fllanker Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 (edytowane) Witam mam taki problem, ostatnio zwalil mi sie podreczny dysk i chcialem go wyzerowac programem segate disc wizard (dosowy), ktorego wczesniej uzywalem nie wiem tylko czy na tym kompie, bo wczesniej mialem innego troche. W kazdym badz razie, wkladam wykrywa plyte odpala sie program cos tam sobie sprawdza itd i juz wlancza sie logo segate i nagle wychodzi z programu i normalnie wiersz polecen tak jak bym sam z niego wyszedl, plytka dziala napewno bo na laptopie moim i brata sie odpala bez problemu. Nie wiem od czego to zalezy ten program podczas uruchamiania sie sprawdza tam sobie jakies rzeczy sterowniki itp moze cos mu nie pasuje ale co i dlaczego, skoro plytka jest ok to powinna smigac. Komp taki jak w podpisie. Edytowane 25 Września 2007 przez fllanker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 hmm... dosowy program + brak dosowych sterowników dla kontrolera SATA = ??? :P mi z podobnego powodu nie działa dosowy NortonGhost na JMicornie :rolleyes: rozwiązanie - poszukaj jakiegos Windowsa LiveCD np. z Eraserem na pokładzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fllanker Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 hmm... dosowy program + brak dosowych sterowników dla kontrolera SATA = ??? :P mi z podobnego powodu nie działa dosowy NortonGhost na JMicornie :rolleyes: rozwiązanie - poszukaj jakiegos Windowsa LiveCD np. z Eraserem na pokładzie hmm ale eraser to program do odzyskiwania danych o ile sie nie myle co mi to da ? napisz dokladnie co mam zrobic bo zalezy mi na tym zeby dziala mi ten disc wizard. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 hmm ale eraser to program do odzyskiwania danych o ile sie nie myle co mi to da ? napisz dokladnie co mam zrobic bo zalezy mi na tym zeby dziala mi ten disc wizard.Eraser jak sama nazwa wskazuje to program do trwałego usuwania danych z dysku - jeżeli Twoje zerowanie było podyktowane chęcia oddania czystego dysku do serwisu to powinno zadziałać. Generalnie jak usuniesz partycje na dysku i utworzysz 1 wielką, a następnie spróbujesz ją wyczyścić to błędy logiczne też powinny poznikać, natomiast jak masz błędy fizyczne (uszkodzona powierzchnię magnetyczną na talerzach) to nie da rady naprawić jak nie działa DiskWizard to może sprawdź MHDD - opcja ERASE, a potem REMAP... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fllanker Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 ale sluchaj zaluzmy ze chce odpalic disc wizarda na takim configu jak teraz poz podlanczania innych dyskow, poprostu nie czaje dlaczego to niedziala skoro wczesniej dzialalo, nic chodzi mi o to jak wyzerowac dysk tylko o to dlaczego nie chce sie mi zbootowac plytka z disc wizardem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...