Skocz do zawartości
qlf0n

C2d E4300, Geil / Patriot Dual 2gb / Mobo S775

Rekomendowane odpowiedzi

Witam..

Powoli dobija końca moje myślenie. Kasę już mam i prosze o radę a nawet dwie. Po pierwsze dzisiaj spojrzałem na różnice między E4300 i 2160. Zastanawiam się mocno czy opłaca się dorzucać te 150zł skoro wydajność jest prawie na tym samym poziomie. Oświećcie mnie, jeśli źle widzę, może jeden z nich lepiej się kręci? Pamięci celuję na Geil / Patriot 2x 1GB dual channel kit 800MHz DDR2, jakieś zalecenia? Najtrudniej z płytą. Po 3 tygodniach czytania ustawiłem się raczej na GA-P35-DQ6.. Przede wszystkim pasywna, na czym mi zależy, wchodzi w nią Scythe Ninja, którą mam zamiar na nią założyć. Dobry wybór? Do codzienniej pracy zestaw fajny ale korci mnie chociaż lekkie a może większy oc stąd poprzednie pytania o różnice w procach, pamięci i płycie. Posiadam półpasywny zasilacz, opis w sigu..

Każda rada na wagę złota. Jutro / pojutrze wybieram się po sprzęt. Zostaję na pewno na chipsecie Intela P35 / P965 oraz płycie S775 z firewire. Takie wymagania minimalne.

Edytowane przez qlf0n

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kontroler firewire 40zł

ale jak skreślasz płytę bo go nie ma to ok :)

ja bym brał foxconna

No i sprawa stanęła na całkiem innej płycie.. Z braku laki i innych zdarzeń. asus p5kc + e4300 + 2x 1gb ocz 800. Pytanie mam, w jaki sposób interpretować takie różnice w temperaturach oraz fsb:

Temperatura_c2d_nooc_idle

Temperatura_c2d_oc_idle

i czym najlepiej mierzyć..

Edytowane przez qlf0n

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi