Skocz do zawartości
seba_999

Ocena Zestaw

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Proszę o ocenę zestawu:

Intel Core2 Duo E6320 1.86 GHz (S775) BOX 682

Microstar P35 NEO2-FR 468

GoodRam DDR2 2 x 1GB 900MHz PRO 357

Seagate 250 GB Barracuda 7200.10 (16MB, SATA II) 278 Wersja z jednym talerzem

GeForce 8600 GTS Palit 256MB HDTV & DVI (PCI-E) 579

Be-quiet Straight Power BQT E5-450W 304

Gigabyte GZ-X2 Silver 199

Scythe Mugen 165

Proszę się nie sugerować cenami (z komputronika), części będą kupowane w jakimś tańszym sklepie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E 2160, Palit 8600GT Sonic+, Abit IP 35-E tyle odemnie :)

A tak?

Intel Pentium Dual Core E2160 1.8 GHz (S775) BOX

Abit IP35-E

GoodRam DDR2 2 x 1GB 900MHz PRO

Seagate 250 GB Barracuda 7200.10 (16MB, SATA II)**

GeForce 8800 GTS Palit 320MB TV & 2x DVI (PCI-E)

Be-quiet Straight Power BQT E5-450W

Gigabyte GZ-X2 Silver

Scythe Mugen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak masz kase na lepszą grafe to jak najbardziej, pomiędzy 8800 a 8600 jest jeszcze radzio x1950xt 512 :) który jest jedna z najlepszych kart DX9, jedyny problem to brak DX10.

Zestaw jest dla kumpla. Będzie pracował pod kontrolą linuxa (suse).

Wracając - zasilacz wystarczy? Czy lepiej BQ 500W?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Linuks... gra? Jesli nie to na cholere mu taka grafa, dlaczego taki dupny dysk, najszybszy dysk to WD AAKS, najcichszy to Samsung T166.. wiec co tutaj robi wolny i glosny seagate? Czemu scythe mugen a nie infinity? Abit ma ciagle problemy ciagle ktos narzeka, bierz Neo2-FR.. nie wydalbym 200zl na obudowe... xD... nvidia bo stery pod pingwina sa.. ale ati ostatnio tez dalo kod zrodlowy wiec bedzie coraz lepiej ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Linuks... gra?

Gra

dlaczego taki dupny dysk, najszybszy dysk to WD AAKS, najcichszy to Samsung T166..

1) 250 GB to dużo?

2) Seagate 250 GB Barracuda 7200.10 (16MB, SATA II) - wersja z jednym talerzem jest wolna?

3) Do WD nie mam zaufania, a do szajsunga to już w ogóle

Czemu scythe mugen a nie infinity?

(...)

Abit ma ciagle problemy ciagle ktos narzeka, bierz Neo2-FR

OK zmienię.

nie wydalbym 200zl

To już jest rzecz względna. Kumpel sam sobie taką wybrał więc nic mi do tego. On będzie na tym kompie pracował i na niego patrzył, nie ja. Są ludzie, którzy wydają na budy dużo dużo więcej... Edytowane przez seba_999

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

dlaczego taki dupny dysk, [...] wiec co tutaj robi wolny i glosny seagate?

Seagate jest bardzo dobrym dyskiem, a jeżeli tak mówisz to poprzyj to testami, poza tym 5 lat gwarancji...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do posta crash_zero:

Ja nie wiem dlaczego panuje taki "stereotyp", że pracując na linuxie, nie wykorzysta się dobrego sprzętu. Z tego co kumpel mi mówił (a nie jest świeży jeśli o linuxa chodzi) wynika, że taki np suse lepiej wykorzysta procka 64-bitowego dwurdzeniowego niż windows. Nie daje głowy za to co mówił, po prostu piszę to co usłyszałem.

Najlepiej powiedzieć, że linux to jest [ciach!]o, że nic się na nim nie da zrobić itp, a tak faktycznie to nawet się go na oczy nie widziało co nie?

Edytowane przez seba_999

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seagate jest bardzo dobrym dyskiem, a jeżeli tak mówisz to poprzyj to testami, poza tym 5 lat gwarancji...

Hmm.. nie mialem go wiec nie wnikam.. czytalem testy dyskow 320gb, i to kilka testow.. dyski drozsze o 50zl ale masz racje moze i sie myle co do 250.. moze inny model.

Co do posta crash_zero:

Ja nie wiem dlaczego panuje taki "stereotyp", że pracując na linuxie, nie wykorzysta się dobrego sprzętu. Z tego co kumpel mi mówił (a nie jest świeży jeśli o linuxa chodzi) wynika, że taki np suse lepiej wykorzysta procka 64-bitowego dwurdzeniowego niż windows. Nie daje głowy za to co mówił, po prostu piszę to co usłyszałem.

Najlepiej powiedzieć, że linux to jest [ciach!]o, że nic się na nim nie da zrobić itp, a tak faktycznie to nawet się go na oczy nie widziało co nie?

Przyjacielu, mialem freebsd, gentoo i jechalem 1.5 roku na slackware... Gdzie ja napisalem ze stereotyp, gdzie ja napisalem ze niepotrzebuje 64 bit? Zwykle linuksiarze nie graja w gry wiec ladnie zapytalem czy tak jest.. akurat trafiles na czlowieka ktory unix & linuks szanuje bardziej niz windowsa..

Edytowane przez crash_zero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyjacielu, mialem freebsd, gentoo i jechalem 1.5 roku na slackware.. wiec prosze nie osmieszaj sie. Gdzie ja napisalem ze stereotyp, gdzie ja napisalem ze niepotrzebuje 64 bit? Zwykle linuksiarze nie graja w gry wiec ladnie zapytalem czy tak jest.. akurat trafiles na czlowieka ktory unix & linuks szanuje bardziej niz windowsa..

Dobra sorki poniosło mnie... Może nie dotyczy to bezpośrednio Ciebie, ale obserwuje ostatnio takie zjawisko, że jak tylko powiesz "linux" to usłyszysz to, co napisałem w poście wyżej i jeszcze wiele wiele więcej i to w 90% przypadków od ludzi, którzy pingwina nie widzieli na oczy...

Dobra EOT, jeszcze raz sorki za wybuch...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi