Andrev Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 witam mam taki dziwny (dlamnie) problem ostatnio kupiłem płyty dvd i nic by nie było w tym dziwnego , ale zaczeoł mi wyskakiwać taki błąd w nero : błąd kalibracji prędkości w sklepie powiedziano mi ze musze zaktualizować BIOS NAGRYWARKI dvd mam prożbe niemam zielonego pojęcia czy w nagrywarce jest bios :blink: JAK SIE ZA TO ZABRAC ?? a ma nagrywarke :waitec,action 164 double layer-dual format Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 (edytowane) Firmware masz tutaj: http://web.archive.org/web/20060922223058/...er/download/930 Ta nagrywarka to Oem LiteOn'a i mozna do niej wgrac firmware od liteon'a ale Tobie nie radze bo predzej zepsujesz. http://club.cdfreaks.com/archive/index.php...C/t-140756.html Edytowane 26 Września 2007 przez Kolobos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrev Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 wielkie dzięki ale mam jeszcze pytanko : z dyskietki i z pod dosa trzeba to odpalic i sie wgra ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Nie wiem, nie sciagalem tego pliku. Uruchom pod windows i zobacz, teraz wiekszosc napedow mozna flashowac pod windows. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrev Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 aha spakowany jest plik *exe ale niestety nie moge go wypakować , podobno uszkodzone archiwum ;/ a w google nie umiem znalesc takiego pliku :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Otworz plik zip przy pomocy rar i z menu Tools wybierz Repair archive, nastepnie normalnie rozpakuj naprawiony plik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrev Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 od dzięki za pomoc archiwum juz działa odpaliłem ten plik zmieniłem to co miałem zmienić ale z pliku JSX2 na JSX2 i już ucieszony ze nagrywarka bedzie nagrywała włożyłem płytę do nagrania ,zanim zaczeła nagrywać kreciła sie ze 2 minuty poczym zaczeła nagrywac . już myślałem ze po problemie chcąc nagrać nowe dvd wystapił ten sam BŁĄD kalibracji prędkości , to chyba był przypadek ze plyta pod pasowała .... help Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 (edytowane) Spróbuj jeszcze tej strony: http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html Wczoraj jeszcze robiłem/aktualizowałem bios w LiteOn'ie u znajomego. Poprostu poszukaj swojego modelu i powinieneś znaleźć kilka versji biosów.Ściągnij najnowszy (po rozpakowaniu będzie plik exe dla windy i bin dla dosa) i zobacz,czy pomorze,a jak nie to spróbuj ze starszym w kolejności biosem. pzd ps: a i jeśli masz nero,to sprawdź w NERO INFO TOOL, czy masz (poprawnie) zainstalowane wszystkie sterowniki systemowe (ACPI etc.). Tylko nie wiem jak u ciebie bo u mnie na nero 7 essential nic nie mam w tej zakładce,ale jak mialem nero 6 i LiteOn'a to była tam dokładna informacja CZY i JAKIE stery są zainstalowane. pzd Edytowane 27 Września 2007 przez jurek911 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrev Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 znalazłem coś takiego : Polski autoryzowany dystrybutor sprzętu LiteON, firma AB S.A., poinformowała o wprowadzeniu do swojej oferty nowego napędu Waitec Action 164. Jest to bezpośredni odpowiednik nagrywarki LiteON SOHW-1673S mam nadzieje ze ten bios bedzie ok patrzyłem w Nero info Tool ... przyznam sie bez bicia nie wiem na co tam zwrócić uwagę wgrałem do modelu SOHW-1673S po restarcie kompa 1 dvd poszło idealnie nie wariowało na początku nagrywania równym tempem do końca.... juz ucieszony ze wkońcu basta ..... ku mojemu zaskoczeniu przy dvd nr2 znowu błąd ... moze jakis starszy wgram moze sie poprawi.... pytanie: wie ktos czemu tak sie moze dziać jakaś nowa technologia tłoczenia płyt .ze trzeba zmieniac to oprogramowanie /bios nagrywarki ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 Muszę się przyznać,że nie bardzo już jestem w temacie,ale za czasów sohw 1633, każdy kolejny bios dawał obsługę nowych płyt, prędkości i co najważniejsza strategii zapisów co owocowało w poprawności zapisu danych, ich trwałości etc. Skoro żaden bios nie działa po pierwszym użyciu oddaj sprzęt na gware (jeśli masz możliwość),bo w końcu nie działa tak jak powinien. pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 nie napisales jakie plyty - emtec i titanum miewaja bledy juz na etapie produkcji i czasem pol szpindla leci do kosza....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leoni Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Ja kiedys mialem cyrk z TDK kupowanymi w markecie (Geant). Cake 10 sztukowy. Na 10 sztuk nagranych, cala 10-ka poszla sie "kochac". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrev Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 własnie tak miałem /mam kupiłem co prawda płyty platinium ale po zmianie nagrywarki wszystko działa stara oddałem bratu :] dziwny odchył bo tylko tych 1. płyt nie widzi w sensie bla kalibracji mocy a reszta hula :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...