Obsługa tego telefonu to bajka. Duży, przejrzysty wyświetlacz na którym bardzo dobrze ogląda sie filmy i zdjęcia oraz obsługuje menu itp. Co do zdjęć to zaimponowało mi ich przeglądanie. Palcami sobie powiększasz, przewijasz na kolejne jednym ruchem, ma wbudowany żyroskop i w ogóle super :) Dodatkowo można liczyć w przyszłości na aktualizacje, które rozszerzą funkcjonalność tego telefonu. Według mnie wszyscy tak najeżdżają na tego iPhona, a każdy tak naprawdę chciałby go mieć, bo jest to naprawdę ciekawe urządzenie z bardzo wygodna obsługą. Jest on może trochę bajerancki, ale kto nie lubi mieć czasem czegoś bajeranckiego? PS. Wygląd też jest dla niektórych plusem. Porównaj sobie iPhona np. z klocowatą N95 Edytowane 6 Października 2007 przez koparka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 (edytowane) ja tam czekam na lepszego Meizu M8 :D Edytowane 6 Października 2007 przez Cmx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Nie ma on może jakiś wyszukanych funkcji, ale nie każdy jest, przepraszam za określenie, "informatycznym świrem" i potrzebuje miliona opcji.Hmm a od kiedy wysylanie MMS-ow, nagrywanie video czy zwykle kopiuj-wklej to hi-end ficzer? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Kolega dostał służbowego, więc niedługo wybiorę się obadać. Przy obecnej cenie $, to może kupiłbym sobie wersję 4GB, jeśli rzeczywiście zrobi na mnie takie wrażenie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 Jego podstawowa zaleta to ... nie ma konkurencji ;P Mizu M8 wyjdzie gdy iPhone będzie posiadało już z 3-4mln ludzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 Hmm a od kiedy wysylanie MMS-ow, nagrywanie video czy zwykle kopiuj-wklej to hi-end ficzer? :blink: Może w przypadku iPhone do końca to się nie tyczy ale chodzi mi mniej więcej o coś takiego. Wszyscy na forum polecają telefony z symbianem, a tak naprawdę mało komu się to przydaje. Znam kilka osób, które miały taki telefon i go strasznie przeklinały. Już każdy jak słyszy smartfon to od razu się zniechęca (a niby taki pro fon). Niektórym (większości) bardziej odpowiada fajny wygląd, interfejs, obsługa, bajery niż jakieś dobre parametry. iPhone jest właśnie idealnym telefonem dla młodzieży, choć wiem, że wśród ludzi którzy lubią trochę tematykę elektroniczną nie znajdzie się dużo amatarów. Mój kumpel ma to i duży ekran, gierki, net, przeglądanie fot jest bardzo ciekawym zajęciem na wykładach - dużo pewnie lepszym niż obsługa gpsa, wgrywania aplikacji czy przeglądanie plików biurowych... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 No więc miałem okazję pobawić się ajfonem. Pobawić to chyba idealne określenie w przypadku tego urządzenia, bo telefonem to ciężko nazwać. Jak dla mnie jest to iPod oraz punkt dostępu do netu z modułem GSM ;) Mimo wszystko wrażenie zrobił na mnie na prawdę duże. Sam wygląd, wyświetlacz i ten multi- touch sprawiają radość. Na pochwałe zasługuje też ekran który automatycznie zmienia położenie, gdy mamy uruchomioną funkcję iPoda. Na pewno nie zrobiłby na mnie tak ogromnego wrażenia, gdybyśmy nie byli w zasięgu wi-fi. Niby zabawka a z kolei czasem doskwiera używanie tej klawiatury ekranowej. 399$ to nie jest wygórowana cena jak na to urządzenie imho. Jeśli ktoś ma możliwość kupić za taką cenę, bez żadnego pośrednictwa w PL to myślę że warto, bo jest to bardzo ciekawa odmiana. Z rzeczy PODSTAWOWYCH rzeczywiście przydałyby się mms'y. Niestety mój wcześniejszy pomysł z próbą zakupu wersji 4GB za 299$ nie wypali, bo jak się dopiero dowiedziałem została ona oficjalnie wycofana. Pewnie o wielu rzeczach, które mi się wtedy bardzo podobały zapomniałem, ale sporo piwa przy tym "oglądaniu" też poszło :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 koparka@ na co wydawać tyle kasy co to niema: mms !!!!!!! bluetooth !!!!!!!!!!!!!!!!! max wada radio wideorozmowy (bez umts) telefony 3x tańsze mają lepszą ofertę, tu jedynie design, nic więcej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Z tego co widzę, dużo osób niepotrzebnie wzięło sobie do serca że jest to telefon. W porównaniu pod względem wygody obsługi nie wygra ze zwykłym telefonem, ale nikt go nie kupuje w ciemno i podejmuje decyzje świadomi mając na uwagę jego braki (nawet podstawowych funkcji). Może warto również pamiętać o tym, że jest to odtwarzacz z pamięcią o pokaźnej wielkości. Imho gra fajniej niż iPod Nano- może to tylko różnica wynikająca ze słuchawek, ale jednak zawsze jakaś poprawa. Pomijając brak sprzętowej klawiatury qwerty, to przeglądanie stron internetowych jest wygodniejsze niż na PDA. Nie mam na celu nikogo przekonywać na siłę, jednak uważam że porównywanie tego do typowego telefonu jest co najmniej nie trafione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 można by załozyć ze to odtwarzacz z telefonem i tyle, palmy i normalne telefony oferują więcej za sporo niższą cenę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Brat go miał w rękach. Podobno dopiero jak się go weźmie samemu do ręki to wiadomo o co tyle wrzawy powstało. Po prostu taka bajerka, że ciężko się wysławiał jak mi opowiadał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...