seba_999 Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 Witam. Proszę o ocenę zestawu: Intel Core2 Duo E6320 1.86 GHz (S775) BOX 682 Microstar P35 NEO2-FR 468 GoodRam DDR2 2 x 1GB 900MHz PRO 357 Seagate 250 GB Barracuda 7200.10 (16MB, SATA II) 278 Wersja z jednym talerzem GeForce 8600 GTS Palit 256MB HDTV & DVI (PCI-E) 579 Be-quiet Straight Power BQT E5-450W 304 Gigabyte GZ-X2 Silver 199 Scythe Mugen 165 Proszę się nie sugerować cenami (z komputronika), części będą kupowane w jakimś tańszym sklepie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 (edytowane) E 2160, Palit 8600GT Sonic+, Abit IP 35-E tyle odemnie :) Edytowane 26 Września 2007 przez Nerevar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 E 2160, Palit 8600GT Sonic+, Abit IP 35-E tyle odemnie :) A tak? Intel Pentium Dual Core E2160 1.8 GHz (S775) BOX Abit IP35-E GoodRam DDR2 2 x 1GB 900MHz PRO Seagate 250 GB Barracuda 7200.10 (16MB, SATA II)** GeForce 8800 GTS Palit 320MB TV & 2x DVI (PCI-E) Be-quiet Straight Power BQT E5-450W Gigabyte GZ-X2 Silver Scythe Mugen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 jak masz kase na lepszą grafe to jak najbardziej, pomiędzy 8800 a 8600 jest jeszcze radzio x1950xt 512 :) który jest jedna z najlepszych kart DX9, jedyny problem to brak DX10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 jak masz kase na lepszą grafe to jak najbardziej, pomiędzy 8800 a 8600 jest jeszcze radzio x1950xt 512 :) który jest jedna z najlepszych kart DX9, jedyny problem to brak DX10.Zestaw jest dla kumpla. Będzie pracował pod kontrolą linuxa (suse). Wracając - zasilacz wystarczy? Czy lepiej BQ 500W? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 450W powinien raczej starczyć, co do kompatybilności z pingwinem to nie wiem, nie znam się na pingwinach :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 450W powinien raczej starczyć, co do kompatybilności z pingwinem to nie wiem, nie znam się na pingwinach :PJedynym wymaganiem było: grafika ze stajni zielonych :D, więc resztą się nie przejmuje :) Dzięki za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 Linuks... gra? Jesli nie to na cholere mu taka grafa, dlaczego taki dupny dysk, najszybszy dysk to WD AAKS, najcichszy to Samsung T166.. wiec co tutaj robi wolny i glosny seagate? Czemu scythe mugen a nie infinity? Abit ma ciagle problemy ciagle ktos narzeka, bierz Neo2-FR.. nie wydalbym 200zl na obudowe... xD... nvidia bo stery pod pingwina sa.. ale ati ostatnio tez dalo kod zrodlowy wiec bedzie coraz lepiej ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleksiq Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Nie wiem jak na ati działa ale u mnie pod Ubuntu wszystkie gry działają dobrze + wine + cedega ( 7600GS ) dodatkowo zakochałem się w Nexuiz :)) najlepszej grze stricte 4 linux Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 (edytowane) Linuks... gra?Gra dlaczego taki dupny dysk, najszybszy dysk to WD AAKS, najcichszy to Samsung T166..1) 250 GB to dużo? 2) Seagate 250 GB Barracuda 7200.10 (16MB, SATA II) - wersja z jednym talerzem jest wolna? 3) Do WD nie mam zaufania, a do szajsunga to już w ogóle Czemu scythe mugen a nie infinity? (...) Abit ma ciagle problemy ciagle ktos narzeka, bierz Neo2-FR OK zmienię. nie wydalbym 200zlTo już jest rzecz względna. Kumpel sam sobie taką wybrał więc nic mi do tego. On będzie na tym kompie pracował i na niego patrzył, nie ja. Są ludzie, którzy wydają na budy dużo dużo więcej... Edytowane 27 Września 2007 przez seba_999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 dlaczego taki dupny dysk, [...] wiec co tutaj robi wolny i glosny seagate?Seagate jest bardzo dobrym dyskiem, a jeżeli tak mówisz to poprzyj to testami, poza tym 5 lat gwarancji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 (edytowane) Co do posta crash_zero: Ja nie wiem dlaczego panuje taki "stereotyp", że pracując na linuxie, nie wykorzysta się dobrego sprzętu. Z tego co kumpel mi mówił (a nie jest świeży jeśli o linuxa chodzi) wynika, że taki np suse lepiej wykorzysta procka 64-bitowego dwurdzeniowego niż windows. Nie daje głowy za to co mówił, po prostu piszę to co usłyszałem. Najlepiej powiedzieć, że linux to jest [ciach!]o, że nic się na nim nie da zrobić itp, a tak faktycznie to nawet się go na oczy nie widziało co nie? Edytowane 27 Września 2007 przez seba_999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oink_oink Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 nie wydalbym 200zl na obudowe... xD... Ta buda jest tania jak barszcz.. 147plnow+wysylka w komputronik.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 (edytowane) Seagate jest bardzo dobrym dyskiem, a jeżeli tak mówisz to poprzyj to testami, poza tym 5 lat gwarancji... Hmm.. nie mialem go wiec nie wnikam.. czytalem testy dyskow 320gb, i to kilka testow.. dyski drozsze o 50zl ale masz racje moze i sie myle co do 250.. moze inny model. Co do posta crash_zero: Ja nie wiem dlaczego panuje taki "stereotyp", że pracując na linuxie, nie wykorzysta się dobrego sprzętu. Z tego co kumpel mi mówił (a nie jest świeży jeśli o linuxa chodzi) wynika, że taki np suse lepiej wykorzysta procka 64-bitowego dwurdzeniowego niż windows. Nie daje głowy za to co mówił, po prostu piszę to co usłyszałem. Najlepiej powiedzieć, że linux to jest [ciach!]o, że nic się na nim nie da zrobić itp, a tak faktycznie to nawet się go na oczy nie widziało co nie? Przyjacielu, mialem freebsd, gentoo i jechalem 1.5 roku na slackware... Gdzie ja napisalem ze stereotyp, gdzie ja napisalem ze niepotrzebuje 64 bit? Zwykle linuksiarze nie graja w gry wiec ladnie zapytalem czy tak jest.. akurat trafiles na czlowieka ktory unix & linuks szanuje bardziej niz windowsa.. Edytowane 27 Września 2007 przez crash_zero Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Przyjacielu, mialem freebsd, gentoo i jechalem 1.5 roku na slackware.. wiec prosze nie osmieszaj sie. Gdzie ja napisalem ze stereotyp, gdzie ja napisalem ze niepotrzebuje 64 bit? Zwykle linuksiarze nie graja w gry wiec ladnie zapytalem czy tak jest.. akurat trafiles na czlowieka ktory unix & linuks szanuje bardziej niz windowsa..Dobra sorki poniosło mnie... Może nie dotyczy to bezpośrednio Ciebie, ale obserwuje ostatnio takie zjawisko, że jak tylko powiesz "linux" to usłyszysz to, co napisałem w poście wyżej i jeszcze wiele wiele więcej i to w 90% przypadków od ludzi, którzy pingwina nie widzieli na oczy... Dobra EOT, jeszcze raz sorki za wybuch... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Widzisz.. ja tam mam ze pisze agresywnie.. zreszta mam juz wojne z paroma osobami heh, moja dziewczyna mowi ze jestem bardzo nerwowy.. takze musicie mi wybaczyc : * hehe pozdrofka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...