qlf0n Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 (edytowane) Witam.. Powoli dobija końca moje myślenie. Kasę już mam i prosze o radę a nawet dwie. Po pierwsze dzisiaj spojrzałem na różnice między E4300 i 2160. Zastanawiam się mocno czy opłaca się dorzucać te 150zł skoro wydajność jest prawie na tym samym poziomie. Oświećcie mnie, jeśli źle widzę, może jeden z nich lepiej się kręci? Pamięci celuję na Geil / Patriot 2x 1GB dual channel kit 800MHz DDR2, jakieś zalecenia? Najtrudniej z płytą. Po 3 tygodniach czytania ustawiłem się raczej na GA-P35-DQ6.. Przede wszystkim pasywna, na czym mi zależy, wchodzi w nią Scythe Ninja, którą mam zamiar na nią założyć. Dobry wybór? Do codzienniej pracy zestaw fajny ale korci mnie chociaż lekkie a może większy oc stąd poprzednie pytania o różnice w procach, pamięci i płycie. Posiadam półpasywny zasilacz, opis w sigu.. Każda rada na wagę złota. Jutro / pojutrze wybieram się po sprzęt. Zostaję na pewno na chipsecie Intela P35 / P965 oraz płycie S775 z firewire. Takie wymagania minimalne. Edytowane 26 Września 2007 przez qlf0n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 E2160 2*1GB Kingston 667 Asus P5K-E // Foxconn P35A taka opcja ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlf0n Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 E2160 2*1GB Kingston 667 Asus P5K-E // Foxconn P35A taka opcja ;) P5K-E/WIFI-AP ? Te pamiątki będą się cokolwiek kręcić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 będą będą-i to całkiem nieźle. płytę weź foxconna procek oczywiscie E2160 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 Będą, szczególnie na elipdach. Ew. bierzesz TwinMOS Twister 800 po 115 zł za 1GB :) Tak, P5K-E WI-FI AP. IMHO lepsza i lepiej dostępna od Foxconna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlf0n Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 Będą, szczególnie na elipdach. Ew. bierzesz TwinMOS Twister 800 po 115 zł za 1GB :) Tak, P5K-E WI-FI AP. IMHO lepsza i lepiej dostępna od Foxconna Dobrze widzę, że Fox nie ma firewire? Więc odpada.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 kontroler firewire 40zł ale jak skreślasz płytę bo go nie ma to ok :) ja bym brał foxconna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlf0n Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 (edytowane) kontroler firewire 40zł ale jak skreślasz płytę bo go nie ma to ok :) ja bym brał foxconna No i sprawa stanęła na całkiem innej płycie.. Z braku laki i innych zdarzeń. asus p5kc + e4300 + 2x 1gb ocz 800. Pytanie mam, w jaki sposób interpretować takie różnice w temperaturach oraz fsb: Temperatura_c2d_nooc_idle Temperatura_c2d_oc_idle i czym najlepiej mierzyć.. Edytowane 28 Września 2007 przez qlf0n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...