Skocz do zawartości
Oststern

Abonament vs pre-paid

Abonament vs Pre-paid  

97 użytkowników zagłosowało

1. 1. Abonament vs Pre-paid

• Abonemant
      48
    • Pre-paid
      49

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem abonament,mixa i teraz mam pre-paid i uważam że pre-paid najlepszy.W Anglii wystarczy że jestem w sklepie i mam karte przy sobie(taka z O2) daje kobicie karte przy kasie place i za 1min mam kase na koncie.Poza tym muszę się ograniczyc przez co nie narażam rodziców na koszty.Mam taką usługe Post-code,wysylam sms z moim kodem pocztowym i mam w okręgu tego kodu(czyli dobre 2-3 kilometry)500 min na miesiąc za free.Przez co mogłem do Polski dzwonić gdy moja mama miała karte 02 w swojej komie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w mixplusie jest darmowy numer za 10zl ;/ wiec i chyba simplus ma cos takiego....... ;/

W simplusie na 100% nie ma. było ale jako promocja i wycofali to już dawno.

Za przedłużenie umowy w plusie o 1 rok (taryfa kubali25) zaoferowali mi uwaga, uwaga... darmowy numer przez 12 miesięcy za free. ŻAL. Podpisując z nimi nową umowę miał bym go za free na 6 miesięcy. Po prostu za przedłużenie dostałem tak jakby równowartość 60zł na wykorzystanie... Dodam że jestem z nimi od 4 lat i od 2 lat jest też drugi numer wzięty na tą samą osobę, nawet na tym samym koncie.

No ale co zrobić skoro właśnie ten free numer to dla mnie podstawa :/. Ogólnie Plus w porównaniu do Ery całkowicie olewa klientów przy przedłużaniu umowy. Oczywiście Babka która mi przedstawiała ofertę była bliska orgazmowi jak mówiła jakie to wszystko opłacalne i że abonament jest extra...

Edytowane przez skinny500

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy psioczy na innego operatora że nie dba o swoich klientów. A ja muszę pochwalić orange. Abonament mam od niedawna, płacę 110 złotych w orange premium, dostałem jedwabisty telefon za niewielką kwotę pieniędzy (k800i), mam 50 zlotych na 3g przez pol roku, mobilną telewizje za free (jakosc nie powala, ale jak dają to bierz, jak biorą to uciekaj), ubezpieczony mam telefon od wszelakich złych przygód i jeszcze złoty numer gratis mi chcieli wcisnac - ale chciałem swój stary z POPa. Z wideokonferencji korzystam z moją kobietką pełną parą. Wczoraj na koncie pojawiło mi się 250 złotych do wykorzystania do orange i na wszystkie sieci, smsy z podziękowaniami że zdecydowałem się na abonament, do tego usłusa SMS Mega na 90dni do orange...korzystam sobie z mobilnego gadu gadu, przegladarki internetowej przynajmniej 2h dziennie jak nie mam innej mozliwosci korzystania z sieci, i kasy ubywa mi tak mało że wydaje mi się że wcale nie znika o_O (na bierząco sledzę *200 albo orangeon-line.pl/płatnosci). Punkty profit mam naliczane podwójnie za placenie rachunków online, za te punkty będę mogł matuli doładowywac konto popa które ma....normalnie czuję się jak przyjęty z pocałowaniem ręki i bardzo mi to pasuje. Jako wieloletni użytkownik popa, wydając stówke miesiecznie na karty - uwazam że krok w stronę abonamentu był naprawdę udany i póki co go nie żałuję. No i polecam oczywiscie bo jesli ktos wie że go stać na to aby zobowiązać się na daną kwotę co miesiąc, to żaden pre paid tutaj nie ma siły na abonament. :D

Edytowane przez apo5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz najnizszy mozliwy abonament, cudow nie oczekuj...

Nie oczekuje cudów, zauważ że podpisując nową umowę zyskuje się więcej niż przedłużając starą. Bo podpisując nową dostaje sie jeszcze telefon za złotówkę który można opchnąć za jakieś 300zł (bo w najniższym abonamencie nie ma co liczyć na więcej wart tel.). Jak ja zobaczyłem co mi oferują na 2 lata to już lepiej mi się opłacało brać na rok :| W ogóle więcej ofert było z przedłużeniem na rok zamiast na dwa i to mnie dość mocno dziwi.

ERA by mi takiej ***** oferty nie proponowała... Wiem bo znam parę osób które są w Erze i przedłużały swoje umowy. Ale co zrobić skoro osoby z którymi ja pisze i rozmawiam mają właśnie plusa (ale pre paida, sms w sieci po pół grosza, w abonamencie po niecałe 20gr...)

Edytowane przez skinny500

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oststern, pewnie że się da. To wszystko bardzo dobrze ze sobą współgra, sa tapetki darmowe, themy itd, i są naturalnie również płatne. Jedyne za co zapłacisz ściągając theme to to przesył danych, ale to są tak groszowe sprawy (a jak masz orange internet za 5 zlotych wykupiony do abonamentu to juz wogóle grosze) których wogóle nie odczuwam. Dzwonki itd to sobie sam robię w domu z mp trójek i kablem przesyłam do telefonu bo jakośc tego co z netu mozna sciągnąc woła o pomste do nieba :) Generalnie jest jak najbardziej ok.

Edytowane przez apo5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi