wojtekj Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 Witam. Nie znalazłem odpowiedniego działu więc piszę tutaj. Na jednej stronie z piratami znalazłem takie regulamin: Nie zajmuję się piractwem, nie sprzedaję programów komputerowych, gier, muzyki, ani filmów DVD. Działalność ma jedynie na celu umożliwić, osobom nie potrafiącym wykonać kopii lub/i nie posiadającym nagrywarki, nabycie kopii zapasowej (w formacie DivX) posiadanego filmu DVD. Oferta jest więc skierowana dla osób, które pragną zdobyć, w formacie DivX, kopie zapasowe posiadanych filmów DVD. Filmy oferowane są tylko i wyłącznie w tym celu (nabycia kopii zapasowych posiadanych filmów DVD). Taka jest misja tej strony. Działalność nie ma charakteru komercyjnego. Nie zajmuję się jakąkolwiek formą sprzedaży filmów divx. Nie stanowi to dla mnie żadnego źródła dochodu. Opłata nie jest pobierana za dane, lecz za usługę zarchiwizowania ich na CD. Koszty obejmują wyłącznie cenę nonika, jego nagrania i wysłania oraz amortyzację sprzętu. Z danych zamieszczonych na oferowanych płytach można korzystać tylko i wyłącznie w przypadku posiadania na nie licencji (posiadanie oryginalnego filmu DVD). Nie ponoszę odpowiedzialności za niezgodne z prawem wykorzystanie nabytych filmów oraz za nieprzestrzeganie licencji poszczególnych pozycji przez właściciela kopii płyty. Dokonując zamówienia oświadczasz, iż zapoznałeś się z niniejszym regulaminem i akceptujesz go. Czy jest to zgodne z prawem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 IMHO nie , jest to jednoczesnie omijanie prawa , cos jak Windows z Dellow , ktory ludzie chetnie biora myslac o legalnosci. Takie cos mozesz wykonac , ale z posiadanego oryginalu. Tak samo jest z grami , mozesz zrobic sam sobie backup , ale nie zassac bo rozne numery seryjne itd. Ciekawe zredagowane , fakt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 IMHO nie , jest to jednoczesnie omijanie prawa , cos jak Windows z Dellow , ktory ludzie chetnie biora myslac o legalnosci. Takie cos mozesz wykonac , ale z posiadanego oryginalu. Tak samo jest z grami , mozesz zrobic sam sobie backup , ale nie zassac bo rozne numery seryjne itd. Ciekawe zredagowane , fakt. Z tego co sie orientuje, to np. w Niemczech winda z np. Dellow jest legalna, nawet kupowana oddzielnie i instalowana na nie-Dellu. W normalnych sklepach z softem mozna ja kupic, nie tylko na eBayu. Jest jakis paragraf (chyba jednak tylko w DE), ktory na to pozwala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 A czemu gier miałbym nie ściągać? Złamałem płytkę od BF2, to sobie ściągnąłem. Mam oryginał z serialem więc moim zdaniem jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 ... jak masz paragon /połamaną oryginalną plytke + seriala (lub cokolwiek co poswiadczy o tym ze masz oryginala to mozesz sobie posiadać taką kopie, ale jakbyś nie zauważył taka stronka nie pyta o to czy masz oryginała czy nie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 Jeżeli ma serial oryginalny to ok. Nie powinni się czepiać. Co do piractwa, jeżeli ktoś będzie chciał ściągać z netu to będzie robił to dalej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 Nielegalne. Już było takich różnych tekstów sporo. Piractwo i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 bredzisz pigmej jest to w pelni legalne o ile zglosisz sie do tego goscia ze swoim oryginalnym nosnikiem i tenze nosnik nie bedzie zabezpieczony zadnym zabezpieczeniem wykonywanie kopii jest u nas w pelni legalne i masz do tego prawo nielegalne jest lamanie zabezpieczen a niestety olbrzymia wiekszosc filmow jest zabezpieczona oczywiscie sa firmy ktore maja to gdzies poczynajac od slysoft i ich anydvd czy deamon tools badz jakis innych emulujacych badz usuwajacych zabezpieczenia niektore z tych programow w niektorych krajach sa nielegalne a wiec tez ich posiadanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Hmm to jest dosyć trudny temat. Co do piractwa ile osób z was ściągnęła pierw jakąś grę, a potem ją kupiła? Bo była naprawdę świetna. -fallout -fallout 2 -fallout tactics -Messiah mogę tak wymieniać jeszcze z 40 linijek. Z tego co pamiętam to ściągnięte pliki można trzymać na dysku 24h. W tym czasie znajdziemy parę godzinek żeby zobaczyć jak dana gra (lub cokolwiek) nam się widzi i pójść jak normalny człowiek do sklepu i ją kupić. Z chęcią bym kupił wersje Jericho na DVD, miodzio serial :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Z tego co pamiętam to ściągnięte pliki można trzymać na dysku 24h. W tym czasie znajdziemy parę godzinek żeby zobaczyć jak dana gra (lub cokolwiek) nam się widzi i pójść jak normalny człowiek do sklepu i ją kupić.Kurcze, a ja myślałem że to właśnie dlatego demówki wypuszczają, ale się widać myliłem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 capone - bzdury pleciesz... ani sekundy nie mozesz miec oprogramowania (nie mylic z danymi multimedialnymi - filmami, muzyka, itd.) na dysku, bo to tak jakbys cos ukrad a potem to zniszczyl! cala strona jest nielegalna, bo aby bylo inaczej: -autor musialby empirycznie sprawdzic kazdego interesanta, w przeciwnym razie - lamie prawo -kopia zapasowa to kopia zapasowa, a nie rip... -ponadto prawo kopii zapasowej dziala tylko wtedy, gdy jedynym jej posiadaczem jest wlasciciel legalnej kopii i nie jest ona publicznie dostepna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...